rose01 19.10.09, 17:12 potrzebuje czegoś niezbyt dużego przed wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julus908 Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 19.10.09, 17:15 Niedużego ze względu na oszczędność? Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 19.10.09, 17:21 Pytasz o maly, miejski, pakowny samochod dla jednej osoby? Ja mialam Opla Agile i doskonale zdala egezmin. Jesli masz male dzieci tez bedzie dobry. Gorzej z wiekszymi, bo tylne siedzenia sa wyjatkowo niewygodne. Za to duzo miejsca w bagazniku, a jak zlozysz tylne siedzenia to masz polciezarowke na zakupy;) No i malo pali. Odpowiedz Link Zgłoś
julus908 Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 19.10.09, 17:16 Z małych samochodów to może Toyotę Yaris? Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 19.10.09, 17:17 rose01 napisała: > potrzebuje czegoś niezbyt dużego przed wszystkim citroen C2 jest świetny Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 19.10.09, 17:19 też mi się podoba, a coś jeszcze może peugeot 206 Odpowiedz Link Zgłoś
julus908 Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 19.10.09, 17:20 Peugeota 206 nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 19.10.09, 19:46 A ja polecam, jeżdżę nim od 5 lat:) Odpowiedz Link Zgłoś
naonja81 Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 19.10.09, 17:22 rose01 napisała: > też mi się podoba, a coś jeszcze może peugeot 206 nie jeżdze miejskimi autami bo sa obciachowe i maja slaba moc, ale.... i tu prawdziwa i szczera porada spod mej klawiatury - polecam opla corse. jak na tej klasy auto fajnie sie nim jezdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 19.10.09, 17:23 szukam dalej, wasze pomysły sa ok Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 19.10.09, 17:24 cena też ma znaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 19.10.09, 17:57 nie wiem do czego Ci ten samochod... grande punto - stabilny na trasach, aigo - maly, polo - solidny, fabia - tania a dobra Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 20.10.09, 00:37 naonja81 napisała: ...nie jeżdze miejskimi autami bo sa obciachowe i maja slaba moc, > ale.... i tu prawdziwa i szczera porada spod mej klawiatury - polecam opla corse. jak na tej klasy auto fajnie sie nim jezdzi." A czym jezdzisz? Na nieobciachowych wrotkach? Dedykuje moja sygnaturke. Odpowiedz Link Zgłoś
naonja81 Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 20.10.09, 09:08 marguyu napisała: > > naonja81 napisała: > ...nie jeżdze miejskimi autami bo sa obciachowe i maja slaba moc, > > ale.... i tu prawdziwa i szczera porada spod mej klawiatury - > polecam opla corse. jak na tej klasy auto fajnie sie nim jezdzi." > > A czym jezdzisz? Na nieobciachowych wrotkach? autem na które zapewne Cie nie stać hehehe. poza tym takie ciołki matołki jak ty moga zapierdzielać dwieście na godzine co najwyżej biorąc udział w wyścigach dotyczących pierdzenia dumnie postekujac i chwalac prace wlasnych jelit. ps odpowiedź ma dopasowana zostala do twego poziomu intelektualnego i glupoty jaka przejawiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 20.10.09, 10:40 naonja81 napisała: autem na które zapewne Cie nie stać hehehe. poza tym takie ciołki matołki jak t > y > moga zapierdzielać dwieście na godzine co najwyżej biorąc udział w wyścigach > dotyczących pierdzenia dumnie postekujac i chwalac prace wlasnych jelit. > > > ps odpowiedź ma dopasowana zostala do twego poziomu intelektualnego i glupoty > jaka przejawiasz. Dlugo musialas pracowac poboczu szosy zeby zarobic na to cudowne auto? Chamstwo twojej wypowiedzi sugeruje, ze nie jestes w stanie robic nic innego. I to jest najwiekszy problem wspolczesnosci - prostactwo na sile oderwane od krowich ogonow i miotly, ktore rozmnazajac sie produkuje w nadmiarze "nowego polskiego chama". Odpowiedz Link Zgłoś
real.becwal Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 19.10.09, 18:00 rose01 napisała: > potrzebuje czegoś niezbyt dużego przed wszystkim fiat500, nissan micra Odpowiedz Link Zgłoś
wyssana.z.palca Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 19.10.09, 18:03 moze jakis przedzial cenowy? malych aut jest w pip. od corsy, matiza przez yarisa po bmw serii 1. wiecej konkretow moze? Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.35 Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 19.10.09, 18:09 fordzik ka .... super autko,sprawdza sie i w jeździe miejskiej i w trasie.... ja mam i sobie chwalę Odpowiedz Link Zgłoś
anettab miałam Ka 20.10.09, 08:41 fordzik Ka dużo chla paliwa, szybki, ale nieekonomiczny Odpowiedz Link Zgłoś
mila.85 Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 19.10.09, 18:11 Nissan Mikra. Bardzo wygodny, spory bagażnik, ładny kolor i deska z miejscem na szpargały :) Odpowiedz Link Zgłoś
0riana Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 19.10.09, 18:19 Ja mialam okazje pojezdzic Hyundaiem Getzem i wydal mi sie calkiem niezly - nieduzy, ale calkiem wyrywny, dosyc ladny i podobno bezproblemowy w eksploatacji (co podobno w przypadku innych modeli Hyundaia nie jest regula). Odpowiedz Link Zgłoś
hermina25 Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 19.10.09, 18:25 mitshubishi colt :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gad.forumowy Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 19.10.09, 18:47 Matiz. Przejechałem takim 100 tyś. km (w 2,5 roku), samochód chodził jak zegareczek. Zalety: tani - kupisz za < 10 tyś. Tanie ubezpieczenie, mało pali. A jak na swoją wielkość jest całkiem pakowny. Odpowiedz Link Zgłoś
burza4 Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 19.10.09, 19:47 zależy na ile osób, i jaki tryb życia prowadzisz. jeśli często robisz spore zakupy, wozisz dzieci albo samochód będzie służył też do jazdy poza miasto - lepiej kupić coś średniego. Nie znoszę tzw. kobiecych samochodów, nie wiem kto wymyślił, że kobieta najlepiej czuje się w namiastce autka, gdzie ledwo mieszczą się skromne zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 19.10.09, 19:48 toyota yaris, toyota aygo, honda civic (nowa) Odpowiedz Link Zgłoś
wuj_truj Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 19.10.09, 21:05 Ja mam piękne 13-letnie cinquecento i sobie chwalę:) Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina_tdi Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 19.10.09, 21:10 A co konkretnie sobie chwalisz? wuj_truj napisała: > Ja mam piękne 13-letnie cinquecento i sobie chwalę:) Odpowiedz Link Zgłoś
razlemongrass Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 19.10.09, 21:45 Audi A3, BMV 118, 116, Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aux Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 19.10.09, 22:24 nowa honda civic Odpowiedz Link Zgłoś
gobi05 Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 19.10.09, 22:31 > potrzebuje czegoś niezbyt dużego przed wszystkim Z tańszych - Maluch z droższych - Smart Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 19.10.09, 23:25 spodobał mi się renault clio, a cinqcento był moim pierwszym samochodem teraz pora na zmianę, przede wszystkim ze względu na ssanie i nadchodzącą zimę Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 20.10.09, 08:56 Mam Clio i z czystym sumieniem mogę polecić. Używam głównie do jazdy po mieście, ale na trasie też się sprawdza, pali mało (jakieś 5-6 litrów). Odpowiedz Link Zgłoś
listopadowa81 Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 19.10.09, 23:45 Toyoty:wejdz na www.toyota.com(kliknij w truck's and suv's) rav4 albo:4runner(bardzo duze luksusowe SUV)niestety nie na kieszen Polaka;)) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl listopadowa znowu bredzi 20.10.09, 23:19 listopadowa81 napisała: > Toyoty:wejdz na www.toyota.com(kliknij w truck's and suv's) > rav4 albo:4runner(bardzo duze luksusowe SUV)niestety nie na kieszen > Polaka;)) > nie pisz takich bzdur poleczko mieszkajaca od kilku mies. w juesej. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 20.10.09, 00:07 Z tańszych Nissan Micra, z droższych Alfa MiTo Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 20.10.09, 00:45 Renault Megane Coupe ja śmigam już 1.5 roku - miał być na rok, ale ciężko mi się z nim rozstać bo jest świetny. Ma dobry zryw, wszędzie się wciśnie i jest tani więc nie szkoda go obijać ;D mój ma rocznik 99... jest bezawaryjny, ekonomiczny/mało pali wszyscy krzywią się, że mam kupić nowy samochód (mój już mi jakieś szuka) ale ja pewnie jeszcze z rok pojeżdżę bo mam inne wydatki, a ten mi pasuje ;] DUŻO ze mną przeszedł (czasami robię nim sobie mały off road) jest nie do zdarcia ;] Odpowiedz Link Zgłoś
wyssana.z.palca no tak. kazda laska 20.10.09, 07:49 napisala Ci czym jezdzi, czy czym chcialaby jezdzic (oczywiscie prawie kazda co innego :) ). i nie zeby to bylo podparte czyms (czymkolwiek, ekonomia, utrzymanie, komfrot)- nieliczne podparly :) Ty nie sprecyzowalas czego oczekujesz i na cholere Ci taki watek ?:/ Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Samochód dla kobiety??? 20.10.09, 08:49 Nie ma czegoś takiego, jak "samochód dla kobiety". Samochód może być terenowy lub do jazdy w mieście. Umożliwiający rozwijanie dużej prędkości lub łatwy do parkowania i manewrowania w ciasnych zaułkach. I może mieć jeszcze mnóstwo innych cech lub ich nie mieć (np. pojemny bagażnik). Z samego faktu bycia kobietą nie wynikają w sposób jednoznaczny potrzeby odnośnie rodzaju samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: Samochód dla kobiety??? 20.10.09, 11:19 Z samego faktu bycia kobietą nie wynikają w sposób jednoznaczny potrzeby odnośnie rodzaju samochodu. a posiadanie długich lub krótkich nóg? albo wielkiego biustu?? Odpowiedz Link Zgłoś
listopadowa81 Re:do kobiet i ich TZ-tow 20.10.09, 13:35 Ja nie rozumiem,dlaczeo kobiety(poza faktem pienieznym)dsja sie wsadzac do osobowek!Przeciez kobieta najbezpieczniejsza jest w SUV!Facet powinien miec jaja i zarobic na to aby ta nieszczesna kobieta kupilla sobie bezpieczny i dobry samochod!Moj TZ nigdy,przenigdy nie pozwolilby mi na prowadzenie niczego starszego nic z 2005-2006 roku.Wiele kobiet "wsadza sie" do aut z 1996-nawet wczesniej.Sama zbieram na down-payment na toyote rav 4 albo honde pilot(w black friday pojde sobie kupic,wtedy bede miala lepsze warunki zakupu). Odpowiedz Link Zgłoś
htoft Re:do kobiet i ich TZ-tow 20.10.09, 14:25 > Przeciez kobieta najbezpieczniejsza jest w > SUV! Tak, zwłaszcza na zakrętach i przy śliskiej nawierzchni:/ W życiu nie odważyłbym się wsiąść do czegoś takiego; wolałbym jeździć normalną ciężarówką. Odpowiedz Link Zgłoś
wyssana.z.palca Re:do kobiet i ich TZ-tow 20.10.09, 18:43 > Ja nie rozumiem,dlaczeo kobiety(poza faktem pienieznym)dsja sie > wsadzac do osobowek!Przeciez kobieta najbezpieczniejsza jest w > SUV! moze dlatego ze zamiast prowadzic krowe wola cos mniejszego, zrywniejszego, z wieksza iloscia koni, cos co rusza z kopyta i jest zwinniejsze, niz taszczyc sie w suvach? Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re:do kobiet i ich TZ-tow 20.10.09, 20:36 Łoo, co niektórzy zaczęli tu filozofować, może roska nie napisała zbyt dużo bo jest mało wymagającą, co ??? mały, by móc szybko zaparkować, niedrogi by mieć jeszcze na inne przyjemności, gdy jest się młodym ;) trzeba troszkę poszaleć nie musi być różowy i nie musi mieć skóry we wnętrzu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 20.10.09, 09:18 myslę, ze nie warto dzielic tak samochodów. różowy i tani dla kobiety. czarny i drogi dla faceta... wybierz taki, w jaki bedziesz sie dobrze czuła i na ile Ci finanse pozwola. a na forum auto-moto możesz porozmawiac o szczegółach wyposażenia... Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 20.10.09, 11:21 mahadeva napisała: > myslę, ze nie warto dzielic tak samochodów. różowy i tani dla > kobiety. czarny i drogi dla faceta... wybierz taki, w jaki bedziesz > sie dobrze czuła i na ile Ci finanse pozwola. a na forum auto-moto > możesz porozmawiac o szczegółach wyposażenia... przecież kobiety też chodzą w czarnych garniturach, a faceci w różowych sukienkach Odpowiedz Link Zgłoś
julus908 Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 20.10.09, 10:08 Jeśli istotne jest bezpieczeństwo jazdy lub jesteś mniej doświadczonym kierowcą to proponuję zdecydować się raczej na większe auto. Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: Zależy, dla jakiej kobiety n/t 20.10.09, 12:09 To ja zapytam: Dlaczego najlepszy właśnie ten? Piszecie, jakimi wy jeździcie i rekomendujecie to na najlepszy samochód. Autorka wątku w ogóle nie powiedziała, o co jej chodzi - poza tym, że ma być nieduży. To trochę pomaga zawęzić problem, bo są kobiety, które wolą duże samochody, np. ja zdecydowanie wolę Forda Mondeo niż Fiata Uno. Ale wielkość to i tak nie wszystko, bo jednak - jakby nie patrzeć Peugeout 207 znacznie różni się od Fiata Pandy. Odpowiedz Link Zgłoś
real.becwal Re: Jaki samochód dla kobiety jest najlepszy ? 20.10.09, 12:39 rose01 napisała: > potrzebuje czegoś niezbyt dużego przed wszystkim mieszczącego się do torebki? Odpowiedz Link Zgłoś