cafem 29.08.10, 16:44 Nie moge oderwac sie od fantastycznej ksiazki, a tak sobie planowalam w gory dzis pojsc. Jeszcze godzina i juz bedzie za pozno na hajk:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ursyda Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 16:45 a wiesz, że mi się dziś śniłaś? tzn bardziej Twoja siostra śniło mi się, że to Disa:) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_rzeznika Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 16:47 Jaka książka? Też bym chciała coś sensownego poczytać, a ostatnio mi nie wychodzi :( Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 16:50 dziewczyna_rzeznika napisała: > Jaka książka? > Też bym chciała coś sensownego poczytać, a ostatnio mi nie wychodzi :( O, cos dla Ciebie do popraktykowania angielskiego - The Girl with the Dragon Tatoo;) Odpowiedz Link Zgłoś
asqe Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 16:59 Ksiazka swietna, nie dziwie sie, ze nie mozesz sie oderwac. Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 17:03 asqe napisała: > Ksiazka swietna, nie dziwie sie, ze nie mozesz sie oderwac. O kopa prosilam, nie o zachete do dalszego czytania:P Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 17:05 Też się nie mogłam oderwać, tylko dlaczego Angole zmienili jej tytuł? :) Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 19:53 A jak brzmi oryginalne tlumaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Kop w dupe potrzebny... 30.08.10, 06:49 Oryginalny tytuł to "The Mænd der hader kvinder". Polskie tłumaczenie to "Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet" i to chyba bardziej odpowiada oryginalnemu tytułowi:) Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 16:51 ursyda napisała: > a wiesz, że mi się dziś śniłaś? > tzn bardziej Twoja siostra > śniło mi się, że to Disa:) Haha;) Moja siostra nie jest tak wywazona jak Disa;)) Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 16:58 Czytaj czytaj. Ja sobie wczoraj 6 książek specjalnie wypożyczyłem żeby sobie poczytać... Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 17:04 g.r.a.f.z.e.r.o napisał: > Czytaj czytaj. Ja sobie wczoraj 6 książek specjalnie wypożyczyłem żeby sobie > poczytać... I co masz fajnego? ;) -- cala ja dwa lata pozniej cala ja Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 19:38 > > I co masz fajnego? ;) Atlas drugiej wojny światowej. Świetne, bo rzadko można wszystkie bitwy i operacje obserwować w postaci dokładnych map Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 19:46 > Atlas drugiej wojny światowej. Świetne, bo rzadko można wszystkie bitwy i > operacje obserwować w postaci dokładnych map Niefajne. Ja wole szpiegow, mordercow i duzo seksu w ksiazkach:P Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 19:59 > Niefajne. > Ja wole szpiegow, mordercow i duzo seksu w ksiazkach:P Ach, czyli powieści sensacyjne klasy pulp? :D :D Ja pochłaniam prawie wszystko ale najchętniej fantastyke. A z niefikcji to mam biografię Nasierowskiej - znanej fotograficzki. Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 20:05 Najbardziej na swiecie ubostwiam Ludluma i Folleta. Ale to, co teraz czytam, jest naprawde naprawde swietne;) Odpowiedz Link Zgłoś
dystansownik Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 17:01 Ja ostatnio też wziąłem się za czytanie, ale musiałem się oderwać, bo pasowało zacząć kończyć magisterkę, którą powinienem za tydzień oddać. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 17:04 > Ja ostatnio też wziąłem się za czytanie, ale musiałem się oderwać, bo pasowało > zacząć kończyć magisterkę, którą powinienem za tydzień oddać. ;) Widzisz, mnie pewnie nawet magisterka nie odewalaby od dobrej ksiazki;) Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 19:19 pipka jestescie cafemowna :P Ja wlasnie wrocilem z gorek - cudnie bylo :) Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 19:24 soulshunter napisał: > pipka jestescie cafemowna :P Ja wlasnie wrocilem z gorek - cudnie bylo :) No pipka. Bo wciaz czytam;) W gory poleze jutro, z samego ranca, o ile nie zawale nocki przez ksiazke;D A gdzie byles? Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 19:28 a taki maly spacerek kolo domu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
suomi6 Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 19:29 Ale Wy macie fajnie, góry pod ręką...ehh ;) Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 19:32 ta, fprost zajebiscie:/ i tlumy turystow 10,5 m-ca w roku. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 19:39 a to jest niesprawiedliwe, bo cafemowna ma cos za friko :( Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 19:40 u niej tam też jakieś turysty zabłądzą Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 19:45 no ale to jest kilku i zabladza a u mnie tabuny z premedytacja sie przewalaja. Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 19:50 U nas tabuny sa jedynie w sezonie narciarskim i wtedy jest fajnie, bo jest z kim pic. A poza sezonem wszystko na cztery spusty zamkniete i tez jest super, bo nie mozna pic:D Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 19:55 eee to u nas akurat ten aspekt mozna zglebiac 12/rok. Zawsze jest sie z kim napic Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 20:01 Picie 12/rok nie jest zdrowe. Choc picie 5/rok w stylu Verbier jest chyba jeszcze bardziej niezdrowe... Na szczescie szef do pracy rowniez niewytrzezwiany z dnia poprzedniego przychodzil:D Odpowiedz Link Zgłoś
suomi6 Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 19:44 życie jest niesprawiedliwe :] Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 19:45 > a to jest niesprawiedliwe, bo cafemowna ma cos za friko :( Cafemowna ma, a za chwile miec nie bedzie, bo z gorami sie zegna i nad poziom morza wyprowadza:P Odpowiedz Link Zgłoś
athroposs Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 19:41 Przeczytałam całe trzy części jednym ciurkiem, też nie zrobiłam kilku ważnych rzeczy przez nią, ta książka już tak ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 19:49 > Przeczytałam całe trzy części jednym ciurkiem, też nie zrobiłam kilku ważnych > rzeczy przez nią, ta książka już tak ma :) Juz sie zirytowalam, bo tydzien mam w takim razie z glowy:/ 2,5 ksiazki jeszcze przede mna, a ze po angielsku mecze, to niestety speed reading mi nie wychodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
athroposs Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 19:52 cafem napisała: > 2,5 ksiazki jeszcze przede mna, > oj będzie się działo :) Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 19:56 A nakresl mi troche sytuacje;) Czy te 3 tomy mozna czytac jako osobne historie, czy to wszystko jeden watek? Odpowiedz Link Zgłoś
athroposs Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 20:00 wszystko jeden wątek :) nie powiem Ci co się konkretnie dzieje, tylko tyle, że druga część też tak zapier... ;) a trzecia mocno zwalnia, i dopiero w niej się wszystko wyjaśnia. Miłego czytania ! dawno nie spędziłam tak przyjemnie 4 dni prawie nie wychodząc z domu ;) ale ja po polsku czytałam Odpowiedz Link Zgłoś
suomi6 Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 20:03 A jaki jest polski tytuł? Bo mnie zaintrygowałyście tą książką ;) Odpowiedz Link Zgłoś
athroposs Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 20:08 Cały cykl ma tytuł Millenium, cześć I to "Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet", cz.II "Dziewczyna, która igrała z ogniem", cz. III "Zamek z piasku, który runął" Odpowiedz Link Zgłoś
athroposs Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 20:13 prosz Cię bardzo :) wciąga niemożliwie :) Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 20:15 Potwierdzam! A tymczasem znikam z forum do wanny - z ksiazka:D Odpowiedz Link Zgłoś
athroposs Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 20:18 mam nadzieję, że zauważysz, jak Ci się woda zrobi lodowata ;) Odpowiedz Link Zgłoś
suomi6 Re: Kop w dupe potrzebny... 29.08.10, 20:17 Żem napalona i zakupię chyba jutro, przynajmniej jedną część :P Odpowiedz Link Zgłoś