ssstokrotka1 17.08.10, 22:06 Witam! zna ktoś dobre strony do nauki Hiszpańskiego?? prosze pomożcie w przyszłym roku mam sie tam przeprowadzic i musze sie nauczyc tego języka!! pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chicarica Re: Hiszpański !!! 17.08.10, 22:15 en.wikipedia.org/wiki/Spanish_profanity www.notesinspanish.com/spanish-audio/ refranes.dechile.net/crudos.shtml?numero=251 Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Hiszpański !!! 17.08.10, 22:26 www.hiszpanski.ang.pl/jezykzajezyk.php No i tu se wyszukaj ognistego Hiszpana. Odpowiedz Link Zgłoś
katiko Re: Hiszpański !!! 17.08.10, 22:34 A jaki jest twoj poziom i gdzie mieszkasz? Ja znam hiszpanski bardzo dobrze - studiowalam w Hiszpanii i moj maz jest hiszpanskiego pochodzenia. Od 1 wrzesnia bede w Olsztynie/Warszawie. I jakie inne jezyki znasz? Jak znasz angielski to mozesz byc zaitneresowana "living language" - kurs do nauki hiszpanskiego (przystepna cena a na amazon jeszcze lepsza) - kurs Rosetta Stone (drogo jak diabli ale podobno fajne) Na prywatne lekcje Cie nie namawiam bo biore cholernie drogo a z tego co widze szukasz taniej opcji. Jesli zas chcesz np. priv lekcje (osobiste/skype) a znasz sie na instalacjach hydraulicznych/gazowych albo kladzeniu kafelkow albo na stolarstwie lub masz chlopaka/brata/tate/meza ktorzy sie na tym znaja i chca Ci pomoc w nauce a mi w remoncie, to dam Ci priv lekcje plus materialy. I zaplace za dobra pomoc w remoncie chlopakowi/bratu/tacie/mezowi za stawke ktora ustalimy (wliczajac upust za lekcje). Mozesz tez pomoc w sprzataniu mieszkania po remoncie/w trakcie w zamian za lekcje. Jestem otwarta na propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
katiko Re: Hiszpański !!! 18.08.10, 20:05 Jak znasz angielski to polecam: www.bbc.co.uk/languages/spanish/ Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki_pinocheta Re: Hiszpański !!! 18.08.10, 20:20 Slucham tego gownianego radia od pewnego czasu i ciagle gadaja o muzulmanach czy tez innych ciapkach. Non stop, kilkugodzinne audycje, jak nie o problemach w Pakistanie czy Indiach, to z kolei o jakiejs iranskiej orkiestrze, egipskiej polityce czy muzulmanach w Nowym Jorku. Sprzedawczyki, jakis szejk musi niezle dofinansowywac to radio. Wroce chyba do polecanego przez Gobiego LBC. Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: Hiszpański !!! 18.08.10, 21:08 To masz odpowiedz dlaczego jestes sam. Co gorsza jak Ty sie nie zmienisz to nic w tej kwestii nie drgnie nawet po 2015 r. Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki_pinocheta Re: Hiszpański !!! 18.08.10, 21:19 Zdaje sobie z tego sprawe. Mam tyle wad i zaleglosci, ze nawet nie chce mi sie tego zmieniac, bo sa one juz na tyle gleboko zakorzenione, ze na ich zmiane nie starczyloby mi zycia. Na szczescie jestem dosyc oszczedny i nie licze na zlote gory, mam nadzieje, ze jak juz znajde prace to uda mi sie odlozyc troche grosza. W koncu dziewczyny do towarzystwa nie wymagaja od facetow pewnosci siebie, blyskotliwosci, towarzyskosci, bycia zaradnym, przystojnym i bogatym. Wydaje mi sie, ze podolam i uda mi sie odlozyc te 300 zl. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: Hiszpański !!! 18.08.10, 21:23 Lepiej zacznij od polubienia siebie i to od dzisiaj. Masz tez zalety. Co Ty mozesz miec zakorzenione w swoim wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Hiszpański !!! 18.08.10, 21:43 Kombinetki, czy Ty nie jesteś taką troszku Mahadevą? Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki_pinocheta Re: Hiszpański !!! 18.08.10, 21:49 > Kombinetki Dobre to jest, podoba mnie sie. Rozumiem, ze r na klawiaturze jest blisko t, ale teraz dochodze do wniosku, ze powinienem zmienic nick, moze na "minetka Katarzyny II Wielkiej". :) Nie mam nic z Mahadevy. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Hiszpański !!! 18.08.10, 22:03 Ups. :P Z Mahadevy masz monotematyczność. Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki_pinocheta Re: Hiszpański !!! 18.08.10, 22:09 Kitku o czym chcesz ze mna rozmawiac? Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki_pinocheta Re: Hiszpański !!! 18.08.10, 22:33 Znowu penisy, ile mozna? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki_pinocheta Re: Hiszpański !!! 18.08.10, 22:45 Cos w tym jest. Glodnemu chleb na mysli. Erotoman gawedziarz sie ze mnie robi. Wszystko przez te niedobre kobiety. :) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Hiszpański !!! 18.08.10, 21:04 o muzulmanach czy tez innych ciapkach. Ty tak na co dzień mówisz? To u mnie nie masz najmniejszych szans. Choćbyś przećwiczył negi, openery i inne techniki, w które wierzysz jak w objawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki_pinocheta Re: Hiszpański !!! 18.08.10, 21:08 >To u mnie nie masz najmniejszych szans Nigdy sie nawet nie ludzilem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Hiszpański !!! 18.08.10, 22:08 lesson 1,przetłumacz: puta-? perra-? Odpowiedz Link Zgłoś
katiko Re: Hiszpański !!! 19.08.10, 14:57 Hiszpanska TV i radio online (programami) www.rtve.es/alacarta/ dziennik do czytania www.elpais.com/global/ Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: Hiszpański !!! 19.08.10, 15:19 Ja bym jednak polecała tradycyjny kurs. Ja przed wyjazdem chodziłam na kurs przez jeden semestr i potem już na miejscu zapisałam się na kurs intensywny, zajęcia miałam codziennie, już po miesiącu byłam w stanie komunikować się z ludźmi, a po 3 miesiącach zaczęłam zajęcia na uniwerku i dałam sobie radę. Hiszpański nie jest trudny, ale samemu nie jest łatwo się nauczyć, głównie dlatego, że samemu nie poprawimy swoich błędów. Odpowiedz Link Zgłoś