rojew84 28.10.06, 15:29 czy ktoś wie jak zrobić ocet jabłkowy z obierek? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czosnek_niedzwiedzi Ocet jabłkowy 28.10.06, 17:12 100 dkg jabłek, całkowicie zdrowych, zetrzeć na tarce ze skórką i gniazdami, zalać 1l. wody, dodać 10 g. drożdży, 100 ml. miodu i małą kromkę ciemnego czerstwego chleba. Przykryć przewiewną tkaniną, odstawić na 10 dni. Codziennie kolka razy mieszać drewniana łyżką. Dokładnie przecedzić i dodać jeszcze 100 ml miodu. Odstawić na 30-50 dni. Jak zjaśnieje jest gotowy. Zlać do butelek i używać. Alem lepiej kupić gotowy, mnie pracy wymaga :) Odpowiedz Link
karol.walc Re: Ocet jabłkowy 28.10.06, 17:37 czosnek_niedzwiedzi napisał: > Ale lepiej kupić gotowy, mnie pracy wymaga :) Ale wtedy nie masz przyjemności z robienia. No i nie wiesz co tak naprawdę jest w środku. ;-) Odpowiedz Link
czosnek_niedzwiedzi Może tak, może nie... 30.10.06, 12:37 karol.walc napisał: > czosnek_niedzwiedzi napisał: > > > Ale lepiej kupić gotowy, mnie pracy wymaga :) > > Ale wtedy nie masz przyjemności z robienia. No i nie wiesz co tak naprawdę jest > w środku. ;-) Może tak, a może nie... ;) Odpowiedz Link