magdzie 11.09.05, 18:18 bardzo mleczny, slodki. czy cos z takiej kategorii znajdzie sie?;) licze na Was;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martiene_ethereyes jak na zamówienie 11.09.05, 21:36 zabawne, ale zapachem, który w 100% kojarzy mi się z tymi cukierkami to narciso rodriguez for her :) użytkowniczki proszę o litość - pewnie wydaje się wam to profanacją, ale cóż, mój mózg tak to odczytał :) Odpowiedz Link
kajakajak Re: jak na zamówienie 11.09.05, 23:13 A to ciekawe, że tak to odczytujesz.:-) Aż specjalnie powąchałam, żeby te Werthersy w nim odnaleźć i chyba nawet wiem, w którym miejscu może coś takiego być wyczuwalane.Ale dla mojego nosa to karkołomne skojarzenie. :-D Tak to jest- nos nie sługa.;-) Odpowiedz Link
chatka_ Re: jak na zamówienie 11.09.05, 23:38 Karmelowo kojarzy mi sie Aroma Sun Lancoma. Odpowiedz Link
mangos Re: MARZENIE: zapach jak cukierki Werther's Orig 12.09.05, 07:07 Karmelki czy inne pralinki;) da się podobno wyczuć w Chopard Mira Bai. Odpowiedz Link
escape5 Re: MARZENIE: zapach jak cukierki Werther's Orig 12.09.05, 09:34 Dla mnie to Organza First Light,Sun Moon Stars i złoty Charlie Revlona. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: MARZENIE: zapach jak cukierki Werther's Orig 12.09.05, 09:59 Dla mnie "Jil" Jil Sander- niestety, praktycznie jednak nie do dostania. Moze tez Pink Sugar- choc mleczna swiezosc jest tam zlamana mocna, pudrowa slodycza waty cukrowej. Odpowiedz Link
rawita Re: MARZENIE: zapach jak cukierki Werther's Orig 12.09.05, 15:33 mnie się z czymś takim kojarzy Lempicka Odpowiedz Link
lucapuka Re: MARZENIE: zapach jak cukierki Werther's Orig 12.09.05, 16:59 Proponuję uprzejmie zapoznać się z najnowszym J. del Pozzo In Black.. Ja dziś to zrobiłam i prawie wylizałam nadgarstek. Mleczne karmelki jak nic. :) Odpowiedz Link
rawita Re: MARZENIE: zapach jak cukierki Werther's Orig 12.09.05, 18:47 ja się zapoznałam z nim w sobotę, ale wertersy nie rzuciły mi się w oczy. Zrobię chyba drugie podejście. Odpowiedz Link
liloo7 Re: MARZENIE: zapach jak cukierki Werther's Orig 26.09.05, 20:44 Najbardziej mleczny zapach jaki znam to: Hipnotic Poison oraz (a może przede wszystkim) olejek do ciała GLORIA Cacharela - J del Pozo IN BLACK posiadam (perfumy z niestety zepsutą pompką!), ale nie mam cukierkowych skojarzeń... ale zaraz kropeleczkę na nadgarstek kapnę i poszukam inspiracji! IN BLACK perfumy są natomiast troszkę inne niż woda (perfumy dostałam, a wodę powąchałam w Sephorze)może na tym polega różnica? Odpowiedz Link
ptasia Re: MARZENIE: zapach jak cukierki Werther's Orig 26.09.05, 20:52 a Sephora Brown? to mój pierwszy "guess" zwiazany z Werthersami. Odpowiedz Link
magdzie Re: MARZENIE: zapach jak cukierki Werther's Orig 27.09.05, 12:53 dzisiaj nie zawioze do Sephory... nie mialam oakzji tego wachnac... Odpowiedz Link
voluptas Watch M.Micallef 26.09.05, 21:14 Nie wiem, czy masz możliwość trafić do warszawskiej perfumerii Quality, ale tam mają zapach Watch M.Micallef, który pachnie prawie tak samo, jak Wertersy. Testowałam go kilka razy, ale dla mnie ta mleczność jest aż zbyt intensywna, to chyba pierwszy zapach, który pokonał mnie swoją słodyczą. Odpowiedz Link
sylwiksylwik a simply clinique? 27.09.05, 11:43 ale take slodycze to trzeba wyprobowac na wlasnej skorze czy nie draznia jak dla mnie simply bardzo przyjemnie sie nosi zwlaszcza teraz - jesienia, i nawet mojego meza nie drazni ktory nie znosi wszelkich perwum. Odpowiedz Link
magdzie Re: Watch M.Micallef 27.09.05, 12:53 jestem z Wrocławia:) w najblizszym tygodniu nie planuje wyjazdu. ale kusisz kusisz. zapachu nie znam Odpowiedz Link
voluptas Re: Watch M.Micallef 27.09.05, 17:05 Magda, nie jestem w stanie Ci obiecać, że zrobię to jutro czy pojutrze, ale postaram się wstąpić w najbliższym czasie do Quality i wziąć dla Ciebie próbkę. Bo ten zapach to dla mnie czysta forma Werters Oryginal - zreszta takie było moje pierwsze skojarzenie, kiedy panienka mnie popsikała tym zapachem :D Odpowiedz Link
magdzie Re: Watch M.Micallef 27.09.05, 18:54 bede Ci naprawde wdzieczna! u nas we W-wiu nie jest wesolo z zapachami a zwykle gdy podpytuje perfumeryjne Panie to proponuja mi cos w zamian, zwykle tysiace kilometrow od zapachu, ktorego poszukuje. pisz, prosze na @! gdyby Ci sie udalo choc psiknac na chusteczke.na pewno odpisze! pzdr.! Odpowiedz Link