mangos 05.11.06, 08:22 Jestem szalenie ciekawa ,co to za zapach. Naczytałam sie o nim trochę ,ale mi mało. Proszę o pomoc:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
senta Re: Fracas R.Piguet 05.11.06, 10:46 Moj antytyp nr 1 chyba jedyny ktorego nie jestem w stanie zniesc mimo podejmowanych prob. W nucie glowy dostajesz taka "fange" w nos i po niej trudno sie podniesc:-( Tylko po nim mam mdlosci..duszny,lepki,niedomyty,zepsuty. Jedyne skojarzenie-niegdys, amerykanskie ciocie przysylaly przestarzalae ,zjelczale Charlie Revlona-i to jest to albo jeszcze gorzej:-( Nie da rady-musze toto zmyc,choc do "delikatnych zapachowo" sie nie zaliczam. Ale dopuszczam,ze niektorym sie podoba. Odpowiedz Link
mangos Re: Fracas R.Piguet 05.11.06, 11:16 :( Pytam,bo znalazłam porównania niefortunnej Caroliny Herrery edp do Fracas właśnie i Blonde Versace. Po tym wszystkim , co wyczytałam, obawiam się ,że Carolina będzie totalnym niewypałem a koleżanka,która spodziewa się słodkości w stylu Coco Mademoiselle ( nastawiona na carolinę edt) obedrze mnie za tą pomyłkę żywcem ze skóry :/ Odpowiedz Link
senta Re: Fracas R.Piguet 05.11.06, 11:26 Blond nie znam a CH tez omijam ale Fracas jest kategoria sama w sobie :- (,niepodobny do zadnego. Po 20 minutach ta wstretna nuta zelzala ale wciaz jest Odpowiedz Link
lune Re: Fracas R.Piguet 05.11.06, 12:08 mangos napisała: > :( > Pytam,bo znalazłam porównania niefortunnej Caroliny Herrery edp do Fracas właśn > ie i Blonde Versace. Po tym wszystkim , co wyczytałam, obawiam się ,że Carolina > będzie totalnym niewypałem a koleżanka,która spodziewa się słodkości w stylu C > oco Mademoiselle ( nastawiona na carolinę edt) obedrze mnie za tą pomyłkę żywce > m ze skóry :/ Mangos :) z tymi porownaniami 'zapachu - do zapachu' sprawa jest skomplikowana ; ME - porownal tez Caroline Herrera do Michael - Michael Kors ; nie znam ani Fracas, ani Blonde ani Michael MK ... ale z kolei porownuje Michael do Chloe - a ten zapach wygrzebuje z mrokow pamieci i byl to w moim odczuciu slodziak ; problem moze polegac na tym ze w ciagu tych 20 lat zmienil sie sklad slodziakow ; one sa teraz slodkie 'inaczej' .... pozostawilabym to jednak w spokoju - do testow na skorze twojej kolezanki ; kto wie ? tak roznie odbieramy zapachy :) im dluzej czytam nasze forum - tym bardziej sie co do tego upewniam ; co jest killerem dla mnie - dla innych osob jest miekkie i otulajace ; co dla mnie bezpieczne - dla innych bez wyrazu ; co dla innych z pazurem - dla mnie nie do przezycia ;) jesli koleznaka 'polegnie' w czasie testow - pozostaje straganik lub allegro ; nie martw sie Mangos :) pozdrawiam serdecznie, lune lune Odpowiedz Link
lune a na marginesie :) 05.11.06, 12:29 'porownywarke' zapachow traktuje zabawowo od kiedy przeczytalam ze ME doradza wielbicielkom Innocent - COCO M a wielbicielkom Omnii - Samsare ; na mojej skorze i dla mojego nosa - to zupelnie rozne zapachy ; Innocent i Omnie - lubie, zas Coco M i Samsara budzi niechec lune Odpowiedz Link
a.g.n.i Re: Fracas R.Piguet 05.11.06, 12:09 Z tego co pamiętam, to tuberoza na max, do bólu i walnięcia w nos;-P za ciemna, za gęsta, za słodka, za mocna:-) A jednak mnie kusi jako wyzwanie, hehe. Mam próbkę i chyba się do niej zbliżę lada dzień w celach naukowych;-P Odpowiedz Link
benita5 Re: Fracas R.Piguet 05.11.06, 14:45 Mam probke od Kalotka :* wiec zapodalam sobie na nadgarstek zaciekawiona tej "fangi" <skadinad smieszne slowo :> i na mnie nie jest taki grozny :) Otwarcie przypomina mi dosc mocno Mahore. Z tymze Mahora potem wibruje bardziej wytrawnie, z przeblyskiem jasminu i neroli. Fracas na mnie i dla mnie, od godziny po aplikacji jest klonem Fragile. Spokojny miekki tuberoziak. Nic extrawaganckiego. Odpowiedz Link
a.g.n.i Re: Fracas R.Piguet 05.11.06, 14:54 no ale pamiętasz, że Twoja Mahora się ze mną nie polubiła jakoś... dla mnie tuberoza jest b.b. trudną nutą... Odpowiedz Link
benita5 Re: Fracas R.Piguet 05.11.06, 15:01 Agni, stres i pospiech do pociagu byl to raz, a jak wiemy nie pomaga w testach...a dwa ze ja mam dziwna skore ;o) ciepla i "przesladzam"zapachy ...To zapewne przez te tony slodyczy ktore polykam :( Odpowiedz Link
a.g.n.i Re: Fracas R.Piguet 05.11.06, 15:11 to ja mam podobną chyba skórę - też ciepłą i zapachy może nie dosładzam jakoś bardzo (choć trochę na pewno) ale na pewno łagodzę. A co do słodyczy, to ciiii... dobra szarlotka mi wczoraj wyszła:-) Odpowiedz Link
benita5 Re: Fracas R.Piguet 05.11.06, 15:32 Agni, to mysle ze fanga Piqueta bolesna nie bedzie. Duzo halasu... Naprawde Mahora pulsuje mocniej i tam to dopiero jest cios tuberozy ;)) Szkoda, ze tak daleko do tej szarlotki. A my jedziemy zaraz tradycyjnie do Sopotu na przepyszne tiramisu ;))) Odpowiedz Link
kalia_t Re: Fracas R.Piguet 05.11.06, 14:44 Jak dla mnie to zapach oficjalny- dystyngowany, na mnie układał się nawet nieźle, ale niczym szczególnym nie powalał. Nie przyrównałabym go do CH, klasyczna Herrera jest upiornie zabójcza, a Fracas to poprawny zapach. Mangos moja rada- koniecznie sprawdź ten zapach(CH) na sobie. Odpowiedz Link
mangos Re: Fracas R.Piguet 05.11.06, 15:10 CH upiornie zabójcza?:/ Sprawdzić na sobie-sprawdzę, a potem chyba nic innego mi nie pozostanie jak odkupienie nietrafionego zapachu od kolezanki. W ogole to sie zdenerwowałam. Wreszcie udało mi się kumpelę z pracy "przekabacić" na normalne perfumy ,ale mamy ,lub ona ma, pecha. Najpierw kupiła Laurę, nad którą rozmyślała chyba pół roku, ponosiła 3 dni i stwierdziła,że to jednak nie dla niej zapach. Perfumy odkupiłam ja, choć na mnie z kolei tak delikatne i kobiece zapachy szybko giną. Laura w piątek pofrunęła do Kaloo i mam nadzieję,ze tam zabawi na długo. Potem wybór padł na Carolinę ..edt, ale przez moje niedopatrzenie będzie mieć CH edp. Skro to tak ciężki kaliber- kto to odkupi?? Odpowiedz Link
senta Re: Fracas R.Piguet 05.11.06, 16:09 "Pani pachnie jak tuberozy. To nastraja i to podnieca. A ja lubie zapach narkozy,a najbardziej,gdy jest kobieca.." Pewnie Julian Tuwim lubil tuberoze...., ja przejrzalam zarchiwizowany watek na naszym forum pt."Najbardziej nielubiana nuta w perfumach" i tak,tak..tuberoza gora! Nie martw sie Mangos:-) Odpowiedz Link
lune Re: Fracas R.Piguet 05.11.06, 16:37 senta napisała: Najbardziej nielubiana nuta w perfumach" i tak,tak..tuberoza > gora! > > Nie martw sie Mangos:-) Byc moze 'najbardziej nielubiana nuta' ale przeciez zawieraja tuberoze zapachy ktore sa na forum albo lubiane albo jakos tam doceniane :) Mahora Fragile Addict Eau Fraiche Be Delicious Escada Collection Cabotine Paris Hilton Pure White Linen EL Michael MK Attraction no, ja ich akurat nie lubie - ale chyba nie przez tuberoze :) lune Odpowiedz Link
mangos Re: Fracas R.Piguet 05.11.06, 16:51 W sumie nie mam nic przeciwko tuberozie w dobrym towarzystwie- Mahorę lubię, Fragile to już nie moja bajka nie mówiąc już o koszmarze wrzechczasów Amarige. ( to oczywiście moje odczucia, zapewne amatorki i amatorzy Amarige też się znajdą;)) Mimo to jestem zdruzgotana. Ale tak to jest jesli samemu się , zaznaczam , nie chce ,obsługiwać allegro. Koleżanka zawsze tylko "prosi", kup dla mnie ten "perfum" , najlepiej byłoby gdybym jeszcze za nią zrobiła przelew. Koniec z wyzyskiem;)! Odpowiedz Link
kalooo Re: Fracas R.Piguet 05.11.06, 23:19 Benitka doskonale go opisała - tuberoza,miła, lekko wytrawna, bez mdłości jak w Korsie, ale jednak to toberoza, nic nadzwyczajnego. Z tego co mi gdzieś się obiło o uszy to chyba jeden z ulubionych zapachów Madonny. Btw- nie skreslałabym go tak z góry, bo jest coś tam, czasem,żeby d_ocenić zapach wystarczy spojrzeć na niego z innej strony, zwłaszcza,że Fracas nie jest kreacją od wczoraj... Odpowiedz Link
a.g.n.i Re: Fracas R.Piguet 06.11.06, 08:41 Hmmm, jak obie twierdzice, że łagodna, to muszę ponosić, może i na mnie złagodnieje. Zapamiętałam killera, ale fakt, nie nosiłam na skórze chyba jeszcze, na pewno miałam kiedys potężny psik na papierek w Galilu (kręcił w nosie i zabijał;-P) a niedawno zdobyłam próbkę:-) Odpowiedz Link
hispana oddam probke z przyjemnoscia 06.11.06, 10:05 mieszanina najbardziej znienawidzonych przeze mnie nut: duzo duszacych kwiatow, nie twierdze ze zapach jest podobny do versace blonde, odrzuca mnie jednak w ten sam sposob kto pierwszy odpisze na mojego posta, ten dostanie probke Odpowiedz Link
senta Re: oddam probke z przyjemnoscia 06.11.06, 10:47 Miałam ten sam pomysł. Nie "przekreslilam" Fracas pochopnie. Przecież nosem jest R.Piquet,tworca mojego przenajukochanszego Bandita. Caly czas dumam jak ON mogl wyskoczyc z tym Fracasem:-)) Odpowiedz Link