Dodaj do ulubionych

Czy panowie lubią puszyste panie?

• mumia_ramzesa Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 07.09.10, 14:14
      berta-live napisała:
      > Teoria ewolucji podpowiada, że tak. Wszakże kobiet o figurach modelek krąży po
      > świecie dość homeopatyczna ilość.

Powiedzmy sobie prawde: modelki maja najczesciej wage ponizej normalnej, ale kobiet bez nadwagi wcale nie jest tak malo. Wystarczy obejrzec jakis film o mieszkancach Amazonii (nie z miast), zeby nie podawac przykladu osob z rejonow dotknietych glodem. To w krajach cywilizowanych nadwaga i otylosc sa plaga - odbija sie odzywianie wysokoprzetworzona zywnoscia i brak ruchu. W rejonach "prymitywnych" ludzie sie nie przejadaja, musza zuzyc duzo energii zeby zdobyc pokarm.
    • tow.janwinnicki Perwersyjni na pewno. 07.09.10, 14:41
      :)
    • jerzy_nielepszy chudzi lubią, bo leczą nimi kompleksy 07.09.10, 15:28
      nie ma nic bardziej pociągającego dla przeraźliwie chudego faceta, niż gruba baba. oczywiście nie dla każdego, ale o ile odsetek miłośników tuszy u normalnie zbudowanych mężczyzn wynosi może 10%, o tyle u chudzielców jest kilkukrotnie wyższy.

druga sprawa to to, że kobiety źle się odżywiają, to obrastają tłuszczem.

po trzecie - nie dbają o siebie, nie uprawiają sportu, spoczywają na laurach po urodzeniu dziecka (misja wykonana, teraz to się można zapuścić) więc grube są.

a dobór naturalny? tutaj ma niewiele do gadania, zresztą dobór naturalny tak samo nie wyeliminował kobiet np z olbrzymimi nosami, mimo że takich praktycznie nikt nie lubi. ale zawsze się znajdzie zakompleksieniec, który celowo wybierze sobie brzydką kobietę, bo "taka to nawet takiemu zeru jak ja będzie wierna"
      • iamhier Re: chudzi lubią, bo leczą nimi kompleksy 07.09.10, 19:29
        do jerzy-gej,kryptogej,osoba z dysfunkcjonalnej rodziny,

niestety czesto lubi zmiany....na chudsze...

pamietavc trzeba o jendym:gdy idzie dwojka osob,ktora znacznie rozni sie fizjonomicznie,to niestety w gre wchodzi wylacznie ukrywany homoseksualizm...
        znam to od podszewki
        • jerzy_nielepszy widzę że zabolało? 07.09.10, 22:01
          szkoda tylko, że odpowiedziałaś bełkotem, moja przygruba koleżanko.

• stwojtek77 NIE 07.09.10, 15:28
      ale bzdury o tej ewolucji

po pierwsze modelki wychudzone , normalne i puszyste to 3 r różne sprawy
      po drugie otyłość to choroba zupełnie nowa na tą skale i ewolucja jeszcze nie zadziałała
    • aarvedui Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 07.09.10, 15:31
      berta-live napisała:
      > Re: Czy panowie lubią puszyste panie?
      > Teoria ewolucji podpowiada, że tak.

totalna nadinterpretacja.

> Wszakże kobiet o figurach modelek krąży po
      > świecie dość homeopatyczna ilość.

figura modelki czyli co? zize zero?

> Co prawda panowie mówią, że te grube to
      > bleee,

a tak, grube to blee, podobnie jak szkielety.

skoro już przywołujesz "teorie ewolucyjną", to wg niej ludzkie organizmy (np kości) nie są dostosowane do nadwagi,
      grube kształty zawsze były efektem kultury i cywilizacji. w naturze zwierzęta też nie są grube (czyt. mają wagę ponad swoje optimum)

> ale z jakiegoś powodu do dziś dnia dobór naturalny ich nie wyeliminował.
      >
      > Dlaczego? ;)

nie było akcji "man the harpoons"?

nie da się wszystkiego tłumaczyć jedną TEORIĄ (czyt. otwartym i elastycznym stwierdzeniem, które podlega zmianom).

serio, to poza wyjątkowymi zboczeniami (np "feedersi") faceci nie lubią ani szkieletorów, ani grubasów.
      zboczenia to skrajności, będą zawsze.
      natomiast nadwaga i otyłość to sprawa kultury i cywilizacji, czyli czasu i miejsca.

biedni amerykanie próbują co prawda usprawiedliwiać swoich grubasów teorią genetyczną, ale boją się przyznać, że po prostu uzależnili się od dużych ilości przetworzonej i chemizowanej żywności, lenistwa i braku ruchu. faszerowanie żarcia hormonami (także estrogeny), antybiotykami i paszą z padliny tez pewnie odgrywa pewną rolę...
    • gosc_nie_dzielny Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 07.09.10, 16:24
      berta-live napisała:

> Teoria ewolucji podpowiada, że tak. Wszakże kobiet o figurach modelek krąży po
      > świecie dość homeopatyczna ilość. Co prawda panowie mówią, że te grube to
      > bleee, ale z jakiegoś powodu do dziś dnia dobór naturalny ich nie wyeliminował.

Ja lubie bardzo.

Kobiety o ksztaltach rubensowskich to moj fetysz i pasja! Uwielbiam duze piersi, wyrazne brzuchy, szerokie biodra i mocne uda. Do tego wieksza waga czesto idzie w parze z gladka, alabastrowa skora.

Co nie zmienia faktu, ze kobieta puszysta, jak kazda inna zreszta, musi byc naprawde zadbana, zeby moj fetysz sie uruchomil. Bowiem zaniedbana kobieta z nadwaga, to zdecydowanie antyfetysz.
      • iamhier Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 07.09.10, 18:38
        do gosc-bo jestes wieśniakiem! tak bylo i bedzie,ze mezczyzni z nizszych klas spolecznych o niskim statusie spolecznym,czesto geje lub aseksualni wybiora kobiety grube...czesto mniej ladne...i glupsze.....

Tak bylo,jest i bedzie....
        • iluminacja256 Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 07.09.10, 19:40
          Kilka postów wyzej piszesz, jakie straszne chamstwo panuje w Polsce. Przeczytaj swój wpis! Na neutralny, nie skierowany do Ciebie, nie majacy żadnej zaczepki post eksplodujesz agresywną, chamską wypowiedzią ad personam do jakiegoś człowieka !

Rzeczywiscie, chamstwo mozna spotkać w nadmiarze w tym kraju, a ty również sie do tego pieknie przyczyniasz...
        • gosc_nie_dzielny Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 08.09.10, 09:38
          iamhier napisała:

> do gosc-bo jestes wieśniakiem! tak bylo i bedzie,ze mezczyzni z nizszych klas s
          > polecznych o niskim statusie spolecznym,czesto geje lub aseksualni wybiora kobi
          > ety grube...czesto mniej ladne...i glupsze.....

Cretino czy ironista?

;-)
          • raohszana Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 08.09.10, 15:07
            Po krótkiej dyskusji stwierdzam, że osobnik ów to raczej to pierwsze. Ewentualnie dzieciak z podstawówki się pochorował i na lekcje nie chodzi ;)
    • em_enna Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 07.09.10, 16:34
      Po pierwsze, kobieca figura nie dzieli się tylko na szczupłą/chudą i z nadwagą/otyłą. Na to jak kobieta wygląda składają się też jej proporcje całego ciała, długość nóg, proporcje między talią a biodrami. Szczupła (nie chuda) kobieta z chłopięcą sylwetką i szczupła kobieta z widoczną przy tym talią i biodrami to nie tak samo atrakcyjna kobieta. Podobnie kobieta o figurze Marilyn Monroe, oraz kobieta z podobną ilością "ciała", ale bez talii i wyraźnego biustu.
      Po drugie to, co widzimy dookoła to najczęściej otyłość - a nie ładne, kobiece kształty. Ludzie źle się odżywiają, tyją i to, że osób ze znaczną nadwagą/otyłych jest coraz więcej nie oznacza, że to dobrze.
      Po trzecie, szukamy partnera z jak najlepszymi genami, o którym sądzimy, że możemy z nim mieć jak najlepsze potomstwo. Otyłość to choroba, nie świadczy o genach ani naszym stanie zdrowia dobrze. Również, rzecz jasna, wychudzenie (sylwetka np. Anji Rubik) nie jest atrakcyjne. I tak jak z resztą pisałam - ważne są też proporcje ciała. Proporcje pomiędzy talią a biodrami mówią o zdolności do porodu (i też - ani niezwykle duża różnica, ani niezwykle mała nie jest dobra), długość nóg daje inną informację (w tej chwili nie pamiętam jaką) itp.
      Sądzę w każdym razie, że generalnie kobiety bardzo chude i te z (widoczną) nadwagą są podobnie bardzo lub mało lubiane przez panów. Pomiędzy jednak tymi dwoma "typami" są też jednak inne kobiety. Sądzę, że taki "zdrowy", atrakcyjny, przedział to kobiety (b)szczupłe do takich jak Marilyn lub ew. ciut grubszych. Sądzę, że (pomijając inne kwestie fizyczne, takie jak twarz, proporcje itp) "lubienie" którychś z tego przedziału bardziej to już kwestia gustu - tak jak upodobanie do włosów jasnych itp.
      Niemniej jednak uważam, że próbowanie stwierdzenia, które - te szczupłe czy te a'la Marilyn są atrakcyjniejsze, jest bez sensu, przynajmniej jeśli robimy to na podstawie zwykłych codziennych obserwacji czy losowych opinii. Takie rozważanie miałoby imho sens gdyby można było wykluczyć inne czynniki wpływające na atrakcyjność i byłoby to badanie przeprowadzone ogólnie przez ludzi znających się na tym. ;)
      • iamhier Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 07.09.10, 18:59
        do em-enna-bez przesady,filigranowe kobitki szybko wracaja po ciazy do swojego pierwotnego wygladu....Zreszta nie zgadzam sie.Mam w swoim otoczeniu chudziusienkie,drobniusienkie kobietki i one sa barrrrrrdzo atrakcyjne......i sexowne...

Skad to wieczne targowanie sie.....Czy wy sie jakiemus facetowi nie podobacie??
        • em_enna Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 07.09.10, 20:01
          Ale czy ja napisałam coś sprzecznego z tym co mówisz? Napisałam, że sądzę, że w granicach zdrowego wyglądu, kobiety (pod względem figury/tuszy) są raczej równie atrakcyjne i to czy ktoś woli szczuplejsze czy mające więcej ciała to już kwestia gustu - to w żadnym wypadku nie przeczy temu co napisałeś o seksownych filigranowych i chudziutkich kobietach, zresztą sama dobrze wiem, że taka figura nie umniejsza atrakcyjności, bo do takich kobiet należę. Pisząc o osobach, które są raczej mniej atrakcyjne użyłam określenia "bardzo chude", a wcześniej podałam przykład Anji Rubik - to ma mało wspólnego z tym typem figury o jakim piszesz :)
          A o ciąży w ogóle nie wspominałam, nie wiem do czego się odnosisz.
          • iamhier Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 07.09.10, 20:43
            do em-enna-a ja nadal twierdze,ze to podstepne programowanie umyslow meskich przeciw wymiarom 90-60-90 w lekkim przejaskrawieniu....A mezczyznom podoba się TO CO JEST PRZECIETNE,a to jest przecietne czego JEST WIEKSZOSC....

Poza tym co ty zlego widzisz w otylych kobietach?? Ja osobiscie jako kobieta o wrecz nieosiagalnych dla reszty proporcjach lubie kobiety pulchne i nie staram sie MANIPULOWAC ODBIOREM ICH FIZJONOMII,poniewaz uwazam,ze otyle kobiety beda podobac sie podbnym im facetom.

to latwo sobie wyobrazic....scena lozkowa...sex.....etc.Te ciala musza do siebie PASOWAC.Skoro jest sporo mezczyzn otylych to SA DLA NICH KOBIETY.I jest git!!Po co wiecznie kazdego zmieniac?? Ja rozumiem,ze inne kobiety nastawiaja sie przeciwno tkaim jak ja na nie,ale ....ja jakos sie nad nimi nie wytrzasam.

Skrajnosci zazwyczaj lubia osoby homoseksualne...lub mezczyzni,ktorzy sa z litosci z chora kobieta-anoreksja,bulimia,ale jej nie POŻĄDAJA...Choc w tym kraju kazda dziewczyna o tych lepszych parametrach po prostu MUSI byc chora na anoreksje...I mezczyzni taki styl rozumowania łapia....podświadomie.

O to mi chodzi.Co do tych porodow...kochaniutka....anorektyczki sa niestety bardzo plodne zazwyczaj.....Tak samo jak i reszta szczuplutkich dziewczyn....Grube niestety nie.....Trudno im zajsc w ciaze i powic potomstwo...
            • em_enna Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 07.09.10, 21:43
              O czym Ty w ogóle mówisz? Czy przeczytałaś co napisałam? Czy na pewno mnie chciałaś odpisać?
              Poza tym, nie do końca rozumiem do czego zmierzasz w swoim poście i co starasz się mi przekazać. I odnosisz się do rzeczy których nie napisałam (a przynajmniej nie byłam tego świadoma).

> do em-enna-a ja nadal twierdze,ze to podstepne programowanie umyslow meskich pr
              > zeciw wymiarom 90-60-90 w lekkim przejaskrawieniu....A mezczyznom podoba się TO
              > CO JEST PRZECIETNE,a to jest przecietne czego JEST WIEKSZOSC....

Mężczyznom nie podoba się to co przeciętne/to czego jest większość, tylko - jeśli mówimy o partnerze - to co jest najzdrowsze i najbardziej obiecujące jeśli chodzi o potomstwo.

> Poza tym co ty zlego widzisz w otylych kobietach?? Ja osobiscie jako kobieta o
              > wrecz nieosiagalnych dla reszty proporcjach lubie kobiety pulchne i nie staram
              > sie MANIPULOWAC ODBIOREM ICH FIZJONOMII,poniewaz uwazam,ze otyle kobiety beda p
              > odobac sie podbnym im facetom.

Nie widzę nic złego w otyłych kobietach (niby co ma byc w nich zlego?), niemniej jednak nie są atrakcyjne tak jak ich szczupłe koleżanki - zdrowy mężczyzna, który może wybrać szczupłą lub otyłą (nie bierzemy pod uwagę innych kryteriów atrakcyjności, jak inteligencja itd.) wybierze szczupłą.
              To, że otyłe kobiety podobają się podobnym do nich otyłym mężczyznom jest jasne, ale one się im nie podobają dlatego, że są otyłe, tylko dlatego, że większość tych mężczyzn nie ma możliwości posiadania lepszej partnerki. I tak samo jeśli chodzi o wybieranie mężczyzn przez kobiety.

> to latwo sobie wyobrazic....scena lozkowa...sex.....etc.Te ciala musza do siebi
              > e PASOWAC.Skoro jest sporo mezczyzn otylych to SA DLA NICH KOBIETY.I jest git!!
              > Po co wiecznie kazdego zmieniac?? Ja rozumiem,ze inne kobiety nastawiaja sie pr
              > zeciwno tkaim jak ja na nie,ale ....ja jakos sie nad nimi nie wytrzasam.

Nic nie "musi" do siebie pasować, a otyłe kobiety nie istnieją dla otyłych mężczyzn (i w drugą stronę), tylko dlatego, że wielu ludzi cierpi na chorobę cywilizacyjną zwaną otyłością.

Wciąż nie mam pojęcia o co Ci chodzi i do czego zmierzasz. Nikt nikomu nie każe się zmieniać, napisałam tylko jakie kobiety są atrakcyjniejsze, w odpowiedzi na pytanie zadane w
              pierwszym poście.

> Co do tych porodow...kochaniutka....anorektyczki sa niestety bar
              > dzo plodne zazwyczaj.....Tak samo jak i reszta szczuplutkich dziewczyn....Grube
              > niestety nie.....Trudno im zajsc w ciaze i powic potomstwo...

Czemu zwracasz się do mnie per "kochaniutka"?
              Anorektyczki (najczęściej) nie są szczególnie płodne, ich organizm jest chory, źle funkcjonuje, często dochodzi do zaniku cyklu. Poza tym nigdy, nigdy w ogóle nie słyszałam o tym, aby płodność uzależniona była od tego czy kobieta jest szczupła/gruba. Jeśli możesz, proszę podaj źródło, w końcu mogę się mylić.
              • iamhier Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 08.09.10, 04:30
                Per "kochaniutka" to zwrot zarezerwowany dla kogoś z kogo ironizuje.
                Bo wybacz,twoje wywody to kręcenie tego samego loda w kółko.I wniosku z tego wywodu klarownego brak.

I skad ty mozesz wiedzic,co podoba sie mezczyznom?? Chlopem jestes czy ,co??
                Czy kolejmym stalkerem:akcja ciaza....

Sorry,ale to mnie nie interesuje.....
                • em_enna Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 08.09.10, 06:35
                  > Bo wybacz,twoje wywody to kręcenie tego samego loda w kółko.I wniosku z tego wy
                  > wodu klarownego brak.

???
                  Wnioski z moich wywodów są dość łatwe do wyciągnięcia, nie mam pojęcia czego nie rozumiesz.

> I skad ty mozesz wiedzic,co podoba sie mezczyznom?? Chlopem jestes czy ,co??

a Ty? Moja opinia jest poparta argumentami - jeśli się z nimi nie zgadzasz podaj kontrargumenty, a nie mów "gadasz bez sensu, mam rację BO TAK".

Karmię trolla?
            • blonde.redhead24 Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 11.09.10, 17:27
              Anorektyczki są bardzo płodne? Osoba ze zdiagnozowaną anoreksja, której cykl miesiączkowy nie funkcjonuje prawidłowo, nie może być "bardzo płodna", to po prostu niemożliwe.

Płodności sprzyja po prostu zdrowie, zatem ani anoreksja, ani otyłość jej nie służą.
    • xolaptop Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 07.09.10, 16:50
      "Ja wiem, że nie ma brzydkich kobiet [...]"
      www.youtube.com/watch?v=EXqxxwm9SUI&feature=related
      i Ziuta też to wie.
    • jab-77 Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 07.09.10, 16:56
      A czy kobiety lubią niskich facetów albo takich z piwnym brzuszkiem? Choć owszem zdarzają się takie, które gustują w tych bardziej "misiowatych". Również wśród nas zdarzają się tacy, którzy autentycznie wolą kobiety, które, że tak brzydko powiem, jest za co złapać. A tak poza tym jest to kwestia powierzchowności. Dla jednych będzie to czynnik decydujący podczas gdy inni znacznie większą wagę będą przywiązywać do czegoś zupełnie innego.
    • facet_normalny Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 07.09.10, 18:12
      Wszelkiego rodzaju teorie to sobie zostaw na czas wykładów akademickich:) życie to nie encyklopedia.
      Nie ma ludzi idealnych (takie skojarzenie z MM - nobody is perfect), dotyczy to także wyglądu. Jak dla mnie jednak przede wszystkim charakteru. Już niejednokrotnie spotkałem "laski" które mając niemalże idealną urodę w głowie miały całkiem poprzewracane.
      Własnie o to chodzi - o styl bycia.
      Bo to jest ważne: ktos, kogo spotykam i chcę z nim iść dalej to ma być partner, z nim mam spędzic resztę życia, z nim jeść śniadania i kolacje, z nim spędzać czas... z nim budować przyszłość, z nim po prostu chcieć przebywać.
      Pytanie czy facet woli większe kobiety? na pewno nie jeden. Są tacy co lubia barbie, ale i tacy co lubia normalne życie a nie ciagle "lakierki, trzewiczki, cekinki".
      Bo rozpatrywanie w kontekscie "grubsza/chudsza" to jakby ciągłe podążanie za jakąś modą czy cos w tym stylu. A co jak ta "grubsza" schudnie a "chudsza" przytyje? A co jak kobieta np. po ciąży nie wróci do wagi? to co, od razu "pogrzeb związku"?
      Tak więc co tu od razu mówić o "eliminacji" i to przez "dobór naturalny"? Skąd taki pomysł?

i kwestia tych "idealnych odpowiedzi" - nie wiem skąd sie bierze pseudo-moda na takie a nie inne- nie wiem-wymiary, kolory, wielkości itp. To że sobie ktoś krzyczy (obojętnie, czy to tabloid, jakiś nawiedzony "guru" czy coś w tym stylu to jego (ich) problem. Ja na przykład lubię taki a nie inny zestaw kolorów i mam w nosie czy akurat tego lata czy innej jesieni kolorem wiodącym jest szafir czy rubin. To jest czyjas opinia - nie moja i ... niech tak zostanie.
      Podobnie jest z tymi co to uważaja że jak ktos jest mniejszy czy wiekszy, grubszy czy chudszy, mający bmi czy inne wskaźniki w tzw normie/ponizej czy powyżej niej itd to przez to ma być lepszy czy gorszy... zgroza że jesteśmy az tak konsumpcyjni, na szczęście moja pani wie że jest dla mnie najpiękniejsza. Lubi mi powtarzać, że nie chcę jej bo jest gruba czy coś tam takiego ale chyba tylko po to żeby się poczuć lepiej jak jej na to odpowiadam.
      • iamhier Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 07.09.10, 18:35
        do facet normalny-kochaniutki,męski facet radzi sobie z kobietami o urodzie niemalze "idealnej".....Nie podwaza wiecznie ich charakteru,gdyz ich nie zna,,,,

Ja nie podwazam charakteru przystojnych mezczyzn....Twierdze jednoglosnie,ze sa bardzo przystojni,maja piekkkkkkne oczy,i to cos w sobie....

miedzy kobieta i mezczyzna musi iskrzyc,reszta to tylko mrzonka dla naiwnych...

ale.....ja rozumiem,ze w Polsce jest malo urodziwych dam.....bo slowianki sa atrakcyjne (dobrze zrobione),ale nieurodziwe i nieseksowne,wiec beda podwazac urode facecika,posture,katowac go silownia....Ano po co? Ano po to,by myslal tak jak one chca....Czyli tak JAK TY TU PISZESZ.......

Tyle o ile w mezczyznie licza sie bardziej cechy charakteru niz uroda,to w kobiecie juz raczej nie,......
        • iamhier Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 07.09.10, 19:40
          dodam,ze wszysscy moi kumple,ktorzy majac do wyboru brzydla-ladna wybrali brzydka (bo madrzejsza,bo robotna bo to bo tamto) sa gejami lub sa biseksualni.

Po prostu brzydkie kobiety za pieniadze to w swych malzenstwach ukrywaja.
          • raohszana Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 08.09.10, 03:22
            Ty to jesteś z leksza nawiedzona chyba. Czyli co, jak chłop wybierze mniej atrakcyjna - no koniecznie gej albo biseks, bo... Twoi kumple tak zrobili i są grupą reprezentatywną, tak? Nie no, argumentacja rodem z piaskownicy...
            • iamhier Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 08.09.10, 04:32
              do raohszana-tak właśnie jest.Albo co najmniej aseksam (czwarta orientacja seksualna),bo absolutnie taki facet nie jest w 100% hereroseksualny,badz z istotna przewaga tej cechy.
              • raohszana Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 08.09.10, 04:40
                No, a na poparcie tej, jakże światłej tezy masz argument niepodważalny "bo tak"? Ewentualnie "bo tak mi się wydaje" ?
                Trochę głupoty prawisz, waćpanna.
                • iamhier Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 08.09.10, 04:48
                  do raohszana-no ewentualnie mezczyzni z zaburzenia psychicznymi w momencie wyboru partnerki lub nalogami,albo w silnym stresie i depresji,ktore wykluczaja normalna percepcje seksualna i emocjonalna....
                  Niezwykle czesto odrzucenie przez ta "wymarzona"....Tak czy inaczej jest to mezczyzna zaburzony w momencie wyboru....Potem okazuje sie miec jednak problemy z seksualnoscia.Bo po co te fora bylyby potrzebne,gdyby nie fakt taki,ze mezczyzni ci nie akceptuja swoich parterek fizycznie?
                  • raohszana Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 08.09.10, 04:54
                    Again - ale ja się pytam co daje Ci podstawę, prócz własnego "widzimisię", do wyrażania się w tak autorytatywny sposób?
                    Czyli, jak rozumiem - inne zalety idą w kąt, wielka uroda najważniejsza i jak ktoś wiąże się z mniej urodziwą osobą to zaburzony emocjonalnie? Rewolucja, panie!
    • wilczeoko Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 08.09.10, 03:49
      Może coś od siebie...
      180 i 60kg....Sama dla siebie jestem szczupła...Wagi stałej nie mam.Szkoda.Przytyć się nie da.Obiektywnie -mozna by ale byłby skutek uboczny.Duża pupa(szerokie biodra).Ale znów tyć dla kogoś niezbyt ciekawe rozwiązanie(nie raz słysze "ale schudłaś"-ciekawe z czego na co).Osobiście podobają mi się kobiety niższe ode mnie jak i bardziej zbite...Pulchne nie-e.Lubie mocne ,mięsite uda, a niestety mało ich...Nóżki pań są jednolite.Prosta linia.Szkoda.
      • iamhier Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 08.09.10, 04:39
        maksymalny wzrost kobiety to jakies 177 cm.Tak wynika z odpowiedniego rownania.180 cm to juz mezczyzna dla mnie nie kobieta....sorry,za szczerosc,zapewne w nastepnym pokoleniu to moze byc norma....moze.....Dla mnie zbyt niskie kobiety,jak i te zbyt wysokie sa po prostu aseksualne.....Ale to moze powoduje,ze chce im sie szukac faceta.W szczegolnosci tym niskim...Wzrost dla kobiety idealny to 170-174(5) cm,a dla ,mezczyzny min.180 cm .
        • nowel1 Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 10.09.10, 13:35
          Chwilę wcześniej pytałaś, dlaczego kobieta wypowiada się o tym, co lubią mężczyźni.
          Potem wielokrotnie sugerowałaś homoseksualizm u osób, które wybierając partnera kierują się czymś innym niż atrakcyjność fizyczna.
          Teraz sama komentujesz, co stanowi o atrakcyjności seksualnej kobiet (wzrost)
          Myślę, że zaburzenia tożsamości seksualnej to Twój własny osobisty problem ;)
        • blonde.redhead24 Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 11.09.10, 17:43
          Nie, no, błagam... 180 cm to już mężczyzna a nie kobieta? Jak można tak mówić, skoro większość modelek ma od 176 do właśnie 180 cm wzrostu? Wszystkie moje koleżanki które są podobnego wzrostu, ciut wyższe i ciut niższe, są po prostu piękne, szczupłe i mają duże powodzenie u mężczyzn. A piszę to jako osoba o średnim wzroście, bo mam 170 cm.

iambier, cały czas piszesz o tym, że z brzydszymi od siebie kobietami wiążą się tylko geje. Skąd taki obraz świata? Niektórym ludziom, to dotyczy i mężczyzn, i kobiet, wiem to z autopsji, naprawdę nie chodzi tylko o urodę. W drugiej osobie można szukać głównie inteligencji, poczucia humoru, łagodności...
          • sid.leniwiec Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 12.09.10, 13:43
            > Nie, no, błagam... 180 cm to już mężczyzna a nie kobieta? Jak można tak mówić,
            > skoro większość modelek ma od 176 do właśnie 180 cm wzrostu?

A modelki to jakiś wyznacznik kobiecości? Od jakichś 10-15 lat to chyba wręcz przeciwnie.:)
            Aczkolwiek zgadzam się, że nie wzrost o tym świadczy.
    • eruiluvatar Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 10.09.10, 13:45
      Odpowiadając na pytanie z tematu: NIE.
      • jedzoslaw Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 10.09.10, 14:58
        Żadna tam ewolucja, hormony, kompleksy, zaburzenia seksualne czy osobowości. To po prostu kwestia indywidualna. Ja osobiście wolę szczupłe, ale też nie anorektyczki. Za to mam kumpla, który bez większego problemu mógłby mieć prawie każdą kobietę. Wygadany, bez kompleksów, dobrze zbudowany i wysoki (ale nie gruby), jak najbardziej heteroseksualny, ale pomimo tego wybiera tylko kobiety przy kości lub puszyste. Nie chodzi tutaj o patologicznie otyłe, w stopniu utrudniającym funkcjonowanie, ale o kobiety po prostu o pełnych kształtach: duże pośladki i biust. I takie podobają mu się najbardziej. Jest to więc kwestia osobistych upodobań, a nie jakichś tam uwarunkowań biologicznych. Na podobnej zasadzie są i fani płaskich piersi, dużych stóp itp.
    • grassant Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 07.10.10, 17:31
      Ja lubię, bo są ciaśniejze.
    • tedi10-dwa Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 20.11.10, 15:20
      ja ubustwiam pulchne panie one są cudowne miłe szukam takiej pani
      • tedi10-dwa Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 21.11.10, 15:41
        tedi10-dwa napisał:

> ja ubustwiam pulchne panie one są cudowne miłe szukam takiej pani z gorzowa wlkp
    • lesny.skrzat idealne BMI to 23 20.11.10, 18:49
      wedłyg lekarzy i naukowców :) 23 czyli ani nie za mało ani nie za duzo i mezczyznie tez zdecydowanie najbardziej lubia takie panie! kobieta ma byc kobieta, kobiety patyczki sa barzydkie, malo kobiece, brak im biustu swoja sylwetka przypominaja chłopca,a nie dziewczyne. Mezczyzni nie lubia chudych pan
      • madzioreck Re: idealne BMI to 23 24.11.10, 19:12
        lesny.skrzat napisała:

> wedłyg lekarzy i naukowców :) 23 czyli ani nie za mało ani nie za duzo i mezczy
        > znie tez zdecydowanie najbardziej lubia takie panie! kobieta ma byc kobieta, ko
        > biety patyczki sa barzydkie, malo kobiece, brak im biustu swoja sylwetka przypo
        > minaja chłopca,a nie dziewczyne.

Zawsze mnie ciekawi, na jakiej podstawie ktoś po BMI wie coś o wyglądzie... przecież dwie osoby o takim samym BMI mogą mieć inne proporcje tłuszczu i mięsni, i ta bardziej umięśniona będzie po prostu szczuplejsza mimo tej samej wagi - wzrostu... Ja kilka lat temu miałam te same wymiary, co teraz, a jestem o 5kg cieższa.
    • bimota Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 20.11.10, 20:32
      Bo:

1. Baba nie dziedziczy genow tylko po babie ale tez po facecie. Baby lubia grubych facetow i ci faceci plodza grube baby.
      2. Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma...

A ideal kobiety to 165/50
      • bed.shosanna Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 21.11.10, 01:44
        Myślę,że puszyste (ale nie grube!) spokojnie mogą się podobać,te panie wg mnie są i atrakcyjne i puszyste:
        www.kozaczek.pl/img/4maj/272_2.jpg
        images.askmen.com/photos/america-ferrera-visits-mtvs-trl-october-1-2007/7636.jpg
        Puszyste to przecież nie znaczy,że grube czy otyłe,bo takie to mogą się podobać raczej pomimo tuszy,no chyba,że ktoś jest koneserem grubych.Puszyste to takie trochę bardziej miękkie.
        • bimota Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 21.11.10, 10:09
          No jak wszystko pozakrywane...
    • kochanic.a.francuza Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 21.11.10, 05:53
      Mysle, ze gdybym byla facetem, wolalabym "pougniatac sie" z czyms "miekim".
      Takie nie utuczone, ale kobiece cialo, gdyby bylo w mediach eksponowane w taki sam sposob jak sa eksponowane chudziny (odpowiednie swiatlo, ciec, retusze, pozy), tez by sie podobalo.
      Niestety czy stety, i kobiety i mezczyzni, maja kore mozgowa przenicowana przez reklame tak, ze podoba nam sie to co sie nam podoba, czyli ani deko tluszczu. To takie samo pranie mozgu jak religia, czy, by posluzyc sie pozytywnym przykladem, chec nauki. Jesli sie cos dlugo ludziom wmawia, ze jest dobre i piekne, nawet klamstwo, to ludzie w to uwierza. To chyba Goebels powiedzial? I mial racje.
      • bimota Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 21.11.10, 10:08
        Bzdury
    • colour_of_magic Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 21.11.10, 10:18
      Gdybym była facetem, lubiłabym tylko puszyste Panie ;-)
      • ed-di Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 21.11.10, 11:05
        Odpowiem tak - nie waga jest ważna, a proporcjonalność sylwetki. Sama jestem mocno XXL, ale mam wymiary modelki (tyle że puszystej, hehe)- aktualnie 125-92-125, 173cm wzrostu. Kupić coś fajnego z ciuchów to koszmar, bo zazwyczaj są na panie niższe i bez talii lub bez cyca. Na adoratorów nie narzekałam nigdy (od dzecka pulchna) i nie narzekam, choć nie szukam już od dawna, bo takiego jednego adoratora mam przy swoim boku. Mój facet wcześniej był ze szczupłymi raczej, ale śmieje się, że jak "kto raz z pulchną spróbuje, temu szczupła już nie zasmakuje".
        Może też dużą rolę odgrywa, czy dobrze się czuję w swoim ciele. Ja swoje bardzo lubię, czego innym grubaskom życzę.
        • bimota Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 22.11.10, 13:36
          Lubisz... zrec...
          • ed-di Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 24.11.10, 18:13
            idź trollu leczyć kompleksy gdzie indziej, najlepiej na pudelku.
            • simply_z Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 24.11.10, 19:39
              125 cm w talii? hmmm
              • tamade Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 24.11.10, 22:34
                125-92-125
                cyc-talia-biodra. Myślenie boli.
                • kacu83 Re: Czy panowie lubią puszyste panie? 25.11.10, 11:18
                  Temat troche bez sensu. Poniewaz, jak to sie mowi: "o gustach sie nie dyskutuje..."

Wiele zalezy od tego jak ktos sie uksztaltowal - jaki ma sposob na zycie, czy jest aktywna osoba itd.
                  Przykladowo osoba, ktora cale zycie byla zwiazana ze sportem, nie bedzie sie ogladala za osobami puszystymi (sa oczywiscie wyjatki, ktore potwierdzaja regule).

Dla niektorych dziewczyna o wzroscie 170 i wadze 56 kilo jest za szczupla, dla innych w sam raz, a jeszcze dla innych mogla by ze 2 lub 3 kilo zrzucic.

Ja preferuje dziewczyny szczuple, moze wlasnie dlatego, ze od dziecka sport jest czescia mojego zycia.

Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka