rawita7 Re: Najładniejsza wanilia 09.12.06, 23:00 A z sephorowych, może w L Lempickiej? Zależy czy lubisz zapachy czysto waniliowe, czy z wanilią w tle Odpowiedz Link
rene.p Re: Najładniejsza wanilia 09.12.06, 23:11 Raczej skłaniałabym się w kierunku zapachów z wanilią w tle. Czysta wanilia troszkę mnie przeraża swoją...hmm...spożywczością? Czy All About Eve można zaliczyc właśnie do zapachów z wanilią w tle? Odpowiedz Link
zettrzy Re: Najładniejsza wanilia 10.12.06, 03:47 kiedys otworzylam caly watek o wanilii CSP jakies 6 czy wiecej zapachow waniliowych Odpowiedz Link
paulinaa Re: Najładniejsza wanilia 10.12.06, 14:56 dla mnie voile d'ambre, nie jest to taka spożywcza słodka wanilia, ale piękna:-) Odpowiedz Link
rene.p Re: Najładniejsza wanilia 10.12.06, 16:43 Pomarańczowy sweterek jest z katgorii zapachów orientalno-waniliowych. Czy faktycznie pachnie waniliowo? Odpowiedz Link
kalia_t Re: Najładniejsza wanilia 10.12.06, 17:35 wanilia jest na drugim planie, na pierwszy wychodzą: paczula z karmelem.... Odpowiedz Link
rene.p Re: Najładniejsza wanilia 10.12.06, 17:45 Zapytałam ze względu na Voile d'Ambre wymienione kilka postów wyżej. Odpowiedz Link
paulinaa Re: Najładniejsza wanilia 10.12.06, 18:59 wanilie czuc w nich dopiero po jakims czasie, jest swietna Nuta głowy: zielona mandarynka. Nuta serca: mirra i kadzidło. Nuta bazowa: drzewo sandałowe, wanilia i paczula. Odpowiedz Link
rene.p Re: Najładniejsza wanilia 10.12.06, 19:03 Czyli w tym zapachy w ogóle nie ma ambry? Zatem zmyliła mnie nazwa. Odpowiedz Link
jagda_h Re: Najładniejsza wanilia 14.01.07, 20:41 Najładniejsza wanilia dla mnie to: E Coudray - Ambra&Wanilia i Wanilia&Coco, wody toaletowe i linia do ciała w tym zapachu. Nie znajdziecie ich w sieciach tylko w butikach z niszowymi zapachami. Odpowiedz Link
lesbelles Wanilia 14.01.07, 21:12 Oba zapachy Coudray pięknie się zaczynają, kończą niestety "nijako" :( - przynajmniej na mnie :( Chyba najpiękniejsza wanilia - wg mnie - jest w Un Bois de Vanille Lutensa :-) Po prostu przepiękna :-))) Odpowiedz Link
jop Re: Najładniejsza wanilia 15.01.07, 09:51 U mnie o palmę pierwszeństwa w waniliowych walczą: Vanilla Tonka Patricii Nicolai i Perfect Vanilla Creative Scentualization. Fajne są też liczne Comptoir Sud Pacifique - Vanilla Coco i Matin Calin, na przykład. Nieco banalne, ale wanilia w nich śliczna. Poza tym dla mnie pięknie waniliowy jest Ginestet Botrytis, choć teoretycznie wcale nie ma wanilii w nutach. Odpowiedz Link
renia.renia Re: Najładniejsza wanilia 15.01.07, 17:16 Tak Ginestet Botrytis jest cudny, myślę o tym zapachu juz od jakiego czasu, jest bardzo podobny do Escady Collection. Myślę, że wkrótce rozpocznę polowanie na te perfumy. Odpowiedz Link
renia.renia Re: Najładniejsza wanilia 15.01.07, 19:37 A odpowiadając na pytanie - najładniejsza wanilia wg. mnie jest w L Lolity :o) Odpowiedz Link
akashya1 Re: Najładniejsza wanilia 16.01.07, 14:57 Moim zdaniem piękna wanilia w tle to najnowsza Jil Sander: STYLE> Polecam. Nie lubię wanilii, ale w tym wydaniu co najmniej ubóstwiam. Aki Odpowiedz Link
daggy4 Re: Najładniejsza wanilia 17.01.07, 10:16 Coloniali Vaniglia & Vaniglia Coloniali Vaniglia & Caffè Coloniali Vaniglia & Lemon Odpowiedz Link
lucapuka JPG Classique 17.01.07, 10:22 Najpiękniej wyrafinowana wanilia w bazie. Mieni się, ewoluuje, przeistacza, dla mnie cudo. Odpowiedz Link
renia.renia Re: JPG Classique 17.01.07, 18:34 Zgoda ale jak do niej dotrwać i przetrwać zmasowany atak kwiatów pomarańczy? ;o) Odpowiedz Link