03.09.10, 11:05
Jakąś dobrą sól do kąpieli.
Ma mieć działanie:
- relaksujące
- antystresowe
- zdrowotne (może z jakimiś naturalnymi składnikami)
- i ładnie pachnieć :)

Cena nie gra roli :D

Uprzejmie proszę o nieusuwanie wątku, bo dotyczy relaksu kobiety w potrzebie :D
Obserwuj wątek
    • cafem Re: Polećcie 03.09.10, 11:11
      Naj naj naj sa sole Kneipp. Niestety, chyba niedostepne w PL, moze on-line? ;)
      • izabellaz1 Re: Polećcie 03.09.10, 11:17
        cafem napisała:

> Naj naj naj sa sole Kneipp. Niestety, chyba niedostepne w PL, moze on-line? ;)

1. Od dzisiaj internet miał dla Ciebie nie istnieć! :P

2. Zdalnie, to na później. Kcem też coś na TERAZ :)
        • cafem Re: Polećcie 03.09.10, 11:36
          > 1. Od dzisiaj internet miał dla Ciebie nie istnieć! :P
          >
          > 2. Zdalnie, to na później. Kcem też coś na TERAZ :)

Ad 1. ...:(
          Ad 2. Moge Ci w takim razie niepolecic soli Apart i On-Line (bardzo tanie, dostepne wszedzie).
          Sol jak sol, przypuszczam, ze kazda jednakowo pod wzgledem zdrowotnym dziala na skore, ale majac
          porownanie z zapachami i wydajnoscia Kneippa moge szczerze powyzszych nie polecac:P
          Zapachy maja bardzo sztuczne, a kolo olejkow eterycznych toto chyba nawet nie stalo;)

Radzilabym cos z wyzszej polki, ale szczerze mowiac, nie wiem co;)
          • cafem Re: Polećcie 03.09.10, 11:42
            O, Kneippa mozesz kupic tutaj, za niezla cene ponizej 20zl:) Melisa jest git!

Co za zdzierstwo w Szwajcarii! U mnie licza sobie 8 frankow za pudelko:(
            • izabellaz1 Re: Polećcie 03.09.10, 12:52
              cafem napisała:

> O, Kneippa mozesz kupic tutaj, za niezla cene ponizej 20zl:) Melisa jest git!

No właśnie wrzuciłam od razu w google jak podałaś nazwę i zobaczyłam, że jednak
              można kupić u nas :)
              • cafem Re: Polećcie 03.09.10, 13:11
                Iz, nie kupuj tam, sprawdz ten sklep...
                Cos mi nie gra - moje sole do kapieli Kneippa sa kolorowe i na oryginalnej niemieckiej stronie tez sa
                kolorowe... a na istore wszystkie biale, tylko nalepki pozmieniane:/

Nie wiem, czy to nie jakies podrobki, a i cena nizsza od oryginalnej niemieckiej!
                • cafem Re: Polećcie 03.09.10, 13:26
                  A moze sklep jest okej? Do USA z Niemiec wysylaja tez tylko biale sole... Zglupialam:D
                  • izabellaz1 Re: Polećcie 03.09.10, 13:28
                    cafem napisała:

> A moze sklep jest okej? Do USA z Niemiec wysylaja tez tylko biale sole... Zglup
                    > ialam:D

No ja również :D
      • jan_hus_na_stosie Re: Polećcie 03.09.10, 11:20
        cafem napisała:

> Naj naj naj sa sole Kneipp. Niestety, chyba niedostepne w PL

w Polsce wszystko jest dostępne!
    • grassant Re: Polećcie 03.09.10, 11:19
      Mineral Bath Salts - Mineral Care Dead Sea Producs.
    • ursyda Re: Polećcie 03.09.10, 11:55
      jeśli naj naj to tylko tak
      asket.blox.pl/2007/10/Jak-zrobic-sol-morska-do-kapieli.html
      jeśłi dobrą to może być ta od cafem:)
      • izabellaz1 Re: Polećcie 03.09.10, 15:01
        A zrobisz miiiiiiiiiiiii? :D
        • ursyda Re: Polećcie 03.09.10, 15:17
          pewnie
          wybierz tylko olejek:) w sensie zapach
    • outthereltd Re: Polećcie 03.09.10, 13:34
      to ja polecam polska firmę Kanu dla mnie ich
      produkty są rewelacyjne :)
      • cafem Re: Polećcie 03.09.10, 14:14
        outthereltd napisała:

> to ja polecam polska firmę Kanu dla mnie ich
        > produkty są rewelacyjne :)

Do kupy nedzy, przeszukalam caly internet i polskiej firmy Kanu nie ma. Nie is-tnie-je :)
        Tak samo jak ich oddzial w Polsce nie ist-nie-je, przynajmniej nie istnieje formalnie, wiec przekrety
        robia, bo KRS o nich nigdy nie slyszal...

Takiego mi cwieka zabilas, ze sie dokopalam: firma zarejestrowana jest w Niemczech przez Polaka. Ale
        podatki placi Niemcom... Jeszcze sie nie dogrzebalam, kto im te kosmetyki produkuje, ale zaraz sie
        dogrzebie:)

No, ale opinie ich kosmetyki maja niezla;)
        • izabellaz1 Re: Polećcie 03.09.10, 14:16
          cafem napisała:

> Takiego mi cwieka zabilas, ze sie dokopalam: firma zarejestrowana jest w Niemcz
          > ech przez Polaka. Ale
          > podatki placi Niemcom... Jeszcze sie nie dogrzebalam, kto im te kosmetyki produ
          > kuje, ale zaraz sie
          > dogrzebie:)

Jesteś niezwykła :D
          • cafem Re: Polećcie 03.09.10, 14:30
            > Jesteś niezwykła :D

Niezwykla bede, jak sie dokopie... bo to jakas firma widmo, kurde.
            Niby w Niemczech zarejestrowani, numer firmy podaja, a niemiecki KRS tez o nich nie slyszal:)

Renome maja dobra wsrod kosmetykow naturalnych, ale pod wzgledem prawnym leza. Chyba, ze sa
            zupelnie inna firma i Kanu to ich trade mark. Ale w takim razie produkowac moze ich i Pollena...
            To mam na dzis zagwozdke;)
            • cafem Re: Polećcie 03.09.10, 14:48
              A wiec w Niemczech mamy rowniez firme widmo:)

Eh, trzeba bedzie zaczac szukac worldwide albo do nich zadzwonie i sie wywiem, bo normalnie tak
              byc nie moze, ze kosmetyki maja, sprzedaja, reklame robia, a nikt nie wie z jakiej afryki to
              przyjechalo:D
            • izabellaz1 Re: Polećcie 03.09.10, 14:49
              Obawiam się, że wiele firm wypuszczających na rynek produkty mniej lub bardziej
              naturalne ma problem z atestami, rejestracjami itd. Dlatego często takie małe
              zaufanie w środowisku medycznym mają ;)
              • cafem Re: Polećcie 03.09.10, 16:03
                No dobra. Ja juz swoja teorie sledcza mam;)

Moge sie absolutnie absolutnie mylic, ale...
                Jakbym byla Skarbowka, to bym firme (czy ludzi podstawiajacych sie pod nazwe Kanu) w niezly
                obrot juz jutro wziela.

Na moj prosty rozum firme rozreklamowal genialny spec od marketingu. Produkcja odbywa sie
                niewiadomogdzie-niewaznejak, wazne, ze marketing poszedl w Niemcy i na Polske, ze kosmetyki sa
                naturalne i ekskluzywne, wiec i cene odpowiednio wysoka narzucil. I uderza na targi natury,
                wykorzystujac krasomowsto, uderza do sklepow z kosmetykami naturalnymi, rozpanoszyl sie w
                internecie i sprzedaje niewiadomoco, ale wiadomo, ze z duzym zyskiem.
                Firma opiera sie tylko i wylacznie na niemalze anonimowych pojedynczych prywatnych
                dystrybutorach, ktorzy dzialanosci dystrybutorskiej nigdy nie zarejestrowali.

Reklama dzwignia handlu.

A jesli sie myle, niech mnie ktos wsadzi do pierdla, bo mylic sie jednak moge:D
        • outthereltd Re: Polećcie 03.09.10, 14:59
          cafem napisała:

>
          > Do kupy nedzy, przeszukalam caly internet i polskiej firmy Kanu nie ma. Nie is-
          > tnie-je :)

ale nie istnieje w jakim sensie? bo sklep on-line mają, na allegro tez można
          kupić i koleś nawet do domu mi przyniósł (akurat był z Poznania) no i na dzielni
          mam sklep w którym tez sprzedają ich produkty :) a swoją drogą to polecam ich
          solny peeling mango z nagietkiem, z olejkiem - po prostu rewelacja :)
          • cafem Re: Polećcie 03.09.10, 15:15
            > ale nie istnieje w jakim sensie? bo sklep on-line mają, na allegro tez można
            > kupić i koleś nawet do domu mi przyniósł (akurat był z Poznania) no i na dzieln
            > i
            > mam sklep w którym tez sprzedają ich produkty :) a swoją drogą to polecam ich
            > solny peeling mango z nagietkiem, z olejkiem - po prostu rewelacja :)

No wlasnie, tym bardziej mam zagwozdke:/
            Firma wedle strony internetowej dziala w Swieszynie w Zachodniopomorskiem. Nie jest zarejestrowana
            w Krajowym Rejestrze Sadowym, w ktorym zarejestrowane musza byc wszystkie, nawet
            jednoosobowe, polskie firmy.
            Zalozmy, ze sie zarejestrowali na Kajmanach czy innych bahamach... ale gdzies musza prowadzic
            produkcje.
            No to pojdzmy na strony niemieckie, bo tam o Kanu pelno - nawet sie na targach wystawiali, nawet
            zdjecie ich sklepu w Berlinie mozna znalezc.
            Tymczasem... Berlin jako miasto nie wymienia podanego na niemieckiej stronie adresu jako adresu
            jakiegokolwiek sklepu. Za to pod tym adresem podaje sie dwie zupelnie inne dzialalnosci.

Ebundeseinzeiger - strona rzadowa niemieckiego rejestru sadowego nie wie o istnieniu firmy Kanu. Co
            wiecej, w zadnych dokumentach innych firm tam zarejestrowanych nie widnieje nazwa Kanu jako
            znaku handlowego...
            Handelsregister - najprostsza rzadowa wyszukiwarka, gdzie mozna wyszukac kazda najmniejsza
            dzialalnosc - nie wyszukuje zadnej firmy pod wskazanym adresem, ani nawet firmy, ktora zostalaby w
            przeciagu ostatnich ilus lat zlikwidowana.
            Kurde, no, ale firma jest i ma sie dobrze i kosmetyki sprzedaje.
            Cos jest bardzo nie-halo, albo zatracilam swoje umiejetnosci guglowania. Albo siedza w jeszcze jakims
            innym kraju? Bede szukac dalej:D

A wlasnie, skoro masz ich kosmetyki - kto widnieje jako producent albo jaki jest adres podany? ;)
            • outthereltd Re: Polećcie 03.09.10, 15:21
              cafem napisała:

> A wlasnie, skoro masz ich kosmetyki - kto widnieje jako producent albo jaki
              jest adres podany? ;)

wiesz co? na stronie www nic nie ma ale jestem pewna że jest coś napisane na
              opakowaniu więc sprawdzę i napiszę ok? :) a z tego co się orientuję, to sklepu
              firmowego nie mają, wstawiają produkty do sklepów - w Mydło i Powidło na przykład :)
              • cafem Re: Polećcie 03.09.10, 15:32
                Zauwaz jeszcze, ze wszyscy dystrybutorzy Kanu na Polske to osoby zupelnie prywatne, jedynie
                podajacy wojewodztwo, nazwisko i numer komorki... Nie smierdzi Ci to?
                A firma zwaca sie Kanu i firmujaca jako sklep pod pewnym adresem na jakims totalnym zadupiu w
                Swieszynie (gdzie notabene prowadzonych jest tylko 5 dzialalnosci gospodarczych i zadna nie nalezy
                do nich...) nie podaje zadnych danych?
                Nie wiem, jak w Polsce, ale w Europie Zachodniej podanie rejestru dzialalnosci gospodarczej jak i
                wlasciciela spolki na stronie internetowej jest obowiazkowe.

Za to Kanu w Niemczech podaje nazwisko Polaka, jego komorke, adres firmy, ktory wcale adresem
                firmy nie jest.
                Im wiecej kopie, tym bardziej smierdzi;)
                • outthereltd Re: Polećcie 03.09.10, 15:58
                  eeech, no nie zastanawiałam się nad tym, po prostu lubię te produkty :)
    • soulshunter Re: Polećcie 03.09.10, 14:12
      skoro cen nie gra roli, to polecam wypad nad Morze Martwe.
      • izabellaz1 Re: Polećcie 03.09.10, 14:15
        soulshunter napisał:

> skoro cen nie gra roli, to polecam wypad nad Morze Martwe.

Na razie nie czuję się na siłach, żeby się tam udać.
    • pretensjaa Re: Polećcie 03.09.10, 14:34
      Zapytaj tutaj, jest wiele ekspertek. :)

forum.gazeta.pl/forum/f,211,Uroda.html
      • marguyu Re: Polećcie 03.09.10, 14:45
        Polećcie

Nigdzie nie lece, miotla mi sie zepsula wiec siedze w domu i meble ze zgryzoty przestawiam ;)
        • pretensjaa Re: Polećcie 03.09.10, 14:50
          > Nigdzie nie lece, miotla mi sie zepsula wiec siedze w domu i meble ze zgryzoty
          > przestawiam ;)
          >

Wygląda na to, że źle się podpięłaś.
        • izabellaz1 Re: Polećcie 03.09.10, 14:50
          marguyu napisała:

> Polećcie
          >
          > Nigdzie nie lece, miotla mi sie zepsula

My jesteśmy nowoczesne wiedźmy i miotły Ci nie trzeba :P
      • cafem Re: Polećcie 03.09.10, 14:46
        > Zapytaj tutaj, jest wiele ekspertek. :)

Taaa.... Tam same takie ekspertki, ze na wszystko Ziaje polecaja:D
        • izabellaz1 Re: Polećcie 03.09.10, 14:51
          cafem napisała:

> Tam same takie ekspertki, ze na wszystko Ziaje polecaja:D

:D
        • pretensjaa Re: Polećcie 03.09.10, 14:51
          Taaa.... Tam same takie ekspertki, ze na wszystko Ziaje polecaja:D

A Ty masz wodę zamiast mózgu i od razu lecisz kupować całą torbę kosmetyków
          Ziaja. :D
        • outthereltd Re: Polećcie 03.09.10, 15:04
          i mogę jeszcze polecić EKOSPATekst linka jeżeli
          lubisz sama sobie zrobić, ja lubię sama sobie przygotowywać peeling - taką
          podróbę Kanu robię ;)
      • izabellaz1 Re: Polećcie 03.09.10, 14:51
        pretensjaa napisała:

> Zapytaj tutaj, jest wiele ekspertek. :)

Żadna z nich nie będzie tak doskonałym detektywem śledczym jak niektóre osoby
        tutaj :D
        • pretensjaa Re: Polećcie 03.09.10, 14:55
          OK, chciałam tylko pomóc.
        • cafem Re: Polećcie 03.09.10, 15:18
          > Żadna z nich nie będzie tak doskonałym detektywem śledczym jak niektóre osoby
          > tutaj :D

Haha, to tylko zboczenie zawodowe:D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka