18.09.10, 20:02
Ind-ja pokazała nam stronkę z piczonkami i faktycznie: niunie są niesamowite.
Jestem ciekawa czy znacie takie osoby osobiście i czy możecie coś więcej powiedzieć o ich charakterach.
Ja sama ocierałam się o takie płyciutkie piczonki :D:D:D - pink + Doda = ich życie.
Ale! :D znam dziewoję, które na FB miała tego typu zdjęcia, robiła sobie jakieś średnio smaczne quizy, wyglądała jak totalnie głupiutka blondi, tymczasem była/jest cholernie inteligentna i zdolna. Do zdjęć pozuje jak piczonek, ale jest niesamowicie! krytyczną, sarkastyczną i zdecydowaną osobą, posiadającą naprawdę ciekawe przemyślenie i ciekawe zdanie na wiele tematów. Dziewucha ma dystans do siebie i innych, artystyczne zacięcie i może stąd ten image. Pewnie to brzmi niesamowicie, ale taka osoba faktycznie istnieje. D:D: Heheh.

Dlatego zastanawiam się czy ocenianie piczonków po samych fotkach/wyglądzie nie jest trochę przesadne - nie oddaje prawdziwego obrazu danej osoby (niczym innym niestety nie dysponujemy). :D:D:D

Znacie takie dziwne osoby?
Zdziwiłybyście się gdyby się okazało, że te piczonki ze zdjęć są inteligentne i po prostu mają dystans do siebie i "stajla"? :D:D:D A dziobki z ust robią tylko dla jaj - ot taka zabawa, przedrzeźnianie. :D:D:D
Obserwuj wątek
    • kombinerki.pinocheta Re: Piczonki 18.09.10, 20:11
      Kiedys jak sie nawalilem jak szpak rozmawialem o pewnym kiepskim filmie z kolega i z jedna laska, do ktorej sie dosiedlismy.
      Ladna dziewczyna, normalna i nadazajaca za nami. Zdziwilem sie jak wracalismy do domu, gdy zobaczylem biale kozaczki, takie jebitnie wysokie. Zapamietalem jeszcze, ze pupa niezle krecila. :)
      Wrazenia pozytywne wobec niej pozostaly.
    • gr.een a Ty Panie Boże na to patrzysz 18.09.10, 20:19
      i nie grzmisz.
      czyli obejrzałam te piczony , przynajmniej kilka - więcej się nie dało.
      Wracam do własnego zajęcia
    • berta-live Re: Piczonki 18.09.10, 20:21
      To zależy czy piczonek jest piczonkiem z wewnętrznej potrzeby czy dlatego, że mu za to płacą. Jak robi to dla kasy, to może być zupełnie normalna. ;)
    • masher Re: Piczonki 18.09.10, 20:58
      co to jest piczonka? i pytanie drugie- jaka stronka? jak pokazesz to moze bedzie prosciej wytlumaczyc ;)
      • salma75 Re: Piczonki 18.09.10, 21:01
        Matko, ja dopiero się dowiedziałam, że piczonki to te wszystkie barbie-plastiki. Nie znam osobiście żadnego, ale wyglądają obrzydliwie :/.
      • rzeka.chaosu LINK 18.09.10, 21:01
        Sorrki, oto ta stronka: Piczon.pl
        • masher Re: LINK 18.09.10, 21:08
          oooooooooook to juz wiem o co chodzi. znalem razu pewnego jedna cooooos ala takie panienki, choc taka lzejsza wersja ale nie dokladnie. niestety glupawa jak stado pedzacych imadel, naiwna, pusta, plytka i prosta mimo ze mgr. niestety ona potwierdza to ze takie juz sa ;)
          • rzeka.chaosu Re: LINK 18.09.10, 21:17
            Oj, to ja chyba znam wyjątek. :D:D:D

Ale fajne piczonki, co? :D:D:D
            • masher Re: LINK 18.09.10, 21:28
              u mnie sie to nazywa bdziurwizm i niestety coraz mlodsze dziewoje wygladaja bardziej latarniowo. mnie jako faceta to skutecznie odpycha :P ale moze to taka odpowiedz na metroseksualnych facetow. cos w stylu liczba kurestwa i ciotostwa jest stala tylko rozni sie proporcjami w roznych okresach :D
        • berta-live Re: LINK 18.09.10, 21:42
          Boskie, lepsze momentami niż Monty Python. Piczon w solarium wymiata.
          • pompeja Re: LINK 20.09.10, 20:48
            A godzillla i wąski? :D
    • raohszana Re: Piczonki 18.09.10, 21:01
      Za taki dystans do "stajla" to ja dziękuję - strach wyjść po ciemku, bo się na taką trafi i zawał murowany.
      Znam ze trzy takowe - jedna była sensowna, ale jej się z wiekiem zdurniało. Dwie pozostałe - od początku nieco przytępawe, główne zainteresowania to "misio-pazurki-imprezki". Takie cuda sobie w życiu porobiły, że się nadziwić nie można. Acz nie twierdzę, że taka nie może być inteligentna, tylko ze spaczonym gustem.
    • zeberdee24 Re: Piczonki 18.09.10, 21:30
      Znam z czasów liceum takie osobniki i cechowały się wszystkie bez wyjątku głupotą oraz cwaniactwem, jedna z tych co znałem była rokująca bo się świetnie uczyła i trochę się wahała czy trzymać się z normalnymi czy raczej dołączyć do różowych koleżanek, wybrała koleżanki, z ich pomocą znalazła sobie na męża nieprzeciętnego matoła z zawodówki obok naszej szkoły, zaszła w ciążę w wieku 17 lat i zdaje się że na tym skończyła karierę. Pozostałe ponoć myją gary gdzieś w UK i finansują konkubentów obiboków.
    • ind-ja Re: Piczonki 18.09.10, 23:59
      nie znam inteligentnego,wartosciowego,ciekawego(zalezy co na sie zarzuci)piczonka.
      Jak zauwazyliscie wiekszosc tych piczonkow zostala wylowiona z nk(tez ciekawe zjawisko,one sie tam chyba rozmnazaja).Osobiscie nie znam zadnego piczonka,bo moi koledzy nosili glany i chodzili na koncerty reggaerockpunkstajl to co tak bede udawac,ze chce zapoznac piczona.Szlam z chlopakami.
      • lonely.stoner Re: Piczonki 19.09.10, 00:18
        kurde, a ja pamietam jak raz poszlam z koleznka w Wawie jeszcze na impreze do Enklawy czy Paparazzi (bo tam chodzilysmy w soboty) w krotkich sukienkach, szpilach, ja wtedy mialam mega blond wlosy, w tym clubie bylo ok, tam wiekszosc ludzi sie tak ubiera wiec nikt nie robil z tego jakiejs sensacji. Ogolnie wygladalam wtedy raczej sexy niz trashy/zdzirowato - fajny makijaz, delikatny, zero solary- ale wiadomo- stereotypy sa. Poszlysmy potem do jakiegos taniego clubu takiego bardziej studenkiego i zostalysmy potraktowane jak puste plastiki bez mozgu albo prostytutki?? Zatem wszystko zalezy od srodowiska w jakim sie ktos obraca, jednemu blondynka w mini kojarzy sie z jakims pustakiem a drugiemu z modelka.
        Panie z tych zdjec sa jednak tandetne. Jest roznica miedzy sexy a bazarowy styl tipsiary.
        • ind-ja Re: Piczonki 19.09.10, 00:23
          ta roznica mieszka w glowie,fajne piczony,raczej lachony rozrozniaja te subtelna roznice dzieki mozgownicy.A inne piczony robia co im szara,naderwana komorka podpowie.
          • lonely.stoner Re: Piczonki 19.09.10, 00:30
            mnie bardziej przeraza wulgaryzacja jezyka: piczony, lachony... obrzydliwe slowa, kto to w ogole wymyslil?? brzmi jak z jakiegos dres-slangu.
            A swoja droga to byscie sie zdziwli jakbyscie sobie poogladali laski z UK- czasem mam wrazenie ze tu chyba zadna kobieta nie wychodzi z domu zanim nie nalozy na twarz kilo tapety w kolorze pomaranczowym, za malej miniowy, i treski, makabra brrrrr...
            • ind-ja Re: Piczonki 19.09.10, 00:35
              mieszkam w UK,piczonow tu na kopy ale jakos specjalnie mnie to nie gryzie i tak nie beda moimi psiasiolkami do wodeczki i kreseczki
              • lonely.stoner Re: Piczonki 19.09.10, 00:40
                ind-ja napisała:

> mieszkam w UK,piczonow tu na kopy ale jakos specjalnie mnie to nie gryzie i tak
                > nie beda moimi psiasiolkami do wodeczki i kreseczki

o ble, takim co lubia kreseczki to szczerze sie nie dziwie ze uzywaja dresiarskiego jezyka.
                • ind-ja Re: Piczonki 19.09.10, 00:45
                  rasowym piczonom mowie NIE
                  • lonely.stoner Re: Piczonki 19.09.10, 00:56
                    ind-ja napisała:

> rasowym piczonom mowie NIE

wiedzialam ze jak ktos sie wartosciuje na zasadzie 'ja-kontra piczony' to dyskusja niestety zboczy na tory dresiarskich wyzwisk :/
                    • ind-ja Re: Piczonki 19.09.10, 01:02
                      swoja wartosc znam z piczonem pogadam ale zeby znac,przyjaznic sie i zwierzac?po co?skoro mam przyjaciol i znajomych.I dlaczego sadzisz,ze moja odzywka byla dresiarska.Postawilam sprawe jasno,piczonom(jako potencjalnym przyjaciolom,mowie nie,bo i tak sie nie dogadamy,znam z doswiadczenia):)
                      • lonely.stoner Re: Piczonki 19.09.10, 01:16
                        ind-ja napisała:

> swoja wartosc znam z piczonem pogadam ale zeby znac,przyjaznic sie i zwierzac?p
                        > o co?skoro mam przyjaciol i znajomych.I dlaczego sadzisz,ze moja odzywka byla d
                        > resiarska.Postawilam sprawe jasno,piczonom(jako potencjalnym przyjaciolom,mowie
                        > nie,bo i tak sie nie dogadamy,znam z doswiadczenia):)

po twoich wpisach to wierze ze mozna byc nawet czyms gorszym niz owe 'piczony'.
                        • ind-ja Re: Piczonki 20.09.10, 21:06
                          to malo jeszcze wiesz...
        • josef_to_ja Re: Piczonki 20.09.10, 19:01
          Ty musisz być bardzo delikatną z wyglądu i subtelną dziewczyną ;) Tak mi się kojarzysz ;)
          • josef_to_ja To było do lonely. 20.09.10, 19:16
    • mamba8 Re: Piczonki 20.09.10, 17:47
      Ojej, taki mają styl dziewczyny. Ważne, że same sobie się podobają. Nie mam nic przeciwko, nie razi mnie to szczególnie póki nie przybiera to ekstremalno-oszpecającego jej wyglądu-wtedy tylko litość się wzbiera.
    • laracroft82 Oślepłam 20.09.10, 18:54
      Jezusie...
    • wredn.a.malpa Re: Piczonki 20.09.10, 20:16
      Normalnie sie nie odzywam.

Ale to: piczon.pl/zgadnij-co-mam-w-ustach/

Pobilo wszelkie moje oczekiwania. Z NK!!!!

Chryste Panie (tak, ja ateistka chyba sie az nawroce tak mna to wsztrzasnelo).
    • pompeja Re: Piczonki 20.09.10, 20:52
      Znam kilka takich piczonek. Jedna zostawiła roczną córeczkę, bo jej jakiś fiut w ci...ku zamieszał. N/C

Inna była kiedyś fajną, spokojną i co najlepsze ładną i mądrą dziewczynką. Obecnie ma syna, którego urodziła w wieku 16 czy 17 lat i zasypuje portale społecznościowe słitaśnymi fotami piczona.

Wiki - kolejny okaz - raczej przeraża. Ona jest piczonem, nie piczonką. Strach nawet o niej pisać..

Wszystkie są płytkie, głupie i sztuczne.
      • pompeja Re: Piczonki 20.09.10, 21:10
        O i jeszcze jedna się mi przypomniała. Taka krejzolka mariolka, co to jej faceta się pół wsi boi :D

A z dawnych lat to Basibrzuch, głupia landryna, z której się chłopaki nabijali, a ona myślała, że oni ją baardzo lubią. Lubili, lubili, jak by im dała to jeszcze bardziej by ją lubili :D Mimo tylu lat, dalej głupiutka. Ale ona to taka pocieszna istota :D
        • ind-ja Re: Piczonki 20.09.10, 21:17
          pompeja jak ja cie lubie:)
        • rzeka.chaosu Re: Piczonki 20.09.10, 22:25
          Ta, której opisywałam w temacie w liceum miała faceta, który wyglądał jak Gołota. Ale szybko z nim zerwała i nawet były w szkole scenki. ;)

Potem była z kumplem z klasy - też nim nie wyszło. Potem jakiegoś Kena miała na Gronie - też odpadł. I jakoś chyba nigdy z nikim dłużej nie była. ;)
    • pochodnia_nerona Re: Piczonki 20.09.10, 20:57
      Kiedy byłam 10 lat młodsza, to może i śmiałam się z tych dziewczyn, teraz wyrosłam z tego typu zachowań, choć styl tych pań jest odległy od mojego. Jedna taka pani o podobnym entourage'u robi u nas grubą kasę na usługach fryzjerskich (najczęściej panie tak wyglądające parają się kosmetyką i fryzjerstwem, bo to ich pasja, w ślad za którą nie idzie, niestety, gust). Generalnie, im kobieta starsza, tym żałośniej wygląda w takiej stylizacji, ale nie moja to broszka. Zawsze byli ludzie z gustem i bez.
    • lacido Re: Piczonki 20.09.10, 21:15
      w sensie, że robienie czegoś ze świadomością że to jest do kitu jest ok?
    • pompeja Re: Piczonki 20.09.10, 21:24
      Ale mnie wystraszyłaś tym filmikiem na linkowanej stronie. Wisisz mi w razie Wu przeszczep serca! Aż mnie zabolało :D
      • ind-ja Re: Piczonki 20.09.10, 22:05
        nawet nie zwrocilam uwagi,dzieki pompeja
        • pompeja Re: Piczonki 21.09.10, 19:41
          Pokazałam go MPiW. Ja na końcu mało palpitacji nie dostałam, a on tylko westchnął zawiedziony :D
    • dzioucha_z_lasu Re: Piczonki 20.09.10, 21:45
      Pękły mi gałki oczne....
    • sid.leniwiec Re: Piczonki 21.09.10, 19:39
      Nie, nigdy nie znałam osobiście kogoś AŻ takiego, chociaż osoby ocierające się o ten styl były. Kojarzę dwie takie dziewczyny, obie sympatyczne i w sumie fajne, aczkolwiek tytanami intelektu nie były. A strona powala.:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka