16.01.07, 10:19
Które perfumy pachną dla Was mydłem? Czy ktoś lubi pachnieć mydłem? Czy kupiliście kiedyś perfumy celowo zbliżone do zapachu np. Dove, Palmolive...?
Dla mnie takimi mydlanymi, co wcale nie znaczy nieciekawymi zapachami są: BLV, biała Mania... no i podobno Beyond Paradise ma coś z fioletowego Fa ( Asja SPA),ale nie znam ,więc się nie wypowiem...
Obserwuj wątek
    • lunalovelight Re: Mydło 16.01.07, 10:27
      mam nadzieje, ze nie bluznie, ale mydelko jak sie patrzy to wg mnie baby doll :).
    • basiaplewik Re: Mydło 16.01.07, 10:37
      d&g red cap i sicily tej samej firmy- 100% mydło, ja uwielbiam ;)
      • mangos Re: Mydło 16.01.07, 10:48
        Sicily- faktycznie Basiu!:) Kiedyś chciałam nawet kupić,ale mi szybko przeszło. Nie dlatego,że podobne do mydła ale coś innego pojawiło się na celowniku.
      • renia.renia Re: Mydło 16.01.07, 17:43
        d&g red cap i sicily - podpisuję się - mydlane że aż strach.
        pozdr
        • kalia_t Re: Mydło 16.01.07, 19:22
          Red cap& Sicily- b.piękne mydła:-) z kolei mydlane Petit Cherie, no cóż...:(
    • voluptas Re: Mydło 16.01.07, 11:08
      szarym mydłem i sterylną czystością pachnie mi Agent Provocateur Eau
      Emotionnelle (chyba Kaloo porównała go kiedyś do wysuszonego na słońcu i wietrze
      prania :) )
      Nota bene podoba mi się ten zapach.
      • orzeszek_solony Re: Mydło 16.01.07, 13:02
        Najtańszym, glicerynowym cytrynowym mydłem z kiosku "Ruchu" pachnie na mnie
        Fleurs de Citronnier SL - i nic na to nie poradzę:(
    • vivyan Re: Mydło 16.01.07, 15:24
      dla mnie mydłem pachną White Linen. Takim mydłem do prania :))
    • forevermore79 Re: Mydło 16.01.07, 15:39
      Mugler Cologne to mydlo- roslinne, dobrej jakosci, ale wciaz mydlo- lubie
      latem :-)
    • daggy4 Re: Mydło 16.01.07, 16:45
      Hermès Un jardin sur le Nil po godzinie pachnie mydlem
      • daggy4 Re: Mydło 16.01.07, 16:47
        a i jeszcze Stella In Two
      • eau_de Re: Mydło 16.01.07, 16:49
        Romance RL ostatnio mi tak pachnie mydłowato jakoś. Dziwne, bo dawniej - ze 3
        lata temu ;) nie miałam takiego odczucia. Albo coś z moim nosem, albo coś z
        recepturą ;)
    • kaemka Re: Mydło 16.01.07, 18:56
      Według mnie: L'air du temps na początku.
      • chatka_ Re: Mydło 17.01.07, 15:07
        Trussardi Fresh biale kremowe mydlo, ale ciagle swieze i zwiewne, gdyby byly
        troszke ciezsze nazywalyby sie Be 21 ;)
        • ja_sylwia Re: Mydło 17.01.07, 19:31
          ja też stawiam na D&G red, a teraz właśnie jestem w trakcie testowania różanego
          anioła i też mydło:)
    • vishnja Re: Mydło 17.01.07, 19:48
      Jedne jedyne pachną dla mnie jak mydło - Miracle.
    • k-aja Re: Mydło 26.02.07, 01:03
      Romance RL i Mure&Musc L'A
    • zettrzy Re: Mydło 26.02.07, 04:47
      a ja lubie przeciwnie - mydla o zapachu perfum; oraz mydla niszowe; skutek jest
      taki ze moje mydla pachna gruszka, lipa czy sosna, gozdzikami i wiciokrzewem...
      chociaz jak sie tak zastanowic, to czy dzisiaj nawet takie mydlane mydla pachna
      mydlem? kupilam krem do rak Nivea a on, zamiast tym zapachem z peerelu, jedzie
      jakims shea butter i pszczelim woskiem... normalnie, nic juz nie robia tak jak
      kiedys...
      • charade Re: Mydło 26.02.07, 09:55
        Mydlanym zapachem, który obecnie znajduje sie w moim posiadaniu jest Alessandro
        Dell'Acqua. Pachnie jak Sicily pozbawione słodkiej miodowej nuty.
        Z innych mydlańców, to wiadomo: Sicily i D@G red cap, 2 mydła nad mydłami.
        Miracle z kolei pachniało na mnie proszkiem do prania, ale w negatywnym tego
        słowa znaczeniu.
    • urstina Re: Mydło 26.02.07, 10:51
      Generalnie lubię pachnieć mydłem, ale pod warunkiem, że to zapach mydła ;-).
      Czy muszę dodawać, że mydła (tudzież rozmaite żele pod prysznic, balsamy itd.)
      nabywam niemal wyłącznie różane?... Od perfum oczekuję jednak czegoś innego.
      Ostatnio przeżyłam zapachowy wstrząs i rozczarowanie, właśnie mydlane.
      Wypatrzyłam na półce Insolecne Guerlain'a - bardzo ciekawy flakon, bladoróżowy
      kolor perfum - myślę: coś dla mnie. Ochoczo podstawiłam nadgarstek, ale pani
      przytomnie ostrzegła, że to mocny zapach, więc poprosiłam na papierek. I całe
      szczęście, bo jak mi łupnęło mydłem :-( I to nie Palmolive ani Lux tylko takim
      tzw. Popularnym, które w zamierzchłych czasach PRL-u było - jak sama nazwa
      wskazuje - bardzo popularne, a w zasadzie jedynie dostępne.
      Dla mnie dramat :-((, a tak się dobrze zapowiadały na pierwszy rzut oka...
    • mangos Glow 26.02.07, 14:07
      Bardzo mydlane i znielubiane przez masy są GLOW J.LO. Właściwie to kojarzą mi
      się z proszkiem do prania i ... o dziwo,ja nimi lubię pachnieć. Chyba jestem w
      tym odosobniona.
    • hfugwe Re: Mydło 26.02.07, 14:52
      Na mnie mydłem pachnie Eau de Rochas
      i to tak nachalnie, ale przecież niektóre
      wody się zmydlają i sądzę że na mnie
      Rochas to robi. Trudno mi powiedzieć
      czy one mają specjalnie taką konstrukcję.
      Chyba nie lubię takich zapachów.
    • paulinaa Re: Mydło 26.02.07, 17:16
      nie, nie lunie zapachu mydla. same mydla kupuje w nietypowych zapachaxh:)
      • eau_de Re: Mydło 29.03.07, 10:25
        Moje najnowsze "mydlane odkrycie": Carthusia Aria di Capri. Początek ślicznie
        ziołowy, do zakochania :) Niestety, pół godziny później wychodzi mydło. Po
        prostu mydło, kwintesencja mydlaności, 100% mydła w mydle :) I nie kupię :( Ja
        chcę te ziółka co na początku są <płacz>

;)
        • neverman Re: Mydło 29.03.07, 10:46
          Ameryki nie odkryje: na mnie tak pachna Glow.
          • benita5 Re: Mydło 29.03.07, 19:00
            Rosamor- dobre, rozane mydlo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka