Dodaj do ulubionych

Extract des Merveilles - EDP

19.05.07, 14:25
Czy ktoś wie czym różni się Extract des Merveilles - EDP od Eau des
Merveilles -EDT ? Czy to tylko bardziej trwała wersja Eau czy też inny zapach?
Obserwuj wątek
    • benita5 Re: Extract des Merveilles - EDP 19.05.07, 15:14
      Czesc Fa:))
      Extract kojarzy mi sie z perfumami, a tego wydania niestety nie znam. Za to
      zima, przeszlam faze goraczkowej fascynacji Elixirem des Merveilles. Elixir jest
      zdecydowanie wilgotniejszy, jakby mleczno-kremowy, choc przy tym slono-slodki.
      Dla mnie bomba ;))I na szczescie trwalszy od mlodszego brata, mimo ze wciaz
      pozostaje lekki i wyrazisty. Budowa, charakter zapachu i transformacje nut -
      typowo Hermesowe.
    • benita5 Re: Extract des Merveilles - EDP 19.05.07, 15:20
      Przypomnialam sobie, ze byla jeszcze wersja limitowana Eau des Merveilles
      "Constellation" edt, ponoc mutacja EdM klasyka.
      • fa25 Re: Extract des Merveilles - EDP 19.05.07, 16:04
        Hej Benitko,
        Możesz mieć rację, że to miał być Elixir. Nazwa padła kilka dni temu w rozmowie
        telefonicznej i mogłam żle zapamiętać. A napisz proszę czy zapach Elixiru
        oscyluje bardziej w kierunku świeżości morskiej bryzy ( jak w EDM ) czy
        mokrego,leśnego poszycia ?
    • fa25 Re: Extract des Merveilles - EDP 19.05.07, 17:02
      Acha, jeszcze jedno pytanie. Czy Elixir nadaje się na upalne dni, zwłaszcza do
      pracy ? EDM sprawdzał się świetnie tylko był bardzo nietrwały.
      • rawita7 Re: Extract des Merveilles - EDP 19.05.07, 19:17
        W moim odczuciu coś z morskiej bryzy w nim zostaje, tyle, że mocno zaprawione
        ciasteczkowo-pomarańczową słodyczą. Przez to jest dużo mniej letni, niż Eau. Ja
        szczerze mówiąc mam co do niego mieszane uczucia. Właściwie nie wiem, na jaką
        porę roku jest. Zetknęłam się z nim, gdy było jeszcze zimno i uznałam, że muszę
        poczekać na dni nieco cieplejsze. W cieplejsze wydaje mi się jednak za bardzo
        ciastkowaty. Tym, czego najbardziej mi w nim brakuje, jest przestrzeń.
        Pierwowzór jest przestrzenny, że hej! Wielka pusta plaża i morze po horyzont. W
        Elixirze prawie to samo, tyle że zminiaturyzowane, zamknięte w szklanym
        akwarium i postawione w przytulnym, ciepłym pokoju.
      • orzeszek_solony Re: Extract des Merveilles - EDP 21.05.07, 17:58
        Na upały nie - zdecydowanie jest w nim coś kalustrofobicznego, jak to zauważyła
        Rawita, co przy wysokiej temperaturze po prostu przydusza, przytłacza. Dla mnie
        ten zapach najlepiej nosi się jesienią - taką przejściową, kiedy jeszcze nie
        nadeszły zimne listopadowe słoty, a o lecie już wszyscy dawno zapomnieli.
        Nosiłam też Elixir zimą, ale ostatnia zima była mało zimowa...
        • fa25 Re: Extract des Merveilles - EDP 21.05.07, 19:38
          Dzięki za wszystkie opinie. To na Elixirek przyjdzie pora jesienią,,,,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka