kombinerki_pinocheta Re: fanatycy 03.08.10, 18:35 Tak sie zastanawiam kto na tym lepiej wyjdzie. PO w ogole nie reaguje, cwane lisy, podnosza VAT, wiec jest im to na reke, wiekszosc ludzi skupia sie na krzyzowej glupocie niz na waznych sprawach dla kraju i obywateli, ale co na to poradzic, taki kraj, tacy obywatele. Podobnie bylo z afera hazardowa. Ludzie juz o tym zapominaja, jezeli juz nie zapomnieli, a przeciez ludzie ktorzy robili lewe interesy dalej rzadza. Taki Schetyna dalej moze kolegom wszystko zalatwic. Wtedy tez wrocila sprawa Blidy, jezeli mnie pamiec nie myli i skupila na sobie uwage mediow. PO madrze to rozgrywa. A chlopcy z PISu to idioci. Zamiast skupic sie na krytyce PO za podnoszenie VATu to walcza o jakies durne reklamy czy krzyze. Jeszcze moze kurna zakaza uzywania zwrotu "zimny Lech" (swoja droga obrzydliwe piwo), a przeciez niesmaczne moglo to byc zaraz po wypadku, ale teraz? Paranoja. A na miejscu Jara bym wyszedl i powiedzial kilka slow w stylu "Rodacy, doceniamy wasza troske, ale zarowna ja, jak i moj brat, gdyby zyl, nie chcielibysmy zeby sprawa z krzyzem podzielila cala Polske, pozwolcie zadecydowac o losie krzyza ludziom za to odpowiedzialnym" lub tym podobne lanie wody. Kupilby sobie ludzi, nie robil zamieszania, przez co traca poparcie mlodych ludzi, ktorzy uciekaja od wszelkiego fanatyzmu bojac sie go i nastepnie moglby przejsc do ataku na PO za vacik. Do tego dochodzi jeszcze jedna sprawa, ale nie chce odchodzic od tematu. PO na tym lepiej wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: fanatycy 03.08.10, 18:41 pis ostro pogrywa ostatnio,chyba liczy na zamach stanu dokonanego ręcami emerytów;)może używa ich do tego do czego służył lesiu-do kontroli rządu. oto cała demoniczna twarz jarka;) Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: fanatycy 03.08.10, 20:40 Jarek jest człowiekiem bardzo małym i bardzo słabym psychicznie, polityczne szachy są znacznie ponad jego możliwości. On musi uzewnętrzniać swoje paranoje, dzielić ludzi i popierać różnych czubków i fanatyków bo inaczej po prostu nie potrafi, z resztą on jest właśnie jednym z nich. Tusk ma dziesiątki grzechów i kłamstw wyborczych na sumieniu, ale z takimi ludźmi u boku jak Brudziński i Macierewicz to można co najwyżej brandzlować paru oszołomów 'zbrodnią smoleńską' a nie grać z takim cwanym lisem jak Tusk który podniesie podatki w tydzień i nikt tego nie zauważy(fenomen na skalę światową). Odpowiedz Link Zgłoś
ind-ja Re: fanatycy 03.08.10, 20:44 amen z tym tylko,ze to banda hipokrytow szalala dzis po palacem.Ci ludzie nie maja nic wspolnego z wiara i religia ktorej sa? wyznawcami Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: fanatycy 03.08.10, 20:55 Nie- sytuacja z krzyzem znow podzielila Polakow. A komu to na reke, jesli nie Jarusiowi? Burzyc, burzyc, burzyc... to jedyne co potrafi. Dopiero dzis nabieraja wartoosci slowa Walesy po wywaleniu tych krasnali z Kancelarii Prezydenta, ze jedyne co oni potrafia zbudowac, to narzedzia zniszczen Odpowiedz Link Zgłoś
ind-ja Re: fanatycy 03.08.10, 21:51 tubis to jest tak bardzo chora sytuacja i tak bardzo chora wiara,no wlasnie,nawet nie wiem w co ci ludzie wierza,na pewno nie w Boga Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: fanatycy 03.08.10, 21:10 Straszne to jest to, jak wiele osób poddaje się manipulacji niektórych polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczochrany_jelonek Re: fanatycy 03.08.10, 21:34 Dobrze zorganizowane igrzyska to doskonała, stosowana przez tysiąclecia metoda kontroli i odwracania uwagi motłochu :) Skuteczna, co widać :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: fanatycy 03.08.10, 21:45 no,i szafa gra.dziadki będą więcej płacić za żarcie,gazety itd.,no ale krzyż w niebezpieczeństwie! lepszego momentu tusk nie mógł sobie wymarzyć,ludzie zaabsorbowani pierdołami i całą swoją złość wyczerpią przed pałacem.nawet wiele na policję nie trzeba było wydać,sprawą zajęła się straż miejska;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczochrany_jelonek Re: fanatycy 04.08.10, 00:19 Obrońcy krzyża nie mieli wyboru, musieli zareagować,zostali sprowokowani i wykorzystani, ta szopka nie dla nich została przygotowana, ale dla reszty, tej niby bardziej normalnej - nie czytałem całego wątku ale założę się, że obrońców krzyża jest tutaj maksymalnie 2,3 ;) pozostali to głuptaki które dały się nabrać :) Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny świetna robota dziennikarze - gratuluję 03.08.10, 23:26 kolejny raz bezmyślna tłuszcza pseudoyntelybentów chwyciła przynętę. dała się zmanipulować, więc pluje, zionie nienawiścią... ustalmy fakty. po katastrofie smoleńskiej stało się coś, czego specjaliści od propagandy, wizerunku czy PR jak kto woli, nie przewidzieli. nie chodzi mi o te tłumy przed pałacem prezydenckim, o rodziny z dziećmi przyjeżdżające z całej Polski, o bezkresne morze płonących zniczy, tak sprawnie usuwanych przez podwładnych odpowiednio "motywowanych" przez Gronkiewicz-Waltz. chodzi o mnóstwo młodych ludzi w tym tłumie. media nic nie mogły z tym zrobić, tym bardziej, że trzeba było przypucować, udać, że Prezydenta przedtem nie opluwały, nie lżyły. na wszelki wypadek, wściekłego Palikota tymczasowo w budzie zamknęli. każda akcja mogła wywołać trudną do przewidzenia reakcję, więc wypadało tylko czekać aż wszystko się skończy. ku zaskoczeniu wszystkich, tłum wprawdzie mocno się przerzedził, ale znicze wciąż płonęły i ludzie pod krzyżem się zbierali. nie dziwię się gajowemu. wygrał wybory, spacerował po pałacu, a tu widzi, że jacyś ludzie wciąż się zbierają i palą znicze ku pamięci zmarłego prezydenta, na którego ongiś tak pluł. oczywiście, nie mógł oznajmić, że nie życzy sobie zwolenników nieboszczyka przed "swoją" nową willą, więc postąpił jak zwykle - na miarę swojego intelektu, czyli głupio. pomyślał, że jeżeli przestawi krzyż gdzieś indziej, to niewygodni "podwładni" też tam się wyniosą. zamiast jednak dyskretnie zaprosić delegację harcerzy, którzy ten krzyż postawili, przedstawicieli kościoła, by przeniesienie krzyża usankcjonowali, ofiarować miejsce na nową kaplicę, uzgodnić, że gdzieś na zadupiu stolicy wystawi wspaniały, wielki pomnik z jeszcze większym krzyżem, ten głąb przy pomocy mediów zwrócił się do kościoła, by ten krzyż zabrał. to była próbka możliwości intelektualnych gajowego. gdy na spacerze znajdę butelkę po piwie browaru x, też do nich zadzwonię, by natychmiast przyjeżdżali i swoją flaszkę zabierali :D :D wszystko szło dobrze, była obietnica uczczenia miejsca po krzyżu pomnikiem, pod warunkiem, że ktoś od zabytków na etacie Gronkiewicz nie oprotestuje. do spontanicznej akcji podłączyli się jednak w międzyczasie działacze PiS i szybko rozszyfrowali ten prymitywny bajer. dzisiaj nastąpił sądny dzień. prawda wyszła na jaw. okazało się, że ci pod krzyżem to nie byli fanatycy religijni, bo księża lekkiego kosza dostali.... tu od początku nie chodziło o krzyż, ale o pomnik. gajowy mógł sprawę zamknąć jakąś niepozorną tablicą, a wszystko wskazuje na to, że będą nowe negocjacje i się skończy na skromnym pomniku przed willą gajowego, a znicze i tak będą płonąć. chitry głąb 2x traci... ciekawi mnie, jaki bajer wymyślą tym razem dziennikarze słusznych mediów, by odkręcić swoje dotychczasowe kłamstwa. po dzisiejszych hardcorowych scenach, tylko takie doszczętnie zindoktrynowane osły typu burning dżony jeszcze uwierzą w ten bajer, że jacyś fundamentaliści, fanatycy walczą o krzyż. człowiek myślący od początku wiedział, że ta gra nie idzie o krzyż. gra idzie o pomnik. to pierwszy etap wtajemniczenia, którego zabierające głos w tym wątku politruckie burki plujące na katolików nie przebrną. na koniec napiszę coś do osób myślących. tu nie chodzi o pomnik, granity, krzyże. tu chodzi o PŁONĄCE ZNICZE, o punkt, miejsce, gdzie ludzie o określonych poglądach z całej Polski będą mogli znicz zostawić. osobiście proponuję wieki głaz z okolic Smoleńska ze skromnym napisem. jeżeli jakiś przydupas Gronkiewiczowej od zabytków będzie protestować, proponuję mu zrobić profilaktycznie podwójną lewatywę i płukanie żołądka, ahoooj Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 03.08.10, 23:33 dobrze, że takie świry jak ty są w mniejszości :) Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 04.08.10, 00:18 zabiłeś mnie swoją argumentacją, płonący Jasiu. może ci gaśnicę podrzucić? chyba mózg ci się nieznacznie zlasował od tego dymu. czy mogę zadać niedyskretne pytanie? nie widzę sprzeciwu, więc nieśmiało zapytam - jak się czułeś, gdy ci jaja już na twardo się zagotowały? czy wówczas tak nieodwracalnie zgłupiałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
hildegarda-z-plocka Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 04.08.10, 03:04 hehe to co mowisz jest niezle, zwazywszy na to, ze w sumie Twoja opinia zbiezna jest z opinia wiekszosci na tym forum, choc tak bardzo te wiekszosc atakujesz. religijni fanatycy z reguly charakteryzuja sie tym, ze z religia nie maja nic kompletnie wspolnego. oni jedynie podpieraja się jakas tam idea po to, by moc z wysokosci jej autorytetu wyrazac swoje wlasne poglady i staczac swoje malutkie bitwy. wiekszosc oszolomow broniacychh krzyza jest naprawde przekonanych, ze bronia go w imieniu wiary, polski itd. z tym, ze ta wiara to jest konkretna-ich jedyna sluszna, a polska tez szczegolna-pisowska, bo tylko taka dla nich istnieje. na tej samej zasadzie ksiadz jest ksiedzu nierowny, bo jeden to nasz, a drugi ich. nie rozumiem tez, czemu kwestia- chodzi o krzyz czy o pomnik jest tak istotna. cyrk sie odbywa w obronie krzyza, po to, by wywalczyc pomnik. wiekszosci nie podoba sie ani cyrk z powodu krzyza ani pomysl postawienia pomnika. nie rozumiem czemu bronek mialby tam cokolwiek stawiac. a jesli juz och ach koniecznie, to chyba istnieja specjalne procedury? bo jakos nie zauwazylam, by inne pomniki w calej polsce powstawaly w ten sposob, ze zbiera sie grupa dziadow i pikietuje- pilsudzki pilsudzki. zaden pomnik wiec w obecnym momencie nie ma prawa byc wystawiony i tyle. co do licznych ludzi, w tym mlodych- takze nie rozumiem, czego to niby ma dowodzic? bo na pewno nie poparcia dla pisu. owszem, z pewnoscia istnieja mlodzi ludzie zwolennicy tej partii, ale wsrod tych, ktorzy po tragedii wychodzili an ulice, modlili sie, zapalali znicze, czy nawet byli na pogrzebie, zwolennicy pisu to tylko jakis tam ulamek. wiekszosc robila to dlatego, ze to jednak wielka tragedia wiec porozumienie ponad podzialami, dlatego, ze owczy oraz z powodu ciekawosci. wiem, bo mnostwo moich znajomych-anykatolickich, antypisowskich, wychodzilo w tym czasie na ulice ze wszytskimi, by porobic zdjecia czy tez sie pogapic po prostu. no i co z tego? kto ma sie ich bac i dlaczego? a co do bronka- to sie zgadzam. ten chlop intelektem na pewno nie grzeszy, a dyplomacja to dla niego pojecie zupelnie obce. tylko, ze to nie sprawia niestety, ze ludzie rozdzierajacy szaty pod krzyzem/krzyczacy jarek jarek/autorytatywnie stwierdzajacy ze omnik MUSI byc i basta staja sie mniej smieszni i zalosni. Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 04.08.10, 08:19 Co do tych młodych ludzi to jakoś 4 razy przechodziłam wczoraj koło pałacu i jakoś widziałam zmęczonych staniem, zmanipulowanych staruszków i staruszki, ewentualnie ludzi w średnim wieku. Młodych było mało, naprawdę, a jeśli już, to byli to gapie, albo ludzie po prostu idący Krakowskim. Co do tych kwestii wiary, to masz hildegardo z najpiękniejszego miasta w Polsce rację, tyle tylko, że mimo wielu bardzo mądrych wypowiedzi kapłanów brak mi oficjalnego stanowiska Kościoła w tej sprawie. Nie zgadzam się z opinią, że Kościół nie jest stroną w tym konflikcie, bo Kościół ma też za zadanie upominać, a gdy symbol krzyża jest narzędziem walki, jest agresja, wyzwiska- jest to IMHO konieczne. Sprawa jest o tyle trudna, że trzeba jakoś uniknąć wewnętrznych konfliktów w Polsce, a wierz mi, że PiS umiałby wykorzystać fakt, że np. Ci ludzie byliby aresztowani jak mogłoby mieć to miejsce, gdyby chodziło o inną sprawę. Smutne jest cały czas to, że wygląda to tak, jakby na tym odcinku miasta nie obowiązywało żadne prawo. Wiesz, ja w kwietniu naprawdę wierzyłam, że ta katastrofa coś zmieni, że podziały zmniejszą się, że ludzi i władzę to czegoś nauczyło. Teraz widzę, że efekt jest dokładnie odwrotny. Odpowiedz Link Zgłoś
rach.ell Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 04.08.10, 19:40 Nie rozumiem o co wam chodzi z tymi mlodymi ludzmi, czy dla ciebie stanowi jakosciowa roznice czy protestuje czlowiek mlody czy starszy? Osoby starsze tez maja prawo do wypowiedzi i nie wydaje mi sie zeby poparcie zglupialej mlodziezy bylo tu wymagane. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 06.08.10, 11:16 dziwni ci podobno religijni fanatycy. wcale nie walczą o to, by krzyż tam pozostał na zawsze. oni walczą o to, by Komorowski podał termin, w którym powstanie w miejsce krzyża pomnik ofiar katastrofy smoleńskiej. oni walczą o zastąpienie krzyża pomnikiem. wierzycie w to, że akcja jest inspirowana przez PiS, bo tak słuszni redaktorzy wam wmówili? otóż nie. akcja była oddolna, spontaniczna, ludzie walczący pod krzyżem o pomnik mają dużo bardziej prawicowe poglądy i wcale się z tą partią nie utożsamiają. są ich miliony, ale media, kościół i politycy zapomnieli o nich. zostali wyrzuceni poza nawias życia politycznego, wyzywani od fanatyków. aż smutek mnie ogarnia, gdy widzę jakie spustoszenie w mózgach niektórych zrobiła medialna propaganda... Odpowiedz Link Zgłoś
rach.ell Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 06.08.10, 22:35 Terror zaborcow, przesladowania okresu komunizmu nie zniszczyly swiadomosci zlego i dobrego ani poczucia tego co swiete w sercach ludzi tak, ze nie sadze zeby media tego dokonaly. Nie martwilabym sie za bardzo. Polska stoi na ideologicznie mocnym fundamencie, zbyt wielu ludzi ginelo za Polske, od stuleci. Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 04.08.10, 07:56 Wiesz, w sumie chciałam nawet odpowiedzieć na Twoje "argumenty" rzeczowo, zaczęłam od sensu pracy konserwatora i braku szacunku do czyjejś pracy i wykształcenia, ale zrezygnowałam- szkoda mi mojego czasu, a zakładam, że i tak nie zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 04.08.10, 09:58 rumak.hrabiny napisał: wszystko szło dobrze, była obietnica uczczenia miejsca po krzyżu pomnikiem, pod warunkiem, że ktoś od zabytków na etacie Gronkiewicz nie oprotestuje. propozycja pomnika: Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 04.08.10, 10:16 rumaku drogi, ja się śmieję, trochę, ale przyznam Ci rację :) Media tak to rozdmuchały, że teraz żadna ze stron nie ma możliwości wycofania się ze swoich działań. Obrońcy krzyża, zachowali się jak banda oszołomów, przeciwnicy zaciekle bronią wolności, a obie strony uparły się na słowo klucz "krzyż" teraz obrońcy stawiają warunki, przeciwnicy się wkurzają. Dla mnie osobiście może tam stać nawet 50 tablic upamiętniających, albo 100 krzyży. Ani mnie to ziębi ani parzy. Ale nie sądzę aby w tej wyolbrzymionej sytuacji postawienie pomnika coś zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 04.08.10, 10:26 real_mayer napisała: Dla mnie osobiście może tam stać nawet 50 tablic upamiętniających, albo 100 krzyży. Okolice Palacu to jednak przestrzen publiczna- dla wszystkich ,a nie tylko dla oszolomstwa i pislamistow. Nie chce chodzic po Krakowskim i czuc sie jak na Kalwarii. Do sadzenia krzyzy sa odpowiednie miejsca poswiecone kultowi. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 04.08.10, 10:38 ale weź pod uwagę, że jednak ogromnaczęść społeczeństwa chce tam czegoś <krzyża, pomnika czy co tam jeszcze>i warto by ich wysłuchać. mnie bardziej przeszkadzają takie widoki: lub taka głupota: lub takie znaki: Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 04.08.10, 11:07 Konserwator zabytkow i glowny architekt Warszawy MERYTORYCZNIE uzasadnili, dlaczego TAM akurat nie moze powstac pomnik. Znajdzie sie 1000 rownie dobrych miejsc. jesli chca, to niech pomnik stanie obok Muzeum Powstania Warszawskiego, lub obok rodzinnego domu Lechkacza na Zolibozu. O jakiej ogromnej czesci spoleczenstwa mowisz? Bo w/g mnie wczoraj obroncow krzyza, fanatycznych pislamistow byla tam jakas setka. I wiesz co sie okazalo? Ze garstka terrorystow jest w stanie zmienic decyzje wladz swieckich i koscielnych. To porazka przede wszystkim kosciola. Ale milo bylo widziec twarze kabanow o wyrazie zbitego psiaka. Teraz - wszedzie, gdzie wiekszosc zechce cos postanowic, zawsze znajdzie sie jakis Rejtan o umyslowosci taliba i uniemozliwi wykonanie decyzji. No bo przyklad poszed wczoraj na cala Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 06.08.10, 10:27 Konserwator zabytkow i glowny architekt Warszawy MERYTORYCZNIE uzasadnili, dlaczego TAM akurat nie moze powstac pomnik. przecież to nie forum humorum. to była typowo ruska merytoryczność - nielzia i koniec. dziwna i nadgorliwa była to merytoryczność, ponieważ mimo, że urzędnicy jeszcze gajowego a za chwilę prezydenta, nawet nie zwrócili się do urzędników Gronkiewiczowej z oficjalnym pytaniem, w jaki sposób można uczcić ofiary katastrofy smoleńskiej. to jest dowód, że kłamali. przecież uzgodnili z harcerzami i przedstawicielami kościoła, że to zrobią. gdyby odpowiedź konserwatora zabytków była merytoryczna, powinna dokładnie określić - jakiej wielkości może powstać tablica upamiętniająca czy ewentualnie pomnik, z jakiego materiału, jakiego koloru może być ten materiał, itd. dedykuję kilka przykładów urzędasom Gronkiewiczowej, żeby ich politruckie mózgi się otworzyły: i coś z naszego podwórka: Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 06.08.10, 10:41 mertyorycznie, to pomnik taki pasowalby bardziej do Muzeum Powstania. Tak samo kontrowersyjne jak niewinnosc Zimnego Lecha w kontekscie tragedii Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 06.08.10, 11:01 według ciebie, nie znaczy merytorycznie. jeżeli ludzie od miesięcy zbierają się pod pałacem prezydenckim i palą tam znicze, to jakim prawem chcesz ich eksmitować? to co wam w końcu przeszkadza? krzyż w przestrzeni publicznej, znicze, czy może ludzie, którzy chcą pokazać, że są, że istnieją i chociaż tvn i inne media ich opluwają, robią z nich fanatyków, oni chcą mieć miejsce, gdzie będą mogli czasami przyjść i znicz zapalić. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 06.08.10, 12:29 przeszkadzxa mi nieposzanowanie prawa, zagarniecie przestrzeni publicznej i fanatyzm pislamistow. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 06.08.10, 10:00 "Ale nie sądzę aby w tej wyolbrzymionej sytuac > ji postawienie pomnika coś zmieniło." zmieni to, że krzyż zniknie, który tak kłuje w oczy różnych antykościelnych fanatyków Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 06.08.10, 10:04 kosciol wlasnie odzegnal sie od fanatykow. I nie sa nimi przeciwnicy obecnosci krzyza na Krakowskim :) Poza tym kosciol w tej calej sytuacji sie skompromitowal. Zobaczyc w TV bezradne ryje sukienkowych- wyzywanych od ostatnich przez oszolomstwo- bezcenne :) Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 06.08.10, 10:37 przeczytaj jeszcze ze 3 razy co TU napisałem, bo widzę, że zaślepiony nienawiścią do krzyża i kościoła nadal nie wiesz o co naprawdę w tym sporze chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 06.08.10, 10:43 no wlasnie widzialem kto zionie nienawiscia, jest fanatykiem, anarchista itp, kto zagarnia przestrzen publiczna tylko dla siebie. Jak wymyslicie, ze cale Krakowskie ma sie stac Kalwaria i zostac przemianowane na Droge Krzyzowa im Zimnego lecha, tez sie wszyscy maja na to zgodzic? Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 06.08.10, 11:53 kłamiesz, bo to ja widziałem a nie ty. ty widziałeś tylko owieczki, sklep GS-u i starannie dobrane i wyreżyserowane urywki z tvn i innych "słusznych" mediów. wiesz gdzie teraz jest Komorowski? włącz TVP Info. tylko przedtem zaparz sobie melisy... :D Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 06.08.10, 12:31 A co mnie obchodzi pobyt gdziekolwiek Komorowskiego? Ja widzialem bezposrednia relacje z miejsca, gdzie ktos oszolomiony "bronil" krzyza- wbrew woli kosciola, harcerzy, ktory ten krzyz ustawili i wbrew decyzji tych instytucji podjetych wraz z legalna wladza. Krzyz ustawiony w miejscu publicznym. I to nie w miejscu urodzin czy zamieszkania, ale w miejscu pracy tymczasowej. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 04.08.10, 21:13 real_mayer napisała: > rumak.hrabiny napisał: > wszystko szło dobrze, była obietnica uczczenia miejsca po krzyżu pomnikiem, pod > warunkiem, że ktoś od zabytków na etacie Gronkiewicz nie oprotestuje. > > propozycja pomnika: osz w pracy mi działał 1wszy link Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 06.08.10, 10:41 i o to chodzi.jestem za. cieszę się, że chociaż ty jedna potrafiłaś wyzbyć się niskich politruckich emocji Odpowiedz Link Zgłoś
steffie Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 04.08.10, 11:12 > tu chodzi o PŁONĄCE ZNICZE, o punkt, miejsce, gdzie ludzie o > określonych poglądach z całej Polski będą mogli znicz zostawić. Miejsce pochowku jest na Wawelu. Niech ludzie o okreslonych pogladach z calej Polski tam zostawiaja znicze. Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 04.08.10, 12:47 Nie dość zasrali Wawel? Wszystko zaczęło się od Dziwisza. Jak tak bardzo kochali Lecha to mogli sobie go zostawić w Wawie. Wtedy kościół się wtrącił a teraz niby umywa dupska? Gdzież była ta jebnięta co najbardziej się wydziera pod krzyżem jak wykopywali na Wawel jej ukochanego prezia? Tak prezia bo ona ma gdzieś innych którzy zginęli. Cieszę się,że Dziwisz z Kaczyńskim zaczęli to unicestwianie kato-lizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
steffie Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 04.08.10, 16:00 Wystarczajaco, ale mimo wszystko gdzie bardziej pasuja te znicze? Przy trumnie, czy przy miejscu pracy + czasowego domu? Kosciol sie boi, bo owieczki przestaly sie sluchac, a trzeba pamietac, ze to wlasnie z tych najbardziej nawiedzonych kosciol ciagnie najwiecej. Nie moga opowiedziec sie wprost przeciw takim akcjom, bo straca kupe kasy. Aborcja i in-vitro najwidoczniej jest odpowiedniejszym tematem, niz krzyz i jego miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 04.08.10, 18:18 Ale to,że owieczki przestały słuchać to wina kościoła. Wpieprzyli politykę to teraz mają straty.:) Co do zniczy to ja zdecydowanie wolę je w Wawie niż Krakowie. Po równo zasrane dwa miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 06.08.10, 12:34 Nie moga opowiedziec sie wprost przeciw takim > akcjom, bo straca kupe kasy. kościół wyraźnie wypowiedział się w sprawie krzyża. wyraził ubolewanie i zaapelował, by nie wykorzystywać krzyża jako symbolu religijnego w sporach politycznych. oświadczył, że nie jest stroną w tym politycznym sporze jakże trzeba być bezmyślnym i zindoktrynowanym przez kłamliwe media, by tak oczywistych i jasnych słów nie zrozumieć... Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 06.08.10, 12:09 > Nie dość zasrali Wawel? > Wszystko zaczęło się od Dziwisza. Jak tak bardzo kochali Lecha to mogli sobie g > o > zostawić w Wawie. Wtedy kościół się wtrącił a teraz niby umywa dupska? > Gdzież była ta jebnięta co najbardziej się wydziera pod krzyżem jak wykopywali > na Wawel jej ukochanego prezia? Tak prezia bo ona ma gdzieś innych którzy zginę > li. > Cieszę się,że Dziwisz z Kaczyńskim zaczęli to unicestwianie kato-lizmu. > czy może być lepszy przykład na chorą nienawiść, agresję do ludzi wierzących? na zwykłe schamienie? na szczęście, kryptami wawelskimi na mocy konkordatu zarządzają zakonnicy a nie komuchowskie i ubeckie agresywne rozwydrzone pomioty. to kościół decyduje kogo w swoich kaplicach pochowa a nie lewackie bydło. i've got some bad news - Komorowski właśnie modli się w kościele. :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 06.08.10, 10:51 steffie napisała: > > tu chodzi o PŁONĄCE ZNICZE, o punkt, miejsce, gdzie ludzie o > > określonych poglądach z całej Polski będą mogli znicz zostawić. > > Miejsce pochowku jest na Wawelu. Niech ludzie o okreslonych > pogladach z calej Polski tam zostawiaja znicze. > coraz lepiej... a kim ty jesteś do cholery, że masz czelność rozkazywać innym, gdzie mają znicz zapalić??? zniżę się do twego poziomu rozumowania i odpowiem - komu przeszkadza tysiącletnia zachodniochrześcijańska tradycja Polski, kościoły różnych wyznań i krzyże w przestrzeni publicznej, niech kupi bilet w jedną stronę do Korei Północnej. to chyba ostatnie prawdziwe państwo ateistyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 04.08.10, 15:39 Ej rumaku, rumaku, Ameryki nie odkryłeś. Wiadomo, wszak nikt tego nie kryje, że chodzi o pomnik, o miejsce gdzie będzie można urządzać inne burdy pod jakimkolwiek pretekstem jaki przyjdzie do głowy opozycji.I to w TAKIM miejscu, w samym centrum stolicy, a można przyjąć że w samym centrum Państwa. I oczywiście bedą jeszcze, oprócz argumentów nazwijmy merytorycznych jeszcze te, że "nasz prezydent" by tak nie zrobił. A to stwarza atmosferę pod nowe wybory. I o to chodzi. Wszyscy o tym wiedzą. O sam krzyż nie byłoby takiej draki. Tu chodzi "o całość".A z tym krzyżem to tak się spieszą, by to miejsce na trwale nie uświęciło się. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 06.08.10, 12:26 > Ej rumaku, rumaku, Ameryki nie odkryłeś. Wiadomo, wszak nikt tego nie kryje, że > chodzi o pomnik, o miejsce gdzie będzie można urządzać inne burdy pod jakimkol > wiek pretekstem jaki przyjdzie do głowy opozycji.I to w TAKIM miejscu, w samym > centrum stolicy, a można przyjąć że w samym centrum Państwa. I oczywiście bedą > jeszcze, oprócz argumentów nazwijmy merytorycznych jeszcze te, że "nasz prezyde > nt" by tak nie zrobił. A to stwarza atmosferę pod nowe wybory. I o to chodzi. W > szyscy o tym wiedzą. O sam krzyż nie byłoby takiej draki. Tu chodzi "o całość". > A z tym krzyżem to tak się spieszą, by to miejsce na trwale nie uświęciło się. no i w czym problem? zgadzamy się przecież. jedyna różnica jest taka, że ja uważam, że obywatele mają prawo do przyjścia pod pomnik przed pałacem, zapalenia znicza, nawet do wykrzyczenia swego niezadowolenia. uważam też, że skoro prezydent może publicznie modlić się o pomyślną prezydenturę, to i jego "poddani" mają prawo publicznie okazywać swoją wiarę. uważam też, że skromny, wręcz symboliczny pomnik dużo lepiej uczcił ofiary katastrofy niż stojący obecnie krzyż. choćby dlatego, w samolocie byli ludzie o różnym światopoglądzie, również wierzący innych wyznań. przy okazji mam pytanie. widziałem w tv wiele pogrzebów, wielu postkomunistów i działaczy tzw "młodej" lewicy pokornie klęczących w kościele. czy był chociaż jeden pogrzeb świecki, bez udziału duchownych? przegapiłem? ile takich pogrzebów było? Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 06.08.10, 12:51 > no i w czym problem? zgadzamy się przecież. jedyna różnica jest taka, że ja > uważam, że obywatele mają prawo do przyjścia pod pomnik przed pałacem, zapaleni > a > znicza, nawet do wykrzyczenia swego niezadowolenia. uważam też, że skoro > prezydent może publicznie modlić się o pomyślną prezydenturę, to i jego > "poddani" mają prawo publicznie okazywać swoją wiarę. Z tego, co obserwuję to oni nie okazują wiary tylko poglądy polityczne oraz zapiekłą nienawiść do obecnej władzy- a nienawiść ta nic z katolicyzmem nie ma wspólnego. Sam pomysł usunięcia krzyża nie był fortunny, bo rząd dobrze wiedział, jak to zostanie odczytane, ale reakcja tłumu i ataki nawet na księży, którzy chcieli krzyż przejąć świadczy o totalnej schizofrenii uczestników tej awantury. W radiu publicznym słyszę tych ludzi, pytanych przez dziennikarzy, że słowa abp.Nycza to nie były do nich bo to nie oni(!) wykorzystują krzyż politycznie i że Nycz się "przejęzyczył" (sic!). Jaki dialog można prowadzić z tą tłuszczą? A przy tym wszystkim rząd okazał swoje miękkie podbrzusze. Motłoch wygrał z demokratycznym rządem, niestety. Gdy kilka lat temu Francję paraliżowały zadymy robione przez emigrantów to wszyscy się dziwili, że demokratyczne państwo pozwala swołoczy demolować miasta. Teraz mamy namiastkę tego w Polsce. W małej skali oczywiście, ale mechanizm ten sam. > uważam też, że skromny, wręcz symboliczny pomnik dużo lepiej uczcił ofiary > katastrofy niż stojący obecnie krzyż. choćby dlatego, w samolocie byli ludzie o > różnym światopoglądzie, również wierzący innych wyznań. Zgadzam się z Tobą, ale czy kiedykolwiek prezydent Warszawy czy Tusk odmawiali budowy takiego pomnika? Przecież pomysł ten nie jest świeży, a pierwsze do tego przymiarki i tak miałyby miejsce. Nikt nie kwestionował tego, że pomnik musi stanąć. Tylko, czy trzeba było do tego tej awantury? Krzyż był przede wszystkim własnością harcerzy i miał trafić do pielgrzymów warszawskich. W tym miejscu miał powstać pomnik i tak, więc po co to wszystko? przy okazji mam pytanie > . > widziałem w tv wiele pogrzebów, wielu postkomunistów i działaczy tzw "młodej" > lewicy pokornie klęczących w kościele. czy był chociaż jeden pogrzeb świecki, > bez udziału duchownych? przegapiłem? ile takich pogrzebów było? > A, to już inna sprawa. Polska Lewica to hipokryci numer jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: świetna robota dziennikarze - gratuluję 06.08.10, 12:56 Poza tym miejsce postawienia takiego pomnika..... Dlaczego ma to byc miejsce pracy tymczasowej, a nie miejsce urodzenia czy inne bardziej z Zimnym Lechem zwiazane? Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: fanatycy 04.08.10, 10:34 Ja slucham i uszom nie wierze, bo to nie jest normalne. Po kwietniowej histerii narodowej teraz kolejna. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis swiat sie smieje ... 04.08.10, 15:19 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,8212375,_Polacy_sa_podzieleni____Krzyz_niezgody___Zachodnie.html Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny nikt sie nie smieje ... 06.08.10, 12:52 masz biedny człowieku jakieś zwidy. nikt się nie śmieje. podejrzewam, że te zwidy są skutkiem kompleksów i niskiego poczucia własnej wartości. bierz przykład ze mnie. wychowałem się w normalnej polskiej rodzinie i mam w doopie co o mnie piszą angole, jankesi czy żabojady. zapewniam was, że oni zupełnie nie dbają o to, co my o nich sądzimy, więc dlaczego my mielibyśmy ich komentarzami tak strasznie przejmować? gdyby nawet rzeczywiście wyśmiewali się, mało by mnie to wzruszyło. i tak byłaby to kropla w morzu tysięcy dowcipów np o Bushu czy Obamie. bardziej więc mnie zmartwiła skandaliczna postawa polskich klubów piłkarskich w europejskich rozgrywkach. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: nikt sie nie smieje ... 06.08.10, 22:38 to w koncu mam zwidy czy nie? Sam piszesz schizolu o niepochlebnych komentarzach, drwiacych z nas. Wiem, ze jak kazdy katol, jestes odporny na gowna, w ktorych sie taplasz. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: nikt sie nie smieje ... 06.08.10, 23:00 > to w koncu mam zwidy czy nie? > Sam piszesz schizolu o niepochlebnych komentarzach, drwiacych z nas. Wiem, ze > jak kazdy katol, jestes odporny na gowna, w ktorych sie taplasz. o polityce napiszę jutro. dziś jest piękny piątkowy wieczór, słucham sobie starych dobrych kawałków muddy watersa. na drinka nie miałem zupełnie ochoty, ale kilka piw wypiłem. niech ktoś mu wytłumaczy, że wszystko jest dla ludzi, ale pić trzeba umieć. gdy ktoś traci nad sobą kontrolę po wypiciu kilku drinków, powinien niezwłocznie zgłosić tam, gdzie mu mogą pomóc. oczywiście pod warunkiem, że on sam będzie chciał tego. ZASTANÓW SIĘ Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: nikt sie nie smieje ... 07.08.10, 08:40 No to czas bys sie zgl;osil takze do egzorcysty... :) Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Dzień Swira 04.08.10, 15:45 ., proponuję ustanowić 03.08. Czas jest odpowiedni i będzie okazja do świętowanie 3dniowego od 1szego. A te śpiewy wczorajsze pt. Boże coś Polskę to oni tak z przyzwyczajenia artykułowali. A w duszy to im grało to: www.youtube.com/watch?v=CzpgK-XMCS4 Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_rzeznika Re: Dzień Swira 04.08.10, 17:24 www.joemonster.org/p/414070/Palac_Prezydencki_2050%5B/b%5DTak? No, i po co do Częstochowy iść :) Odpowiedz Link Zgłoś