joladon Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 16:51 Uczymy się całe życie jeśli się postara , to się nauczy z pewnością. Odpowiedz Link Zgłoś
jeza_bell Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 16:52 Nieudaczna ci-pa raczej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
drwallen Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 18:31 ci-pa to jest facet który nie umie np. przybić gwoździa lub nie ma wiertarki w domu. kobieta nie umiejąca gotować może być chu-jem :D heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 16:53 Każdy umie coś tam ugotować,choćby jajko;) Odpowiedz Link Zgłoś
jeza_bell Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 16:57 Albo i wodę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Kobieta nie umiejąca gotować 09.03.10, 17:13 to kobieta wyzwolona ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Kobieta nie umiejąca gotować 09.03.10, 17:22 i z uszczuplonym portfelem :D Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.chaosu Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 17:19 E tam, ważne, żeby ładnie wyglądała ;D Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 17:21 A skąd taki wniosek? Bo logiki tutaj nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 17:23 jest logika, bo trzeba to porównać do facetów, którzy nie mają prawa jazdy :) Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: słabo mi 09.03.10, 17:26 iza, bo nie gotujesz... byś jakiegoś schabowego upichciła... Odpowiedz Link Zgłoś
izabella9.0 dziewczyny 09.03.10, 17:32 chcecie żebym dom spaliła? schroniska dla bezdomnych są przepełnione <chyba>:D "byś jakiegoś schabowego upichciła..." Ugotuj sobie coś" Odpowiedz Link Zgłoś
magda-magda25 Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 17:30 nie wiem, ale na szczęście moj facet potrafi i gotuje, wiec nie jest nieudacznikiem i ciapa? Ufff:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 17:30 A moje sąsiadki - jedna z naprzecieka i druga z góry codziennie tłuką kotlety. czy to się liczy jako umiejace gotować? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jeza_bell Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 17:49 > A moje sąsiadki - jedna z naprzecieka i druga z góry codziennie > tłuką kotlety. czy to się liczy jako umiejace gotować? ;) E tam- zara kotlety... Liście kapusty tłuką, by bolące kolana obkładać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 17:55 Każda szanująca się osoba powinna przynajmniej na własne potrzeby cosik ugotować. Z lenistwa jedynie wynika brak umiejętności przyrządzenia posiłku;-) Nie ujmując nikomu, zazwyczaj panowie jednak potrafią jedynie usmażyć jajecznicę, jajko na twardo ugotować i zalać zupkę chińską;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 18:07 jeza_bell napisała: > > > > E tam- zara kotlety... Liście kapusty tłuką, by bolące kolana obkładać ;) to może one ten, no..... lody lubią, stąd te kolana..... :) Odpowiedz Link Zgłoś
jeza_bell Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 18:23 > to może one ten, no..... lody lubią, stąd te kolana..... :) O to i to. Lody lubią robić. To jest dopiero sztuka... kulinarna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 20:41 Jedna na pewno, ale duga to taka dziwka świątojebliwa jest, że ksążke mogę napisać, ble..... Odpowiedz Link Zgłoś
hermina25 a umiejąca gotować świetnie gotować 09.03.10, 17:30 za wredna suka i damska szowinistyczna świnia ,to kto? :D Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian oczywiście 09.03.10, 17:32 moim zdaniem każda interesująca osoba powinna umieć gotować :) nie muszę dodawać, że ja umiem :D Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: oczywiście 09.03.10, 17:40 Moim zdaniem ta potrawa powinna być interesująca, nudne kotlety odpadają;) Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: oczywiście 09.03.10, 17:43 sundry napisała: > Moim zdaniem ta potrawa powinna być interesująca, nudne kotlety > odpadają;) umiejętność gotowania polega na sporządzaniu SMACZNYCH potraw Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: oczywiście 09.03.10, 17:54 sundry napisała: > Interesująca=smaczna. interesująca osoba, jeśli ktoś nie potrafi gotować automatycznie trafia do wora z nieinteresującymi Odpowiedz Link Zgłoś
izabella9.0 Re: oczywiście 09.03.10, 17:41 "każda interesująca osoba powinna umieć gotować" wszystkie nieumiejące gotować kobiety ci "dziękują" za szczerość :D Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: oczywiście 09.03.10, 17:44 izabella9.0 napisała: > wszystkie nieumiejące gotować kobiety ci "dziękują" za szczerość :D wszystkie nie umiejące gotować kobiety (i mężczyźni) są godne pożałowania jak żyjąc na własny rachunek można nie umieć gotować? co jeść? wiecznie fast-foody i gotowe z marketu? zgroza Odpowiedz Link Zgłoś
izabella9.0 Re: oczywiście 09.03.10, 17:55 "wszystkie nie umiejące gotować kobiety (i mężczyźni) są godne pożałowania" ej no przystopuj...jak kogoś to nie kręci to po co ma się produkować ?Dla mnie to bez sensu. "Jak żyjąc na własny rachunek można nie umieć gotować?" Jak się chce to wszystko można..nie ukrywam ze trzeba się jednak "pogimnastykować " zresztą parę prostych kombinacji wystarczy żeby nie umrzeć z głodu żyjąc na własny rachunek.[/b] Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: oczywiście 09.03.10, 18:08 izabella9.0 napisała: > ej no przystopuj...jak kogoś to nie kręci to po co ma się produkować > ?Dla mnie to bez sensu. powiedz mi jak mieszkając samemu (samej) przeżyć bez gotowania i nie postradać przy tym zdrowia? jak mieszkasz z kimś, to zmuszanie tej drugiej osoby do karmienia ciebie non-stop jest zwykłym pasożytnictwem no chyba, że mieszkasz z mamą (co samo w sobie dla człowieka w pewnym wieku jest żałosne) Odpowiedz Link Zgłoś
izabella9.0 Re: oczywiście 09.03.10, 18:19 "powiedz mi jak mieszkając samemu (samej) przeżyć bez gotowania i nie postradać przy tym zdrowia?" - można jeść kanapki :P - zamawiać gotowe niedrogie dania z taniej restauracji itp itd - Poza tym kto mówi o totalnym barku umiejętności kulinarnych ? wystarczy parę najprostszych i szybkich kombinacji dla nie lubiących się bawić w te klocki i daje się rade ...nie wiem czemu niby ktoś miałby nie przeżyć czy stracić zdrowie....<????> Równie dobrze można oszaleć stracić nerwy próbując nauczyć się gotować kiedy się nie ma za grosz wyżej pojętego talentu. "jak mieszkasz z kimś, to zmuszanie tej drugiej osoby do karmienia ciebie non-stop jest zwykłym pasożytnictwem" Dlaczego pasożytnictwem ? mieszkając z współlokatorem czy partnerem ( bo to miałam na myśli pisząc z kimś )czemu ma to być niby pasożytnictwo - można się dogadać - np nie umiem gotować to sprzątam ,myje itp itd. Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: oczywiście 09.03.10, 18:22 izabella9.0 napisała: > - można jeść kanapki :P > - zamawiać gotowe niedrogie dania z taniej restauracji itp itd ja mówiłem o zdrowym odżywianiu, a nie jedzeniu byle czego Odpowiedz Link Zgłoś
izabella9.0 Re: oczywiście 09.03.10, 18:27 A czymniby róznią się np pierogi z restauracji od domowych ? co najwyżej smakiem..sałatki tez przecież są łatwe i szybkie.Jak na moje oko niejedna kanapka jest zdrowsza od schabowego którego się serwuje na obiad w domach. Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: oczywiście 09.03.10, 18:31 izabella9.0 napisała: > A czymniby róznią się np pierogi z restauracji od domowych ? co najwyżej smakie > m składem moja droga, to co zrobisz sama możesz kontrolować, tego co jesz na mieście nie różnica jest kolosalna Odpowiedz Link Zgłoś
izabella9.0 Re: oczywiście 09.03.10, 18:38 Dla mnie to żadna różnica równie dobrze można powiedzieć ze to z czego coś jem powinnam wyhodować bawiąc się w rolnika bo przecież nie miałam kontroli nad tym z czego mam zamiar coś teraz stworzyć. Ps: to niby znaczy ze mam nie dotykać tego co nawet moja mam mi ugotuje bo nie maiłam kontroli nad tym co i jak robiła ? PARANOJA:DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: oczywiście 09.03.10, 18:42 izabella9.0 napisała: > Dla mnie to żadna różnica równie dobrze można powiedzieć ze to z czego coś jem > powinnam wyhodować bawiąc się w rolnika bo przecież nie miałam kontroli nad tym > z czego mam zamiar coś teraz stworzyć. jak to nie masz? wystarczy nauczyć się rozpoznawać produkty nadające się do spożycia paranoją jest dorabianie teorii do własnego nieuctwa i lenistwa i nie dbanie o siebie, bo kto ma to niby robić jak nie ty? Odpowiedz Link Zgłoś
izabella9.0 Re: oczywiście 09.03.10, 18:55 Czy wszystko masz napisane na etykietkach ? Masz tam drogę przez jaką przeszedł dany produkt? Wiesz co się z nim działo..fajnie "paranoją jest dorabianie teorii do własnego nieuctwa i lenistwa i nie dbanie o siebie" Ale jakiej teorii ? Nie umiem gotować nic poza niezbędnymi podstawami bo mnie to po prostu nie kręci , nie interesuje , wkurza i stresuje to jest fakt .Ugotuje sobie co najwyżej coś szybkiego i prostego czego mi więcej trzeba? - nie głoduje , ,nie mam nadwagi wiec w czym jest problem ? Czy jak mi się zepsuje samochód mam sama go naprawiać bo inaczej będę leniwym nieukiem ?Czy muszę się nauczyć fachu mechanika itp itd ? Wychodzę z założenia ze każdy ma swoje zainteresowania i talenty i powinien je rozwijać w tym w czym nie jest orłem powinien posiąść podstawy i dać sobie spokój dla własnego dobra. Gdzie ja tu nie dbam o siebie ?nie widzę związku..wybacz. Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: oczywiście 09.03.10, 19:25 izabella9.0 napisała: > Gdzie ja tu nie dbam o siebie ?nie widzę związku..wybacz. Izuś słoneczko cieszę się, że jesteś szczupła :) Post powstał w trosce o twoje zdrowie, jedząc byle co skazujesz siebie na rozstrój żołądka. Owszem czytam etykiety, ale skąd mam wiedzieć czy i jak coś stworzono. Jak coś ma być smaczne i zdrowe, to trzeba to zrobić samemu - wziąć najprostsze produkty, których zepsuć się nie da i z tego coś sklecić. Jeśli chodzi o wędliny np, to ja kupuję gotowe, ale w odpowiedniej cenie i zawsze w tym samym miejscu cieszącym się zasłużenie dobra opinią. Gotowanie jest daleko prostsze od naprawy samochodu czy elektroniki i nie wymaga żadnej specjalistycznej wiedzy. W prosty i tani sposób można wyczarować cuda dodatkowo ciesząc się satysfakcją dobrze wykonanej roboty. Nie przejmuj się, jak będziesz dzieciata i mężata, to może odnajdziesz powołanie. Tymczasem nie jest byle czego na litość boską bardzo cię proszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabella9.0 Re: oczywiście 09.03.10, 22:37 Teraz słoneczko..:P "cieszę się, że jesteś szczupła " Ja sie ciesze bardziej:) "Post powstał w trosce o twoje zdrowie, jedząc byle co skazujesz siebie na rozstrój żołądka." Doceniam ale spokojnie wybredna jestem wiec nie jem byle czego - radze sobie lepiej niż dobrze w swoim beztalenciu kulinarnym. "Jak coś ma być smaczne i zdrowe, to trzeba to zrobić samemu " Ej no przecież czasem robię :) "..których zepsuć się nie da.." Ja mogę zepsuć wszystko , taki dar :D "Gotowanie jest daleko prostsze od naprawy samochodu czy elektroniki" Może i gotowanie jest prostsze ale mniej ciekawe , stresujące i upierdliwe :P "Nie przejmuj się, jak będziesz dzieciata i mężata, to może odnajdziesz powołanie. " Moj "mąż" ale nie "zaślubiony" musi umieć gotować. "..na litość boską bardzo cię proszę" Mów mi tak jeszcze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: oczywiście 09.03.10, 21:12 Czy jak mi się zepsuje samochód mam sama go naprawiać bo i > naczej będę leniwym nieukiem Odnoszę wrażenie, ze spożywanie posiłku zdarza sie nieco częściej niż naprawa samochodu... Ale przy dzisiejszej modzie na odchudzanie... Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: oczywiście 09.03.10, 21:07 izabella9.0 napisała: > A czymniby róznią się np pierogi z restauracji od domowych ? Tym, co w nich jest. Na składnikach się oszczędza. A pierogi nie należą do najzdrowszych dań na świecie, gratuluję, jeśli odżywiasz się nimi regularnie. Jak na moje > oko niejedna kanapka jest zdrowsza od schabowego którego się serwuje na > obiad w domach. No to sobie dokładnie policz ile w schabowym jest białka a ile węglowodanów w kanapkach... Odpowiedz Link Zgłoś
izabella9.0 epopeje mi jeszcze napisz na ten temat 09.03.10, 22:41 bede wdzięczna To były tylko przykłady wiec nie podniecaj się tak i nie odbieraj ich tak dosłownie. "w pierogach" lubię jedynie farsz i to zanim zostanie umieszczony w cieście czy co to jest i wraz z nim ugotowany :D Juz biegnę liczyć..upsss przecież nigdzie nie zostało napisane z czym jest ta kanapka...dlatego napisałam NIEJEDNA Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: epopeje mi jeszcze napisz na ten temat 09.03.10, 23:05 izabella9.0 napisała: > > Juz biegnę liczyć..upsss przecież nigdzie nie zostało napisane z czym > jest ta kanapka...dlatego napisałam NIEJEDNA O, a co takiego można położyć na kanapce, żeby miała mało węglowodanów? Odpowiedz Link Zgłoś
izabella9.0 Re: epopeje mi jeszcze napisz na ten temat 09.03.10, 23:20 Coś ty się tak uczepiła tych węglowodanów tylko to jest niezdrowe ? Weż Idź lepiej powyzywaj ludzi od kalek życiowych na podstawie umiejętności kulinarnych - jaki to mądry wyznacznik :D Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 17:44 Nie wiem...nigdy nie weryfikowałam:) Odpowiedz Link Zgłoś
joasiek75 Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 17:53 Jesli stac ja na zywienie się w dobrej restauracji to nie uwazam zeby była z niej ci...pa. Jest zaradna inaczej. ps. ja umiem gotować, bo lubie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr-55 Re: Czy facet zadający takie pytanie jest mądry? 09.03.10, 19:06 Pytanie jest postawione z widocznym przymrużeniem oka. Gdybys to zauważył, sam nie zadawałbyś pytania, co najmniej niestosownego. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Czy facet zadający takie pytanie jest mądry? 09.03.10, 19:14 Wiem, że z przymrużeniem oka, w nawiązaniu do pytania zadanego na poważnie, ale już miałam dosyć tych pytań o ciapy i nieudaczników i musiałam się na kimś wyżyć:) Jedzosław nie obrazi się. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr-55 Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 18:14 Gotowanie jest rzeczą typowo męska, więc nie widze potrzeby żeby kobieta musiała umieć gotować. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 18:44 Dlaczego jest typowo męskie? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr-55 Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 19:03 Nie umiem precyzyjnie odpowiedzieć na tak postawione pytanie. Po prostu takie przekonanie wyniosłem z dzieciństwa i tak już mi pozostało. :) Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 19:15 A już myślałam, że padną jakieś konkretne argumenty...:) Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 21:22 Mój dziadek też tak twierdził i chyba jest coś na rzeczy, nigdy nie udało mi się stworzyć tak wspaniałych flaków. Chociaż moje też są doskonałe :) Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 18:22 raczej zupelnie normalna osobnica plci pieknej :P dziwnym by bylo gdyby jednak umialy babki gotowac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.chaosu Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 18:26 Ech żebyś się kiedyś nie zdziwił. Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 18:38 juz troche zyje i jeszcze nie spotkalem jednej ktora potrafi :] Odpowiedz Link Zgłoś
piotr-55 Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 18:40 a ja spotkałem dwie. W tym jedną, która gotowała duuuzo lepiej ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.chaosu Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 18:49 Nie widzę sensu w dzieleniu ludzi dobrze gotujących (smacznie, ładnie i z wyobraźnią) na kobiety i mężczyzn. Bo talent, pasja, wyczucie smaku i wyobraźnia nie są przypisane konkretnej płci. Sama znam niewielu facetów, którzy gotują, a zaledwie kilku (i to 40-50 latków), którzy robią to dobrze. To samo odnośnie kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 18:59 i ja znam takich co gotują doskonale, a mimo wszystko są gośćmi w kuchni-wola by im kobiety gotowały. Dobrze jeszcze gdy nie narzekaja, że coś za tłuste, za ostre, za....,za.....;-) Lenie;-p Najlepiej powiedzieć nie potrafię i zasiadać do podanego;-) Oh te babki-po co być sługusem? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr-55 Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 19:01 Ale przyznasz chyba, że w większości dobrych knajp gotują jednak faceci. Prywatnie nie znam ani jednego faceta dobrze gotującego. Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 19:13 bierze sie to z tego ze faceci maja wiecej kubkow smakowych, czyli lepiej rozpoznajemy smaki... kobiet dobrych kucharzy jest troche ale glownie trudnia sie tym faceci. reszta to lenie ktorym zawsze cos ugotowano i zje taki wszystko co sie juz nie rusza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.chaosu Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 19:30 To, że faceci częściej wybierają ten zawód nie musi wcale oznaczać, że lepiej gotują ;). Trzeba zrobić jakieś badania, żeby poznać odpowiedź: czy wśród zawodowych kucharzy dominują mężczyźni, a jeśli tak, to dlaczego? :) reszta to lenie ktorym zawsze cos ugotowano i zje taki wszystko > co sie juz nie rusza ;) Niby tak, ale ja znam facetów, którzy niby zjedzą cokolwiek, ale przy tym strasznie krytykują, że za mało, za słone, za porzeczkowe, za zielone ;P Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 20:32 oczywiscie ze glownie sa to faceci, kobiety to maly procent szefow kuchni. kobietki to tak bardziej przy nich albo kucharza chalupniczo ;) dlaczego dlaczego, tez proste, rozpoznajemy wiecej smakow i zapachow, takze przy wyzszych temperaturach kiedy wasze kubki smakowe juz dawno sa narabane z goraca i nic nie czuja to facet bierze lyche goracego sosu i sprawdza ile mu jeszcze trzeba razy :P Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 20:35 aaaa a wybrzydamy bo lubimy dobrze i duzo zjesc :D jak jeszcze znajdziemy takiego glupiego ktory nam bedzie w miare smacznie gotowal/a to juz zupelnie nie chce sie czlowiekowi ruszac ;) u mnie wyglada to tak, gotuje jak dla wojska i do zamrazalnika a pozniej tylko na patelnie czy do gara, chyba ze jakas zapiekanka to tez z gorka i na 3 dni mam jak dla kilku osob :D Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.chaosu Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 20:42 Dobrze (smacznie i zdrowo) to i ja lubię zjeść, ba wypić też ;P u mnie wyglada to tak, gotuje jak dla wojska i do zamrazalnika Ja też tak robię. I do tego mam(y) jeszcze grzyby, owoce i warzywa "własne" tzn. kupione i przetworzone w domu ;P Grzyby zbierane własnoręcznie ;P ze specjalistami przy boku. Ech i mam teraz zajebiste zupy w zimę ;D Acha i nie uważam,ż ze źle gotuję i nikt mi nie wmówi, że na ogół kobiety nie potrafią gotować ;) Fakt uczyłam się od ojca, rzadziej od mamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.chaosu Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 20:37 Mnie to nie przekonuje :) Doszukiwałabym się raczej jakiś przyczyn społecznych, psychologicznych albo związanych ze specyfika zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 20:46 zwykle predyspozycje. wyczucie smaku i powonienia w tym zawodzie ma kluczowe znaczenie. wasze szybciej przy smakowaniu traca czucie, przy wyzszych temperaturach takze. jak masz faceta pod reka to sprawdz na czyms goracym. zmieniaj smak tego czegos i kosztujcie czesto. facet bedzie mogl dluzej niz ty rozpoznawac zmieniajace sie smaki. Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.chaosu Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 20:50 sprawdz na czyms goracym. Dobra, jutro się widzimy, będzie lizał rozgrzaną patelnię. :D Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 21:36 masher napisał: > bierze sie to z tego ze faceci maja wiecej kubkow smakowych, A kto ci takich bzdur naopowiadał? Kobiety maja więcej kubków smakowych i lepszy węch. Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 22:02 no to chyba ktos cie jednak w konia zrobil lol Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 23:07 Poczytaj chociażby słynną "Płeć mózgu" Nie należy we wszystkim wierzyć forumowym mądralom piszącym co im sie na klawiaturę nawinie. Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 10.03.10, 00:18 w takim razie zyj w przekonaniu ze masz racje lol Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 10.03.10, 00:22 Łojezuuu, powaliłeś mnie celnością argumentów... Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 21:35 piotr-55 napisał: > Ale przyznasz chyba, że w większości dobrych knajp gotują jednak faceci. W sumie nic dziwnego, gotowanie zawodowe to ciężka fizyczna robota. > Prywatnie nie znam ani jednego faceta dobrze gotującego. A ja znam kilku. Ale tak sie dziwnie składa, że w moim towarzystwie raczej nikogo to nie jest czarna magia. Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.chaosu Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 18:41 A, to współczuję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 18:54 jako osoba niespecjalnie umiejąca gotować uważam ,że w przypadku obu płci jest to jakiegos rodzaju kalectwo. kiedys moze przyjsc moment ,ze nagle trzeba samemu cos ugotowac a tu klops;).Nie wyobrazam sobie też ,ze nie umiem przygotowac jakiejs zupy dziecku czy obiadu.Kiedy mieszkalam sama musialam się nauczyc cos tam pichcić ,zeby nie umrzec z glodu i nie wydawac ciagle kasy na stolowke ,kebaby itd , Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 19:11 hehe do tej pory pamietam jak mi jedna chciala popisowo rosol ugotowac lol to nie wiedzialem czy chce mnie otruc i czy juz mam uciekac czy dopiero za chwile. niby nic nie mozna spartolic ale jak ci gotuje z kuraka nieoprawionego to czlowiek nabiera podejrzen lol Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa 100 pytań przedszkolaka! 09.03.10, 19:21 -Kobiety po kilku/wielu partnerach wolą "babiarzy"? -Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ciapa? -Facet bez prawa jazdy - nieudacznik i ciapa? -Seks z prostytutką to nie zdrada -Facet pociągający dla kobiet seksualnie -Podoba się wam u łysych facetów fryzura "wianek"? c.d.n Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: 100 pytań przedszkolaka! 09.03.10, 22:44 oj cicho, fajna ta piaskownica :F Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 20:57 Może nie aż nieudacznica i ciapa, ale kaleka życiowa na pewno. Żeby nie było, facetów też to dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 22:43 Kura, jestem kaleką życiową no, co gorsza bardzo mnie to cieszy :F Odpowiedz Link Zgłoś
virtual_woman Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 22:59 Yhym. Uwierzyłby kto :) Ja na te gofry przyjeżdżam :) Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Kobieta nie umiejąca gotować- nieudaczna i ci 09.03.10, 23:28 Gofrów się nie gotuje :) To spoko możesz na nie przyjechać :) Odpowiedz Link Zgłoś