Dodaj do ulubionych

A to musi być lateks?!

05.10.10, 19:12
Ja z góry przepraszam, że ja znowu o sprawach łóżkowych, ale właśnie jedna forumka mnie zaintrygowała tym lateksem i muszę zapytać;)

Po tym, jak poskakaliśmy sobie i powykładaliśmy się w weekend z MMŻetem na wszystkich możliwych typach materacy, jakimi miły pan dysponował w sklepie, moje planowanie zakupu łóżka, materaca i pościeli powoli wchodzi w szczytową fazę (więc jest szansa, że nie będę Was więcej zanudzać w tym temacie, aczkolwiek znalazłam nowe wzory pościeli, które mogłabym pokazać;))

Ale do rzeczy: z kim bym nie rozmawiała, mówi mi, że mam koniecznie brać materac lateksowy, a nie kieszonkowy. Ale kurka mać lateksowy jest droższy, to raz - no dobra ja wiem, że to jest inwestycja na lata całe, więc tu nie ma co oszczędzać, tylko trzeba wyskoczyć z 2 tysi at least, ale dlaczego wszyscy uparli się na ten lateks?
Co on takiego w sobie ma? Bo mnie się w sumie lepiej leżało na kieszonkowym.
Obserwuj wątek
    • bijatyka Re: A to musi być lateks?! 05.10.10, 19:15
      Zakładam się, że skakaliście w Jankach w Selene, zgadza się ?
      Ja wybrałam Vita exclusive lub Vita comfort. Lateksowe. Jestem jeszcze przed remontem sypialni. Ale na pewno jeden z tych. Drogo, ale co zrobić... ;)
      • kiira_korpi Re: A to musi być lateks?! 05.10.10, 19:21
        Zgadza się, Selene, tylko nie w Jankach a w drodze na Wawę.
        No nawet katalog wzięłam i rozważam Vita Comfort albo Luksus. Eksklusive nie biorę, toż to 80% mojej pensji, zdziercy!
        To co, brać ten Vita Comfort?:)
        • bijatyka Re: A to musi być lateks?! 05.10.10, 19:22
          Nie widziałam Vita luksus. Ale wylegiwałam się na Comfort. No ja chyba się na ten zdecyduję !
    • berta-live Re: A to musi być lateks?! 05.10.10, 19:18
      Tym razem to naprawdę myślałam, że o czym innym jest ten wątek. Nawet w myślach szukałam gdzie może być link do artykułu o tych nielateksowych. Dopiero w połowie wątku załapałam, że o materace pytasz. ;/

Ja tam nie wiem co jest lepsze co gorsze i co jest prawdą a co marketingiem. Jak chciałam kupić materac to poszłam do sklepu, popróbowałam wszystkie jakie mieli na stanie i kupiłam taki jaki wydawał mi się najwygodniejszy. Bez zastanawiania się co on ma w środku.
      • bijatyka Re: A to musi być lateks?! 05.10.10, 19:23
        A ja raz taki kupiłam siem mencze. 3 lata.
      • kiira_korpi Re: A to musi być lateks?! 05.10.10, 19:28
        Eeee, ale że co? Ubranka (nie)lateksowe czy prezerwatywy?;).
        Dobrze, kiedyś założę wątek, który będzie stricte seksualny, wprost będzie ociekał seksem;). Łącznie z opisem przekładania mnie przez MMŻeta przez kolano:). Ale do tego bardziej strój gimnazjalistki mi się widzi.
        Berciu, poszukaj mi linka:)
        • berta-live Re: A to musi być lateks?! 05.10.10, 19:47
          Link do ekologicznego produktu:
          ekol.bloog.pl/id,6442332,title,Ekologiczneprezerwatywy,index.html?ticaid=6b023
          A jeśli chodzi o materac, to mam ikeowy. I żyję i nie łupie mnie w krzyżu z rana, znaczy dobry jest. ;)
      • aneta-skarpeta Re: A to musi być lateks?! 05.10.10, 19:33
        ja tez nie przypuszczalam, ze to temat o materacach
    • ladyhermiona Re: A to musi być lateks?! 05.10.10, 19:23
      Lateks jest zdrowszy. Pod wieloma względami, jest lepszy dla kręgosłupa, lepiej się na nim śpi i jest przewiewniejszy, czyli bardziej higieniczny. Dziwi mnie, ze "lepiej ci się leżało na kieszonce niż lateksie", w końcu są różne kieszenie i różne lateksy, dobierasz to indywidualnie pod siebie. W zależności od tego co lubisz i ile ważysz materac powinien mieć różną twardość, sprężystość, et cetera. Wbrew powszechnym opiniom materac powinien być dość miękki, ale miękki punktowo. To znaczy nie powinien się pod naciskiem uginać cały, tylko w miejscu nacisku. Ważne jest, by miał zdejmowany pokrowiec. Niektóre formy kuszą aloesowe pokrowce czy inne bajery, to bzdura, natomiast warto wziąć pod uwagę pokrowiec przepikowany srebrną nicią. Niemniej ważny niż sam materac jest stelaż. Nie powinien składać się z kilku sztywnych desek, raczej z elastycznych listewek. Piszę stelaż, a mam na myśli dwa stelaże. Jeśli jedno z was jest cięższe ta osoba powinna wybrać stelaż sztywniejszy. Nie dajcie się nabrać na cuda z modułami czy czymś tam, bardzo dobre i tanie stelaże robi polska firma Koło, doskonałe są już najtańsze modele.
      Lateks dłużej jest wygodny niż kieszonka, to powinniście wziąż pod uwagę.
      Jakbyś miała jakieś pytania pytaj. Jestem na bieżąco z tematem.
      • aneta-skarpeta Re: A to musi być lateks?! 05.10.10, 19:29
        To znaczy nie powinien się pod naciskiem uginać cały, tylko w miejscu n
        > acisku.

no to moj tak ma, choc samw sobie jest twardy to nie czuje ze spie na desce. po prostu nie zatapiam sie w nim

osobiscie wole spac na twardszym niz na zbyt piekkim, w ktorym niemal pływam
      • kiira_korpi Re: A to musi być lateks?! 05.10.10, 19:38
        Ladyhermiono, no czemu mi tak komplikujesz życie?!:)
        Ledwo zaakceptowałam, że wybranie materaca jest sprawą najwyższej wagi i sprawą, w której absolutnie nie można zdecydować pochopnie, więc obtykam się z tematem od ładnych paru tygodni, to Ty mi teraz jeszcze stelaże dokładasz?!;).
        Prawdę mówiąc, myślałam że pójdę do BlackRedWhite, tam kupię jakąś ramę + stelaż i po kłopocie.
        A Ty na pewno teraz mi każesz biegać po całym mieście za stelażem, Ty niedobra;)
        • ladyhermiona Re: A to musi być lateks?! 05.10.10, 20:01
          Nie kupuj najtańszego stelaża w Black Red Whicie! Kup najtańszy stelaż z elastycznych listewek, mają być cienkie i wyraźnie uginać się pod naciskiem. Oczywiście, tylko przy lateksie, bo sprężynowej trumnie to wszystko jedno na czym leży, byle nie na desce. Łóżko ma być ładne i tyle, stelaż i materac mają być doskonałe. Nie reklamuję firmy, którą ci poleciłam, ale oni naprawdę mają świetne stelaże w niskiej cenie. Nie daj się im tylko skusić na materac!
          • kiira_korpi Re: A to musi być lateks?! 06.10.10, 19:52
            Ladyhermiono, dziękuję Ci za Twoje posty, które mnie zdenerwowały;) /tak, btw. zaczynał zwyczajowo swoje listy ojciec Anieli Kowalik do tejże;)/
            Zmusiłaś mnie bowiem do zainteresowania się tematem stelaży, na co nie miałam ani specjalnie czasu ani nie widziałam takiej potrzeby.
            Dzięki temu jednak uchroniłaś mnie od poważnego życiowego błędu, jakim jest kupno złego stelaża:). Faktycznie w swej naiwności myślałam, że sprawę da się załatwić jakimś takim zwykłym stelażem za 100 zł, cały świat przesłoniło mi bowiem wybieranie odpowiedniego materaca.
            No, to teraz już wiem, że muszę wydać co najmniej x5 (oby nie x10) założonej ceny.
            I budżet mi się nie domyka, no!
            Ale za to już teraz będę miała super wypasione łóżko z super materacem i niemniej super stelażem (o ile się w końcu na coś zdecyduję).
            Tak, że duże dzięks za Twoje zaangażowanie:)
            • ladyhermiona Re: A to musi być lateks?! 07.10.10, 11:06
              W takim razie cię dobiję. To najwygodniejszy materac na jakim kiedykolwiek leżałam. I tak w ogóle sprawdziłam, sensowny stelaż kupisz już za 150-200 zł.
    • aneta-skarpeta janpol 05.10.10, 19:28
      ja polecam janpol

mam lateksowy demeter 140
      plcilamw zeszlym roku 1500zł z dostawą:)

jest bardzoooo wygodny- twardy, ma ten ochronny kondonik lato/zima, ktory latwo uprac- ale w pralni, bo do pralki nie wejdzie:)

mi były polecane jako dobre, a niedrogie
    • hermina1984 łoooo 05.10.10, 19:41
      szanowna moderancja ruszyła do boju :D
      Tooobiś,Wiaruś-gdzie nasze wpisy???
      • hermina1984 Re: łoooo 05.10.10, 19:42
        a nie ten wątek-SORRY :D
        • bijatyka Re: łoooo 05.10.10, 19:45
          :D :D :D
    • kosmita.sodomita Re: A to musi być lateks?! 05.10.10, 22:55
      > Ale do rzeczy: z kim bym nie rozmawiała, mówi mi, że mam koniecznie brać matera
      > c lateksowy, a nie kieszonkowy. Ale kurka mać lateksowy jest droższy, to raz -
      > no dobra ja wiem, że to jest inwestycja na lata całe, więc tu nie ma co oszczęd
      > zać, tylko trzeba wyskoczyć z 2 tysi at least, ale dlaczego wszyscy uparli się
      > na ten lateks?

Leżałem kilka razy na lateksowym ale zdaje mi się, że to jest jak guma, szybko robiło mi się ciepło i pociłem się w miejscach gdzie leżałem. Lateksowy chyba nie przepuszcza powietrza, to tak jak skórzane fotele latem. Sam mam jakiś ze sprężynami (może kieszeniowy) z warstwą włókien kokosowych, chyba firmy Merita.
      • ladyhermiona Re: A to musi być lateks?! 07.10.10, 11:07
        Lateks jest o wiele bardziej przewiewny od sprężynowej trumny. A kokos? Po co kokos? To jak na dechach spać.
    • grassant Re: A to musi być lateks?! 07.10.10, 11:08
      lateks nie oddycha, sprężyna lepsza.
    • ladyhermiona Re: A to musi być lateks?! 07.10.10, 11:08
      Jeszcze jedno. Jak by cię wzięło na ruchomy stelaż to tylko lateks, bo kieszenie są za sztywne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka