Dodaj do ulubionych

chcę byc blondynką!

30.09.10, 12:02
czesc dziewczyny czy da się jakims domowym sposobem rozjaśnić delkatnie włosy?

Jestem brunetką- włosy prawie czarne, proste i gęste, czarne oczy ale jasna karnacja: pewien kontrast, jestem ładna dziewczyna ale ciemne włosy mnie znudziły. Jeszcze nie pracuje(uczę się) więc fryzjer wchodzi w grę tylko od czasu do czasu, a boję się odrostów, czy da się jakoś własnie domowymi sposobami rozjasniać włosy? I brunetki z jasna karnacją, jak się farbujecie kiedy znudzą wam sie czarne włoski?
Obserwuj wątek
    • tytus_flawiusz Re: chcę byc blondynką! 30.09.10, 12:04
      "entelektualnie" już jesteś, reszta zdaje się być banalna
      • brunetka.to.ja Re: chcę byc blondynką! 30.09.10, 12:06
        hę? a co w tym złego, ze chce trochę poeksperymentować z kolerem włosów?
    • a_nonima Re: chcę byc blondynką! 30.09.10, 12:04
      Sama nie ryzykuj. Zniszczysz włosy ponieważ nie jest łatwo rozjaśnić czarnych włosów domowymi sposobami tzn farbą z supermarketu.
    • lusseiana Re: chcę byc blondynką! 30.09.10, 12:13
      Po pierwsze - domowymi sposobami nie da się rozjaśnić włosów. Można nadać im co najwyżej nieco inny odcień i trochę blasku. Na rozjaśnienie nie licz.

Po drugie - w twoim przypadku blond odpada. Na tak ciemne włosy najpierw musiało by przyjść sporo odbarwiacza, a potem dobra farba... z tym że włosy tego nie lubią i po takim zabiegu nie będą już piękne, zdrowe i gęste.

Po trzecie - przy każdej radykalnej zmianie koloru widać odrosty i to już po 2-3 tygodniach. Więc trzeba się liczyć z częstym farbowaniem, jeśli nie chce się wyglądać jak niedorobiony farbowany lis.

Jesli znudził ci się naturalny kolor włosów, to możesz poeksperymentować z szamponami koloryzującymi lub zmywalnymi farbami - pobaw się odcieniami śliwkowymi, miedzianymi, albo granatowymi. Takie specyfiki są tańsze niż farby, nie niszczą tak włosów no i łatwiej usunąć niezadowalające efekty...

Takie są rady naturalnej blondynki :)
      • brunetka.to.ja Re: chcę byc blondynką! 30.09.10, 12:17
        pobawie sie kolorami, miedziane tez sa sliczne
    • alpepe Re: chcę byc blondynką! 30.09.10, 12:14
      nie martw się, umysłowo już nia jesteś, sądząc po wątkach.
    • brunetka.to.ja i czy pasują bląd włosy 30.09.10, 12:15
      www.zeberka.pl/img/el/1836.jpg taka karnacja i włosy tylko ciemne oczy, czy bląd kolor bedzie paował i jaki odcien? moze ktora sie zna? do fryzjerki zapisałam sie na przyszly tydzien:)
      • brunetka.to.ja blond 30.09.10, 12:15
        ;)
      • lusseiana Re: i czy pasują bląd włosy 30.09.10, 12:21
        Jeśli masz ciemne oczy, to z blondem będziesz wyglądała śmiesznie... przynajmniej dla mnie.

Inna sprawa, że żaden blond, nawet po odbarwiaczu nie złapie ci na tak ciemnych włosach... wyjdzie ci pomarańczowo-jajeczne coś i będzie płacz. Mówiąc o odcieniach miałam na myśli odcienie czerni i brązu - jasne kolory sobie daruj, taka moja rada.
    • salma75 Re: chcę byc blondynką! 30.09.10, 12:20
      Można przejść od bardzo ciemnych włosów do blondu, ale stopniowo. Jak tak zmieniłam kolor - z ciemnego brązu na zupełnie jasne. Robiłam balejage coraz jaśniejszymi pasemkami. Efekt - super :).
      • brunetka.to.ja Re: chcę byc blondynką! 30.09.10, 12:23
        ooo widzę na fotce u Ciebie- fajnie, moze tez tak zrobię pasemka blond i stopniowo coraz wiecej
      • lusseiana Re: chcę byc blondynką! 30.09.10, 12:24
        No oczywiście tak też można - z tym, że wiąże się to z wizytami u fryzjera co trzy miesiące i około rocznym czekaniem na efekt. Wątkotwórczyni napisała, że nie ma kasy na fryzjera i chce efektu na już, więc skreśliłam tę opcję na wstępie.
        • marguyu Re: chcę byc blondynką! 30.09.10, 12:31
          W koncu temat ktory znam na pamiec. Urodzilam sie jako czarnowlosa brunetka z ciemnymi oczami i jasna cera. Bardzo wczesnie zaczelam siwiec i temat koloru znam na pamiec. Niedawno pprzez jakis czas bylam blondynka i pomimo jasnej cery to nie to. Jedyne co bylo widac to czarne oczy jak guziczki. Zmienilam wiec na miedziane i jestem zadowolona.
          Dlatego odradzam blond wlosy, bedziesz wygladala jak 'rozmyta', a kazdy makijaz wyda sie za ostry. Na poczatek zacznij od balayage. Nie musisz go robic czesto, wystarczy dwa-trzy razy do roku. Wlasnie od balayage zaczelam zmiane koloru i przeszla bezbolesnie.
          • brunetka.to.ja Re: chcę byc blondynką! 30.09.10, 12:39
            ok, zapytam jeszcze fryzjerki jak to widzi, nie chce tez zeby mnie fryzura postarzala bo mloda dziewczyna jestem a w miedzianych tego sie trochę obawiam, czy bezpodstawnie? nie postarza taka fryzurka?
            • po_primo_balerina Re: chcę byc blondynką! 30.09.10, 12:54
              Ok, skoro już taki wątek to i ja się podepnę. od 4 lat farbuję włosy na czarno (kolor oryginalny- mało oryginalny bo szaro-mysi) teraz chciałabym go trochę wywabić do brązu. Czy po tak długim czasie mam na to szansę bez kompletnego zniszczenia włosów?
              • laracroft82 Re: chcę byc blondynką! 30.09.10, 13:03
                po_primo_balerina napisała:

> Ok, skoro już taki wątek to i ja się podepnę. od 4 lat farbuję włosy na czarno
                > (kolor oryginalny- mało oryginalny bo szaro-mysi) teraz chciałabym go trochę wy
                > wabić do brązu. Czy po tak długim czasie mam na to szansę bez kompletnego znisz
                > czenia włosów?

bez kompletnego zniszczenia to troche za pozno, bo kazda farba to ingerencja w strukture włosa, tak wiec jak je farbujesz od 4 lat to i tak sa juz osłabione..wywabic do brazu moze jedynie fryzjer, gdyz sklepowe farby nie złapia czarnego koloru..chyba ze chcesz schodzic stopniowo - ale włosy beda w łaty - bo odrosty ufarbuja ci sie na brąz a reszta bedzie czarna..lepiej idz do fryzjera
            • salma75 Re: chcę byc blondynką! 30.09.10, 13:05
              brunetka.to.ja napisała:

> ok, zapytam jeszcze fryzjerki jak to widzi, nie chce tez zeby mnie fryzura post
              > arzala bo mloda dziewczyna jestem a w miedzianych tego sie trochę obawiam, czy
              > bezpodstawnie? nie postarza taka fryzurka?

Nic tak nie odmładza jak blond ;).
              ALe Ty raczej nie masz jeszcze potrzeby się odmładzać, prawda? ;).
              • brunetka.to.ja Re: chcę byc blondynką! 30.09.10, 13:14
                nie mam potrzeby jako 19tka;p ale postarzac to tez sie nie chce
                • sweet_pink Re: chcę byc blondynką! 30.09.10, 13:26
                  A ja tam jestem zdania, że nic tak nie postarza jak włosy po których widać, że są farbowane (odrosty, sztuczny kolor, kolor niezgodny z karnacją)...choć widzę że moda jest zupełnie przeciwna, bo tak 80% kobiet jest pofarbowana tak, że wyraźnie widać że farbowana (i to nie chodzi mi tu o jakieś odjechane kolory typu róż czy zielony). A blondy to już szczególnie obrzydliwe widuje, rzadko trafi się jakiś ładny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka