milk_nie 08.10.06, 13:10 witam poszukuje damskiego zapachu z dominujacym cynamonem w roli gowenej czy cos takiego w ogole istnieje wdzieczna za wszelakie odpowiedzi .j Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joaasiak1 Re: cynamon 08.10.06, 13:13 Ja czuję cynamon w L de Lolita, Theorema, Dolce Vita, Feminite du Bois Shiseido, Tygrysie Kenzo. Wrzuć to hasło w wyszukiwarkę na Osmozie, wyrzuci ci zapachy, które mają cynamon:-) Odpowiedz Link
m23p31 Re: cynamon 08.10.06, 13:54 ja wyraźnie wyczuwam cynamon w EC (mojej ulubienicy;)), w Honeymoon GV oraz w Ralph HOT. Mozna wyczuc go jeszcze w Cinnabar, ale tam to raczej taki surowy i nie slodki. Odpowiedz Link
ptasia Re: cynamon 08.10.06, 17:33 chyba też Spiced Green Tea? i jest Sherbet Cinammon CdG, ale nie miałam przyjemności wąchać. Odpowiedz Link
renia.renia Re: cynamon 08.10.06, 17:53 Musc Ravageur F. Malle Ambre Narguile Hermes Belle de Minuit Nina Ricci L Lolity Lempickiej Serenpitous Serendipity3 uwielbiam cynamon w perfumach, to moja ulubiona nuta, polecam zakup olejku cynamomowego do kominków zapachowych, w połączeniu z pomarańczowym - raj na ziemi. Odpowiedz Link
ragutka Re: cynamon 08.10.06, 19:07 ooo ten cynamon z pomarańczą albo mandarynką w kominku zapachowym coś wspaniałego tak się "ogrzewam" w zimie. a ja znajduję jeszcze nutkę cynamonu ale taką szarlotkową w all abot eve. Odpowiedz Link
milk_nie Re: cynamon 08.10.06, 19:10 jeku dzieki za szbkie i w takiej ilosci odp. naprawde jestem niezmiernie wdzieczna ale no wlasnie ale w sprawach zapachow jestem kompletie zielona a marzy sie cos cynamonowego nie jako dodatek a jako dominanta dosc mocna znaczaca i trwala charakterystycza ... Odpowiedz Link
lesbelles Re: cynamon 09.10.06, 13:01 Must de Cartier - bardzo wyrazisty, silnie wyczuwalny cynamon. Odpowiedz Link
kalia_t Re: cynamon 09.10.06, 15:13 Valentino Gold, Orlane Be21, Lempicka "L", Organza Indecence Fendi Theorema, Dolce Vita, Omnia, Desnuda, Feminite du Bois ... Odpowiedz Link
iland Re: cynamon 09.10.06, 17:38 to ja dodam jeszcze:: boucheron, initial, guerlain vinter de lice, yls. opium i ja jeszcze cynamon czuję w samsarze guerlaina chociaż oczywiście tego składnika tam nie ma. Odpowiedz Link
mangos Re: cynamon 09.10.06, 18:35 Wyczuwam cynamon w nowym Red Sea Micallef- mam skojarzenia z Dolce Vita i Feminite du Bois. Odpowiedz Link
voluptas Re: cynamon 16.10.06, 14:19 Poza wymienionymi dorzuciłabym jeszcze * Delice d'epices Niny Rici * Safran Troublant L'Artisana * Must Cartiera (ale cynamon wybitnie niespożywczy) Odpowiedz Link
hispana Re: cynamon 16.10.06, 14:27 cynamon mleczno-slodki (jak ryz z cynamonem) w Vanille Cannelle CSP cynamon swiezy i rzeski w cinnamon sherbet CdG Odpowiedz Link
olesiam Re: cynamon 16.10.06, 16:22 Incensi Lorenzo Villoresi-piękny miekki surowy cynamon:) Odpowiedz Link
hispana Re: cynamon 16.10.06, 16:24 ojej, gdzie w incensi czulas cynamon? mi sie kojarzylo raczej z piwnica i gorzkimi chemikaliami ... moze powinnam jeszcze raz przetestowac Odpowiedz Link
voluptas Re: cynamon 16.10.06, 16:54 Też czuję w Incensi cynamon. Ale ten najbardziej kojarzy mi się z dopiero co otwartą torebką cynamonu, w momencie, kiedy skondensowany, aromatyczno-gryzący proszek już dociera do nosa, ale tuż za nim unosi się jeszcze posmak świeżo rozdartego papieru opakowania - to chyba właśnie ta chemiczna nutka, o której piszesz. Ale piwnicy w nim nie czuję :) Odpowiedz Link