18.03.06, 17:31
No właśnie, czy gdzieś w Warszawie można to powąchać, albo kupić niedrogo małą
pojemność? Jestem ciekawy tego zapachu, ale boję się, że to taka "woda
fryzjerska", jak nie przymierzając Paco Rabanne PH :-)
Obserwuj wątek
    • sorbet Re: 4711 18.03.06, 17:48
      Klasyka, kolonska:-) napewno nie fryzjerska, cytrusowa, wcale nie szypr Paco
      • tranzystor4 Re: 4711 18.03.06, 18:02
        Naczytałem się o niej właśnie i bardzo pociąga mnie historia oraz etykietka :-)

A tak poważnie, chciałbym poznać klasyczny zapach, tyle że nie nazbyt dużym
        kosztem. Czy 4711 ma coś wspólnego z Eau Sauvage (która dla mnie pachnie
        staroświecko, chociaż przyjemnie)?
        • sorbet Re: 4711 18.03.06, 18:12
          chyba jest bardziej kolonski, lagodniejszy i bez koncowego slomianego akordu.
          Pamietam ze zapach jest hmm, no, "gladki":-) Eau Sauvage jest bardziej zlozony i
          bardziej imo "seksowny", hehe.
    • dori7 Re: 4711 18.03.06, 20:27
      Chyba widzialam kiedys w Douglasie w Arkadii. Cena nie byla powalajaca, jakies
      kilkadziesiat zeta.
      • perfumiarz Re: 4711 20.03.06, 09:36
        Tak, w Douglasie kiedyś były 4711, ale zdaje się wycofali. Ja tam się
        zaopatrzyłem chyba w 50-tkę :) Tranzystor przybywaj na zlot to dostaniesz parę
        łyżek :)) Sam zapach klasyczny koloński, jednak nieco słabszy na tle innych: i
        moc i jakość (moim zdaniem). W moim rankingu kolońskich wygrał jednak Caron. p.
        • tranzystor4 Re: 4711 20.03.06, 16:57
          Aha, byłem wczoraj specjalnie w Arkadii, żeby powąchać 4711, faktycznie nie ma.
          Ale nie uważam dnia za stracony, bo w Marionnaud powąchałem Insense
          Ultramarine, którego przedtem nie znałem, na początku pachnie zupełnie jak wino
          Sophia za 8 zł.
          Zlot brzmi bardzo ciekawie, zaraz poszukam wątku z terminem...
          • perfumiarz Re: 4711 21.03.06, 07:38
            Wątku z terminem to chyba jeszcze nie było, bo na razie zlot jest w fazie
            organizacyjnej ;)) Trzeba 3mać łapkę na pulsie :)) Proponuję skrzyknąć się jak
            wiosna zacznie się na dobre, czyli w okolicach pojawiania się pierwszej
            zieleni. p.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka