wacikowa 22.11.09, 15:19 Jak można? Człowiek reaguje jak powinien,serce mu się ściska ,że ktoś potrzebuje pomocy,prosi o nią bo jest w takiej a nie innej sytuacji....a tu podpucha. Fajna zabawa czyimś kosztem. Nosz kur****!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan_hus_na_stosie Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 22.11.09, 15:30 bo to nie ludzie to wilki co wbijają innym szpilki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 22.11.09, 15:33 I takim sposobem traci się wiarę w normalność. Odpowiedz Link Zgłoś
ind-ja Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 22.11.09, 15:46 a ja bym rzekla,ze to ludzie a nie wilki,co wbijaja innym szpilki.Wilk nie jest stworzeniem zlosliwym.To czlowiek potrafi... Odpowiedz Link Zgłoś
wilk11 Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 23.11.09, 16:49 Wilki szpilki... Weź, bo cię ukłuję. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina25 Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 22.11.09, 15:43 zabrzmi źle,ale w życiu trzeba być egoistą :/ mam tylko 3 osoby w swoim życiu,którym pomogę o każdej porze dnia i nocy,ale wiem,że te osoby,to samo zrobią dla mnie... Ale nie można być w życiu za dobrym,niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
malwan Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 22.11.09, 15:48 akurat w wątku, o którym napisała wacikowa nikt nie starał się być za dobry, a jedynie próbował zachować się jak w miarę przyzwoity i normalny człowiek. A egoistą to jest każdy. Egoizm nie wyklucza niesienia pomocy tym, którzy jej na prawdę potrzebują. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 22.11.09, 15:59 chodzi moze o ten watek 17-letniej dziewczyny i jej matki..? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 22.11.09, 16:05 kiedy przeczytałam to po raz pierwszy stwierdziłam ,ze to chyba jednak podpucha ,za duzo nieszczesc spadło na jedną dziewczynę ,matka każąca pracowac ponad siły ,bijąca dziecko chochla itp ale potem zrobilo mi sie głupio i pomyslam ,a nuż widelec faktycznie potrzebuje pomocy .. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 22.11.09, 16:21 Tak całkiem, to dziecko nie kłamało, czuło się podle, ot, trochę podkoloryzowała, stały bywalec forum się nie nabierze. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 22.11.09, 16:06 a o który wątek chodzi? ten o gotowaniu kury? Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 22.11.09, 16:06 Ale co się stanęło, bo przgapiłam? Jakiś troll udawał, że potrzebuje pomocy a naprawde tylko udawał? Wiesz mysle, że niektore rzeczy lepiej poważnie potraktować i napisac coś sensownego, bo może to komuś pomóc (tylu ludzi czyta forum) niekoniecznie temu trollowi. A, że to podpucha, to powinien wstydzić sie on a nie ktoś kto coś sensownego napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 22.11.09, 16:16 spokojnie. Zglosilem sprawe w Komendzie Stolecznej. Za trollowanie nie wezma jej za dupe. Za to za wprowadzenie w blad opinii publicznej i owszem. To tak jak zadzwonienie na straz pozarna i powiadomienie dla zartu, ze gdzies sie pali... No to mlodej bedzie sie palic pod tylkiem Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 22.11.09, 16:23 Mario, to nie do końca jest tak jak mówisz. Żeby naruszyć prawo, trzeba spowodować "działanie" powołanych służb. Samo pisanie dyrdymałów na foerumie to za mało żeby kogoś ścignąć. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 22.11.09, 16:25 ten kibol to mario? No tak, to już się niczemu nie dziwię. Jakiż to świat jest mały. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 22.11.09, 16:36 Piotrus, sluzby to ja powiadomilem, na podstawie tego co w rozpaczliwym liscie przeczytalem na forum Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 22.11.09, 16:45 jeśli powiadomiłeś służby zanim ona napisała ze to żart i istnieje na to dowód, to mogą ją przesłuchać na tę okoliczność, oraz pouczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 22.11.09, 16:48 sprawdzilem. Maila wyslalem o 11.20 Wacikowa powiadomila zaraz z ranca Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 22.11.09, 16:20 A mnie jeszcze jedna rzecz podku.rwia. Prosi ktoś o poradę prawna, więc odpisujesz językiem potoczny, w jak najprostrzy sposób, idąc na daleko idące uproszczenia. Rzadko kiedy nie trafi się jakiś pseudo naukowiec, który wytyka Ci ,ze to jest nie tak, bo on przeczytał w przepisie , że jest inaczej. Przecież niemożliwością jest przy każdej prostej poradzie robić wykładu na akademickim poziomie. To mnie często zniechęca do udzielania porad na necie. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 22.11.09, 16:23 Piotr, czytales ten watek? Jest jeszcze na oslej. Tam bylo po prostu napisane, ze trzeba skorzystac z pomocy specjalistow. Bez wymadrzania sie, bez medrkowania... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 22.11.09, 16:28 "Przeleciałem" ten wątek na oślej, tak z grubsza. Jeśli nie powiadomiliście żadnych służb przed momentem aż ona poinformowała, ze to żart to nie złamała prawa. Warta jest w ryj ,ale prawa nie naruszyła. Takie jest moje zdanie. Ale jak chcesz mogę przeczytać całość dokładnie i dopiero się ustosunkować. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 22.11.09, 16:38 Nie chce, bo mertytorycznie sprawa zostala uniewazniona. Z jej punktu widzenia. Ja napisalem do Stolecznej okolo poludnia... Odpowiedz Link Zgłoś
cus27 Wacikowa i Teletoobis... 22.11.09, 18:13 chyle czapy !!! Musicie byc wspanialymi ludzmi! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: Wacikowa i Teletoobis... 22.11.09, 18:24 Toś dobrze trafiła :D:D:D:D:D Oboje kocham :D:D:D a szczególnie Wacikową, chociaż ona mnie nie chce :P Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Wacikowa i Teletoobis... 22.11.09, 18:49 Weźcie:F Nic nieludzkiego nie zrobiłam. A wręcz przeciwnie wykazałam się naiwnością do potęgi entej. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Wacikowa i Teletoobis... 23.11.09, 07:43 Wacikowa! Czy mam w Piotrze konkurencje? O kur.... wiecej trzezwy ze spotkania ze mna nie wyjdzie. Za kare! :) Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Wacikowa i Teletoobis... 23.11.09, 08:09 Ależ skąd,przecież zaklepałeś sobie prawo pierwszej nocy:p Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Wacikowa i Teletoobis... 23.11.09, 08:27 Ja pierwazy, a Piotr reszte? Kurde! Tylko jesli on postwi alkohol :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: Wacikowa i Teletoobis... 23.11.09, 08:39 a cóż to za "wartość" ta pierwsza noc ?? Niech sobie bierze :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Wacikowa i Teletoobis... 23.11.09, 08:44 mnie bedzie latwo udowodnic, ze kazda noc jest pierwsza :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: Wacikowa i Teletoobis... 23.11.09, 08:53 :D:D:D:D:D Ty se lepiej kup raszpel o duzym ziarnie żebyś miał sobie czym rogi przycierać :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Wacikowa i Teletoobis... 23.11.09, 11:56 Piotr, bo zaczne glosno mowic o tym, co sam niejednokrotnie przyznajesz :) No chyba ze chcesz mi konkurencje w postaci lezia wystawic. Nic latwiejszego- zapros Wacika na W&C :) Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Wacikowa i Teletoobis... 23.11.09, 12:00 Złazić ze mnie panowie ale już:P Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Wacikowa i Teletoobis... 23.11.09, 12:02 Jak wleze, to zleze... nie jestem zwolennikiem permamentnego orgazmu :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: Wacikowa i Teletoobis... 23.11.09, 12:25 Zamiast mnie dawać dobre rady sam Ją zaproś :) Co nie znaczy , że ja nie zapraszam :) Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Wacikowa i Teletoobis... 23.11.09, 12:29 nie mam uprawnien. Ty masz , ale boisz sie Ryzej :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: Wacikowa i Teletoobis... 23.11.09, 12:43 a co ma Ruda do tego ? A uprawnienia moge Ci w kazdej chwili nadac, wystrczy słowo :) Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Wacikowa i Teletoobis... 23.11.09, 14:36 Nie chce uprawnien. Wole wku...c adminow, niz byc wku...m :) Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Wacikowa i Teletoobis... 23.11.09, 12:47 Tak zresztą jak z listem miłosnym:FFFFFFFFFFFFFFF Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: Wacikowa i Teletoobis... 23.11.09, 12:57 zaproszenie wysłałem, zajrzyj na pocztę. Zresztą już idę i wpisze Cie na listę, nie będzie problemu z tym dlaczego nie doszło zaproszenie. A co do listu to mam go napisać dzisiaj, dzień jeszcze się nie skończył . :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: Wacikowa i Teletoobis... 23.11.09, 13:00 już Cie wpisałem, tylko się przeloguj. Jeśli nie chcesz byc na liście ,zawsze możesz się wykreślić. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Wacikowa i Teletoobis... 23.11.09, 14:47 jak raz w to bagno wsiaknie- juz sie nie wykresli :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: Wacikowa i Teletoobis... 23.11.09, 14:52 ona ma swoje, podobno wcale nie lepsze :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Wacikowa i Teletoobis... 23.11.09, 15:00 Że niby ja mam swoje?:) Zwolnij informatora:D Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: Wacikowa i Teletoobis... 23.11.09, 15:21 ide pisac list milosny :) na forumie :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 22.11.09, 18:25 To nie tak do końca jest jeśli chodzi o fora. Odpowiada tu administracja. Powiadomiłam administracje oni podjęli działanie prawidłowo. Skontaktowali się z nią a ponieważ przyznała się,że to podpucha wiec nie musieli powiadamiać policji. Koniec. Gdyby nie zareagowała wtedy powiadomiona zostałaby policja. Odpowiedz Link Zgłoś
cus27 Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 22.11.09, 18:36 Twoja reakcja byla LUDZKA i skuteczna! Dzieki... w imieniu malolaty."Fantazja" mlodych...niewyczerpana! Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 22.11.09, 18:52 Oby młoda zrozumiała swój błąd na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
co.tam.panie małpiszon 22.11.09, 19:23 A to małpiszon jeden. Też się dałem nabrać. Jak te małolaty potrafią kłamać. Taka może matce nas.rać w papiery bez powodu... bo ją chłopak zostawił. Trzeba to rodzicom dac do poczytania. o tempora! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: małpiszon 22.11.09, 19:29 może tez powiedzieć, że tatuś chciał ją bzdnąć w pieroga, a ona tak cnotliwa jest. Tatuś ciupasem trafia do pierdla gdzie mu otwór rozwiercą zanim dotrze, że był to tylko żart. Sovieci przećwiczyli juz ten model "demokracji" na niejakim Pawce Morozowowi. Odpowiedz Link Zgłoś
co.tam.panie Pawka 22.11.09, 19:46 Teraz takie przypadki oskarżania rodziców modne w Szwecji. Wygląda na to, że zanusi się na Szwedy w Warszawie. :( Odpowiedz Link Zgłoś
puma_z_gminy_biala Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 22.11.09, 20:44 Widziałam ten wątek rano i chciałam odpowiedzieć ale coś mnie powstrzymało. Teraz doczytałam go na oślej. Chyba nie wszyscy sobie zdają sprawe ale ten troll bywa tu często i ma zawsze ten sam styl: długi post podzielony na akapity z linijką przerwy między nimi, alarmistyczny ton, pisze raczej poprawnie, dość sztywno, podmiotem zawsze jest uciśniona / wypłakująca się / pokrzywdzona, przez życie / ludzi, dziewczyna/ kobieta. Nie twierdzę że takich osób nie ma, wprost przeciwnie - są i dlatego działalność trolla czy trolli jest tym bardziej szkodliwa, bo kiedy odezwie sie ktoś naprawde potrzebujący pomocy to po iluś tam wątkach nikt mu juz nie uwierzy. I tez mnie trafia jak którys raz czytam te samą trollice a są tacy którzy dają się nabrac i jej odpowiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
puma_z_gminy_biala Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 22.11.09, 20:47 Z drugiej strony racje mają ci którzy reagują na wołanie o pomoc niezaleznie od wszystkiego... Odpowiedz Link Zgłoś
ind-ja Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 22.11.09, 23:48 wtrace watek.Czy chodzilo o dziewcze,ktorej matka buissneswoman pije,bije,rzyga na lyzke,kaze spac na klatce.A ta bidulka po nocach na roboty bulowlane biega,miedzyczasie sklada dlugopisy,zeby utrzymac rodzine i tarraa uczy sie systemem dziennym w liceum,ma przy tym najlepsze ocenki?jesli to ona,to ja wspolczuje ograniczenia,samotnosci,braku innych zainteresowan,braku realnego zycia i lekkiego uposledzenia.tyle Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 22.11.09, 23:59 Wszyscy jej uwierzyliśmy. Staraliśmy się podtrzymać na duchu. Słuchajcie chyba tak trzeba reagować, ponieważ kiedyś może być autentyczny głos rozpaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Dzięki dla Wacikowej i Teletoobisia 23.11.09, 00:01 Macie wielkie serducha i chwała Wam za to! Odpowiedz Link Zgłoś
zahukana_sowa A jeśli... 23.11.09, 07:28 Zauważcie, że dziewczyna napisała cały konkretny post. I wyraźnie w nim zaznaczyła, że nie chce/boi się mamy wkopać, bo został tylko rok. To też mógłby być powód do wycofania się w tym momencie- ona chciała wygadania, a tu okazuje się, że organizuje się całą akcję, żeby jej pomóc. Poza tym to napisanie wszystkim wprost, że ściemniała jest wręcz nietypowe dla trolla. Kto wie, może to nie do końca takie bzdury... Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: A jeśli... 23.11.09, 07:35 Jeśli np u sąsiadów coś się dzieje,przychodzi do Ciebie ich córka. Mówi,że matka pije i bije to co robisz? Poklepiesz po plecach i powiesz"takie życie maleńka"i wracasz do swoich zajęć? Gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
zahukana_sowa Re: A jeśli... 23.11.09, 07:40 A czy ja to zasugerowałam choćby:)? Tylko przedstawiłam inną opcję, która jest realna- dziewczyna nie oczekiwała tego typu pomocy, a może nawet jeśli chciała, to się po ludzku przestraszyła. Co nie musi oznaczać, że wszystko zmyśliła Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: A jeśli... 23.11.09, 07:49 Kobieto, wiesz jak reaguja dzieci alkoholikow? Sa maltretowane, ale milcza. Bo widzisz- jest tak, ze one kochaja maltretujacych rodzicow. Mimo wszystko nie chca ich stracic. Czy to jednak powod ku temu, by spoleczenstwo milczalo? Czy dac zatluc alkoholikowi dziecko, ktore go kocha i nie chce by poszlo na przymusowy odwyk? Moze jestem durnym facetem, ale nigdy nie przestane reagowac tak jak zareagowalem.Nie chce potem reportarzy w Uwadze: wiedzieli a ic nie zrobili. Znieczulica atakuja! Odpowiedz Link Zgłoś
zahukana_sowa Re: A jeśli... 23.11.09, 07:54 Ja to oczywiście rozumiem, ale spójrz ile tu głosów, że gó...ara sobie jaja robiła. Ja tylko pokazuję, że można również sądzić, że nie robiła sobie jaj, ale woli dalej trwać w tej sytuacji niż ryzykować zgłoszenie tego komukolwiek. I nie bawiła się wcale na forum w wymyślanie historyjek Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: A jeśli... 23.11.09, 07:58 jasme ze mozna, ale czy to oznacza, ze ludzie dorosli nie powinni reagowac? Czy jak ide ulica i zule napier...a kogos, to mam odpuscic, bo moge naduzyc sily fizycznej i samemu miec klopoty? Ja nie odpuszczam i jakos do dzis wychodze na tym niezle, chociaz nie przecze ze kilka razy sie przejechalem... Odpowiedz Link Zgłoś
cus27 Re: A jeśli... 23.11.09, 08:19 teletoobis napisał: > jasme ze mozna, ale czy to oznacza, ze ludzie dorosli nie powinni > reagowac? Czy jak ide ulica i zule napier...a kogos, to mam > odpuscic, bo moge naduzyc sily fizycznej i samemu miec klopoty? > Ja nie odpuszczam i jakos do dzis wychodze na tym niezle, chociaz > nie przecze ze kilka razy sie przejechalem... I OTO wlasnie chodzi,reakcja zastepowana...refleksja,stad tyle tragedii, pomimo obecnosci...tzw."widzow"! Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: A jeśli... 23.11.09, 08:12 Dlatego uważam,ze tak czy siak policja powinna interweniować. Obojętnie czy robiła sobie jaja czy nie powinni to sprawdzić a przede wszystkim porozmawiać z nią i rodzicami. Odpowiedz Link Zgłoś
zahukana_sowa Re: A jeśli... 23.11.09, 08:24 I to chyba najlepsze rozwiązanie, mimo wszystko, chociaż nie wiem czy po tym jej odwołaniu po prostu nie odpuszczą Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: A jeśli... 23.11.09, 08:29 no przeciez jej nie zamkna :) Ale troche wstydu, zablokowanie IP dla np forum GW rare godzin prac spolecznych w hospicjum.... to nie zaszkodziloby Odpowiedz Link Zgłoś
zahukana_sowa Re: A jeśli... 23.11.09, 08:38 Ale ja cały czas mówię o możliwości, że to co napisała na początku to jest prawda. Pal licho, jeśli na serio ściemniała, ale jeśli to była prawda, a admini nic z tym dalej nie zrobią (a chyba nie skoro skończył wątek na oślej, to niestety- Matka wygrała. Może to wydaje się głupie, ale historia napisana przez dziewczynę była spójna, rozwinięta i bardzo emocjonalna. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: A jeśli... 23.11.09, 08:46 watek zostal przeniesiony na osla po przyznaniu sie dziewczyny do oszustwa. Admini, z tego co wiem, postapili slusznie- kontaktujac sie z autorka... Nieslusznym jednak posunieciem bylo przenoszenie tego watku. Powinien zostac na forum- opatrzony komentarzem Adminow Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: A jeśli... 23.11.09, 08:55 Z tego co wiem to ona prosiła o bana dla siebie i usunięcia wątku. Tego co dalej się stało niestety nie wiemy. Nie wiemy,czy admini powiadomili policję,czy to naprawdę był wygłup małolaty która jak napisała "chłopak mnie zostawił i potrzebowałam dużo słów otuchy więc napisałam co napisałam" Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: A jeśli... 23.11.09, 11:59 ego napisalem, ze nie trzeba bylo usowac tamtego watku, a administracja miala obowiazek powiadomienia nas o sposobie zakonczenia sprawy. Ale administracja jak widac jest od usuwania ( ciekawe co na to antyabolicjonisci) a nie od informowania i wspolpracy.... Odpowiedz Link Zgłoś
cus27 Re: A jeśli... 23.11.09, 07:59 Znieczulica...dominuje i takie powiedzonko "wolnosc Tomku w swoim domku" plus zamiast reakcji...refleksja pod tytulem "a, moze......", pozniej mamy tragedie,bo ja myslalem....,i nie zareagowalem! Wstydz sie Sowa...! Odpowiedz Link Zgłoś
zahukana_sowa Czy umiecie czytać ze zrozumieniem?? 23.11.09, 08:12 Powiedz mi, czego mam się wstydzić? Bo ja nie mam pojęcia. Po kolei. Dziewczyna napisała post, że ma problem. Forum zareagowało i zareagowało dobrze- interwencja w gazecie, u adminów. Pochwalam i sama często reaguję, jeśli widzę, że coś się dzieje. Nevermind. Dziewczyna wycofuje się i tłumaczy, że to była zabawa, pokłóciła się z matką, chłopak zostawił i potrzebowała słów otuchy. Wszystko to ściema- wg niej. Szczerze, to niezbyt do mnie przemawia to. I teraz powstał wątek, w którym wszyscy jadą na mitomankę, która wzbudziła współczucie i wyszło, że nic co napisała nie jest prawdą. A ja pokazuję inną opcję. Jak wspomniałam- nie przemawia do mnie jej tłumaczenie o nieprawdziwości zdarzenia, wydaje mi również prawdopodobną opcja, że dziewczyna istnieje realnie i realnie ma problem, nic nie zmyśliła, ale boi się konsekwencji napisania na forum, że matce coś się stanie, że zostanie sama itd. Może więc lepiej powstrzymać się przed ocenianiem jej jako potwora, który bezlitośnie Was potraktował? Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Czy umiecie czytać ze zrozumieniem?? 23.11.09, 08:14 Umiemy czytać:) Dlatego wyżej odpisałam:) Odpowiedz Link Zgłoś
zahukana_sowa Re: Czy umiecie czytać ze zrozumieniem?? 23.11.09, 08:23 Dziękować :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: A jeśli... 23.11.09, 08:49 Tak zwana znieczulica jest z jednej strony wymysłem socjopsychopatów a z drugiej efektem stanowienia gó...anego prawa. Gdybym ja wiedział ,ze gdy zadzwonię w sprawie maltretowanego dziecka to społeczność dziecku pomoże a rodzica ukarze, to może bym w to wszedł. Ale to jest inaczej!! Dziecku nikt nie pomoże bo nie ma "srodków", starych poinformują kto na nich doniósł a oni mnie spala w nagrodę samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: A jeśli... 23.11.09, 22:07 Niestety Wacikowa sa tacy ludzie. Ja mialam takich sasiadow co znali mnie od urodzenia, pamietali jak moja matka w ciazy chodzila ale nikt mi nie pomogl. Jak bylam starsza to komentowali cos z usmiechem do mnie o moich rodzicach. W klasie maturalnej powiedzialam mojej wychowawczyni o problemach w domu. Odpowiedziala, ze mi nie wierzy bo po mojej matce nie widac, zeby pila. Oczywiscie powiadomila moja matke o tej rozmowie. Odczulam w domu konsekwencje tej rozmowy. Nie bylo osoby, ktora by mi wtedy pomogla lub powiedziala, gdzie moge uzyskac pomoc. Zajelo mi kilka lat dojscie do wszytkiego. Droga byla moim prywatnym pieklem. Gdy czytalam post tej dziewczyny fragment o jej licznych pracach, zachwial dla mnie wiarygodnosc tej historii. Odpisalam, bo nie mialam 100% pewnosci, ze to klamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Piekło jest wybrukowane dobrymi chęciami 23.11.09, 15:53 zahukana_sowa napisała: > Zauważcie, że dziewczyna napisała cały konkretny post. I wyraźnie w nim > zaznaczyła, że nie chce/boi się mamy wkopać, bo został tylko rok. > To też mógłby być powód do wycofania się w tym momencie- ona chciała wygadania, > a tu okazuje się, że organizuje się całą akcję, żeby jej pomóc. > Poza tym to napisanie wszystkim wprost, że ściemniała jest wręcz nietypowe dla > trolla. > Kto wie, może to nie do końca takie bzdury... Sowo podobne mam odczucia. Dziewczyna mogła przestraszyć się całą tą akcją pseudo pomocy. Być może nie chciała stracić resztek domu, jaki ma. Dzięki najbardziej zaangażowanym utraciłaby matkę na zawsze, pewnie też ojca. Wylądowałaby na ulicy, czyli w jakimś bidulu, internacie, albo u Teletoobisa, albo pani Wacikowej? Oni zaś krzyczą, bo najbardziej się zaangażowali a dziewczyna nie była zainteresowana ich pomocą. Urażona duma tutaj przemawia tych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Piekło jest wybrukowane dobrymi chęciami 23.11.09, 17:54 Ale co Cię boli? Że przechodzisz obojętnie ,że w dupie masz normalne odruchy,że jak bija to pierwsza uciekasz? Tacy jak Ty powinni odpowiadać za nie udzielanie pomocy. Urażona duma?Pieprzysz. Za każdym razem kiedy ktoś oszukuje tak jest,że nas to wkurza. Ty tego nie wiesz bo nigdy nie miałaś takich odruchów,prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Piekło jest wybrukowane dobrymi chęciami 23.11.09, 18:02 ziewczyno czy ty za siebie nie możesz?! Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis [...] 23.11.09, 18:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 23.11.09, 19:31 Nie wiem, o co chodzi, więc się wypowiem :F (W myśl wspaniałego cytatu filmowego "dzwonię do ciebie, bo nie mogę z tobą rozmawiać") Co się stało się? Jeśli zareagowałaś po ludzku na wołanie o pomoc, nie wiedząc, że ktoś sobie jaja robi, to nie ma się co wkurzać. Ty zdałaś egzamin, choć do żadnego nie przystępowałaś, a temu komuś kiedyś odmówią pomocy, jak jej naprawdę będzie potrzebował. M. mi mówi, że mam nie udawać, że płaczę - z tego samego powodu ;))) Też się czegoś nauczyłaś i może nie poszło na marne. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 23.11.09, 19:32 P. S. I dopiero teraz przeczytam cały wątek :F Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 23.11.09, 19:47 Jedyne czego się nauczyłam to: Nie pomagasz źle,pomagasz jeszcze gorzej i chodzi Ci tylko o lans:) I jeszcze ,że warto być sku...** w życiu:) I to chyba zostanie moim mottem na najbliższe lata:) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 23.11.09, 19:51 Nie dasz rady :) A opiniami ludzi, co w d... byli i g... wiedzą co się przejmujesz? No nie załamuj mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: prawda was boli, że skopaliście wołającą o po 23.11.09, 21:45 Czyli na jaka odpowiedz? Na co czekala? W calym watku dostala bardzo dobre rady. Informacje co moze zrobic, zeby sobie pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieski_lisek Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 23.11.09, 23:02 Przecież tylko wysłałaś maila, a obnosisz się zw swoim "cierpieniem" jakbyś co najmniej na drugi koniec świata pojechała tej dziewczynie pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
cus27 Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 24.11.09, 05:15 -O czym Wy pieprzycie? Niebieskie,czy zielone,czy inne ograniczone i pozbawione ludzkich uczuc... uposledzone LISKI! Jakas chora zazdrosc,ale o co???? Nie wiedzialam,ze wyciagniecie pomocnej dloni,to PRZESTEPSTWO,ktore nalezy niszczyc juz w "zarodku"! Cholera dobrze,ze mamy internet i forum,i mozliwosc poznania... prawdziwych ludzi(czytaj...anonimowych malych popaprancow)! Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 24.11.09, 06:05 juz tu gdzies przytoczylem Lema.... "gdyby nie internet, nie wiedzialbym ze na swiecie jest tylu idiotow." Odpowiedz Link Zgłoś
cus27 Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 24.11.09, 06:18 Idiotow...mozna jeszcze tolerowac,ale zimne "ryby"...trudno!"Wzbudzaja" jedynie...obrzydzenie! Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 24.11.09, 06:33 Nie potrafie tolerowac idiotow. Glupota to jedyna rzecz, ktora ptrafi we mnie wyzwolic najnizsze instynkta. A Ty spac nie mozesz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 24.11.09, 06:54 cierpisz na bezsennosc, czy juz tak masz? Ja musze krowy podoic to i wczesnie wstaje, ale ty? :) Odpowiedz Link Zgłoś
cus27 Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 24.11.09, 06:57 -A ja kury z pierza...oskubac! Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 24.11.09, 07:00 dobrze ze ich nie macasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
cus27 Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 24.11.09, 07:08 Teletoobis...delikatna jestem(jak...chce)! Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 24.11.09, 07:10 a co ma jedno wspolnego z drugim? :) P.S. Czy to ze skubiesz kury z rana, oznacza ze chadzasz rowniez z nimi spac? ... Odpowiedz Link Zgłoś
cus27 Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 24.11.09, 07:17 teletoobis napisał: > a co ma jedno wspolnego z drugim? :) > P.S. Czy to ze skubiesz kury z rana, oznacza ze chadzasz rowniez z > nimi spac? ... > Dobre! Usmialam sie!Ciekawska z Ciebie ..."bestyja"! Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 24.11.09, 07:21 To chyba normalne. Zawsze ciekawosc byla motorem postepu. To dzieki niej nasi przodkowie zlezli z drzew, chociaz niektorzy ich potomkowie mentalnie jeszcze tam tkwia :) Odpowiedz Link Zgłoś
cus27 Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 24.11.09, 07:25 teletoobis napisał: > To chyba normalne. Zawsze ciekawosc byla motorem postepu. To dzieki > niej nasi przodkowie zlezli z drzew, chociaz niektorzy ich > potomkowie mentalnie jeszcze tam tkwia :) > Fakt,Ty teletoobis...za czesto masz ..racje! Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 24.11.09, 07:32 to dlatego, ze nie udaje, ze nie pije :) Nie poddalem sie pozerstwu i manieryzmowi. Dlatego zachowuje sie jeszcze jak bialy czlowiek :) -- Sygnaturka: "Nie puszczone bąki ulatniają się do mózgu - stąd biorą się posrane pomysły." Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 24.11.09, 07:01 Cuś a nich piszą:) Ich święte prawo robić z siebie idiotów. Nic nie zrobiły ale chętnie babcie sobie pogadają:)) Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 24.11.09, 07:12 Czesc ciotko.... a w Twoim wieku pozostalo jeszcze cos oprocz gadania? :) Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 24.11.09, 08:00 :] W moim wieku szkoda czasu na gadanie:p Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 24.11.09, 08:02 rozumiem- tez mialem 18 lat i podobalo mi sie romantyczne milczenie przy kominku :) Odpowiedz Link Zgłoś
cus27 Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 24.11.09, 07:15 Wacikowa,za duzo w zyciu widzialam!Pod "idiotow"..nie podchodza,raczej do.... malutkich ludzi naleza! Smutne lecz prawdziwe,lecz ...szeregi(niestety) sie wydluzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 24.11.09, 07:33 tak to juz jest w zyciu- jednym wydluzaja sie szeregi, choc to zjawisko negatywne innym nie chce sie wydluzyc siur, chociaz codziennie o tym pisza na forum... Ech zycie :) Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Za każdym razem mnie to wkurza! 24.11.09, 08:02 Ale ich święte prawo krzyczeć:) Nawet jak nie wiedzą o co chodzi zawsze stoją w pierwszym szeregu i najgłośniej kłapią dziobem:) Odpowiedz Link Zgłoś