zielonka225 19.05.10, 23:31 Moje włosy praktycznie nie rosną zapuszczam je już 2 lata urosły może 5cm. Używam odżywek dbam o nie, może macie jakieś dobre odżywki ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ursyda Re: problem z włosami 19.05.10, 23:33 jajko, olej migdałowy, sok z cytryny raz w tygdniu na włosy na całą noc rano zmyć i nałożyć odżywkę (ja uzywam rozowego glisskuru) jest na tym forum taka jedna co moje włosy widziała:) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: problem z włosami 19.05.10, 23:35 ursyda napisała: > jajko, olej migdałowy, sok z cytryny > raz w tygdniu na włosy na całą noc > rano zmyć i nałożyć odżywkę (ja uzywam rozowego glisskuru) > jest na tym forum taka jedna co moje włosy widziała:) I co? Rosną jak szalone? Piękne? Zdrowe? Lśniące? A może Ty już masz takie włosie i ta odżywka po prostu im nie przeszkadza sobie rosnąć dziko i swobodnie?:P Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: problem z włosami 19.05.10, 23:39 Włosy mam z natury suche i łamliwe bo są mocno kręcone. Jak u tej pyzy Cichopek mniej więcej. Końcowki mi się łamały jak siano w zwiazku z czym nie mogłam ich podhodować. Sposob ukradłam od Turczynek, ktore w ten sposób walczą ze swoimi suchymi włosami:) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: problem z włosami 20.05.10, 08:33 No dobra... I całe jajo tam mieszasz?;) Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: problem z włosami 20.05.10, 09:08 tak, trochę to niewygodne bo to białko się tak dziwnie waży, możesz użyć tylko żółtka:) No i najważniejsze, jeśli masz bardzo przetłuszczające się włosy takie, że aż do końcówek to potem może być Ci ciężko to zmyć. Ja mam tak suche, ze mi to wsiąka momentalnie. Aha, włosy wtedy pod jakąś folię i na to ręcznik, muszą mieć ciepło:) Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: problem z włosami 20.05.10, 11:33 ursyda napisała: > jest na tym forum taka jedna co moje włosy widziała:) czemu nie chce się ujawnić? :) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonka225 Re: problem z włosami 19.05.10, 23:46 jeśli chodzi o wyniki badań wszystko ok więc mówi że są nieodżywione ale ja już nie wiem czego mam używać Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: problem z włosami 19.05.10, 23:52 ja bym mogła mieć taki problem, ile na farbowaniu i cięciu bym zaoszczędziła hoho Odpowiedz Link Zgłoś
lovecosmetics Re: problem z włosami 19.05.10, 23:59 Niemożliwe;) Przecież fizjologicznie rosną około cm/miesiąc, jak takie słabe to niech i pół na miesiąc... Jeśli zaś to prawda, to faktycznie nie masz wielkiego problemu z odrostami... A na poważnie to chyba poza regularną pielęgnacją i ujarzmianiem włosków niewiele można poradzić. Może tabletki Ha Pantonen zacznij łykać, albo coś ze skrzypem...? Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: problem z włosami 20.05.10, 00:02 na mnie zawsze trafia, liczę do tysiąca i jakoś zdzierżam:) Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: problem z włosami 20.05.10, 00:08 dobra, dobra kupuj skrzyp jak Ci kolezanka radzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: problem z włosami 20.05.10, 09:17 ja już i tak skrzypię, nawet bez kupowania:) Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: problem z włosami 20.05.10, 00:05 Moze uda sie tobie znalesc w Polsce tahitanski olejek monoï z orzecha kokosowego. Najlepszy jest w takiej niezbyt ladnej buteleczce, ktory w temperaturze ok. 20°C tezeje i robi sie bialy, a w srodku plywaja resztki kwiatka tiare. Smaruj nim wlosy i cale cialo. Pod koniec tygodnia wstawie do bloga wpis o monoi. Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: problem z włosami 20.05.10, 00:09 Ja mam taki z Indii. Do ciała i włosow. Pachnie bosko:) Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: problem z włosami 20.05.10, 00:18 ursyda, ja tez mam krecace sie wlosy i tez, choc mocne i duzo ich, byly suche, sztywne i lamliwe. Dopiero na Tahiti odzyly i zyja do dzis dzieki temu, ze raz na miesiac smaruje sie cala monoï. Tam to robilam codziennie, bo to takze doskonaly srodek ochronny przed sloncem i morska woda, a jednoczesnie fajnie sie po nim czlowiek opala. Dwa lata tak sie samrowalam i chodzilam cala blyszczaca :) Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: problem z włosami 20.05.10, 09:12 mam taki do ciała img.webme.com/pic/l/laidaria/41ua9xeanyl._ss500_.jpg i taki sam tylko zielony do włosów, ale nie mogę znaleźć w necie Odpowiedz Link Zgłoś
a_nonima Re: problem z włosami 20.05.10, 08:21 Oliwa z oliwek, żółtko, cytryna...śmierdzi masakrycznie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe no sorry laski, ale co wy piszecie? 20.05.10, 09:04 Tu trzeba by było zbadać poziom hormonów, bo od nich zależy, jak długo trwa faza wzrostowa włosa. Takie rzeczy są też genetyczne i choćby i złotem i zmieloną masą perłową smarował, to na wzrost nic nie pomoże. Może jeszcze czerwoną kokardę przypiąć, by nikt na włosy nie rzucił uroku i rosły? Wstyd, każda jedna z was do szkoły chodziła, a myślicie, że od odżywki włosy będą rosły. Co najwyżej preparaty z kofeiną mogą powstrzymać WYPADANIE włosów, ergo wymiana włosów będzie rzadsza, a przez to pytająca będzie miała dłużej dłuższe włosy. Ale to już wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: no sorry laski, ale co wy piszecie? 20.05.10, 09:24 Tak jak wyżej, u mnie wzrost włosa (odrosty) był ok, ale na długości nie było widać bo włosy się "łamały". Sposób z maseczką pomógł i pomaga do dziś, więc gadanie o genetyce ma się nijak w moim przypadku. Chyba, że mam genetycznie suche włosy. A wtedy i tak mój tapczan jest miękczejszy bo maska pomaga.o.:P Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: no sorry laski, ale co wy piszecie? 20.05.10, 09:42 no dobra, ale to dwie różne rzeczy. Moja młodsza córka ma włoski jak chłopiec, a nic nie obcinam, zaś starsza miała w tym wieku włosy do pasa, mimo, że w wieku 11 miesięcy była ogolona do łysej skróry. Łamiące się włosy to kwestia rozdwojonych końcówek a nie braku wzrosu włosa, a ty jak jeszcze masz włosy kręcone, to już w ogóle inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
kalam07 jedz makaron 20.05.10, 09:26 najlepiej spagetti i długie nitki, włosy rosnał jak szalone ! Odpowiedz Link Zgłoś
oposka Re: problem z włosami 20.05.10, 10:18 ja co miesiąc podcinam ok 2-3 cmm i nie narzekam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mary_an Re: problem z włosami 20.05.10, 11:35 Ja mialam problemy z wlosami i paznokciami, nawet kiedys pisalam tu na forum z pytaniem o odzywki i rozne specyfiki, na ktore wydalam majatek i nic nie pomagaly. Ale odkad od paru miesiecy zaczelam sie naprawde dobrze i zdrowo odzywiac to musze przyznac, ze wlosy i pazkoncie naprawde zaczely byc zdrowe i zupelnie bez porownania. Moim zdaniem to wszystko kwestia diety - moze jesz fastfoody, albo wegetariansko, albo malo zroznicowana diete? Bo mi nic nie pomagalo przez dlugi czas az zaczelam poswiecac sporo czasu na gotowanie i efekty sa serio powalajace :) Odpowiedz Link Zgłoś