swinka_finka 16.10.10, 14:04 czy mozna całe życie tz. do poznej starosci mieszkać w małym mieszkaniu ok 33 m2 2-3 osobowa rodzina z jednym pokojem .Naprawdę da sie tak przezyć ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teletoobis Re: Małe mieszkanie 16.10.10, 14:10 Nie da sie, lepiej sie powies zawczasu Odpowiedz Link Zgłoś
0riana Re: Małe mieszkanie 16.10.10, 23:17 No ale jak sie powiesi, to znaczy, ze da sie cale zycie... Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Małe mieszkanie 16.10.10, 14:14 Wiesz, wszystko jest możliwe i do przejścia. Kiedyś normą było, że i ze dwa pokolenia żyły w jednej 'izbie'. Natomiast dla mnie to nie do zaakceptowania. Odpowiedz Link Zgłoś
malazabka.de Re: Małe mieszkanie 16.10.10, 22:33 sa ludzie co mieszkaja w iglo, szalasach, namiotach itd. i zyja, wiec chyba sie da Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: Małe mieszkanie 16.10.10, 14:14 niekotrzy nie maja wyjscia. Moja babcia mi opowiadala jak po wojnie, dostala pierwsza prace jako nauczycielka w takiej wiejskiej szkole, i tam on i jej koleznaka po fachu, dostaly takze do zamieszknia w budynku szkoly - ktory swoja droga byl po prostu 2 izbowym budynkiem, bez kuchni, lazienki, beizacej wody i centralnego ogrzewania. W pokoju sypialnym mialy jedno lozko, po wode (zima rowniez) musialy chodzic do studni za zewnatrz, i jak umyly zima wieoczrem podloge to rano mialy na niej lodowisko. Hardcore. No i tak moja babcia mieszkala ze 2-3 lata, dopoki nie poznala mojego dziadka heh i za niego nie wyszla za maz, i przeprowadzili sie na 'swoje'. Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: Małe mieszkanie 16.10.10, 14:16 ehh, przed kawa jestem i pisze troche bez ladu i skladu, wybaczcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: Małe mieszkanie 16.10.10, 14:15 Miliony Polaków tak żyją, miliardy ludzi na ziemi. Da się. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: Małe mieszkanie 16.10.10, 14:51 Kiedyś ludzie żyli w jaskiniach i dawali radę. A mój dziadek np. mieszkał w domu na wsi, gdzie były 2 izby (jeden pokój + 1 duża kuchnia) i miał dziewiątkę rodzeństwa. Także odpowiedź brzmi - da się. Inną kwestią jest to, że wielu ludziom to nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
venettina Re: Małe mieszkanie 16.10.10, 17:53 Ludzie potrafia przetrwac wszystko, wiec sie da. Tylko ciezko :(( Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: Małe mieszkanie 16.10.10, 17:55 swinka_finka napisała: > czy mozna całe życie tz. do poznej starosci mieszkać w małym mieszkaniu ok 3 > 3 m2 2-3 osobowa rodzina z jednym pokojem .Naprawdę da sie tak przezyć ? da się. niektórzy dzielą pokój na 2. Odpowiedz Link Zgłoś
sokoll1 Re: Małe mieszkanie 16.10.10, 22:29 znam człowiela, który na 19 m2 wychował 4 dzieci. ale nie mieszkał tam całe życie;) wspomina ten czas jako najszczęśliwszy w życiu ja lubie małe mieszkania. i małe domki na wsi..... ech.... Odpowiedz Link Zgłoś
ctryna Re: Małe mieszkanie 16.10.10, 22:33 ja mieszkam w 40m2 duży plus to tylko dwa okna i jedno balkonowe, myje sie raz dwaa raz do roku mało podłóg do umycia mało miejaca na pierdoły, po co komu te wszystkie graty poza tym, ja, moja młodsza siostra, moja mam i tata alko mieszkalismy w 46 i ja w żadnym wypadku nie czulam dyskomfortu z powodu powierzchni, jak rodzina jest zdrowa i ormalna, to wszytsko gra, gorzej jak jets nienormalna, to gorzej juz Odpowiedz Link Zgłoś
berta-live Re: Małe mieszkanie 16.10.10, 23:04 Jak się nie ma co się lubi... Z całą pewnością nie jest to śmiertelne. Chyba, że współlokatorzy bardzo nie lubią się nawzajem. Dawniej tak ludzie żyli. Mało kogo stać było na większy metraż. Głównie z powodu kosztów ogrzewania. Jakby tak trzeba było węgla na zimę nakupić dla 5 pieców w 5 różnych pokojach, albo do każdego z nich dzień w dzień chrustu w lesie nazbierać, to nie mieliby ani czasu ani pieniędzy na nic innego. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczek181987 Re: Małe mieszkanie 17.10.10, 09:36 można ale moim zdaniem nie powinno się tak mieszkać. Rozumiem jak jest para lub mają małe dziecko to nieraz muszą ale potem moim zdaniem trzeba szukac czegoś wiekszego. Dziecko musi miec własny pokój albo pokoj z rodzeństwem ( nie z rodzicami...). Takie jest moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.chaosu Re: Małe mieszkanie 17.10.10, 12:10 Pewnie przeżyć się da, ale niezbyt komfortowo. No i zależy jakie kto ma potrzeby. :) Odpowiedz Link Zgłoś
princess_yo_yo Re: Małe mieszkanie 17.10.10, 12:16 oczywiscie ze da sie przezyc, ale dlaczego zakladac od razu taki pesymistyczny scenariusz? Odpowiedz Link Zgłoś
gnomowladny Re: Małe mieszkanie 17.10.10, 12:52 W Krakowie nie takie rzeczy się dzieją. Znam przypadki 5 osobowych rodzin żyjących w jednym pokoju, więc jak mniemam i w Twoim przypadku się da. Odpowiedz Link Zgłoś