andreas3233 04.01.10, 23:22 Czy wiecie jak do lat 30-tych leczono kobieca przypadlosc chorobowa zwana ''histeria''? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maitresse.d.un.francais Re: Zagadka: 04.01.10, 23:26 Nie wiemy, ale informacje z wiki, informacje własne o Freudzie oraz inteligencja własna prowadzą nas do wniosku,że zapewne wychodzeniem za mąż. Rzeczona inteligencja (już bez wiki i Freuda) podpowiada nam również, że: 1. Andreasik świeżo się tego dziś dowiedział, 2. Andreasik nie ma pojęcia o zaburzeniach nerwicowych, w tym histerii, 3. ani o kulturowym postrzeganiu kobiety, 4. w związku z czym Andreasik wyciągnie daleko idące wnioski, że wychodzenie za mąż leczy kobiety z nerwic. Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: Zagadka: 04.01.10, 23:28 Okrutna jestes! Wlasnie publicznie wykastrowalas Andreasika i co on teraz zrobi? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Zagadka: 04.01.10, 23:32 Okrutna jestes! > Wlasnie publicznie wykastrowalas Andreasika i co on teraz zrobi? > Nie wiem, ale mogę mu na pocieszenie zaśpiewać habanerę. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Zagadka: 04.01.10, 23:43 zacznie podejrzewać, że maitresse dostała nie wiadomo dlaczego ataku histerii? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Zagadka: 04.01.10, 23:44 rumak.hrabiny napisał: > zacznie podejrzewać, że maitresse dostała nie wiadomo dlaczego ataku histerii? dobiję go arią toreadora ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Zagadka: 05.01.10, 00:08 uuufff. zażartowałem sobie, wcisnąłem enter. fajnie, że nie wzięłaś tego do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: Zagadka: 04.01.10, 23:29 A nie lewatywą ? Wtedy wszystko leczyli lewatywą. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Zagadka: 04.01.10, 23:33 zeberdee24 napisał: > A nie lewatywą ? Wtedy wszystko leczyli lewatywą. O tym Andreasik nie zakładałby wątku. Wszystkie jego wątki wiążą się z seksem, płcią, kobietami, rozmnażaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: Zagadka: 04.01.10, 23:46 maitresse.d.un.francais napisała: > > O tym Andreasik nie zakładałby wątku. Wszystkie jego wątki wiążą się z seksem, > płcią, kobietami, rozmnażaniem. Zgadlas!!:))Staram sie wszystkim uczestniczkom/kom, immanentna role kobiety w doborze naturalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Zagadka: 04.01.10, 23:48 > > Zgadlas!!:))Staram sie wszystkim uczestniczkom/kom............. immanentna role > kobiety w doborze naturalnym. Zamiast przecinka powinien być bezokolicznik. Starasz się co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Zagadka: 04.01.10, 23:49 maitresse.d.un.francais napisała: > > > > > Zgadlas!!:))Staram sie wszystkim uczestniczkom/kom............. immanentn > a role > > kobiety w doborze naturalnym. A one, zapewniam cię, mają to tam, gdzie słońce nie dochodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Niemożliwe Andreasik! 05.01.10, 17:52 Chcesz nam powiedzieć, że bez kobiet nie ma rozmnażania? Nigdy byśmy na to nie wpadły! Odpowiedz Link Zgłoś
garraretka Re: Zagadka: 05.01.10, 10:29 maitresse.d.un.francais napisała: > zeberdee24 napisał: > > > A nie lewatywą ? Wtedy wszystko leczyli lewatywą. > > O tym Andreasik nie zakładałby wątku. Wszystkie jego wątki wiążą się z seksem, > płcią, kobietami, rozmnażaniem. ale przecież są tacy dla których seks+lewatywa=wielka szalona miłość... więc może Andreas z tych właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: Zagadka: 04.01.10, 23:37 maitresse.d.un.francais napisała: > Nie wiemy, ale informacje z wiki, informacje własne o Freudzie oraz inteligencj > a > własna prowadzą nas do wniosku,że zapewne wychodzeniem za mąż. > > Rzeczona inteligencja (już bez wiki i Freuda) podpowiada nam również, że: > > 1. Andreasik świeżo się tego dziś dowiedział, > 2. Andreasik nie ma pojęcia o zaburzeniach nerwicowych, w tym histerii, > 3. ani o kulturowym postrzeganiu kobiety, > 4. w związku z czym Andreasik wyciągnie daleko idące wnioski, że wychodzenie za > mąż leczy kobiety z nerwic. :)))) Zaluje, ale zadna z przedstawionych ''odpowiedzi'' - nie jest poprawna..:((( Podpowiedz - nastapi pozniej... Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Zagadka: 04.01.10, 23:41 > > Zaluje, ale zadna z przedstawionych ''odpowiedzi'' - nie jest > poprawna..:((( Żałuję, ale tam była tylko JEDNA odpowiedź na twoje pytanie. > Podpowiedz - nastapi pozniej... Kto ci wmówił, że myślniki i wielokropki znamionują myśliciela? Kłamał! Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.i.wyrafinowana Re: Zagadka: 04.01.10, 23:31 nie, ale wiem ze w wieku X za przyczyne histerii uwazana wędrującą macice, pozostająca pod kontrolą diabła:P Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Zagadka: 04.01.10, 23:34 nie, ale wiem ze w wieku X za przyczyne histerii uwazana wędrującą macice, > pozostająca pod kontrolą diabła:P No i ta macica tak im się zwidywała, od Hipokratesa przez X wiek do Freuda. Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: Zagadka: 04.01.10, 23:38 A męskie nerwice przypisywali nałogowej onanii. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Zagadka: 04.01.10, 23:39 zeberdee24 napisał: > A męskie nerwice przypisywali nałogowej onanii. No widzisz, strasznie fekfualni byli. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.i.wyrafinowana Re: Zagadka: 04.01.10, 23:38 skoro dziś co niektórzy ją uważają za przypadłość typowo kobieco, to pewnie nadal im się zwiduje... Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Zagadka: 04.01.10, 23:42 zeberdee24 napisał: > A Tobie tylko jedno w głowie:P Mnie też, mnie też! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: Zagadka: 04.01.10, 23:49 lacido napisała: > przy pomocy pieszczot? Cieplo, cieplo....:)) Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Zagadka: 04.01.10, 23:43 Chininą i zawijaniem w mokre prześcieradła. Jeden Czech nawet książkę o tym napisał. A tak na serio zupełnie - wiemy, i uważamy że bez baterii musiało to być wielce niekomfortowe. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Zagadka: 04.01.10, 23:48 żony rewolwerowców na dzikim zachodzie jakoś nie nie miały ataków histerii..... Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Zagadka: 04.01.10, 23:50 rumak.hrabiny napisał: > żony rewolwerowców na dzikim zachodzie jakoś nie nie miały ataków histerii..... A skąd wiesz? Z westernów? Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Zagadka: 05.01.10, 00:13 wydedukowałem to. przecież rasowy rewolwerowiec nie rozstawał się ze swoim coltem. nawet jak szedł spać, koło łóżka trzymał. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais i tylko taka dręczy mnie zagadka 04.01.10, 23:52 czy to jest miłość, czy to byyyy-ła wpadka! La la lala, lala la la la la etc. Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia odpowiedź+ lektura 05.01.10, 00:04 andreas3233 napisał: > Czy wiecie jak do lat 30-tych leczono kobieca przypadlosc chorobowa > zwana ''histeria''? Różnie. Często drastycznie. Polecam "Historię histerii", wydaną bodajże przez Ossolineum. Z tego co pamiętam: wycinano macicę, trzymano w zakładach psychiatrycznych, polecano też seks. A takw ogóle to kilkaset lat temu uznawano,że przyczyną wszystkich zaburzeń psychcznych u kobiet jest "wędrująca macica". Stąd też nazwa "histeria" (gr. HYSTERON - macica) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: odpowiedź+ lektura 05.01.10, 00:14 rosa_de_vratislavia napisała: > andreas3233 napisał: > > > Czy wiecie jak do lat 30-tych leczono kobieca przypadlosc > chorobowa > > zwana ''histeria''? > > Różnie. Często drastycznie. > Polecam "Historię histerii", wydaną bodajże przez Ossolineum. > Z tego co pamiętam: wycinano macicę, trzymano w zakładach > psychiatrycznych, polecano też seks. > A takw ogóle to kilkaset lat temu uznawano,że przyczyną wszystkich > zaburzeń psychcznych u kobiet jest "wędrująca macica". Stąd też > nazwa "histeria" (gr. HYSTERON - macica) Bardzo ladna odpowiedz; choc jeszcze niepelna... > > Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: odpowiedź+ lektura 05.01.10, 00:18 > Bardzo ladna odpowiedz; choc jeszcze niepelna... Nie chwal rosy tak lekceaważąco, ona więcej zdążyła zapomnieć niż ty się kiedykolwiek nauczyłeś, mały maniaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia Re: odpowiedź+ lektura 05.01.10, 07:57 maitresse.d.un.francais napisała: > > Nie chwal rosy tak lekceaważąco, Dzięki Kochanico. Wątki Jędrusia byłyby ciekawe, gdyby nie jego podejście do dyskutantów. "Historia histerii" Etienne Trillat jest super. Niestety od 1993 nie było wznowień, więc trudna do dostania. Wygląda tak: alejka.pl/historia-histerii.html Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: odpowiedź+ lektura 05.01.10, 23:34 rosa_de_vratislavia napisała: > maitresse.d.un.francais napisała: > Nie chwal rosy tak lekceaważąco, Chyba masz faktycznie histerie / to do ''maitrese..''/ > > Dzięki Kochanico. Wątki Jędrusia byłyby ciekawe, gdyby nie jego > podejście do dyskutantów. Czy mozesz mi wyjasnic, na czym polega nagannosc mego podejscia do dyskutantow..?? > "Historia histerii" Etienne Trillat jest super. Niestety od 1993 nie > było wznowień, więc trudna do dostania. Wcale nie watpie, ze ksiazka jest ciekawa..:))) > Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: odpowiedź+ lektura 06.01.10, 21:14 andreas3233 napisał: > rosa_de_vratislavia napisała: > > > maitresse.d.un.francais napisała: > > Nie chwal rosy tak lekceaważąco, > Chyba masz faktycznie histerie Uhm, uzasadnij proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: odpowiedź+ lektura 07.01.10, 00:19 maitresse.d.un.francais napisała: > andreas3233 napisał: > > > rosa_de_vratislavia napisała: > > > > > maitresse.d.un.francais napisała: > > > Nie chwal rosy tak lekceaważąco, > > Chyba masz faktycznie histerie > > Uhm, uzasadnij proszę. Po co..? Twe wypowiedzi rowniez sa bez uzasadnienia...:(( Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: odpowiedź+ lektura 07.01.10, 21:24 > Po co..? Twe wypowiedzi rowniez sa bez uzasadnienia...:(( Które mianowicie? Ps. Nie doczekałam się odpowiedzi, czy pisząc i czytając takie wątki sam się zaspokajasz. Ergo uznaję milczenie za zgodę. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: odpowiedź+ lektura 07.01.10, 21:26 > > > > Uhm, uzasadnij proszę. > Po co..? W przeciwnym wypadku będzie to oszczerstwo. Podnieca cię anonimowe oczernianie obcych osób na forum? To się kwalifikuje do leczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia Re: odpowiedź+ lektura 07.01.10, 07:41 andreas3233 napisał: > Czy mozesz mi wyjasnic, na czym polega nagannosc mego podejscia do > dyskutantow..?? Mogę. Traktujesz współtwórców wątku nie jak partnerów do fajnej dyskusji, tylko "ciemny lud", który oświecasz i oceniasz. W moim przypadku też rzuciłeś lapidarnym tekstem starego belfra,że odpowiedź jest niepełna, ale nie napisałeś, czego jej brakuje. Nie czujemy się tu jak uczestnicy zabawy, tylko jak uczniowie kulący się przed trzcinką dziewiętnostowiecznego nauczyciela o autorytarnym podejsciu. > Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: odpowiedź+ lektura 07.01.10, 07:44 Bo wiesz, tutaj chodzi o suspens, nie mógł ci napisać, czego brakuje twojej wypowiedzi, bo przecież lubi wyjawiać odpowiedzi na swoje pytania po paru dniach :) Pewnie wyobraża sobie, że wszyscy na forum wstrzymują oddech :) Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: odpowiedź+ lektura 07.01.10, 21:23 > :) Pewnie wyobraża sobie, że wszyscy na forum wstrzymują oddech :) > I robią w gacie z wrażenia. A Rosa jest niegłupia babka i przeważnie dobrze pisze,dać jej wódki. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: odpowiedź+ lektura 08.01.10, 00:02 rosa_de_vratislavia napisała: > andreas3233 napisał: > > > Czy mozesz mi wyjasnic, na czym polega nagannosc mego podejscia do > > dyskutantow..?? > > Mogę. Traktujesz współtwórców wątku nie jak partnerów do fajnej > dyskusji, tylko "ciemny lud", który oświecasz i oceniasz. > > W moim przypadku też rzuciłeś lapidarnym tekstem starego belfra,że > odpowiedź jest niepełna, ale nie napisałeś, czego jej brakuje. > Nie czujemy się tu jak uczestnicy zabawy, tylko jak uczniowie kulący > się przed trzcinką dziewiętnostowiecznego nauczyciela o autorytarnym > podejsciu. Bardzo dziekuje, za Twa wypowiedz!!:)) Zapewne powiedzie mnie ona ku pewnym refleksjom... > > > Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: odpowiedź+ lektura 08.01.10, 00:09 otóż to, kult wędrownej macicy przetrwał zresztą do późnych lat 80. ubiegłego stulecia z wykopalisk świadczących wymienić można pewien zespół znany także pod nazwą 'głuchy pantera śpiewa' któryż faktycznie wznosił pienia do wędrownej macicy szło to z grubsza tak: www.youtube.com/watch?v=v6R-LZ25Te0 proszę się nie dziwić brakiem macic w warstwie wizualnej, świat naonczas wstydliwszym był. a freudowskim odpowiednikiem macicy był zdaje się bagażnik od fury. przyjemnego odbioru życzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Zagadka: 05.01.10, 06:47 A jak się leczy obsesje na tle seksu? Kwalifikujesz się, moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Dildo czy inny wibrator 05.01.10, 10:45 oczywista i wszyscy to wiedzieli wcześniej, poza Jędrusiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Re: Dildo czy inny wibrator 05.01.10, 11:11 Ja to jednak wyraźnie za tępa jestem na te wszystkie trolle ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Dildo czy inny wibrator 05.01.10, 11:23 zrzuć to na odwyk od papierochów. Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Re: Dildo czy inny wibrator 05.01.10, 22:30 Jakby nie patrzeć bez wpływu na mnie to nie było... więc mam wytłumaczenie, dzięki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kurdebelemax Re: Zagadka: 05.01.10, 11:43 Patrząc na to kto zadaje tą zagadkę, nie czytając treści mogę odpowiedzieć: Seks Analny Na Pieska z założycielem wątku! (z rozłożoną książką "The Handbook of Statistical Analysis and Data Mining Applications" na plecach) :-p Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: Zagadka: 05.01.10, 12:01 elektrowstrzasami? :D to byly piekne czasy, czasy elektryfikacji miast i wsi lol Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: Zagadka: 05.01.10, 23:29 Niestety, oprocz wielu uszczypliwosci / zwlaszcza ze strony Pani metressy /, nie udaje mi sie przeczytac poprawnej odpowiedzi - na zadane pytanie zagadki..:((( Odpowiedz Link Zgłoś
kurdebelemax Re: Zagadka: 06.01.10, 00:05 Oj Analdrzeju czyżby na starość problemy ze wzrokiem ? :-p Okiej, w końcu przeczytałem pytanie, ale odpowiedź niewiele się różni od pierwowzoru: Sex Analny :-p > Niestety, oprocz wielu uszczypliwosci / zwlaszcza ze strony Pani > metressy /, nie udaje mi sie przeczytac poprawnej odpowiedzi - na > zadane pytanie zagadki..:((( Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: Zagadka: 07.01.10, 00:17 kurdebelemax napisał: > Okiej, w końcu przeczytałem pytanie, ale odpowiedź niewiele się > różni od pierwowzoru: > Sex Analny :-p > Bledna odpowiedz..:( > > Odpowiedz Link Zgłoś
kurdebelemax Re: Zagadka: 07.01.10, 00:42 A kiedy poznamy odpowiedź na to pytanie, które wszystkim zaprząta głowę ? Czy to zagadka z cyklu autor "sam nie zna odpowiedzi, ale może ktoś poda jakąś to ją wybiorę", i po to żeby popatrzeć jak ludzie się wysilają ? ;-p Odpowiedz Link Zgłoś
kitty_cat123 Re: Zagadka: 06.01.10, 00:33 Modyfikuje odpowiedz: sex albo wibrator albo masaz erotyczny albo operacja w zwiazku z macica (hysteros);) Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: Zagadka: 06.01.10, 21:18 ojejku wiedza metressy Cię przeraziła? no nic idź się utop a potem powiedz czy woda ciepła. Czekam z niecierpliwością na odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Zagadka: 06.01.10, 21:29 > no nic idź się utop a potem powiedz czy woda ciepła. Z pewnością nam doniesie o wpływie wody na rozmnażanie. Małżeńskie, rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: Zagadka: 07.01.10, 00:25 real_mayer napisała: > ojejku wiedza metressy Cię przeraziła? Jaka wiedza..?? > no nic idź się utop a potem powiedz czy woda ciepła. Z wzajemnoscia..:)) > Czekam z niecierpliwością na odpowiedź Doczekalas sie..?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kitty_cat123 Re: Zagadka: 07.01.10, 00:30 Odnosze nieodparte wrazenie , ze ciebie na swoj sposob jara jak czytasz ataki babek. Tobie wcale nie zalezy zeby ktos zgadl , a na czytaniu jak babki sie gotuja z nerwow widzac to co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: Zagadka: 07.01.10, 08:31 oj no jak się doczekałam?? A temperatura wody gdzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: Zagadka: 07.01.10, 23:51 real_mayer napisała: > oj no jak się doczekałam?? A temperatura wody gdzie?? W dyskutowanej sytuacji leczniczej - woda nie jest niezbedna..... Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: Zagadka: 08.01.10, 08:16 andreas3233 napisał: > W dyskutowanej sytuacji leczniczej - woda nie jest niezbedna..... Może w dyskusji jest zbędna ale w leczeniu Ciebie, jak najbardziej się przyda. Nie wierzysz? Spróbuj Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Zagadka: 07.01.10, 21:20 andreas3233 napisał: > real_mayer napisała: > > > ojejku wiedza metressy Cię przeraziła? > Jaka wiedza..?? Zlinkować ci? Odpowiedz Link Zgłoś
marciasek ale Tobie pewnie chodzi o ... 07.01.10, 03:02 ...kuracje orgazmami, przeprowadzane przy pomocy różnych wymyślnych urządzeń. Istnieją podejrzenia, że niektórzy lekarze stosowali wyłącznie urządzenia, w które wyposażyła ich natura, czyli instrumenty własne. O napędzie jądrowym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
palya Re: Zagadka: 07.01.10, 22:12 elektrowstrząsy...a odpowiedź juz byla wczesniej, ktos sugerował ze wie, iż bez baterii nie bylo to wygodne. ot i cała filozofia Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Wibratorem 07.01.10, 23:00 Zgadłam? Zaraz poczytam wątek, bo trafne odpowiedzi już zapewne padły. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: Zagadka: 07.01.10, 23:33 Reasumujac: dotad nikt nie podal wlasciwej odpowiedzi - jako jedynego wyboru. Podawanie wlasciwej odpowiedzi w towarzystwie odpowiedzi niepoprawnej/ych - nie jest odpowiedzia poprawna. Chyba wyrazam sie jasno:))) Powodzenia:))) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Zagadka: 07.01.10, 23:39 > Podawanie wlasciwej odpowiedzi w towarzystwie odpowiedzi > niepoprawnej/ych - nie jest odpowiedzia poprawna. Hehe, smarkaczu, anonimowo bawisz się w oberbelfra? buahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Zagadka: 07.01.10, 23:40 > Podawanie wlasciwej odpowiedzi w towarzystwie odpowiedzi > niepoprawnej/ych - nie jest odpowiedzia poprawna. Musisz koniecznie zrobić szkolenie na ten temat wszystkim nauczycielom na świecie! Oni wszak są odmiennego zdania! Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia Re: Zagadka: 07.01.10, 23:42 andreas3233 napisał: > Reasumujac: dotad nikt nie podal wlasciwej odpowiedzi - jako > jedynego wyboru. > Podawanie wlasciwej odpowiedzi w towarzystwie odpowiedzi > niepoprawnej/ych - nie jest odpowiedzia poprawna. > Chyba wyrazam sie jasno:))) > Powodzenia:))) Chyba nikomu się już nie chce bawiać w zagadkę, skoro ignorujesz poprawne odpowiedzi. Pytanie "jak do lat 30-tych leczono kobieca przypadlosc chorobowa zwana ''histeria''? " jest zadane nieprecyzyjnie, bo inaczej "histerię" leczono np. w połowie wieku XIX a inaczej w latach trzydziestych. Postepowanie zalezało też np. od wieku i statusu kobiety. Ukłony i dla mnie EOT Odpowiedz Link Zgłoś
kitty_cat123 Re: Zagadka: 08.01.10, 00:26 Domniemuje , ze ktos juz podal wlasciwa odpowiedz ale ty wymysliles sobie ze kilka zlych w towarzystwie poprawnej , dyskwalifikuje. Bzdura kompletna. Ciebie chyba faktycznie to jara czlowieku. > Reasumujac: dotad nikt nie podal wlasciwej odpowiedzi - jako > jedynego wyboru. > Podawanie wlasciwej odpowiedzi w towarzystwie odpowiedzi > niepoprawnej/ych - nie jest odpowiedzia poprawna. > Chyba wyrazam sie jasno:))) > Powodzenia:))) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Zagadka: 08.01.10, 08:11 Ależ ty jednak jesteś zdrowo porypany. Odpowiedź na twoje wstrząsające pytanie można znaleźć w 2 minuty w necie, tak nawiasem mówiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: Zagadka: 09.01.10, 14:01 Odpowiedz na pytanie zagadki: Komentowany szeroko przypadek, byl leczony w gabinecie lekarza- ginekologa. Leczenie chorej pacjentki polegalo na poddawaniu jej zabiegowi masazu lechtaczki ( zapewne az do osiagniecia przez leczona pacjentke szczytowania ). Zabiegu dokonywal wymieniony lekarz-ginekolog. Wymieniona terapie lecznicza zarzucono ze wzgledu na jej niewielka skutecznosc / w wym. przypadku chorobowym /. Odpowiedz Link Zgłoś
kitty_cat123 Re: Zagadka: 09.01.10, 15:02 Ale jaka przyjemnosc musial miec ten ginekolog;P Pacjentka zreszta pewnie tez:PP Odpowiedz Link Zgłoś