Dodaj do ulubionych

Il Profumo

26.02.07, 12:10
Ach i ech i znow ach i ech, nie przestaje wzdychac za Amour, Macadam i Musc
Blue ktore wczoraj poznalam w Douglasie. Biegam po internecie w poszukiwaniu
opisow i mozliwosci nabycia. Zaczelam oczywiscie od Ebaya i witryny
internetowej :). W zaden jednak sposob nie moge znalezc ich adresu mailowego.
Prosze zerknac i prosze o Wasze wrazenia :)

www.ilprofumoshop.com
Touaregh, Encens Epice, Cafe Vert ach i ech, no musze poznac!
Obserwuj wątek
    • kati_mm Re: Il Profumo 26.02.07, 21:27
      Musc Bleu byłam bliska kupienia w niewielkiej perfumerii w miasteczku w
      Niemczech, gdzie jakiś czas mieszkałam. Troszkę mnie wtedy cena przytłoczyła -
      ponda 80 euro za 50 ml edp, o olejku już nie wspominając... No ale teraz trochę
      żałuję, bo dla mnie to chyba najpiękniejsze i najczystsze piżmo, poza tym
      niezwykle trwałe :) No i cały czas siedzi na mojej liście życzeń. Pamiętam, też
      że Mandarine Osmo było niesamowite, kiedy je nosiłam czułam się cały czas jakbym
      obierała mandarynki. Rewelacyjne na upały. Testowałam wtedy też czekoladę Il
      Profumo, ale jakoś nie zapadła mi w pamięc.
      Il Profumo można na pewno kupić u Wuchsy na www.ausliebezumduft.de i nawet są
      tam jakieś szczątkowe opisy ;).
    • voluptas Re: Il Profumo 27.02.07, 09:14
      Kurcze, muszę się wreszcie wybrać do tych Złotych Tarasów, bo ciekawa jestem, co
      tam dobrego mają :)
      IL PROFUMO o marka, która interesuje mnie od dłuższego czasu - na razie
      próbowałam Ambre d'Or, ale mimo, że bardzo podobały mi się nuty, sama kompozycja
      nie rzuciła mnie na kolana. Ot, niemal bliźnia siostra Ambry Etro.
      Interesują mnie natomiast bardzo wariacje IP na temat czekolady i jeśli nie
      napotkam na te zapachy w Złotych Tarasach, to pewnie zamówię próbki na
      luckyscent. Aha, bo właśnie na luckyscent również mają Il Profumo w ofercie, a
      ceny o wiele ciekawsze niż u Wuchsy, o ile oczywiście uda się ominąć cło... Ale
      cóż szkodzi spróbować :)
      www.luckyscent.com/shop/category.asp?categoryid=289§ion=1
      • chatka_ Re: Il Profumo 27.02.07, 09:25
        Wybor na Lucky rownie skromniutki w porownaniu z cala oferta firmy co w Zlotych
        tarasach. Liczylam, ze na stronie IP bede ogla zamowic probki ale nigdzie nie
        widze takiej opcji, maila nawet nie moge znalezc.
      • jop Re: Il Profumo 27.02.07, 09:29
        Niestety, lucky się zbiesiło jeśli chodzi o koszty wysyłki i teraz taka
        przyjemność kosztuje 40 USD. Przez co cała zabawa robi się mocno kosztowna,
        nawet jeśli paczka nie załapie się na cło.
        • voluptas Re: Il Profumo 27.02.07, 09:37
          Czyżby zmieniło się od zeszłego tygodnia? W piątek było jeszcze 20$ :)
          • chatka_ Re: Il Profumo 27.02.07, 09:39
            20$ za flakonik czy przygarsc probek?!
            • jop Re: Il Profumo 27.02.07, 09:43
              Flakonik. Za próbki chyba coś koło 8 USD.
          • jop Re: Il Profumo 27.02.07, 09:43
            Ja się też ostatnio załapałam na 20 USD, ale kumpeli, która coś tam zamierzała
            kupić, napisali ponoć, że teraz już tylko wysyłka kurierem i 40 USD.
            • voluptas Re: Il Profumo 27.02.07, 09:52
              Oni mają po prostu dwie opcje: przesyłka rejestrowana za 40$ i nierejestrowana
              za 20$. I nadal są w ofercie obie.
              • jop Re: Il Profumo 27.02.07, 10:07
                W ofercie mają, ale właśnie kumpeli, która wybrała 20 USD, napisali, że
                wyłącznie kurier za 40 USD.
                • voluptas Re: Il Profumo 27.02.07, 10:17
                  Kończąc offtop o zamówieniach na luckyscent ;) Twoja kumpela miała po prostu
                  pecha albo trafiła na jakiegoś nadgorliwca. W piątek składałam u nich
                  zamówienie, z przesyłką nierejestrowaną za 20$ nie było najmniejszych problemów.
                  Jop, jeśli mozesz, sprawdź priv.
    • hispana Re: Il Profumo 27.02.07, 11:35
      Mialam ich kilka zapachow, moje ulubione to Aria di Mare, Cafe Vert i Ambre
      d'Osmo, Chocolat, Chocolat Amere nie ujela mnie jakos

a gdzie moge spotkac ta marke w ZT? W Douglasie?
    • miriam_73 Re: Il Profumo 27.02.07, 12:25
      Widziałam ceny w Douglasie.... Auaaaaaaaaaaaa. A mają Patchouli.
    • voluptas byłam, obwąchałam, i... 28.02.07, 18:48
      tyle :) w tej chwili mam na nadgarstkach Macadam i Amour - Macadam do złudzenia
      przypomina mi zapach balsamy do ciała, z udziałem wiadomego olejku, ładny,
      przyjemny, ale po prostu banalny - nie używałabym go.
      A Amour to imo bliźni brat Teint de neige Villoresi, przynajmniej tak ja ten
      ostatni zapamiętałam - oba są dla mnie zupełnie obojętne, ot, lekkie słodziaczki
      z maaaasą pudru pod waniliowa kołderką. Mam jeszcze na papierku Musc Bleu, ale
      będe jeszcze musiała powtórzyć test skórny, bo papierek leżał niestety obok
      innych pachnących papierków, więc w sumie wyszedł z tego misz-masz zapachowy.
      Więc jak na razie złototarasowa oferta Il Profumo nie rzuciła mnie na łapy.
      Pozyjemy, potestujemy, zobaczymy co będzie dalej :)
      • chatka_ Re: byłam, obwąchałam, i... 28.02.07, 18:59
        To i tak masz lepiej bo mnie Macadam zaczal sie kojarzyc z Vanilla Fields.
        Skojarzenie w moich oczach mu ujmuje, ale intrygowac nie przestaje (zapach). za
        to mi Amour wybitnie pachnie jak krem, co niczemu nie przeszkadza, nastepnym
        razem mam nadzieje poznac blizej na skorze...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka