Dodaj do ulubionych

prośba o identyfikację zapachu sprzed lat

28.02.09, 12:53
Na przełomie 80 i 90-tych lat dostałam od cioci z Niemiec dezodorant
i próbkę tego samego zapachu. Kartonik od próbki i opakowanie deo
było w kolorze soczystej zieleni,gęsto usiane małymi listkami i
kwiatkami. Mnie jako kilkuletniej dziewczynce bardzo się ono
podobało i oddawało chrakter zapachu.Podejrzewam ,że był to zapach
ze średniej półki.
Wiem- mało konkretów, ale może ktoś z Was będzie miało jakiś typ.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • charade Re: prośba o identyfikację zapachu sprzed lat 28.02.09, 14:18
      Wygląda mi to na Cabotine de Gres, ale pewnie to nie to...
      • forevermore79 Re: prośba o identyfikację zapachu sprzed lat 28.02.09, 14:23
        Ha, mi tez to switalo- tylko niestety kolor opakowania mi troszke tu
        nie pasuje, bo kartonik jest bialy, ale drobne, zielone listki
        zaiste sa. Druga moja blyskawiczna mysl, to Chanson d'Eau, ale tu
        znow ta sama sytuacja :-) No nic, moze ktos pomoze dokladniej.
        • babeczka81 Re: prośba o identyfikację zapachu sprzed lat 28.02.09, 14:53
          nie, napewno nie te zapachy. Chanson pamietam, były chyba duzo
          pózniej.
          • fa25 Re: prośba o identyfikację zapachu sprzed lat 28.02.09, 18:56
            Podobnie pakowany ale niebieski w kwiatki był średniopółkowy ,
            bardzo miły zapach Melody.
            • babeczka81 Re: prośba o identyfikację zapachu sprzed lat 28.02.09, 19:16
              zapaliła mi się czerwona lampka. musze sprawdzic w necie, bo chyba
              kojarze,że było tez cos podobnego w niebieskim kolorze. i nazwa tez
              mi cos świta w głowie.
              Dziękuję
              • babeczka81 Re: prośba o identyfikację zapachu sprzed lat 28.02.09, 19:24
                eperfumes.ca/product.php?productid=64981
                znalazłam ten w niebieskim opakowaniu. mój był w zielonym (
                dokładnie tak pamietam wygląd opakowania :)

ciekawe czy gdzieś mozna to jeszcze dostać, żeby wspomnienia
                powróciły :)
                • fa25 Re: prośba o identyfikację zapachu sprzed lat 28.02.09, 19:34
                  Cieszę się, że się udało. Miałam te właśnie, niebieskie, My melody.
                  Kiedyś, jeszcze przed zburzeniem muru, były w każdej większej
                  drogerii w ówczesnym RFN. To był zapach bardzo w Niemczech
                  popularny; być może jeszcze jest na rynku.
                  • babeczka81 Re: prośba o identyfikację zapachu sprzed lat 28.02.09, 19:41
                    mozliwe ,że pomyliłam kolory, bo zielonego nie znalazłam (chociaż w
                    pamięci jako żywo mam zieloną butelkę ).

Jest 15 ml na ebayu , niestety nie jestem zalogowana. Fajnie jakby
                    jakaś dobra dusza wylicytowała dla mnie i dokonała transakcji, bo
                    lokalizacja w Niemczech( oczywiście wszystko do rozliczenia ),
                    byłabym bardzo wdzięczna.
                    • a.g.n.i Re: prośba o identyfikację zapachu sprzed lat 28.02.09, 20:02
                      Melody było też w wersji zielonej:-)na sto procent. Miałam jako
                      nastolatka perfumowany dezodorant z tej serii "My Melody - Girls"
                      (niebieska wersja nazywała się "Dreams"), kupiony w "peweksie" (jak
                      to wtedy dumnie brzmiało) za specjalne bony i jakiegoś kanadyjskiego
                      dolara, otrzymanego od wujka:-). Miło powspominać:-))) Zapach był
                      kwiatowo-owocowy. Pamiętam, że wybrałam go w pośpiechu - była
                      kolejka, a na ladzie stały nakrętki z poperfumowaną watką w środku.
                      Musiałam szybko się decydować, czasu na wąchanie nie było, bo czułam
                      oddech kolejki na plecach:-). Nie udało mi się powąchać nawet połowy
                      koreczków. Ale i tak byłam dość zadowolona z wyboru. Spryskiwałam
                      nim listy do kolegi:-)a kolega się zachwycał. Możliwe, że była też
                      wersja różowa.
                      • babeczka81 Re: prośba o identyfikację zapachu sprzed lat 28.02.09, 20:05
                        o jak miło powspominać :))
                        jednak dobrze pamiętam . może będzie i zielone melody za jakiś czas
                        na ebayu.
    • fa25 Re: prośba o identyfikację zapachu sprzed lat 28.02.09, 20:09
      No ja niestety też nie jestem tam zalogowana. Może ktos inny może
      pomóc ?
      • marigold1985 Re: prośba o identyfikację zapachu sprzed lat 01.03.09, 08:50
        www.marktplaza.nl/Parfummini-MY-MELODY-GIRLS-Parfum-7-ml-7417329.php
        Jak widać są cztery wersje. Coś mi się zdaje, że to jest zapach powszechnie
        dostępny w Niemczech.
        • babeczka81 Re: prośba o identyfikację zapachu sprzed lat 01.03.09, 10:42
          dziękuję za wszystkie podpowiedzi.

Na jakiejś niemieckiej stronie znalazłam info ,że tych zapachów już
          nie produkują.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka