joasia_23 07.04.07, 15:57 Pomarańcza/mango/mandarynka/brzoskwinia - poszukuję zapachu na wiosnę/ lato. Może mi ktoś polecić ? Tylko proszę bez Avonu i Oriflame. Z góry serdecznie dziękuję :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renia.renia Re: Pomarańcza/mango/mandarynka/brzos kwinia 07.04.07, 16:54 Limitowane Escady, ostatnia to Sunset Heat - myślę, że powinna Ci pasować, pozdrawiam r Odpowiedz Link
zettrzy Re: Pomarańcza/mango/mandarynka/brzos kwinia 07.04.07, 18:19 Nectarine Blossom Jo Malone, bardzo bardzo subtelne, idealne na gorace lato Odpowiedz Link
miriam_73 Re: Pomarańcza/mango/mandarynka/brzos kwinia 08.04.07, 02:47 Nowa Aqua Allegoria Guerlaina - Madarynka z Bazylią - całkiem przyjemny cytrus Odpowiedz Link
akikoo Re: Pomarańcza/mango/mandarynka/brzos kwinia 08.04.07, 21:40 Wesołe mango z przymróżeniem oka - Sunset Heat Escada Elegancka brzoskwinia - 24 Faubourg Hermes Cytrusy (stonowane, bez szaleństw) na lato - Green Tea E. Arden Odpowiedz Link
lesbelles Re: Pomarańcza/mango/mandarynka/brzos kwinia 10.04.07, 19:51 Mango + kwiatki = Tropiques Lancome Odpowiedz Link
kalia_t Re: Pomarańcza/mango/mandarynka/brzos kwinia 12.04.07, 20:24 Rockin' rio(ciekawa brzoskwinia), oraz interesujące owoce w Incanto Shine Odpowiedz Link
straszka Re: Pomarańcza/mango/mandarynka/brzos kwinia 14.04.07, 15:58 Mandarynka: AA Mandarine&Basilic aaaardzo mandarynkowe. Ja byłam bardziej nastawiona na bazylie w tym zapachu a czułam domunajaca mandarynke. L'Artisan tez ma w swojej ofercie zapach "mandarynkowy". Po głowie mi chodzi L'Instant Fleur de Mandarine ale tego akurat nie znam by wiedziec ile w nim mandarynki. Brzoskwinia: Brzoskwinie to ja bym poleciła w Oui-Non Kookai gdyby tylko to mozna było Latwo dostać. Pomarańcza: Mocno cytrusow-pomaranczowe jest Eau d'Orange Verte Hermes ale bardziej chyba z kwaitem pomaranczy niz owocem Mango: Najpredzej szukała bym ich w sezonówkach Escada-y. z tego co wiem jest w składzie Sunset Heat i Island Kiss. A i jeszcze Lancome Tropiques Jako zapachowy żart podam Messe de Minuit ETRO w których składzie jest mandarynka i pomarancza :) ponad rok uzywam i nigdy ich tam nie wytropiłam. Zreszta wiekszosc osób które znaja ten zapach chyba to potwierdzi. Po za tematowo w formie żartu: Jak nie Avon-y i Oriflame-y to moze zapach WITCH? Witch Peche Petilante jest dosłownie brzoskwiniowy. Ba nawet nie taki sztuczny i nawet ma zmienne nuty zapachowe. Odpowiedz Link
zettrzy Re: Pomarańcza/mango/mandarynka/brzos kwinia 14.04.07, 17:08 pani w perfumerii wdusila mi probke pod nazwa Thierry Mugler Innocent - literalnie sok owocowy, jakies takie mango-brzoskwinie, reka mi jechala jakbym sie oblala zawartoscia puszki z kompotem Odpowiedz Link
venus22 Re: Pomarańcza/mango/mandarynka/brzos kwinia 15.04.07, 00:47 ostatnio w sklepie mnie popsikali czyms z Boucheron'a- wlasnie cos owocowego, a jak pani wymieniala nuty zapachowe to jestem pewna ze cos wlasnie z tego w tytule bylo.. i ladnie pachnie. Venus Odpowiedz Link