mangos 09.12.06, 11:15 Zapewne każdy wyczuwa w czymś sztuczne, nieładne nuty. Wąchałam niedawno Incanto, początek bardzo ładny, ale potem "wyszło" coś dziwnego. Jakieś inne propozycje? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elve Re: Syntetyki! 09.12.06, 12:32 Hot Ralph Lauren. Słodka, mdląca, syntetyczna nuta, którą czułam też w Boss Intense i paru innych. Odpowiedz Link
benita5 Re: Syntetyki! 09.12.06, 16:01 Syntetyczna trojca: In Black - J del Pozo, Escape i Obsession. Odpowiedz Link
milena.rl Re: Syntetyki! 09.12.06, 17:01 Ja bardzo często wyczuwam takie nuty :) Esencia del Duende - krem do depilacji (wszystkie Del Pozo są syntetyczne) Halloween, Deep Red - zmywacze do paznokci Gucci EDP- sztuczna wykładzina dywanowa, Madness - kwaśny zapach wykładziny bądź sztucznego materiału różne Salvadory Dali - spalony plastik, Dalimix - amoniak Trussardi Jeans - asfalt Lacoste pour Femme - przez mleczną ambrę przebija sie "iglakowa" nuta metanolu Chanel 5 - pierwsze nuty atrament z wkładu (pewnie aldehydy) Odpowiedz Link
milena.rl Re: Syntetyki! 09.12.06, 17:04 a i jeszcze Tendre Touch, Burberry - dla mnie strasznie syntetyczny Odpowiedz Link
rawita7 Re: Syntetyki! 09.12.06, 18:48 lakier w Lolicie Midnight. Moim zdaniem dodaje jej uroku :) Odpowiedz Link
mmartiene TAK! 18.12.06, 12:57 hot pachnie tanim maślanym ciasteczkiem z Biedronki... tak samo jak belle de rykiel - jelczejacym tluszczem... Odpowiedz Link
zp68 Re: Syntetyki! 09.12.06, 23:18 Niewatpliwie Un Jardin En Mediterranee Hermesa. Wydawalo mi sie, ze znalazlam swietna tania namiastke Diptyque - L'Ombre dans L'Eau. No i musialam go sie pozbyc, bo po kazdym uzyciu strasznie bolala mnie glowa. Odpowiedz Link
limetka77 Re: Syntetyki! 10.12.06, 12:25 Eternity - dla mnie (przynajmniej na mojej skórze) jak perfumowany zmywacz do paznokci. Odpowiedz Link
jollinka pewnie za to oberwe ale... 10.12.06, 14:15 slon kenzo - dla mnie plastik i tyle! Odpowiedz Link
kalia_t Re: Syntetyki! 10.12.06, 15:24 Większość "amerykańców" czyli CK, cały koncern EL z wyjątkiem DK i jeszcze kilka by się znalazło:-) Odpowiedz Link
straszka Re: Syntetyki! 18.12.06, 11:28 Dzing! W Dzing!-u L'Artisana jest taki mega syntetyczny plastik. Ale własnie ta nuta mi się w nim podoba. Odpowiedz Link
mmartiene i ten metaliczny posmak syntetycznego jabluszka... 18.12.06, 12:59 wiecie, o jakim zapachu mowie, prawda...? Odpowiedz Link
addinka Re: Syntetyki! 18.12.06, 13:52 nie zawsze sztuczne nuty muszą byc brzydkie, mi się podobają np. w eternity, sms Odpowiedz Link
aggis20 Re: Syntetyki! 18.12.06, 18:19 Az mi sie wierzyc nie chce, ze jeszcze nikt nie wspomnial o Lou Lou!:-) Plastik + jakies kwiatki w tle a czasem zalatuje po prostu plasteliną:-) szalenie syntetyczny zapach ale ma w sobie cos pociągaącego... Odpowiedz Link
ja_sylwia Re: Syntetyki! 18.12.06, 19:28 dla mnie addict eau fraiche - czułam plastikową torebkę:(( Odpowiedz Link
kalia_t Re: Syntetyki! 18.12.06, 21:14 aggis20 napisała: > Az mi sie wierzyc nie chce, ze jeszcze nikt nie wspomnial o Lou Lou!:-) > Plastik + jakies kwiatki w tle a czasem zalatuje po prostu plasteliną:-) > szalenie syntetyczny zapach ale ma w sobie cos pociągaącego... Lou Lou może nie tyle, ale jej młodsza siostra Lou Lou Blue i cmentarno- plastykowa symfonia:-))) Odpowiedz Link