Dodaj do ulubionych

News- Davidoff: Hot Water

30.05.09, 00:03
Nowy meski zapach, zapowiadany juz w naszych mini-newsach. Ciekawe z
opisu nuty, choc lepiej poczekac na finalny efekt- wszystko w koncu
zalezy od jakosci skladnikow (vel przyklad Armani Onde). Nazwa
intrygujaca, choc ta premiera wyglada na nieco wymuszona, opieranie
sie na wciaz swietnie sprzedajacym sie klasyku Cool Water moze
niekoniecznie sie sprawdzic.
Wiecej takze na:
www.nstperfume.com/2009/05/29/davidoff-hot-water-new-fragrances/
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Reklama i przedsprzedaz na escentual: 04.06.09, 13:32
      www.escentual.com/davidoff/hot-water/
    • forevermore79 Reklama: materiały making-of: 13.06.09, 10:57
      www.youtube.com/watch?v=MO7rXck1h_s
      Link za NST.
    • forevermore79 Re: News- Davidoff: Hot Water 01.07.09, 14:12
      O nowosci rowniez na:
      www.moodiereport.com/document.php?c_id=29&doc_id=21117
    • michau2312 Re: News- Davidoff: Hot Water 28.07.09, 02:54
      By the way. Czy receptura Cool Water została zmieniona? Porównałem zapach z próbek wyglądających na z ok. 2000 (Davidoff pisany małymi pochyłymi literami) ze współczesną butelką (DAVIDOFF wielkimi literami) i te stare fiolki pachną świeżo, przestrzenna lawenda-mięta i trochę sandałowca. Współczesna butelka: duszna syntetyczna lawenda, zero mięty, a sandałowiec pachnie jak zużyty olej z frytek.
      • forevermore79 Re: News- Davidoff: Hot Water 28.07.09, 08:49
        Hej, to wcale nie jest wykluczone. Wiekszosc firm zmieniala
        receptury swoich klasykow, na skutek nowych regulacji odnosnie
        naturalnych skladnikow, czy tez po prostu jako ciecie kosztow.
        Chocby meskie Opium i Fahrenheit nie przypominaja juz swoich
        pierwowzorow- sa rozmyte i mniej trwale, nie zdziwilbym sie, gdyby
        tak samo postapiono z Cool Water.
        • michau2312 Re: News- Davidoff: Hot Water 28.07.09, 20:45
          Albo przez 'naukowe' odkrycie, że oakmoss wywołuje alergie i przez to np. zginął Coriolan, a Mitsouko oraz mchowe monstra z 80's już nie są takie jak kiedyś.
          • forevermore79 Re: News- Davidoff: Hot Water 28.07.09, 20:50
            No to slynne regulacje IFRA, o ktorych mowilismy nieraz na forum.
            Akurat Mitsouko udalo sie w miare dobrze zreformulowac, ale nowe
            Carony i Diory to juz nie to samo.
            Coriolan zginal przez kiepska promocje i slaba sprzedaz niestety,
            niby rok temu wrocil jako edycja butikowa pod nazwa L'Ame d'un
            Heros, ale co z tego, jak flakon niezbyt praktyczny, a cena nie
            zacheca.
            • michau2312 Re: News- Davidoff: Hot Water 28.07.09, 21:10
              Wiem o L'Ame d'Un Heros, ale co nam po tym, skoro on siedzi w Paryżu a nie w najbliższej Sephorze. Ciekawe, czy Thierry Wasser i zarząd LVMH schrzani czy nie schrzani dorobek tylu pokoleń Guerlainów. Guerlain Homme jakoś do mnie nie przemawia, ten zapach mojito...
              • forevermore79 Re: News- Davidoff: Hot Water 28.07.09, 21:14
                No zobaczymy, na razie zaserwuja nam wkrotce Guerlain Homme EdP,
                czyli wersje Intense klasyka. To tak na fali robienia mocniejszych
                wersji meskich perfum- vel Terre d'Hermes Parfum, czy wersje
                Absolute ostatnich Diorow.
                Mojito uwielbiam pic, ale zapach tego drinka skomplikowany w koncu
                nie jest- nieco rumu, mieta i limonki. A w GH ulatuje on zbyt szybko.
                • michau2312 Re: News- Davidoff: Hot Water 28.07.09, 21:26
                  By the way drinków. Marzą mi się perfumy pachnące jak whisky z Islay (Laphroaig, Ardbeg) - słone, przestrzenne, jodynowe/wodorostowe.

A Terre d'Hermes, mój review napisany pod kątem Basenotes i jeden wpis do zapachowego CV:

Hermes' terre (French for 'land') is a garden of orange trees, pepper vines and thyme shrubs growing among. Garden with lawn of vetiver grass and cedarwood-paved alleys, lost somewhere near Avignon.

I loved TdH for two weeks after the purchase. Then the oranges overripened, thyme bushes grew too much and vetiver lawn wasn't mown. TdH began to wear me out and eventually I traded the bottle away.

Today, more than year later, I got a sample to refresh memories and I don't regret I sold that bottle. TdH is certainly a catchy fragrance (that pepper note, mmm) and puts some fresh, innovative air into men's fragrances. Though, I think TdH leans towards unisex-überfeminine field and works much better on woman's skin - because of cedar soapiness and big dose of fruit.

In one of reviews J-C Ellena says he likes his perfumes to be light. Terre d'Hermes puts his opinion under big question. Citruses, pepper, herbs. Cedarwood, vetiver. They're fine alone, blended together they may cause a headache and make people run away from subway car. The juice seems overdone, it's stuffy, powdery(!), hesperidic with questionable wearability. Undoubtfuly the quality, projection and lasting power are perfect. But, in my case, TdH is way too much (I don't mean I'm into watery Eau de Whatever). Perhaps Mr. Ellena has misinterpreted the idea of perfume of earth, water and air or mine idea of it is incompatible with his. Or, all in all, 'earth, water and air' is just marketing baffling. I'm afraid to think how EDP concentration smells...
    • forevermore79 Re: News- Davidoff: Hot Water 02.09.09, 08:45
      No i jest juz w perfumeriach- kolejny przyklad, ze nuty moga byc
      zwodnicze. Bo wyszlo sztucznie, lekko tandetnie, swiezo-owocowo i w
      ogole nie "hot".

Reklama zapachu za NST:
      www.nstperfume.com/2009/08/31/hot-water/
      • michau2312 Re: News- Davidoff: Hot Water 02.09.09, 16:57
        Mam wrażenie, że do kadzi nalano Xeryus Rouge, bazę Burberry for Men i rozlano do butelek Hot Water.
        ===
        ...Oczywiście mogę się my[d]lić.
        • forevermore79 Re: News- Davidoff: Hot Water 02.09.09, 17:25
          Tak, ten owocowy, slodkawy efekt znany jest juz z XR, tyle, ze tam
          czuc bylo jednak wysoka jakosc skladnikow. Kiedys uzywalem, finalnie
          zmeczylem sie tym zapachem i flakon poszedl w lepsze rece.
          • michau2312 Re: News- Davidoff: Hot Water 02.09.09, 20:11
            Owocowości, w przeciwieństwie do XR, nie wyczuwam, ale łączy je IMO "zpach mchu bez użycia mchu" - cedr?. I chyba, gdybym musiał wybierać, wybrałbym Hot Water. PS. Bestia nieźle czepia się skóry, psiknąłem w Sephorze dziś o 11 i po 9h nie daje się zmyć.
            ===
            ...Oczywiście mogę się my[d]lić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka