hafsa 28.11.06, 08:57 Lubie pachniec pudrowo, ale swiezo, oswieccie mnie, ktore perfumy wlasnie tak pachna? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiulek Re: zapach pudru 28.11.06, 09:25 Troszkę pudrowo pachnie Hiris, a mocno pudrowo (ale malo swiezo) - Meteorites Guerlain. Odpowiedz Link
hafsa Re: zapach pudru 28.11.06, 11:15 Podoba mi sie zapach pudru kulek Meteorites Guerlain. Czy perfumy Meteorites maja cos z nimi wspolnego? Odpowiedz Link
kasiulek Re: zapach pudru 28.11.06, 11:21 hafsa napisała: > Podoba mi sie zapach pudru kulek Meteorites Guerlain. Czy perfumy Meteorites > maja cos z nimi wspolnego? Troche tak, chociaz na mnie rozwinely sie chyba nie w te strone...:-) Po jakims czasie zrobil sie zbyt pudrowy, prawie kurzowy. Odpowiedz Link
milena.borkowska Re: zapach pudru 28.11.06, 09:27 Wydaje mi sie, że pudrowo pachną Moschino L'eau Cheap and Chic. Odpowiedz Link
benita5 Re: zapach pudru 28.11.06, 09:50 Hmm, mocniej pudrowo kojarzy mi sie Flower by Kenzo. Nute ciekawej pudrowosci ma klasyczny BVL Pour Femme... ale najbardziej polecam Vanderbilt Glorii Vanderbilt. Odpowiedz Link
akikoo Re: zapach pudru 28.11.06, 09:55 Elegancki puder w czystej postaci, to dla mnie Python (z pięknej pudrowej nuty, po pewnym czsie wychodzi jakiś delikatny kwiatek). Odpowiedz Link
vishnja Re: zapach pudru 28.11.06, 10:05 Nic innego mi nie przychodzi do głowy oprócz kilku zapachów Avonu, tych starszych. Kiedyś używałam Women of Earth, Celebre, Little Black Dress - uważam że są baaardzo pudrwowe, nawet je tak zawsze nazywałam. Nutka pudrowa jest bardzo wyczuwalna, a przy tym sa świeże i nie męczące. Hmmm, tak sie zastanawiam, że może bym sobie tak strzeliła 50-tke Women of Earth (jest czasem na allegro) dla przyponienia starych dobrych czasów. Odpowiedz Link
hafsa Re: zapach pudru 28.11.06, 11:16 Hmmm. Do zlego chcesz mnie namowic? Zaprzysieglam sobie kiedys, ze nigdy nic z Avonu pod zadna postacia! Odpowiedz Link
aggis20 Re: zapach pudru 28.11.06, 10:33 Hafso, mysle, ze w takim razie spodoba Ci sie First Love Nan Cleef&Arpels, to bardzo udana, taka nie przytłaczająca pudrowa kompozycja:-) list ode mnie powinine dojsc dzis lub jutro:-) Pozdrawiam serdecznie, Aggis Odpowiedz Link
rawita7 Re: zapach pudru 28.11.06, 10:39 Jeżeli przy okazji lubisz też świeżą, uroczą różyczkę, to La Perla Shiny Creation Odpowiedz Link
hafsa Re: zapach pudru 28.11.06, 11:25 Testowalam ten zaapch i mam do niego jakis ambiwalentny stosunek. Lubie rozyczki ale w tym zapachu jakos dziwnie pachniala-moze musze powtorzyc testy ale bez innych towarzyszacych zapachow? Odpowiedz Link
hafsa Re: zapach pudru 30.11.06, 16:15 Nie bardzo mi lezy ten zapach-list doszdl wczoraj, dziekuje. Poczatkow olsnil mnie Crsitobal Balenciaga a terz sie z nim mecze.... Odpowiedz Link
jollinka Re: zapach pudru 28.11.06, 11:21 wydaje mi sie, ze buduar VW jest bardzo pudrowy ale tez ciezkawy i slodki, a dawno dawno temu byl w avonie taki zapach "musk" i on to dopiero byl super pudrowy z odrobina pizma Odpowiedz Link
hafsa Re: zapach pudru 28.11.06, 11:26 nie chce zapachu ciezkiego...cos jakby moj puder na twarzy mial pachniec mocniej... Odpowiedz Link
jollinka Re: zapach pudru 28.11.06, 11:28 sama marze o takim zapachu, kiedys mialam puder w kamieniu vipery i ten zapach to byl moj ideal pudrowego zapachu, niestety nigdy takiego nie spotkalam w perfumach Odpowiedz Link
rene.p Re: zapach pudru 28.11.06, 12:23 Już dawno sprawdzone - nie mają tego. Nie wiem dlaczego cały czas pokazuje się ten zapach u nich na stronie. Odpowiedz Link
helena25 Re: zapach pudru 28.11.06, 12:52 Purdowo rozwija sie Insolence, ale on jest dosc slodki, natomiast puder w nim jest szlachetny i otulajacy. H. Odpowiedz Link
konasana Re: zapach pudru 28.11.06, 16:13 Kilka dni temu po użyciu L'Heure Bleu koleżanka powiedziała mi, że "mój puder ładnie pachnie":) L'Heure są rzeczywiście mocno pudrowe, ale dośc specyficzne, odradzam zakup w ciemno. Odpowiedz Link
czarna_a Re: zapach pudru 28.11.06, 16:56 Zdecydowanie Flower by Kenzo, poza tym puder (morelowy) czuje w Tresor edt Odpowiedz Link
wiolinka100 Re: Senso pudrowe? no to ja mam zaburzony odbiór 29.11.06, 10:00 Ja go odbierałam jako mocny, kwiatowo-pudrowy zapach. Nie mogłam nigdzie znaleźć nut i nie wiem co za składnik za to odpowiada :( ale jak tylko zobaczyłam wątek od razu pomyślałam o Senso :) Ostatnio zakupiłam go nawet dla mojej krewnej na prezent, jak u niej będę to sobie dla przypomnienia powącham... Odpowiedz Link
m23p31 Re: Senso pudrowe? no to ja mam zaburzony odbiór 29.11.06, 13:29 dla mnie pudrowa jest Venezia Pastello, taki brzoskwiniowy puder:) Odpowiedz Link
zettrzy Re: zapach pudru 29.11.06, 21:15 jaki on wlasciwie jest, ten zapach pudrowy? bo bez przerwy czytam tutaj o czyms pudrowym, ale zapachowo nie mam zadnych ale to zadnych skojarzen, byc moze dlatego ze nie uzywam pudru Odpowiedz Link
charade Re: zapach pudru 29.11.06, 23:06 Polecam zatem powąchanie kilku pudrów (w kamieniu) w perfumerii/drogerii. Będzie wyobrażenie, jak trza ! ;) zettrzy napisała: > jaki on wlasciwie jest, ten zapach pudrowy? bo bez przerwy czytam tutaj o czyms > > pudrowym, ale zapachowo nie mam zadnych ale to zadnych skojarzen, byc moze > dlatego ze nie uzywam pudru Odpowiedz Link
zettrzy Re: zapach pudru 29.11.06, 23:23 ojjj.... ja nawet nie wiem gdzie te pudry sprzedaja, no naprawde cos co znam wlasciwie tylko z przekazow! no dobra, wiem ze Sefora je ma na stanie, i Douglas tez, ale jakos omijam te kąty z pudrami Odpowiedz Link
charade Re: zapach pudru 30.11.06, 23:22 Należy się przemóc i skierować swoje kroki w stronę stoiska z pudrami przy następnej wizycie w perfumerii ;) Odpowiedz Link
zettrzy Re: zapach pudru 03.12.06, 17:43 no wiec, przemoglam sie, wzielam jeden do reki, wachnelam... nic nadzwyczajnego, zapach taniego kremu do rak z sieciowej drogerii w tej sytuacji oznajmiam ze dla mojego nosa nic, ale to absolutnie nic nie pachnie pudrowo Odpowiedz Link
aggis20 Re: zapach pudru 29.11.06, 23:19 A czy ktos juz wspominal o Inside Trussardi?:-) delikatny, przyjemny, lekko pudrowy zapach. Ma sliczna baze:-) Jest juz dostepny w Sephorze. Odpowiedz Link
twojabajka Re: zapach pudru 02.12.06, 23:36 a jean paul gaultier classic? mocny kwiatowo-pudrowy Odpowiedz Link
stasia82 Re: zapach pudru 04.12.06, 21:34 zapach jednoczesnie mleczno-pudrowy i swiezy to Clinique Simply :) Odpowiedz Link