Dodaj do ulubionych

Plan zdjęciowy

10.09.10, 12:51
Zarząd wspolnoty mieszkaniowej wyraził zgodę na kręcenie jakiegos serialu.
Z tego co wiem, nas mieszkanców nikt o to nie pytał ( jeśli kogokolwiek pytał )
Moje pytanie brzmi - czy nie powinien zapytać ?
Obserwuj wątek
    • livian Re: Plan zdjęciowy 10.09.10, 12:55
      Przed Wami sława, wieczna zabawa, życie jak z nut, pieniedzy w brud, a Ty się martwisz?

:)

Nie wiem, zalezy jak tam macie w statucie, czy rózne takie decyzje podejmuje sam zarząd, czy mieszkańcy w jakimś demokratycznym głosowaniu.
      • saga55-5 Re: Plan zdjęciowy 10.09.10, 12:58
        Ha ha ha ....gdybym jakąś kase z tego miała to pewnie nie matwiłabym sie tym ;)
        • livian Re: Plan zdjęciowy 10.09.10, 13:06
          Moze bezpośrednio nie, ale potencjalnie są różne możliwości: Możesz zostać paparazzim i łapać wielkich sławnych serialowych aktorów w dziwnych pozach i towarzystwie, a potem sprzedawac te fotki do Fucktu albo SE. Może poznasz jakiegoś wielkiego sławnego reżysera, scenarzystę czy gwiazdora serialowego, on sie z Tobą ożeni, przepisze na ciebie cały swój majątek i zejdzie. Może załapiesz się na statystke do tego serialu - np jakąs mieszkankę bloku, w którym dzieje się akcja, a potem po szczeblach drabiny dojdziesz do wielkiej sławy i głównej roli? Może zaangazuja cie do trzymania mikrofonów i stukania tym takim specjalnym klapsem? Kto wie, kto wie, możliwości otwiera się wiele, badź dobrej myśli :)
          • saga55-5 Re: Plan zdjęciowy 10.09.10, 13:11
            Skoro tak mówisz .....co ja tu przed kompem siedze ?
            Wyskoczę przed blok i spróbuję w jakiś sposób zainteresować ekipę swoja osobą :)
            • livian Re: Plan zdjęciowy 10.09.10, 13:18
              A to już, teraz, te zdjęcia kreca? No to faktycznie, marnujesz czas, zamiast podziwiać tam pracę zawodowców. Ja kiedyś spędzilam pół dnia nad Morskim Okiem, bo nei mogłam wyjść w góry z ekipą i akurat trafiłam na zdjęcia do takiego filmu "jeszcze raz," czy jakoś tak - caly dzień miałam zajęty podziwianiem Jana Frycza i Danuty Steńki w ośmiuset dublach sceny przy karetką pogotowia przed schroniskiem. Rozdawali nam gorącą herbatę, zimną colę, kanapki i ciasteczka - nam - gapiom, cała ekipa bardzo miła była :)
              • www.nasznocnik.pl Re: dzień zajęty podziwianiem Frycza i Stenki 11.09.10, 05:30
                No to ciesz się - bo faktycznie miałaś okazję podziwiać prawdziwych zawodowców ( a nie jakieś Mroczki czy Cichopki ;)
                • reniatoja Re: dzień zajęty podziwianiem Frycza i Stenki 11.09.10, 10:09
                  No, byłam zmuszona do spędzenia całego dnia przy tym schronisku, więc to, poza pięknymi widokami, lodowatą woda w MO i jakością powietrza, była, jakby nie patrzeć, jakas atrakcja. Stenka jest śliczna i zaskakująco drobnej budowy, nie wiem, czy 50 kg waży ta piękna dziewczyna, tfu, już przeciez dojrzala kobieta, o wyglądzie osiemnastolatki.
      • www.nasznocnik.pl Re: pieniedzy w brud 11.09.10, 05:26
        O, Borze...
    • niebieski_lisek Re: Plan zdjęciowy 10.09.10, 13:01
      To zależy od tego, jakie uprawnienia ma zarząd.
      • saga55-5 Re: Plan zdjęciowy 10.09.10, 13:04
        Czyli ?
        Zarząd jak wiadomo opłacany jest z naszej kasy i powinien ustalac wszystko z mieszkańcami.
        • livian Re: Plan zdjęciowy 10.09.10, 13:09
          Czyli weź sobie odszukaj umowę zalożycielską wspólnoty i przeczytaj jakie uprawnienia ma zarząd, jesli je przekroczył to interweniuj. Być może daliscie im wolną rękę do takich działań, często tak jest, bo mieszkańcom nie chce się zajmować każdą pierdółką. Ale to musisz sobie doczytać, bo my Ci tu raczej nic nie powiemy.
          • saga55-5 Re: Plan zdjęciowy 10.09.10, 13:14
            Nie, żebym się czepiała, ale troche to jest wkurzające.
            Zastawią Ci samochód i lataj później szukaj kierowcy owego sprzętu, albo parkuj sobie gdzie chcesz bo.....trwa akcja.
            Trwa to już kilka miesięcy i chwilami mam dość ( nie tylko ja )
            • livian Re: Plan zdjęciowy 10.09.10, 13:19
              A jaki to serial?
              • saga55-5 Re: Plan zdjęciowy 10.09.10, 13:21
                Klan
                • livian Re: Plan zdjęciowy 10.09.10, 13:24
                  Pierniczysz :)

Które sceny? Będzie się je teraz inaczej oglądalo :)
                  • saga55-5 Re: Plan zdjęciowy 10.09.10, 13:27
                    Wiesz co ? Pojęcia nie mam które i kiedy będzie je można zobaczyc.
                    W każdym razie kręcą tu już od dawna ( dobre pół roku ) więc myślę że już je można oglądać.
                    Nie sledzę tego serialu więc .....
    • brzydal-is-me Re: Plan zdjęciowy 10.09.10, 14:07
      Zarząd jest wybrany przez mieszkańców i nie musi pytać o takie rzeczy.
      Możesz wystąpić z zapytaniem czy wspólnota coś na tym zarobiła i mieć wgląd w umowę.
      • saga55-5 Re: Plan zdjęciowy 10.09.10, 16:00
        Niby tak, wybrany przez mieszkańców ale.....chyba nie znaczy to, że moga sami o wszystkim decydować.
        • niebieski_lisek Re: Plan zdjęciowy 10.09.10, 16:12
          Po to oni są żeby mieszkańcy nie zajmowali się pierdołami. Za to biorą kasę, żeby sprawnie zarządzać blokiem. Na twoim miejscu najpierw dowiedziałabym się czy czerpiecie z tego korzyści, jak skonstruowana jest umowa z filmowcami, kiedy to się skończy. Jeśli długo to poproś o zwołanie zebrania w tej sprawie, potem zebrała podpisy i doprowadziła do wypowiedzenie tej umowy.
          • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Plan zdjęciowy 11.09.10, 10:16
            Jeśli długo to poproś o zwołanie zebrania w tej sprawie, potem z
            > ebrała podpisy i doprowadziła do wypowiedzenie tej umowy.

Wypowiedzenie umowy może być kosztowne. Jeśli faktycznie filmowcy przeszkadzają mieszkańcom(głosowowanie), a umowy wypowiedzieć łatwo się nie da, to na pewno trzeba w pierwszej kolejności wymienić zarząd.
    • saga55-5 Re: Plan zdjęciowy 10.09.10, 18:50
      Dzięki za podpowiedź :)
    • saga55-5 Re: Plan zdjęciowy 12.09.10, 00:10
      Wczoraj sie dowiedziałam że na poczatku podobno nawet umowy nie było ( ale kasa pewnie tak ) ale że ktoś sie tym zainteresował juz ponoć takowa sie znajduje.
      Zmiana zarządu.....przydałoby sie bo ostatnio ciągle ktoś na cos narzeka.
      Za ,,panowania " poprzedniego zarządu baedziej wszystko grało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka