Dodaj do ulubionych

Fumerie Turque

07.11.06, 21:46
FT w wersji eksportowej pojawila sie chyba juz wszedzie- czy ktos sie
orientuje na jak dlugo? Kojarzy mi sie, ze to jednak wersja limitowana, a nie
poszerzenie stalej oferty, ale nie jestem pewna... A jesli wersja limitowana-
to jak dlugo byly w sklepach poprzednie wersje?
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: Fumerie Turque 07.11.06, 22:04
      Jak zwykle czuje sie wywolany do tablicy :-)
      Tak- to wersja limitowana- na chwile weszla do oferty eksportowej, potem znow
      bedzie tylko w Palais Royal w poprzednim opakowaniu bez atomizera.
      To juz 3-ci taki przypadek, w 2004 byl to Vetiver Oriental, w 2005 roku Chergui.
      Te limitowane edycje sa dostepne przed okresem swiatecznym- od pazdziernika-
      listopada do wyczerpania zapasow, co zwykle trwa jakies 3-4 miesiace.
      Potem mozna zdobyc je jedynie na aukcjach, czy tez w mniejszych perfumeriach,
      jak np. moj kolega - zdobyl Chergui jeszcze w tym roku w malej miejscowosci w
      Niemczech, ten zapach zreszta bedzie dostepny jako export dluzej w Senteurs w
      Brukseli (na ich wylacznosc), po b. zawyzonej cenie, zreszta.
      Takze lepiej sie spieszyc z Fumerie Turque- potem pozostanie jedynie polowac na
      nie, gdzie tylko sie da.
      A FT w Niemczech, gdzie pojawilo sie przed tygodniem (nawet w douglasach)
      kosztuje 70 euro- to jest godziwa cena, taniej w sklepie rzadko sie da je nabyc:
      www.cosmoty.de/news/1244/
      • flawia_f Re: Fumerie Turque 07.11.06, 22:15
        Dziekuje pieknie, liczylam na Ciebie :)
        70 euro to rzeczywiscie godziwa cena, tutaj kosztuje 60 funtow :(
        Ale skoro trzeba sie spieszyc, no chyba nie ma wyjscia!
      • senta Re: Fumerie Turque 08.11.06, 21:52
        Jakos nie widze ich na stronie D.
        • forevermore79 Re: Fumerie Turque 08.11.06, 22:56
          Bo niestety Douglas nie ma pelnej oferty w niemieckim sklepie online- ale w
          prawdziwych sklepach, czy tez innych sieciach mozna je dostac bez problemu-
          stoi pelna oferta. Tak samo jest zreszta w rosyjskich douglasach- tam juz sa
          pokazane online.
          • senta Re: Fumerie Turque 08.11.06, 23:17
            Dzieki,wiesz wszystko:-)
            Znowu musze angazowac kolezanki,a szanowny polski Douglas,co na to?
            • a.g.n.i Re: Fumerie Turque 09.11.06, 08:38
              po co ja tu zaglądam:-) tylko się zdenerwuję:-) Fumerie Turque też mi kiedys
              pogłowie chodziło, nawet chciałam kiedyś się dołączyć do kupienia na spólkę,
              ale nic nie wyszło z tego:-)
              • a.g.n.i Re: Fumerie Turque 09.11.06, 08:38
                po głowie mi chodziło... i nie było to niczyje pogłowie tylko FT;-P
                • forevermore79 Re: Fumerie Turque 09.11.06, 09:18
                  Obiecuje, ze jak dorwe gdzies, w czasie moich wojazy- to flaszka bedzie i dla
                  Ciebie. Ile ich juz ma byc? Uff- chyba wieksza torba potrzebna :-)
                  • a.g.n.i Re: Fumerie Turque 09.11.06, 09:29
                    Dzięki:-*
                    dla mnie jedna tylko:-) ja w ilościach hurtowych to tylko jeden zapach muszę
                    mieć, na szczeście:-)
                    • forevermore79 Re: Fumerie Turque 09.11.06, 09:32
                      Dla mnie tez jedna, no ba :-) No kalooo tez by chyba FT nie odmowila :-)
                      • a.g.n.i Re: Fumerie Turque 09.11.06, 09:33
                        nie demoralizuj waćpan koleżanki:-DDD
                        • senta Re: Fumerie Turque 09.11.06, 12:05
                          alez jestem przewrazliwiona:-):-) moze innym bedzie przykro????!!!
                          toz to w koncu forum publiczne,ze sie tak wyraze ;-)
                          • a.g.n.i Re: Fumerie Turque 09.11.06, 12:39
                            przepraszam
                            • senta Re: Fumerie Turque 09.11.06, 12:53
                              czy mi sie zdaje,czy obie piszemy z pracy ?;-)
                              Nie wolno bo po łapach dostaniemy:-)))),ja, na pewno!
      • zp68 Re: Fumerie Turque 10.11.06, 21:11
        Niekoniecznie, wszystko zalezy od tego na ile okaze sie popularne. Chergui
        jest nadal dostepny w Harrodsie, chociaz przyznaje, nie wiem czy na stale.
        Vetiver Oriental ma byc dostepny na stale wlasnie dlatego, ze okazal sie
        popularny, jak wyjasnila uprzejma sprzedawczyni ze stoiska w Harrodsie.
        Podobnei stalo sie kilka lat temu z Fleur D'Oranger, poczatkowo pojawil sie
        tymczasowo, w wersji limitowanej, ale byl tak popularny, ze wszedl na stale do
        sprzedazy. Byc moze podobnie bedzie z Fumerie Turque lub Chypre Rouge.
        Wszystko zalezy od klientow.
        • forevermore79 Re: Fumerie Turque 11.11.06, 09:56
          Chypre Rouge powstalo z mysla o stalej ofercie (wody Haute Concentration-
          podobnie jak np. Daim Blond), nie trzeba sie wiec obawiac jego znikniecia.
          Vetiver Oriental byc moze jest dostepny w danej sieci na zasadzie wylacznosci-
          tak jak brukselski Senteurs d'Aillers ma wylacznosc w Europie na Chergui.
          W oficjalnej, eksportowej ofercie obydwoch zapachow juz nie ma- sa resztki- w
          sklepach Europy, czy USA (glownie w Barney's).
          Obys miala racje z Fumerie Turque, bo szkoda, aby szybko wrocily do linii
          palacowej. Poki co FT reklamuje sie jako zapach stricte limitowany. Pozdrawiam
          i dzieki za informacje!
    • jollinka Re: Fumerie Turque 09.11.06, 12:08
      ja tez chce to miec! czy w kraju nigdzie nie mozna kupic?
    • konasana Re: Fumerie Turque 09.11.06, 13:36
      Ja chyba sobie Fumerie zazycze od Mikolaja (jeszcze sie zastanawiam, bo Ambre
      Sultan rozczarowalo mnie okrutnie, a FT nie wachalam), wiec jak mi sie nie
      spodoba, to bede miala do sprzedania/na wymiane (sprzedaz oczywiscie za cene
      zakupu).
      Ale to ewentualnie dopiero na poczatku stycznia...
      • senta Re: Fumerie Turque 01.12.06, 18:05
        No nie moge sie wprost doczekac:-)))))))))))))))juz jest:-)czeka sobie na
        pracowej recepcji:-)))))))))))))))))))))
        Zapachowa relacja-wieczorkiem:-)))))))))))))))
        • senta Re: Fumerie Turque 01.12.06, 23:47
          Piekna,nieslychanie harmonijna kompozycja zapachow skorzano,tytoniowo,dymno-
          orientalnych.Wszystkie cudnie sie dopelniaja i zadna nie jest dominujaca ani
          nachalna.
          Dziwny poczatek,poczulam olejek migdalowy i to mnie zaniepokoilo...Rahat
          Loukoum ,pomyslalam??...,nawet maz zapytal,biorac pod uwage ogromniasta torbe
          Douglasa,olejek do ciasta nie bylby tanszy:-)?
          Dziwne..bo w skladzie,zadnych migdalow nie widze...Ta migdalowa mgielka
          szybciutko sie ulatnia-tym bardziej,ze to tylko "smuga cienia" na suchym,
          skorzano-tytoniowym tle
          Ach,jaki piekny jest ten tyton:-)

Pomyslalam,ze tak moglaby pachniec Marlena w Blekitnym Aniele..ten dym,te
          nogi,ten zapach...

Teraz zaluje,ze pozbylam sie nielubianego Santal Blanc, Fleurs d'Oranger czy
          Miel du Bois.Wszystkie zapachy SL ukladaja sie w jedna epopeje..stanowia
          fragment wiekszej calosci i dlatego warto je miec,choc nie kazdy da sie uzywac.
          Fumerie jest zdecydowanie do noszenia.
          • flawia_f Re: Fumerie Turque 02.12.06, 15:00
            Oj, ja juz nie moge sie doczekac, moja paczuszka jeszcze nie doszla :(
            • senta Re: Fumerie Turque 02.12.06, 21:59
              Mnie poratowaly jak zwykle kolezanki.
              I wcale nie bylo latwo dostac FT.
              Pojawil sie w ograniczonej ilosci tylko w jednym Douglasie w Koln.
              Panie powiedzialy ze, moze wiecej dostana przed swietami..ale nie wiadomo
              cena -73
              • flawia_f Re: Fumerie Turque 02.12.06, 23:25
                W UK tam gdzie miala byc to jest, kosztuje 65 funtow. Kupilam w Belgii za 44
                funty (z przesylka). Tylko zeby doszla!
                • zp68 Re: Fumerie Turque 05.12.06, 22:01
                  Wlasnie kupilam FT w Liberty, cena normalna - tu zaskoczenie bo £55, myslalam
                  ze wszedzie jest tak powyzje 60. Jeszcze dostalam 10% przedswiatecznej znizki,
                  wiec w ogole jestem cala w skowronkach.
    • olesiam Re: Fumerie Turque 07.12.06, 21:58
      Dymny, balsamiczny,cieply ale oszczedny w wyrazie.Faktycznie siedzi blisko
      skory i migdalowy jest tylko pierwsze 5 min:)w nutach nie ma ambry,a jednak
      pachnie leciutko czekoladowo:) tez waniliowo jak AS.Absolutnie piekny!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka