Dodaj do ulubionych

Jesienne zapachy natury

27.10.06, 14:55
musialam zalozyc ten watek, bo przez otwarte okno leci do mnie z wiatrem dym
ktory widze w poblizu, i mowie wam - cos pieknego...
normalnie wszelkie dymy i kadzidla przyprawiaja mnie zawsze o bol glowy, ale
ten pachnie pięknie - ciekawe co tam pala, bo chyba nie sa to zwykle liscie...
Obserwuj wątek
    • wiolinka100 Re: Jesienne zapachy natury 27.10.06, 15:04
      Pewnie ktoś poprzycinał na jesień drzewa w ogrodzie i robi właśnie jesienne
      ognisko- gałęzie jabłoni albo gruszy, może śliwy albo wiśniowe gałązki (wydaje
      mi się że to wiśnia się fajnie pali)
      Jak ostatnio paliłam ognisko na działce, to też mi fajnie pachniało, a paliłam
      i liście i trawy i gałęzie :)
    • mangos Re: Jesienne zapachy natury 27.10.06, 15:07
      Również kocham zapach jesiennych ognisk.
      • kasia_t2 Re: Jesienne zapachy natury 27.10.06, 15:26
        Zapach dymu, wilgotnej ziemi i liści, grzybni w lesie. Uwielbiam się odurzać
        zapachem jesieni.
        • aggis20 Re: Jesienne zapachy natury 27.10.06, 15:35
          a ja dopiero w tym roku zwrocilam uwage na to, jak pieknie pachnie jesien:-)
          Szczegolnie wieczorami z luboscia wwachuje sie w zapach palonych, wilgotnych
          lisci i jesiennej mgly. Jestem oczarowana:-) Juz nie moge doczekac sie swieta
          zmarlych, kiedy dookola bedzie unosil sie zapach swiec i wszystko bedzie
          migotac:-) wbrew pozorom to swieto nie jest dla mnie przygnebiajace. Jest wtedy
          duzo czasu na refleksje i mozna poczuc jesienna melancholie pelna piersia;-)
          Naprawde rozwinelam sie zapachowo dzieki Wam i dzieki temu forum!
          Jesien to cudowna, wyjatkowa i pieknie pachnaca pora roku...
    • akikoo Re: Jesienne zapachy natury 28.10.06, 21:56
      Czuję dym, a w zasadzie to coś wędzonego w Magie Noire, ale może wydaje mi
      się...
      • olcia71 Re: Jesienne zapachy natury 28.10.06, 22:57
        Ja też czczę powrót z pracy do domu, kiedy mogę podziwiać świat lekko
        przymglony, przydymiony, pomarańczowy.. Powietrze pełne jest wilgoci i dymu. W
        słuchawkach towarzyszy mi melancholijna Jopek, albo zmysłowa Krall... Czemu
        jesień jest tak krótka? I też od niedawna lubię Święto Zmarłych. Zapach jesieni
        w tym czasie jest mistyczny, melancholijny i napawa mnie uwielbieniem dla
        ogniska domowego...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka