stokrotka_beauty 21.10.09, 11:47 mam pytanie. zlapalam troche punktow karnych jadac autem(cięszka noga). kiedy one sa nie wazne? z nowym rokiem, czy rok od wykroczenia? szukam w internecie i nie moge nic znalesc. moze Wy cos wiecie:)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mahadeva Re: punkty karne 21.10.09, 11:50 po pierwsze piesz sie: CIENSZKA! po roku od wykroczenia Odpowiedz Link Zgłoś
naonja81 Re: punkty karne 21.10.09, 12:14 mahadeva napisała: > po pierwsze piesz sie: CIENSZKA! > po roku od wykroczenia i maha i autorka nie mają racji!!! poprawnie pisze się ; CIĘŻKA!!! I ZAPMIETAC SOBIE TO PROSZE I WIECEJ LITERATURY CZYTAJCIE, A NIE SIEDZICIE W NECIE GDZIE BŁĄD NA BŁĘDZI I potem taaaakie frykasy wyłażą.... Odpowiedz Link Zgłoś
laracroft82 Re: punkty karne 21.10.09, 12:39 naonja81 napisała: > mahadeva napisała: > > > po pierwsze piesz sie: CIENSZKA! > > po roku od wykroczenia > > i maha i autorka nie mają racji!!! > poprawnie pisze się ; CIĘŻKA!!! I ZAPMIETAC SOBIE TO PROSZE I WIECEJ > LITERATURY CZYTAJCIE, A NIE SIEDZICIE W NECIE GDZIE BŁĄD NA BŁĘDZI > I potem taaaakie frykasy wyłażą.... o litosci, przeciez maha napisała to z ironią... Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: punkty karne 21.10.09, 12:43 A Ty wiesz, czym sa frykasy? A Ty wiesz, czym jest ironia? W literaturze calkiem czesto wystepuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
au_lait Re: punkty karne 21.10.09, 11:51 Każdy punkt karny ma swoją datę ważności - 12 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: punkty karne 21.10.09, 11:55 wiem, ze te moje błędy bardzo rażą, ale tu w pracy nie mam tego specjalnego programu. przepraszam. dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais A w szkole nie miałaś specjalnego programu 24.02.10, 17:47 czy smsowałaś na polskim? Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: punkty karne 21.10.09, 11:54 punkty możesz anulować zapisując się na kurs Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: punkty karne 21.10.09, 11:58 grassant napisał: > punkty możesz anulować zapisując się na kurs podrzucania naleśników. Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: punkty karne 21.10.09, 12:36 funny_game napisała: > grassant napisał: > > > punkty możesz anulować zapisując się na kurs podrzucania naleśników. > nie przejdę selekcji ze swoimi naleśnikami Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: punkty karne 21.10.09, 11:56 stokrotka_beauty napisała: kiedy o > ne sa nie wazne? z nowym rokiem, czy rok od wykroczenia? punkty zerowane są po roku od ostatniego punktowanego wykrocznia :(( Odpowiedz Link Zgłoś
des4 nieprawda 21.10.09, 12:31 grassant napisał: > stokrotka_beauty napisała: > > kiedy o > > ne sa nie wazne? z nowym rokiem, czy rok od wykroczenia? > > punkty zerowane są po roku od ostatniego punktowanego wykrocznia : (( przykładowo dostajesz 6 punktów 15 września i drugie 6 punktów 15 października... punkty "wrześniowe" kasują się 15 września 2010, punkty październikowe analogicznie.. Odpowiedz Link Zgłoś
bartek742 Re: punkty karne 21.10.09, 12:59 > punkty zerowane są po roku od ostatniego punktowanego wykrocznia :(( Nieprawda Rok od wykroczenia, a nie rok od ostatniego wykroczenia, nie pleć bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: punkty karne 21.10.09, 13:08 rok od wykroczenia, za które dane punkty zostały przyznane... Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: punkty karne 21.10.09, 14:00 bartek742 napisał: > Rok od wykroczenia, a nie rok od ostatniego wykroczenia, nie pleć bzdur. czyli można non-stop przekraczać przepisy? Odpowiedz Link Zgłoś
bartek742 Re: punkty karne 21.10.09, 14:20 > > czyli można non-stop przekraczać przepisy? Nie rozumiem co ma wspólnego wygasanie punktów po roku od wykroczenia z możliwością przekraczania przepisów non-stop? Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: punkty karne za kalanie polszczyzny 21.10.09, 12:22 Szkoda, że nie ma mandatów i punktów karnych za takie kalanie polszczyzny. cięszka - ciężka znalesc - znaleźć kiedy one sa nie wazne? - co to za konstrukcja? To na pewno po polsku? By pisać poprawnie w języku polskim nie jest potrzebny żaden specjalny program, ale ukończenie szkoły podstawowej. Odpowiedz Link Zgłoś
set_ka1 Re: punkty karne za kalanie polszczyzny 21.10.09, 12:46 Ja tez pisze bez znakow, ale dlatego ze jest mi tak wygodniej. Jednak prawda jest taka, ze jak sie napatrze na blednie napisany wyraz to pozniej sama nie wiem juz jak jest poprawnie. Uroki internetu;) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: punkty karne za kalanie polszczyzny 21.10.09, 13:21 Ale w temacie wątku nie masz nic do powiedzenia? To może załóż sobie wątek pod tytułem : "Ja mundrol polski, chętnie wszystkich pouczę!"? Punkty są anulowane po roku od dnia wykroczenia. Uczęszczając na kurs(koszt około 600zł) można się pozbyć najwyżej 6 punktów. Kursy organizowane są w WORD, tych samych które przeprowadzają egzaminy na prawo jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: punkty karne za kalanie polszczyzny 21.10.09, 13:37 dokładnie, z tym że kurs kosztuje ok. 300 zł...ostatnio znajomy sobie zbijal punkty... no chyba, że jest zróznicowanie regionalne... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: punkty karne za kalanie polszczyzny 21.10.09, 13:57 A tego nie wiem . Znajoma zapłaciła 600 zł w Warszawie na Odlewniczej. Ale teraz już nie jestem taki pewien tej ceny, tak mi się dotychczas wydawało . Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: punkty karne za kalanie polszczyzny 21.10.09, 13:43 OK, pewnie pozwalajmy na bylejakość w uRZywaniu jENzyka polskiego. Bo to pŻecieRZ to niewaRZne. Nie bENdom nam pÓryści plÓli w tFaRZ. A jeśli chodzi o punkty karne to we wrześniu wyzerowało mi się konto. Niestety od poniedziałku znów osiem na koncie. Za cięŻką nogę miałam w zabudowanym. Ehhh. Odpowiedz Link Zgłoś
bartek742 Re: punkty karne za kalanie polszczyzny 21.10.09, 13:56 Oby Ci zabrali w końcu lejce, skoro nie umiesz się dostosować do zasad obowiązujących w społeczeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: punkty karne za kalanie polszczyzny 21.10.09, 14:03 Znalazł się pierwszy bez winy. Złamałam przepisy i poniosłam karę. Tak bywa. Inna sprawa, że teren zabudowany to była chałupa sołtysa plus buda dla psa to inna sprawa. Kolejna to taka, ze policja potrafi tylko suszyć z krzaków. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty krejzimama 21.10.09, 18:26 doucz sie kobieto troche o pewnych przypadlosciach, aaa..... 8 pkt w ciagu dnia nigdy nie dostalam. moze pomyslisz o tym, y kupic sobie kilka jazd i przypmniec co nie co:)? Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: krejzimama 21.10.09, 18:50 Ja dostałam jak widzisz. Jazd doszkalających nie potrzebuje. Tobie przydałyby się lekcje polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: krejzimama 21.10.09, 19:38 krejzimama napisał: > Ja dostałam jak widzisz. Jazd doszkalających nie potrzebuje. > Tobie przydałyby się lekcje polskiego. w dalszym ciagu podtrzymuje, ze powinnas sie doksztalcic jsli chodzi o funkcjonowanie ludzkieg mozgu. moja przypadlosc nie usprawiedliwia mnie jednak i wiem, ze powinnam sie samodoskonalic. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: krejzimama 22.10.09, 11:48 teraz jest zaostrzony taryfikator i można 8 za jedno wykroczenie złapać bez problemu. ja dostałam w lutym 6 za skręt przed zapaleniem się zielonej strzałki i tylko za to. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: punkty karne za kalanie polszczyzny 21.10.09, 18:20 dzieki piotr i dzieki wszystkim. okazalo sie martwic:) Odpowiedz Link Zgłoś
asdfcxz Re: punkty karne za kalanie polszczyzny 21.10.09, 16:01 To ten sam troll-półanalfabeta, który pisze jako Izabela9.0 - też popełnia błędy rodem z I kl. podstawówki i korzysta ze słownika komuterowego. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: punkty karne za kalanie polszczyzny 21.10.09, 18:16 krejzimama napisał: > Szkoda, że nie ma mandatów i punktów karnych za takie kalanie polszczyzny. > cięszka - ciężka > znalesc - znaleźć > kiedy one sa nie wazne? - co to za konstrukcja? To na pewno po polsku? > By pisać poprawnie w języku polskim nie jest potrzebny żaden specjalny program, > ale ukończenie szkoły podstawowej. > A SŁYSZAŁAŚ O CZYMŚ TAKIM JAK DYSLEKSJA???? DYSGRAFIA??? ZAPEWNE NIE, BO WG CIEBIE DOPIEO NA STUDICH O TYM UCZA:). POZOSTALYM WIELKIE DZIEKI ZA ODPOWIEDZ:) > > Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: punkty karne za kalanie polszczyzny 21.10.09, 18:49 Tak, słyszałam. Za tymi przypadłościami(dość poważnymi) chowają się zwykłe umysłowe lenie, którym nie chce się popracować nad sobą. Do tego krzyczy w postach starając się za wrzaskiem ukryć swoje lenistwo i brak chęci pracy nad poprawieniem swoich wad. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: punkty karne za kalanie polszczyzny 21.10.09, 19:41 krejzimama napisał: > Tak, słyszałam. Za tymi przypadłościami(dość poważnymi) chowają się zwykłe > umysłowe lenie, którym nie chce się popracować nad sobą. Do tego krzyczy w > postach starając się za wrzaskiem ukryć swoje lenistwo i brak chęci pracy nad > poprawieniem swoich wad. nie znasz mnie, wiec mnie nie oceniaj!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hiacynta333 Re: punkty karne za kalanie polszczyzny 22.10.09, 11:01 Chyba DYSORTOGRAFIA,dysgrafia to jest brzydkie,nieczytelne pismo. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: punkty karne za kalanie polszczyzny 22.10.09, 12:08 hiacynta333 napisała: > Chyba DYSORTOGRAFIA,dysgrafia to jest brzydkie,nieczytelne pismo. no to tez mam. te wady bardzo czesto ida razem. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: punkty karne 21.10.09, 13:17 > karnych jadac autem(cięszka noga). znaczy miszcz prostej Odpowiedz Link Zgłoś
uleczka_k Re: punkty karne 22.10.09, 11:07 Punkty się kasują po roku. ALE tylko w przypadku, gdy nie nagrabiłaś sobie nowych w okresie od tamtego wykroczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
puszysta_gimnazjalistka Re: punkty karne 22.10.09, 11:27 Nie. To ALE jest prawdziwe tylko gdy przekroczyło się 24 punkty. W przeciwnym wypadku punkty kasują się po 365 dniach od ich "zdobycia" :) Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: punkty karne 22.10.09, 12:14 dokładnie, dane punkty za dane wykrocznie kasują się po roku... Odpowiedz Link Zgłoś
anialol6 Re: punkty karne 24.02.10, 17:38 A KREJZIMAMA ma nierówno pod sufitem.. ! Odpowiedz Link Zgłoś