24.10.10, 18:29
Cześć Dziewczyny , ja już chyba wszystkie chyba wszystkie diety , które były dostępne na rynku .
Niestety beż efektu , przez pół roku nie jadłam węglowodanów , koszmar zero chleba , makaronu , ziemniaków tylko mięso i jajka. Próbowałam również tabletek na odchudzanie niestety bardzo źle się po nich czułam .Ostatnio natknęłam się na artykuł o nowym zabiegu do usuwania tkanki tłuszczowej , nazywało się to chyba transdermalna liposonikacja. Czy któraś z was próbowała już takiej metody . Podobno jest bezbolesna i bardzo skuteczna .Zabiegi nie należą do tanich więc mam pytanie czy warto wydać pieniądze?
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: cellulit 24.10.10, 18:32
      Nie warto, zdrowy chłop i tak nie zauważy różnicy.
    • maitresse.d.un.francais jak chcesz zwiększyć PKB 24.10.10, 18:36
      i dorzucić trochę do dziury budżetowej, to śmiało!
    • sundry Re: cellulit 24.10.10, 18:38
      A nie możesz go po prostu polubić? Nikt nie da ci gwarancji, że zniknie i możesz wywalić kasę w błoto.
    • zaklopotana87 Re: cellulit 24.10.10, 18:38
      Zacznij się regularnie ruszać, a cellulit na pewno zniknie :)
      • sundry Re: cellulit 24.10.10, 18:41
        Zniknie albo nie. Siatkarki mają, więc ruch nie jest niezawodną metodą.
        • fomica Re: cellulit 27.10.10, 15:10
          Może za dużo chleba jedzą?
        • miaileo Re: cellulit 28.10.10, 19:25
          siatkarki mają, bo duuużo jedzą, żeby miec energię ;) (podobnie jak wioślarki itd. )
    • pompeja Re: cellulit 24.10.10, 18:41
      Ja mogę tobie polecić rollmasaż. Zgugluj sobie, to taka ławeczka z ruchomą częścią do siedzenia. Doskonale poprawia krążenie, jest czasem bolesne (maszyna może nabić ci siniaki), ale daje efekty i przede wszystkim nie jest takie drogie. Ja płacę 90zł za 10h, gdzie mogę chodzić po 30min, więc za 90zł mam 20 sesji (pół godziny starczy na same nogi i pupę). Uderzenia kulek powodują rozbicie grudek cellulitu. Spróbuj, może to cię zadowoli w efektach. Najlepsze jest to, że możesz wtedy czytać czy coś oglądać na notbuku, jak ja to robię :D
    • hotally Re: cellulit 24.10.10, 19:02
      Od kiedy przeszłam na bardzo zdrową dietę ekologiczną, zniknął problem z cellulitem :)
    • qw994 Re: cellulit 24.10.10, 20:26
      Wszystkie kobiety to mają. Jeśli chcesz wywalać kasę na nieskutecznie zabiegi - droga wolna.
      • yoko0202 eeeej no 24.10.10, 20:55
        ja jestem kobietą, bynajmniej w świadomości mojej i otoczenia, a tego cellulitu nie mam, czyli że co ja jestem?
        :)
        • pompeja Re: eeeej no 24.10.10, 21:13
          Ja mogę ci podpowiedzieć, że bynajmniej i przynajmniej nie używa się zamiennie ;)

bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej
          • yoko0202 Re: eeeej no 24.10.10, 21:16
            bynajmniej aczkolwiek onegdaj żeś mię w ziemię wdepła w tym momencie:)
            • pompeja Re: eeeej no 24.10.10, 21:33
              Mię też niegdyś ktoś zwróciwszy uwagę nań przyłożył w pośladki ;)
        • qw994 Re: eeeej no 24.10.10, 21:18
          To ujmij fałd skóry na udzie i ściśnij. O ile zakład, że masz celulit?
          • yoko0202 Re: eeeej no 24.10.10, 21:27
            kurde właśnie latorośl mi wlazła do pokoju jak stałam przy kanapie ze spodniami od dresu na wysokości kolan i wykręcając łeb do tyłu szczypałam się po girach... :)
            nie mam grudek, przysięgam jestem kobietą
            • qw994 Re: eeeej no 24.10.10, 21:33
              > kurde właśnie latorośl mi wlazła do pokoju jak stałam przy kanapie ze spodniami
              > od dresu na wysokości kolan i wykręcając łeb do tyłu szczypałam się po girach.
              > .. :)

Boskie :)

> nie mam grudek, przysięgam jestem kobietą

W takim razie jesteś niewiarygodną wprost szczęściarą :)
          • nawrotka1 Re: eeeej no 01.02.11, 17:24
            qw994 napisała:

> To ujmij fałd skóry na udzie i ściśnij. O ile zakład, że masz celulit?

Ze mną bys zakład przegrała :)))
            Nigdy nie miałam i nadal nie mam, mimo 50tki na karku. A moja córka ma, odkąd tylko weszła w okres dojrzewania. Niezbadane są wyroki opatrzności :)))
      • mumia_ramzesa Re: cellulit 25.10.10, 19:35
        > Wszystkie kobiety to mają.

Nie wszystkie. W mojej rodzinie nie maja, mimo nadwagi u co niektorych.
    • hermina1984 Re: cellulit 24.10.10, 20:32
      boooożżż,dieta,tabletki,chuje muje dzikie węże,a na siłownie,basen,rower to nie łaska?
    • yoko0202 a próbowałaś ruszyć tyłek? 24.10.10, 20:53
      w życiu nie byłam na diecie, wpierdzielam jak stado słoni wszystko co mi pod rękę wpadnie, ważę niecałe 50 kg, no ale pocę się solidnie godzinkę dziennie.
      nie wiem co to jest cellulit, tzn. wiem, ale z opowiadań. nie pytaj nawet ile mam lat, bo sporo.
      pieniądze wydaj na adidasy i dres do biegania albo abonament na siłowni, a nie jakieś prochy czy zabiegi.
      • qw994 Re: a próbowałaś ruszyć tyłek? 24.10.10, 21:34
        Popieram.
      • tabeletka Re: a próbowałaś ruszyć tyłek? 27.10.10, 14:05
        bosz jaki bezses, dlaczego to durne forum p.ierdoly wykropkowuje, a ch...e nie wykropkowuje?
        • tabeletka Re: a próbowałaś ruszyć tyłek? 27.10.10, 14:06
          jakos dziwacznie sie podpielo, mialo sie do herminy podpiac
        • fomica Re: a próbowałaś ruszyć tyłek? 27.10.10, 15:41
          Dlatego że wyrażenie "boooożżż,dieta,tabletki,chuje" potraktowano jako jeden wyraz. Podobnie jak np. wymachuje lub podsłuchuje :-) Oto jak za pomoca przecinków hermina perfidnie przemyciła brzyyydkie słowo.
          • tabeletka Re: a próbowałaś ruszyć tyłek? 27.10.10, 15:50
            ooooo juz widze jakie mozliwosci sie przede mna otwieraja, jablko,pierdoly :D
    • jane-bond007 Re: cellulit 24.10.10, 21:04
      olej, pociesze Cie ze przy wzroście 164 i wiadze 49kg mam celulit :) i nie mam ochoty mordowac sie z tego powodu

w jakiejś książce czytałam że to kwestia osłabionej wątroby
    • nutka07 Re: cellulit 24.10.10, 21:49
      U mnie zniknal, kiedy cwiczylam trzy razy w tygodniu, chodzilam do sauny, robilam masaze podczas kapieli a potem smarowalam sie (chyba Ziaja). Jadlam wszystko ale nie przesadzalam z iloscia. Poza tym im mam mniejsza wage tym mniejszy cellulit.

Do niedowiarkow napisze ;), ze moja mama nie posiadala cellulitu czy rozstepow, jej matka tez nie.
    • mimose Re: cellulit 24.10.10, 22:08
      A może by tak du.pkę ruszyć, hm?
    • bryy Re: cellulit 25.10.10, 00:20
      To chyba osobnicza przypadłość. Jedne panie mają więcej inne mniej. Ja mam cellulit od 14 roku życia, miałam wtedy 165 wzrostu i nie więcej niż 43 kilo wagi. Chudziną wydawałam się straszną. Teraz przy 170 ważę 49 kilo i i mięsista się bardziej zrobiłam;) Cellulit nadal posiadam w podobnej formie, jak wcześniej, nawet na łydkach. Fakt, na diecie nigdy nie byłam, żrę, co popadnie w dużych ilościach, ale na brak ruchu w życiu nie mogę narzekać. Czasem jakiś krem mi mama upchnie. Działa, działa... tylko przez chwilę. Cellulit zaakceptowałam jako coś naturalnego, bardzo kobiecego. Fotografom na sesjach jakoś nie przeszkadzał;)
    • jmichalska24 Re: cellulit 27.10.10, 09:58
      Hej, nie załamuj się, z tym można sobie poradzić. Nie polecam ci jednak żadnych dziwacznych diet. Jeżeli jesteś z Poznania, to mogę Ci polecić zabieg, z którego skorzystała już moja kumpela. Kupiła sobie vouchera na fastdeal.pl na zabieg endermologii w Akademii Piękna. Zabieg ten podobno redukuje cellulit w znacznej mierze. W sumie to ona wygląda doskonale. Polecam ci to więc z czystym sumieniem. poza tym, co mogę dodać jeszcze od siebie - jedz rozważnej i dużo się ruszaj, a cellulit zniknie :) Sama tak działam od kilku miesięcy i jakoś mi idzie. powoli, ale idzie.
    • brak.slow Re: cellulit 27.10.10, 12:35
      kochana cellulit bierze się między innymi z braku ruchu i weź to sobie do serca bardziej niż te glupie diety. zacznij ćwiczyć w taki sposob zeby zmusic mięśnie d.upy i ud do pracy. moze byc stepper, albo rower. z tymze na stepperze trzeba umieć cwiczyc zeby sobie nie rozbudować np łydek. poczytaj o tym najpierw a potem do dzieła!
      po drugie: nie noś ciasnych spodni, np rurek, jesli czujesz, że spodnie są ciasne gdy siedzisz to juz jest źle, jeśli czujesz ucisk nawet gdy stoisz to takich po prostu nie zakladaj!!!!
    • zygfrytt Re: cellulit 27.10.10, 13:55
      Ważne jest to co masz miedzy nagami a nie na nich.
    • fomica Re: cellulit 27.10.10, 15:17
      Ruch, ruch i jeszcze raz sport. W postaci siłowni, aerobiku, rowerka, joggingu, basenu, kursu salsy albo spacerów - co kto lubi. Jakieś tam nacieranie, żele, masaże i inne cuda na kiju też pewnie pomagają ale bez ruchu efekt będzie nietrwały. Zresztą ruch jest generalnie dobry - nawet jesli celulit nie zniknie, to nigdy nie zaszkodzi zrzucić 2-3 kg, troche się rozciągnąc, troche sie wysmuklić, jak sobie wyrobisz talię osy to przestaniesz zwracać uwage na jakis zakichany celulit :-)
    • mahadeva Re: cellulit 27.10.10, 15:43
      jesli nie bedziesz nic jadla przez miesiac, to gwarantuje, ze schudniesz :)
    • miaileo Re: cellulit 28.10.10, 19:24
      sorry za szczerość, wystarczy racjonalne odżywianie plus zdjęcie dupska z kanapy za pomocą nóg. nie wolisz pobiegać poplywać pójść do sauny na arełobikewnetualnie kupić jakiś balsam np. vichy>
      na cellulit najlepsze jest zdrowe odżywianie a nie jakieś komiczno - przerażające diety,plus ruch plus masaż plus dobre nawilżenie skórt
      no i oczywiście - cierpliwość
      • karolcia0303 Re: cellulit 25.11.10, 19:33
        zgadzam się dziewczyny, że na cellulit wystarczy racjonalne odżywianie, trochę ruchu, chociaż może być z tym ciężko w taką pogodę ;) masaż i dobre nawilżenie skóry. Skończyłam ze słodyczami, ograniczyłam fastfoody, staram się coś działać na siłowni i drenuję się olejkiem Sanoflore - do tego celu przeznaczonym - powiem, ze w połączeniu z dietą i ruchem masowanie olejkiem daje efekty :) tylko trzeba być systematycznym :) skóra jędrna, nawilżona, a cellulitu ubywa pomalutku :) Pozdrawiam
        • colorfoul30 Re: cellulit 06.12.10, 17:50
          A mnie się wydaje, że nie wystarczy sama dieta i ruch. Skłonność do cellulitu ma każda kobieta. jedna mniej, druga więcej. Moja znajoma była tak podłamana tym, że nie może rozebrać się na plaży, na basenie, że zdecydowała się na rozbijanie tkanki tłuszczowej za pomocą ultradźwięków, zabieg nosi nazwę Liposhock. Nogi i pupa wysmuklone, bez skórki pomarańczowej. No nie ta kobieta po prostu. Nie tylko zmieniła się zewnętrznie, ale przede wszystkim podoba się samej sobie i to jest najważniejsze.
          • foreest Re: cellulit 01.02.11, 15:28
            dokładnie. odpowiedzią jest po pierwsze systematyczność, po drugie że tak powiem skumulowane działania - dieta, ćwiczenia i kosmetyki. Nie zaszkodzą też jakieś fajne suple ;)
    • sexuarium Re: cellulit 26.11.10, 00:25
      a ile ważysz i ile masz wzrostu?
    • six_a Re: cellulit 01.02.11, 15:30
      >mięso i jajka
      oko za oko to słyszałam, ale tłuszcz za tłuszcz?
    • hejterzyna Re: cellulit 01.02.11, 15:49
      cellulit to straszna choroba
      najgorsze jest koncowe stadium jak wycieka ropa
      bleee
      • marina.sy Re: cellulit 01.02.11, 16:16
        Misiu, pewnie nie zdajesz sobie sprawy, ale nie jesteś ani zabawny, ani kontrowersyjny, nawet nie jesteś irytujący. Jesteś nudny jak hollera. Powiedz, kiedy ci się ferie kończą?
      • princessjobaggy Re: cellulit 01.02.11, 16:56
        hejterzyna napisał:

> cellulit to straszna choroba
        > najgorsze jest koncowe stadium jak wycieka ropa
        > bleee

Pomieszales dwa pojecia.
        Cellulit=tzw. pomaranczowa skorka
        Cellulitis=zapalenie tkanki lacznej

Watek jest o cellulicie. Nikomu ropa nie wycieka. :P
    • yoko0202 a tyłek ruszyć próbowała? n/t 01.02.11, 16:50

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka