15.09.10, 12:49
Mam pytanie czy do Was też goście przychodzą nie proszeni(urodziny,imieniny)?Robicie imprezkę w domu rodzinną na około 10 osób,a tu nagle jeszcze piątka dochodzi i nie ma miejsca przy stole,jedzonka nie na tyle itd.Ja miałam ostatnio takich gości i o mało mnie szlag nie trafił.Słyszę tylko od niektórych,na urodziny się nie prosi,ale do jasnej jak mi nikt nie zaproponuję to nie idę na taką imprezę-proste.
Ugościłam jak umiałam,ale jak by przyszło więcej takich....
Jak to jest u Was?
Obserwuj wątek
    • ursyda Re: Imprezka 15.09.10, 14:13
      U nas jest inaczej.
    • sweet_pink Re: Imprezka 15.09.10, 14:37
      Nie mam w swoim otoczeniu ani jednej osoby (ani z rodziny, ani ze znajomych.), która śmiałaby się pojawić u mnie w domu niezaproszona, bez względu na okazję. Jak ktoś nagle z jakiegoś powodu potrzebuje mnie odwiedzić dzwoni co najmniej godzinę wcześniej. Ja nawet tyłka do domofonu nie fatyguje jak nie jestem z nikim umówiona (drzwi od mieszkania otwieram, bo czasem dozorczyni roznosi dokumenty, sąsiadka zastuka z jakimś małym pytaniem).
      • secondmysza Re: Imprezka 15.09.10, 14:50
        Niezaproszona nie chodzę nigdzie i nikt do mnie bez zaproszenia nie przychodzi. Zwykłe "wpadnięcie" na kawę też można ustalić, choćby chwilę wcześniej.
        • 83kimi Re: Imprezka 15.09.10, 16:16
          A skąd wiedzą, że robisz imprezę?
          • zetka50 Re: Imprezka 15.09.10, 17:02
            Wiedzą o urodzinach,bo zaproszeni byli w tamtym roku na czterdziechę która była w restauracji.Teraz miałam w gronie tylko najbliższych w domu,a tu masz przyszli.
            • sweet_pink Re: Imprezka 15.09.10, 17:06
              A skąd wiedzieli, ze jesteś w domu i że jest po co przyłazić? Jak dla mnie to ktoś z rodzinki Cię wsypał :P
              Dostałaś choć prezenty jak się patrzy?
              • zetka50 Re: Imprezka 15.09.10, 17:12
                Mieszkamy blisko ok.kilometra.Tylko wódeczka:)
                • 83kimi Re: Imprezka 15.09.10, 18:34
                  No ok, ale skąd wiedzieli, że robisz w domu imprezę?
                  • zetka50 Re: Imprezka 15.09.10, 18:38
                    Znali datę urodzin:)
                  • menk.a Re: Imprezka 15.09.10, 18:39
                    Ogłoszenie w prasie się ukazało.;)
    • calineczka2 Re: Imprezka 15.09.10, 18:49
      Oczywiscie, ze nie! A jak zaproszeni goscie chca kogos extra przyprowadzic, to sie tez pytaja wczesniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka