alpiot 23.06.04, 07:56 Witajcie Czy ktoś wie, gdzie w Polsce można zrobić analizę pierwiastkową włosa. Chciałabym też wiedzieć, czy dieta zastosowana zgodnie z wynikami takiej analizy rzeczywiście daje dobre rezultaty? Pozdrowienia Aga Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alexander_82 Re: Badanie włosa 30.06.04, 13:42 Cytuje z pamieci Artura z forum Zdrowie (dobry lekarz): To jest b. watpliwa postac med. alternatywnej. Duzy wplyw na wynik badania ma rodzaj szamponu. Odpowiedz Link
gryka1 Re: Badanie włosa 30.06.04, 22:22 Przeglądałam kiedyś ankietę angielskiej firmy, która bada włosy. Nie było tam nic o szamponie, ale pytania dotyczyły np. sposobu barwienia włosa, jak często, jaką farbą, jaka trwała,zażywanych leków na schorzenia przewlekłe, kuracje witaminowe, diety, głodówki, przebyte ciężkie choroby.Jeżeli nie będą Cię o takie rzeczy pytać to znaczy, że wynik nie będzie miarodajny.Włos jest jak taśma magnetyczna lub słoje drzewa. Odpowiedz Link
atena1 Re: Badanie włosa 08.07.04, 21:44 Ja robiłam badanie włosa dziecku w Łodzi , firma nazywa się Biomol i ma bardzo trafne diagnozy. Pasemka włosów wycina się z tyłu głowy zaraz przy skórze i wysyła pocztą , koszt ok. 200 zł pozdrawiam Aneta Odpowiedz Link
very_martini Re: Badanie włosa 09.07.04, 20:10 No coz, widac do polskich AM nie dotarly jeszcze Prawdy Objawione Artura... Nie ma w tym nic z medycyny alternatywnej, to zwykle badanie diagnostyczne praktykowane i refundowane przez zagranoczne kasy chorych tak, jak u nas refundowana jest morfologia (teoretycznie) 16%VOL 22%VAT (very przepraszam za chwilowy brak polskich ogonkow) Odpowiedz Link
margotka26 Re: Badanie włosa 22.07.04, 22:13 Witaj, trochę późno zauważyłam twojego posta, ale jeśli jeszcze nie znalazłeś: Biomol tel.042 630 49 11 Łódź ul.Struga 90 Badania są bardzo interesujące, lecz ciężko znaleźć lekarza, który umiałby je zinterpretować, przynajmniej jeśli chodzi o tzw. lekarzy domowych, współpracujący z Biomolem przyjmują w Krakowie, Bielsku-Białej, Łodzi koszt 90zł Leczenie medycyną alternatywną przeważnie zioła czasem recepta Pozdrawiam Odpowiedz Link