lonely.stoner Re: ocenianie ludzi po wyglądzie 10.08.10, 23:24 osobiscie przekonalam sie pare razy ze osoby wygladajace dobrze (co nie oznacza epatowania metkami itp.) czesto nie mialy pojecia o co chodzi. Zreszta ja nie wiem, moze w Polsce jak ktos chodzi po ulicy z torebka gucci albo LV to sie zaraz wszystkim wydaje ze jest nadziany i nie wiadomo co. Wielu raperow ma duzo kasy, wyglada 'dobrze' hehe i jezdzi dobrymi autami ale polecic moga watpliwej jakosci rozrywke. Ale to zalezy czego ktos szuka. Ja np. w moim miesicie w ktorym mieszkam obecnie lubie jedna taka zulernie magiczna, gdzie mozna dobrego drinka wypic, spotkac pana z Rolexem w garniaku i pana z irokezem w bardzo brudnych spodniach - dlatego chyba lubie to miejsce :) Odpowiedz Link Zgłoś
bed.shosanna Re: ocenianie ludzi po wyglądzie 11.08.10, 00:10 O dobre,miejscowe jedzenie-można spytać kogokolwiek,wystrój knajpy też trochę ma znaczenie-ja nie wchodzę do zadymionych,podejrzanych barów,gdzie jest mnóstwo pijaczków.Może i żarcie dobre,ale trochę bym się czuła nieswojo. Co do wyglądu-w Akademii Muzycznej jest pianistka,która ma drogie auto,drogie ciuchy i własny fortepian do ćwiczenia w domu.Klarnecistka-typowa dziewczyna z sąsiedztwa-ładne ciuchy,makijaż,ale niczym się z tłumu nie wyróżnia.Perkusistka,która wygląda jak tania tipsiara.A większość to albo szafiarki,albo szare myszki.I każda jest w stanie polecić dobry klub,koncert,spektakl. O pewne rzeczy najlepiej pytać u źródła. Wygląd może podobać się lub nie,ale zdanie o człowieku,choćby takie wstępne wyrabiam sobie po wypowiedziach i zachowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.koza Re: hotally i jej wyglad - co by polecila? 11.08.10, 00:22 z jednej strony hotally ma racje, z drugiej ma zbyt wysokie mniemanie o sobie, bo moze stac dziewczyne na drogie rzeczy, jej sprawa jak, to sam wyglad ma niesamowicie przecietny. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: hotally i jej wyglad - co by polecila? 11.08.10, 09:43 czarna.koza napisała: > z jednej strony hotally ma racje, z drugiej ma zbyt wysokie > mniemanie o sobie, bo moze stac dziewczyne na drogie rzeczy, jej > sprawa jak, to sam wyglad ma niesamowicie przecietny. No co ty! Po japonkach widać, że lubi sushi! Odpowiedz Link Zgłoś
luksusowa.narzeczona Re: ocenianie ludzi po wyglądzie 11.08.10, 01:35 hotally napisała: Jeśli ktoś jest dobrze ubrany, ma drogi > zegarek, torebkę/buty prawdopodobieństwo, że poleci dobrą restaurację/ miejsce > z kulturalnymi rozrywkami jest bardzo duże. Ludzie biedni polecą coś co > zaspokoi niższe potrzeby, mają mneisjze wymagania. > oczywiscie, ze twoj narzeczony ma racje! ludzie biedni nie maja wysokich potrzeb kulturalnych, co najwyzej moga polecic koncert disco-polo. ludzie ceniacy kulture na wysokim poziomie ZAWSZE nosza drogie ubrania i zegarki, nawet gdy wychodza wyrzucic smieci, to przeciez oczywiste. podobnie jak to, ze w dobrych restauracjach jest zawsze lepsze jedzenie niz w tanich rodzinnych tavernach. dlatego tez najlepiej zawsze pytac tylko osoby ubrane drogo, najlepiej jesli jest widoczne logo firmy na ubraniach, torebce czy okularach, aby miec pewnosc ze pytamy odpowiednich ludzi. jesli logo jest nie widoczne, to mozna obserwowac jakie gazety maja przy sobie. jesli ktos np. ma ladna torbe z laptopem, to na pewno jest to czlowiek ceniacy kulture i poleci cos odpowiedniego w przeciwienstwie do biedaka, ktory ma przy sobie tylko jakas tam ksiazke i to jeszcze wypozyczona z biblioteki. Odpowiedz Link Zgłoś
altariel2 Re: ocenianie ludzi po wyglądzie 11.08.10, 11:50 Nie znam autorki wątku, więc zakładam, że po prostu niefortunnie ujęła swoją myśl. Ja np. także oceniam ludzi po wyglądzie. Jeśli ktoś jest dobrze ubrany (i nie chodzi tu o cenę za szt. ale o to, że rzeczy do siebie pasują, czy są dobrane do okoliczności, wreszcie czy są przyzwoitej jakości - nasze babki mawiały, że 'dama zna się z modą, ale nie podąża za nią jak byle kto') Elegancka sukienka i biżuteria w agroturystyce w zabitej dechami dziurze to 'wieś', ale na deptaku w uzdrowisku - norma. (Co oczywiście nie oznacza, że w w/w agroturystyce można pozwolić sobie na szmaty). Tak więc na deptaku zapytam tylko dobrze ubranych a ze współmieszkańców agroturystyki wybiorę także...tych ubranych stosownie do okliczności. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally ej!!!! 11.08.10, 12:21 Nie wchodzcie na Mojego bloga, bo Mi wszystkie zdjecia padają;/ Odpowiedz Link Zgłoś
crises Re: ej!!!! 11.08.10, 14:23 Raczej Ty przestań dziadować i zainwestuj w porządny hosting zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: ocenianie ludzi po wyglądzie 11.08.10, 13:08 Naprawdę nie ma co poważnie traktować kogoś, kto na swoim blogu pisze oto tak: Zaczęło się- trzydniowe machanie gołym dupskiem w skórzanych stringach na ulicach Naszej pięknej Stolicy :( Moda na poprawność polityczną powoli opanowuje Nasz ciemny Naród. Ciemna masa zaakceptuje wszystko co pokażą w środkach masowego przekazu, bo to takie zachodnie, mowoczesne i trendi :D Ciemna masa odrzuca chrześcijański porządek świata i moralność przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Ja naprawdę jestem tolerancyjna. Nie wnikam co kto robi u siebie w domu, ale boli promocja dewiacji, zboczeńców i grzechu sodomskiego. I dlatego nigdy nie zagłosuję na PO i SLD. Wszędzie zaczyna się niewinnie- od kolorowych, muzycznych parad, a kończy na wymuszaniu większych praw niż mają normalni obywatele żyjący w konkubinacie, zakazie używania w szkołach "mama i tata" i adopcji dzieci. Moja wolność została ograniczona, boję się jechać do centrum, boję się jechać na Moją wspaniałą siłownię i basen, bo jestem pewna, że klub został opanowany przez przyjezdnych pederastów :( Pozdrawiam wszystkich Homofobów! Już nawet pomijam rodzaj poglądów, w końcu każdy jakieś tam ma :) ale forma ich wyrażania dość mocno zahacza o kabaret, a poziom naiwności jest zadziwiający. Ale przynajmniej pośmiać się można :) Odpowiedz Link Zgłoś
posrane_babiszony ale o co ci chodzi? 11.08.10, 13:41 akurat w tym cytowanym przez ciebie fragmencie bloga dziewczyna wyraza zdrowe poglady - byc moze niepotrzebnie miesza w to wiare i przesadza z ironizowaniem ale reszta jest w porzadku i z tego co widze i slysze w srodowisku w ktorym sie obracam (wyzsza klasa srednia - ale nie tylko w Polsce ale w calej Europie) to zdecydowana wiekszosc ludzi niepublicznie popiera poglady wyrazone przez ta pania. moze ty tego nie widzisz/slyszysz bo obracasz sie w srodowisku zblizonym do kregow homoseksulanych? Jesli tak to pamietaj ze to zdecydowana mniejszosc - szacowana na 2 - 3 % spoleczenstwa... A ze znajomkami i 'popieraczami' dochodzi moze do 10% - jednak reszta ma poglady wlasnie takie jak w zacytowanym przez ciebie fragmencie blogu. Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko o to chodzi 11.08.10, 14:28 Wiesz, sporo wykształconych osób, nawet lekarzy boi się osób chorych psychicznie i najchętniej widziałoby ich z dala od siebie i swojej rodziny. Co, zdrowe podejście? Ja w swoim dość specyficznym, owszem, otoczeniu nie spotykam się z homofobią. Pewnie wynika to po prostu z wiedzy jaką mamy, z zetknięciem i akceptacją inności, a może ze sposobem myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
posrane_babiszony Re: o to chodzi 11.08.10, 18:58 Jesli chodzi o unikanie chorych psychicznie to oczywiscie ze jest to zdrowe podejscie - w zaleznosci od choroby. Przykladem jest (lub byla) Szwecja gdzie falszywa 'tolerancja' przyczynila sie do tego iz nawet powaznie chorzy psychicznie nie sa izolowani od spoleczenstwa co raz na jakis czas konczy sie strzelanina lub smiercia niewinnych osob. Nie chce tutaj rozpoczynac jakiegos flame'a ale wszystko zalezy od tego jak zdefiniujemy homofobie. Dla mnie homofobami sa chlopcy z mlodziezy wszechpolskiej ktorzy aktywnie protestuja, zwalczaja itp. itd. Prezentowany wpis wg. mnie nie kwalifikuje sie do takich zachowan gdyz odnosi sie do zniesmaczenia i braku afirmacji niektorych zachowan homoseksualistow (najazdy na miasta i zawlaszczanie przestrzeni publicznej w celu zwrocenia uwagi na swoje wyimaginowane problemy oraz w celu zdobycia nienaleznych im praw). I tyle w tej kwesti. Akceptowac ich innosc mozna - nie znaczy to ze nalezy ja promowac. Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: ale o co ci chodzi? 11.08.10, 15:03 posrane_babiszony napisał: > akurat w tym cytowanym przez ciebie fragmencie bloga dziewczyna wyraza zdrowe poglady A jak sie ocenia "zdrowosc" pogladow? > ale reszta jest w porzadku i z tego co widze i slysze w srodowisku w ktorym sie > obracam (wyzsza klasa srednia - ale nie tylko w Polsce ale w calej Europie) to > zdecydowana wiekszosc ludzi niepublicznie popiera poglady wyrazone przez ta pania. Moze niepublicznie w wyzszej klasie sredniej wypada miec wlasnie takie poglady? > moze ty tego nie widzisz/slyszysz bo obracasz sie w srodowisku zblizonym do > kregow homoseksulanych? Jesli tak to pamietaj ze to zdecydowana mniejszosc - > szacowana na 2 - 3 % spoleczenstwa... A ze znajomkami i 'popieraczami' dochodzi > moze do 10% - jednak reszta ma poglady wlasnie takie jak w zacytowanym przez > ciebie fragmencie blogu. Skad wiesz jakie poglady ma reszta? Przepytalas wszystkich? Odpowiedz Link Zgłoś
posrane_babiszony Re: ale o co ci chodzi? 11.08.10, 19:06 mumia_ramzesa napisała: > posrane_babiszony napisał: > > > akurat w tym cytowanym przez ciebie fragmencie bloga dziewczyna wyraza zd > rowe > poglady > > A jak sie ocenia "zdrowosc" pogladow? > Masz racje - nie kazdy to potrafi - szczegolnie w obecnym zaklamanym i zmanipulowanym wplywami roznych grup intersu swiecie. Trzeba miec troche wiedzy na temat filozofii, trzeba troche byc zaprawionym w rozwazaniach i mysleniu, analizie otaczajacego swiata - poczytaj troche dialogow Platona, dowiesz sie jak skomplikowana i trudna do zrozumienia jest sofrozyne. Tylko nie wyjezdzaj mi tu z tekstami o homoseksualnych wyczynach starozytnych Grekow bo jesli to zrobisz to po pierwsze pokazesz ze nie masz zielonego pojecia o tym o co chodzilo w takich relacjach, po drugie udowodnisz ze nie rozumiesz iz od tamtych czasow minelo prawie trzy tysiace lat... > > ale reszta jest w porzadku i z tego co widze i slysze w srodowisku w ktor > ym sie > > obracam (wyzsza klasa srednia - ale nie tylko w Polsce ale w calej Europi > e) to > > zdecydowana wiekszosc ludzi niepublicznie popiera poglady wyrazone przez > ta pania. > > Moze niepublicznie w wyzszej klasie sredniej wypada miec wlasnie takie poglady? > Wrecz przeciwnie - 'wypada' miec poglady takie jak ty. > > moze ty tego nie widzisz/slyszysz bo obracasz sie w srodowisku zblizonym > do > > kregow homoseksulanych? Jesli tak to pamietaj ze to zdecydowana mniejszos > c - > > szacowana na 2 - 3 % spoleczenstwa... A ze znajomkami i 'popieraczami' do > chodzi > > moze do 10% - jednak reszta ma poglady wlasnie takie jak w zacytowanym pr > zez > > ciebie fragmencie blogu. > > Skad wiesz jakie poglady ma reszta? Przepytalas wszystkich? wystarczajaco wielu, madralo od sofizmatow... tylko nie pytaj mnie zaraz czy jutro slonce tez wzejdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: ale o co ci chodzi? 11.08.10, 19:28 > Masz racje - nie kazdy to potrafi - szczegolnie w obecnym zaklamanym i > zmanipulowanym wplywami roznych grup intersu swiecie. Trzeba miec troche wiedzy > na temat filozofii, trzeba troche byc zaprawionym w rozwazaniach i mysleniu, > analizie otaczajacego swiata - poczytaj troche dialogow Platona, dowiesz sie jak > skomplikowana i trudna do zrozumienia jest sofrozyne. No tak, Ty potrafisz, jestes zaprawiony ;-D ,dowiedziales sie i zrozumiales a ja nie. Szkoda tylko, ze nie wiesz na czym polega orientacja seksualna. > Tylko nie wyjezdzaj mi tu > z tekstami o homoseksualnych wyczynach starozytnych Grekow bo jesli to zrobisz > to po pierwsze pokazesz ze nie masz zielonego pojecia o tym o co chodzilo w > takich relacjach, po drugie udowodnisz ze nie rozumiesz iz od tamtych czasow > minelo prawie trzy tysiace lat... Skad domniemanie, ze zamierzam z tym "wyjezdzac"? Tysiace lat minely tez od czasow starozytnego Egiptu, a tam homoseksualizm byl grzechem (w Ksiedze Umarlych jest odpowiedni fragment), wiec to zalezy od kregu kulturowego a nie od czasow. > Wrecz przeciwnie - 'wypada' miec poglady takie jak ty. Nie przypominam sobie abym tu uzewnetrznila swoje poglady, wiec skad wiesz jakie mam? Wsrod moherow wypada miec poglady moherowe, czyz nie? > wystarczajaco wielu, madralo od sofizmatow... Od czego? Nie mow do mnie takimi slowami, bo ja przeciez nie mam wiedzy, nie potrafie, nie jestem zaprawiona itd. Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: ale o co ci chodzi? 11.08.10, 21:41 > czasow starozytnego Egiptu, a tam homoseksualizm byl grzechem Poprawka: grzechem byly stosunki homoseksualne nie sam homoseksualizm. Odpowiedz Link Zgłoś
0riana Re: ocenianie ludzi po wyglądzie 11.08.10, 14:22 > Ja naprawdę jestem tolerancyjna. Nie wnikam co kto robi u siebie w domu, ale bo > li promocja dewiacji, zboczeńców i grzechu sodomskiego. Ja tez jestem tolerancyjna. Ale wole jak homofoby wyrazaja swoje poglady u siebie w domu za zamknietymi drzwiami. Ch... z taka tolerancja droga Ally. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: ocenianie ludzi po wyglądzie 11.08.10, 19:00 Co do wyglądu... Przesadziłaś z botoxem, ale chyba sama to widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: ocenianie ludzi po wyglądzie 11.08.10, 20:18 Prędzej poszłabym na solarium niz wstrzyknela sobie botox ;] Odpowiedz Link Zgłoś
zawszemagda Re: ocenianie ludzi po wyglądzie 24.09.10, 16:41 Aluśka, jak ty możesz mieć taki tupet, wyglądając jak wyglądasz? Odpowiedz Link Zgłoś
lisy Re: ocenianie ludzi po wyglądzie 24.09.10, 10:38 No Bill Gates pewnie by sam chłam polecił. Niemyty łachmyta ;D Odpowiedz Link Zgłoś
yoko0202 pytanie zasadnicze brzmi: 24.09.10, 11:47 kto ocenia innych po wyglądzie? ano ten, kto sam chce być oceniany po wyglądzie, bo w zasadzie niewiele ponadto ma do zaoferowania. inwestuje zatem w ten wygląd, oraz w bywanie w miejscach gdzie wygląd się liczy, stając się typowym przedstawicielem klasy snobów aspirujących jeżeli chodzi o pytanie - jak to zrobić żeby się nie rozczarować? to ja robię tak: idę do sklepu, kupuję browar, gorzką żołądkową, i kilo kiełbasy, następnie dzwonię do przyjaciół i mówię: mam parę piw, kiełbasę i flaszkę. Zwykle słyszę w odpowiedzi: dobra, czekaj, ja też mam parę browarów i za chwilę mogę mieć flaszkę, zorganizuję jakieś ogórki i zaraz jesteśmy. Tym sposobem rozczarowujemy się wyłącznie wtedy, gdy w butelkach widać dno i nie mamy trzeźwego kierowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
a_nonima Ally 24.09.10, 14:23 Ally to Ty masz sposób mówienia identyczny jak Doda?? z wyraźnym podkreślaniem "ę" i "ą" na końcu wyrazów?? Jak tak to wiele wyjaśnia ;))) Żartuję oczywiscie. Ja oceniam ludzi po tym co mają na sobie w sensie - albo mi się podoba albo nie. A o dobrą muzykę, teatr, restaurację pytam zazwyczaj ludzi o zbliżonych gustach do mojego. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: ocenianie ludzi po wyglądzie 25.09.10, 08:40 Twój narzeczony jest idiotą. Kiedyś miałam do czynienia z podobnym. Znajomość trwała krótko, bo nie mógł wytrzymać tego, że go otwarcie wyśmiewam. Odpowiedz Link Zgłoś