Dodaj do ulubionych

jak oczyscic pluca??

14.05.04, 16:50
duzo w sieci jest o oczyszczaniu watroby, nerek, jelit itp... moze znacie jakis sposob jak
oczyscic pluca, skoro sie rzucilo palenie?
Obserwuj wątek
    • alexander_82 Re: jak oczyscic pluca?? 14.05.04, 18:24
      oto kilka sposbow, ale tak naprawde powinienes porobic kilka glodowek, takze
      krotkich jesli nie chcesz dlugich. opisy glodowek masz w ciekawych linkach.

umuc czarna rzepe, obrac ze skory, pokroic na kawalki i skrecic w
      sokowirowce. do soku dodac lyzke stolowa miodu i pic na noc. pozostaly po
      odcisnieciu miazsz rownomiernie ulozyc na klatce piersiowej (oprocz okolicy
      serca), przykryc recznikem lub cieplym kocem. jesli pieczenie bedzie silne,
      kompres zdjac. nie dopuscic do oparzenia skory. pozniej nasmarowac lekko
      klatke piersiowa olejem roslinnym. (jesli w czasie kuracji bolalaby Cie
      watroba, to kladz pduszke elektryczna na prawy bok po wypiciu soku i trzymaj
      ja tak godzine. ALBO zrezygnuj z tego wariantu).

4 lisicie bialej kapusty (takie najwieksze), wlozyc do garnka i gotowac rowno 3
      min. od momentu zagotowania wody. posmarowac lekko plecy i klatke piers.
      smalcem, przylozyc 2 liscie z przodu i 2 z tylu. owinac sie recznikiem, zalozyc
      ciepla koszule i nakryc cieplym kocem. kompresy robic na noc, 3 noce pod rzad.
      po drugim kompresie z pluc zacznie schodzic flegma, pojawi sie kaszel, chory
      zacznie sie mocno pocic (to normalne zjawisko).

szklanke koziego mleka podgrzewac na malym ogniu (nie doprowadzac do wtrzenia).
      wlozyc do niego kawalek zywicy sosnowej, rozmiaru ok. 1-1,5 cm. mieszac dopoki
      sie nie rozpusci, odstawic zeby mieszanka ostygla. ciepla mieszanke pic na
      noc. nastepnie natrzec choremu klatke piersiowa i plecy balsamem rozgrzewajacym
      (pochodzenia roslinnego) i zalozyc mu ciepla koszule.

Uff... Przepisane z ksiazki prof. michala tombaka "czym mozna zyc 150 lat".
      dobre tez dla osob czesto chorujacych na schorzenia drog oddechowych.
      • tripper Re: jak oczyscic pluca?? 19.05.04, 11:49
        a ile razy trzeba powtarzac kuracje, zeby uznac pluca za oczyszczone?
        • alexander_82 Re: jak oczyscic pluca?? 19.05.04, 13:16
          nie mam pojecia. moim zdaniem tew kuracje w ogole nie za bardzo maja sens.
          lepiej zrob kilka 1dniowych glodowek co tydzien

pozd.
          • tripper Re: jak oczyscic pluca?? 19.05.04, 17:05
            jednodniowe to takie, w ktorych nic sie nie je tylko pije wode?
            • alexander_82 Re: jak oczyscic pluca?? 19.05.04, 17:19
              tak, wode zrodlana. zajrzyj do ciekawych linkow jesli chcesz wiedziec wiecej.
              ale to Ci wystarczy. po prostu kup sobie 5 l. baniak z woda zrodlana i juz.

pozdr.
            • no1teresa Re: jak oczyscic pluca?? 19.05.04, 21:05
              wg mnie glodowki jednodniowe maja sens tylko jako odciazenie/odpoczynek dla
              systemu pokarmowego - to taki oddech dla organow trawiennych,
              organizm potrzebuje minimum 72 godzin dla poruszenia i pozbycia sie glownych
              toksyn
              • alexander_82 Re: jak oczyscic pluca?? 20.05.04, 01:38
                no1teresa napisała:

> wg mnie glodowki jednodniowe maja sens tylko jako odciazenie/odpoczynek dla
                > systemu pokarmowego - to taki oddech dla organow trawiennych,
                > organizm potrzebuje minimum 72 godzin dla poruszenia i pozbycia sie glownych
                > toksyn

ten odpoczynek to jedno, ale 1dniowki maja moim zdaniem troche sensu. kiedys
                zrobilem kilka razy cos takiego: dzien przed glodowka wypalilem 1-2 paczki
                papieroskow :D . nastepnego dnia zrobilem glodowke na wodzie i juz po kilku
                godzinach rano jak duzo sie ruszalem to wyrzut toxyn z papierosow byl tak silny
                ze nawet balem sie polykac sline bo bym chyba zwymiotowal. do tego bol brzucha
                po przelknieciu itd. czulem jak mi te papierosy wychodza doslownie w druga
                strone "od palnia": to sie czuje w ustach. wydaje mi sie ze przez skore tez
                wyrzucalo toxyny.
                lekarze zajmujacy sie glodowkami twierdza ze cotygodniowki daja wiecej niz
                dluzsze okresowe posty. ale tu pewnie chodzi im raczej o profilaktyke niz
                leczenie juz zaistnialych chorob.
                np. taki paul bragg robil 4 7dniowki w roku no i 1dniowke co tydzien i dozyl
                94 lat, kiedy zginal podczas nurkowania w oceanie. a wczesniej wyrok byl taki
                ze nie dozyje 30-tki. niemniej jednak z tygo wyroku wyleczyl sie do konca
                dopiero 2tygodniowka.
                pozdr.
                • no1teresa Re: jak oczyscic pluca?? 20.05.04, 09:31
                  wiesz alex, obraz katowania swojego wlasnego organizmu, jaki wylania sie z
                  Twoich opisow, jest dla mnie niepokojacy
                  ja rozumiem, ze jestes podekscytowany i eksperymentujesz na sobie; ja na
                  poczatku tez bylam tak zmotywowana do pierwszej glodowki, ze przeprowadzilam ja
                  wbrew wszelkim zasadom na poczatku zimy, a w trzy tygodnie po jej zakonczeniu -
                  nastepna. Teraz zaczekalabym do naszego przedwiosnia;
                  to normalne, ze musisz rozne dzialania sprawdzic, ale Cie przestrzegam:
                  nadmiar takich eksperymentow i kuracji bardziej Ci zaszkodzi, Twoj organizm w
                  koncu zglupieje i rozreguluje sie na dobre
                  nadmiar czegokolwiek szkodzi zdrowiu, a nie sluzy
                  stopniowo i powoli, a przede wszystkim madrze - dalej zajedziesz
                  • alexander_82 Re: jak oczyscic pluca?? 20.05.04, 13:27
                    rozumiem Twoje ostrzezenie i dziekuje.
                    chodzi o to ze podczas oczyszczania ustoju sie musze przeciazac zadnych
                    organow wydalniczych. moge zastosowac ssanie oleju ktore odciaza watrobe i inne
                    takie = dziala jak dializa, ale tak na powaznie, a nie jak "oczyszczanie" krwi
                    w szpitalu, wlasnie dializa. to jest kuracja nieszkodliwa. swiadcza o tym
                    podania syberyjskich znachorow. mozna ja stosowac prawie dowolnie dlugo.
                    jedyne co sie moze stac to "przessanie" jamy ustnej, wtedy robi sie cos takiego
                    jak maly dziecia ktore ssa palec. mialem cos takiego jak zastosowalem kuracje
                    7 razy w ciagu dnia. zagoilo sie po 2-3 dniach.

inna sprawa ze nawiazalem kontakt z b. dobrymi specjalistami od naturalnego
                    uzdrawiania i jakbym sobie nie poradzil to po prostu udam sie do nich.
                    powaznie, nic nie ma prawa mi sie stac. a co do glodowek to moj rekord to 5
                    dniowka wiec to i tak nie tak duzo.

zreszta nie przesadzajmy: jadlem tak jak teraz 20 lat i tylko kilu
                    "nieuleczalnych" dolegliwosci sie dorobilem :)
    • alexander_82 Tripper... 21.05.04, 19:16
      zapomnialem dodac ze mozesz po prostu przeprowadzic kuracje czarna rzepa,
      ktora opisalem na forum Ziola. tylko pamietaj ze ta kuracja rozpuszcza kamienie
      w watrobie wiec uwazaj jesli je masz. niemniej jednak wszyscy twierdza ze efekt
      takiego oczyszczania jest ogromny, tyle ze kuracje trzeba zrobic do konca.
    • radiesteta1 Re: jak oczyscic pluca?? 22.05.04, 09:10
      Tak wogóle to bardzo dobry jest liść brzozy. Zazwyczaj stosowany na
      oczyszczanie nerek i układu moczowego. Ale liść brzozy powoduje po pewnym czasi
      oczyszczanie całego organizmu. Myślę, że z całą pewnością nie zaszkodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka