09.09.10, 20:35
mam pytanie, czy ktoś się tutaj orientuje, czy teraz wlasnie, we wrzesniujest jakis sezon pająkowy, wszędzie pełno ich, okropne są, lokują się na balkonie, próbują włazić do domu (mam 2 zlokalizowane, siedza na pajęczynach, liczę na to ze po chacie w nocy nie beda lazic tylko spac)
czy moze moja fobia się poglebila, wszedzie je widze, i musze isc do psychoanalityka?
Na balkonie mam ziemię do kwiatków, potrzebuje jedna sadzonkę posadzic, i nie mam jak, bo mnie lęk paraliżuje i chyba kupie nowa ziemie zeby tego kwiatka posadzic, bo w tamtej na bank sie zagniezdzily pajeczyska?
masakra jakas... czy to normalne o tej porze roku i zaraz przejdzie?
Obserwuj wątek
    • bijatyka Re: pajaki 09.09.10, 20:38
      Już dawno nie widziałam pająka. Nie znam się. Nie orientuję się. Zarobiona jestem.
      • ctryna Re: pajaki 09.09.10, 20:40
        to zapraszam do mnie
        w jakimś pie...nym zaglebiu pajakowym mieszkam!
        • bijatyka Re: pajaki 09.09.10, 20:47
          Ja się nie boję pająków. Kiedyś mieszkałam w takim domu, który był w sporej części obrośnięty winoroślą. Podobno tam pająki nieźle się chowają. Przez otwarte okno wchodziły te stwory wielkości myszy do pokoju. Polowałam na nie. Jak przygniotłam takiego giganta kapciem, to aż chrupało. Nawet krew się lała.
          • ctryna Re: pajaki 09.09.10, 20:51
            ómarłabym na sam widok!!
            • bijatyka Re: pajaki 09.09.10, 20:57
              Aaaaa i kiedyś byłam w pokoju hotelowym i zoczyłam bestię. Bałam się rozgnieść ją na ścianie, bo bym za szkody musiała płacić. Przyszła panna z odkurzaczem-gigantem i wsysła bestię !
          • soulshunter Re: pajaki 09.09.10, 20:56
            morderczyni, bedziesz sie smazyc w piekle!
            • bijatyka Re: pajaki 09.09.10, 21:02
              Chrrruuupppp !!!
    • poecia1 Re: pajaki 09.09.10, 20:43
      U mnie to samo, w dodatku w nocy mnie pogryzły dranie.
    • thank_you Re: pajaki 09.09.10, 20:43
      Ostatnio potraktowaliśmy pająki lakierem do paznokci. Były strasznie grube i tłuste. I strzelały, gdy się je deptało. Ale co się dziwic - jakie muchy, takie pająki. :-)
    • soulshunter Re: pajaki 09.09.10, 20:46
      no wienc tak. Teraz idzie zima, to one musza sie nazrec na zapas coby ta zime jakos przetrwac. Jak sie juz nazra, beda szukaly jakiegos cieplejszego lokum na zime wiec logiczne jest ze beda sie pchaly do domu, piwnic, na strychy itp. Ale pajaki sa OK to rowne goscie. Tylko komary i inne muszyska wyzeraja. Ogolnie sa mile, towarzyskie, bardzo delikatne i zupelnie niegrozne. Tylko wygladaja jak wygladaja, w koncu nie kazdy moze byc Doda czy Zmijewski.
      • ctryna Re: pajaki 09.09.10, 20:50
        beda sie pchaly do domu, piwnic, na strychy itp. Ale
        > pajaki sa OK to rowne goscie

taaa... a poecia u góry napisała, że ja pogryzły!! mi mówili zawsze ze pajaki nie gryza, tearaz wiem ze tylko po to , zebym sie ich mniej bala... poecia dzieki, bede czujna!
        nie wmówisz mi że pająki to równe goscie
        • soulshunter Re: pajaki 09.09.10, 20:56
          poecia byla narombana jak meserszmit i nie ma pojecia co ja pogryzlo. Moze to byly jeszcze komary albo pchly. Pajaki sa fajne, nigdy zadnego nie zabilem.
          • poecia1 Re: pajaki 09.09.10, 20:59
            Poecia nie naduża alkoholu. Poza tym umie odróżnić ugryzienie pająka od komara, pchły czy mrówki. Ale zgadzam się pająki złe nie są też ich nie zabijam, jak dorwę to wywalam za okno.
            • soulshunter Re: pajaki 09.09.10, 21:04
              to moze ona tak z milosci cie podgryzl, no wiesz... musisz byc zajebista laska i po prostu chlopak nie mog sie powstrzymac. Na pewno tak bylo.
              • poecia1 Re: pajaki 09.09.10, 21:16
                I tej właśnie wersji będziemy się trzymać.
    • rozczochrany_jelonek Re: pajaki 09.09.10, 20:48
      przejdzie przejdzie , z sufitu po ścianie do łóżka ;)
    • vandikia Re: pajaki 09.09.10, 21:02
      ja się boję tylko tych
      https://images34.fotosik.pl/82/fc16709649ba15bamed.jpg

krzyżaki uważam za cud natury, a teraz jest chyba wysyp krzyżaków wlaśnie :)
      mnie się wdaje, że są do pierwszych przymrozków, do października gdzieś
      umyj dokładnie okna i ramy jakimś ajaxem czy czymś w tym stylu, nie powinny włazić
      • soulshunter Re: pajaki 09.09.10, 21:05
        a te wcale nie sa grozniejsze od krzyzakow. Po prostu sa takie samy tylko wyznaja koran i dlatego nie maja krzyza.
      • ctryna Re: pajaki 09.09.10, 21:05
        dzieki kuźwaaaa, teraz mi lepiej!!!
        a tak powaznie, to wlasnie takie sie u mnie kreca pie...e
        • alessia27 Re: pajaki 09.09.10, 21:22
          ja mam pajaczka takiego w domciu :)
          Zyje sobie w sypialni i bardzo go lubie :D

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2416693,2,1,grammostola-rosea.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka