13.09.10, 17:56
jestem abstynentką - nie piję. przestałam. prawie nie piję. czasem tylko piwo. i niekiedy kieliszek wodki, szklankę. właściwie to są takie dni, że nie piję. wódki. tak naprawdę nie ma takich dni. piję codziennie. jestem alkoholikiem. leczę się. obecnie jestem trzeźwa.
Obserwuj wątek
    • pompeja Re: nie piję 13.09.10, 17:58
      No to polej.
    • cafem Re: nie piję 13.09.10, 18:01
      > obecnie jestem trzeźwa.

Hahaha:D Nie brzmisz, jak trzezwa:)
      • cafem Re: nie piję 13.09.10, 18:02
        Czy raczej trzezwy:P
        • pompeja Re: nie piję 13.09.10, 18:07
          Nie piszesz trzeźwo - chłopie lub babo :P
          • hermina1984 Re: nie piję 13.09.10, 18:09
            czekacie to chyba forma testu :P
            tylko taka mało wyrazista :D
    • six_a Re: nie piję 13.09.10, 18:20
      zdrówko tej pani.
    • nutka07 Re: nie piję 13.09.10, 18:22
      Moze to Kombinerki.
    • ultraviolet6 Re: nie piję 13.09.10, 20:11
      Skoro pijesz codziennie a obecnie jesteś trzeźwa/y to stanowczo o zbyt późnej porze zaczynasz ;P
    • teletoobis Re: nie piję 13.09.10, 20:18
      Ja tam se lubie wypic... Ale wszystko trzeba z glowa. Jak sie nie potrafi, trza sie leczyc
    • twojabogini Re: nie piję 13.09.10, 20:53
      Zajdź w ciążę jeśliś kobietą jest. Najpierw 9 miesięcy abstynencji, potem jeszcze karmienie. O ile ciąża planowana, to jeszcze okres abstynencji przed.
      W pewnym sensie dzięki macierzyństwu po raz drugi w zyciu uniknęłam popadnięcia w regularny alkoholizm :) Co nie znaczy, że nie miewam ochoty się napić - uwielbiam być pijana, do tego uwielbiam smak alkoholu, nawet kaca mieć lubię, twórczo motywuje mnie do pracy.
      Oczywiście jeśli brak ci zdrowego rozsądku/instynktu macierzyńskiego - rada nie dla ciebie.
    • alpepe Re: nie piję 13.09.10, 20:56
      też nie piję, właśnie wypiłam dwa kieliszki wina i wino się skończyło. Więc nie piję.
      • bijatyka Re: nie piję 13.09.10, 21:40
        Zrobiłam sobie dziś tzw "drink wieśniacki", ale dość smaczny: napchać do dużego kieliszka pomarańczy w ćwiartkach, cytrynę w plasterkach, lód. Całość zalać SANGRIĄ ! Podobno najlepiej smakuje w upały. Ale nie mogę teraz sprawdzić !
        • alpepe Re: nie piję 13.09.10, 21:43
          Bosz, mąż kiedyś przyniósł skądś słynną Sangrię, tego się nie da pić!
          • bijatyka Re: nie piję 13.09.10, 21:45
            Tosz mówię, że wieśniacki ! Ale z tymi owocami całkiem-całkiem. A na usprawiedliwienie mnię, to ja ją w osobistym samochodzie z Włoch przywiozłam. Liczy się ?
            • bijatyka Re: nie piję 13.09.10, 21:47
              I : podstawą drinka są owoce i lód, a nie BOSKA SANGRIA !
          • marguyu Re: nie piję 13.09.10, 21:46
            alpepe,
            bo sangrie robi sie samemu, a nie kupuje.
            Nic dziwnego, ze kupna to swinstwo.
            • bijatyka Re: nie piję 13.09.10, 21:51
              By wzięła jedna z drugą łyka ode mnie, by tak nie gadały !
    • yoko0202 ja też nie, ja to wyłącznie narkotyki 13.09.10, 21:41
      :)
      • bijatyka Re: ja też nie, ja to wyłącznie narkotyki 13.09.10, 21:43
        Ja bym sobie z chęcią przypaliła skręta. Nie pamiętam nawet już, jak smakuje :D
        • yoko0202 Re: ja też nie, ja to wyłącznie narkotyki 13.09.10, 21:47
          zajebiście, trochę słodko, potem drapie delikatnie :)

ale tak serio, to ja też raczej wódkowa, i co najgorsze, już prawie kaca nie miewam, myślę że stopień umiarkowany alkoholizmu przekroczony
        • marguyu Re: ja też nie, ja to wyłącznie narkotyki 13.09.10, 21:50
          bijatyka,
          tylko nie to!
          Po ostatnim probowaniu przez trzy dni chodzilam jak ET i nie wypuszczalam z ramion kibelka.
          Podobno najlepsze siano w cale Hollandii, a powalilo mnie jak kolibra.
          • bijatyka Re: ja też nie, ja to wyłącznie narkotyki 13.09.10, 21:53
            I tak nie wiem, gdzie to się u nas kupuje ! A że leniwam, to pewnie nawet nie zacznę szukać. A ja mam dobre wspomnienia. Tylko już takie "oddymione". Nie pamiętam smaku !
            • yoko0202 Re: ja też nie, ja to wyłącznie narkotyki 13.09.10, 21:58
              bijatyka napisała:

> I tak nie wiem, gdzie to się u nas kupuje !

wszędzie moja droga wszędzie, młodzież tym się głównie żywi dzisiaj, więc na normalnym osiedlu to w kazdym bloku chyba jest jakiś diler :)))
              zresztą na legalu można dostać w sklepach z dopalaczami, co prawda normalne zielsko czyste to nie jest tylko trochę chrzczone, ale działa podobnie i krzywdy nie robi
              • bijatyka Re: ja też nie, ja to wyłącznie narkotyki 13.09.10, 22:02
                Kiedyś, kiedyś sobie spróbuję ! Może na 60-te urodziny ?
    • lolcia-olcia Re: nie piję 13.09.10, 21:44
      Po każdej grubszej imprezie tak mówię ;DDD
    • menk.a Re: nie piję 13.09.10, 22:06
      Witamy. Powiedz jeszcze jak masz na imię i ile masz lat.
      Tak wyglądają spotkania w AA?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka