sqwind Re: Zemsta - pomysły 10.11.10, 20:00 Nie ma problemu.Bądź dla niego nadal miła i serdeczna.Ja ze swej strony służę Ci adresem mego majstra,stolarza.Ma chłopina nadludzki dar do przeciągania terminu rozpoczętych robót,brania zaliczek i pożyczek od zleceniodawcy.Według niego ludzie to szakale bo ma czternaście spraw na wokandzie o niedokończenie robót w terminie.Gwarantowany sposób na złapanie przez twego byłego oblubieńca ciężkiej nerwicy,utraty pracy a nawet lekkiej paranoi. Ten stolarz to taka zemsta typu light.... Mam też ja potężne znajomości z emerytowanym przedwcześnie majstrem budowlanoblacharskim.Ten poczciwina charakteryzuje się niesamowitym rozkojarzeniem i potrzepaniem.Majstrował u mnie z blachą przy kominie,zimno było,robota troszkę się przeciągła,a ten bidula tak był zaferowany ta pracą,że zapomniał,że wpadła mu kurtka do naprawianego komina.I nie zauważył tego nawet przy spacerze do swego domu (500 metrów ode mnie) idąc w jesienny ziąb w samej koszuli.Nadmieniam,że nie wypił w pracy u mnie ani kieliszka. W kilka dni po jego kominoczynach zapaliłem w piecu,chałupę z dymu i smoły na ścianach,dywanach,podłogach sprzątałem miesiąc.Po dziś dzień nie jestem w stanie dłużej posiedzieć w jednym z pokojów,gdzie dym zaległ szczególnie obficie,a myte co tydzień meble pozostawiają czarne od smoły szmaty i czarna jak smoła wodę.Nie do domycia.Nie będę tu wspominał o konieczności wykucia dziury w łazience poprzez wyflizowaną ścianę celem wyciągnięcia w/w kościółkowej kurtki pana majstra. Polecenie go do pracy to gwarancja zemsty typu very haevy..... Ale skoro prosisz-to masz.Służę uprzejmie adresami obydwu mistrzów rzemiosła. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia3107 Re: Zemsta - pomysły 10.11.10, 20:30 Pamietam jak moj ex zrobił mnie w jajo, zostawił i upokozył. Pamietam jak bardzo chcialam sie zemscic, naszczescie chęci z czasem mi przeszły, a zemsta sama sie spełniła. Po jakimś roku sam wrócił z podkulonym ogonem i błagał o jałmuzne. Twierdził, ze nie potrafi ułozyc sobie zycia z zadna kobieta, kazda jedna go odrzuciła. WOW moja radość nie miała końca, bo niestety ja tez juz go nie chciałam, a do tego miłam innego faceta, ktoremu ex niedorastał do piet. Pamietaj Los jest sprawiedliwy, kiedys ktos jego tak potraktuje, jak on ciebie. Zobaczysz agniesia3107.blog.interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.babou Re: Zemsta - pomysły 10.11.10, 20:31 Myślę, że na taki pomysł - chodzi o sposób na zemstę i podsuwanie pomysłów poprzez FORUM - mogła wpaść tylko kobieta, ale taka bardzo... dziewczęca. Powiedzmy, że to delikatnie określnie, najdelikatniejsze jakie przychodzimi i do głowy ;). Cóż on ci takiego zrobił? Zabrał ze ścian wszystkie plakaty z Billem Tokio Hotel i chichotał z tego wraz z kumplami? Obraził Pattinsona? Napisał nieprzyjemny wpis na KoFfAnYM BlOgASkU? Albo jesteś bardzo młoda, albo bardzo niedojrzała. Już pal licho zemstę, ale żeby na forum? Ludzie, w jakich my czasach żyjemy? ;). Odpowiedz Link Zgłoś
sonic84 Re: Zemsta - pomysły 10.11.10, 21:09 > > Cóż on ci takiego zrobił? Zabrał ze ścian wszystkie plakaty z Billem Tokio H > otel i chichotał z tego wraz z kumplami? Obraził Pattinsona? Napisał nieprzyjem > ny wpis na KoFfAnYM BlOgASkU? heheheheheheheeh :):):): Odpowiedz Link Zgłoś
fakej Re: Zemsta - pomysły 10.11.10, 20:57 po prostu załóż majtki i wyjdź 10 minut wcześniej niż zwykle, zanim jeszcze zdąży wciapnąć, Jeśli coś z tego masz w zamian to postaraj się to dostać z góry. Nie znam gorszej zemsty na facecie niż brak bzykanka. No ewentualnie możesz jeszcze się do niego wprowadzić i zrobić mu z życia piekło, ale to już zemsta ciężkiego kalibru. Odpowiedz Link Zgłoś
fakej Re: Zemsta - pomysły 10.11.10, 21:14 Czuję, że mam głowę pełną pomysłów, więc jeszcze coś dopiszę. Powiedz mu, że usunęłaś ciążę. Gość będzie się czuł współodpowiedzialny i jak to zezna na spowiedzi to może w ramach pokuty dostanie uczestnictwo w roratach przez cały adwent, a to jednak na 6 rano trzeba się zameldować. Odpowiedz Link Zgłoś
mksvitos Zacznij mówić 10.11.10, 21:15 ...jak zwykle, cokolwiek, jak zwykle duŻo, jak zwykle mało istotne zdania na - jak zwykle - wszystkie tematy TO GO WYKOŃCZY Odpowiedz Link Zgłoś
coppermind Re: Zemsta - pomysły 10.11.10, 21:17 a może rozsądny facet potraktował Cię tak jak na to zasługujesz ? z tego co pisze wynika niezbicie, że jesteś głupim zwierzęciem, a zatem facet miał rację. powinnaś podziękować mu grzecznie za lekcję i przeprosić za zajęcie czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: Zemsta - pomysły 13.11.10, 02:33 Coppermind, powiedz, kto Cię tak skrzywdził? Odpowiedz Link Zgłoś
zamyslonyyy Re: Zemsta - pomysły 10.11.10, 21:45 Co sie, co sie, co sie stao?? A tak na poważnie, zajmij się sobą. Jesteś goopia, że z takim cymbałem przystałaś. Pewnie był szarmancki, zaradny i inne denne określenia, jakich używacie Wy, cudowne, cnotliwe, lojalne, wierne, wyzwolone, itp. Polki. Odpowiedz Link Zgłoś
ele_gancki Re: Zemsta - pomysły 10.11.10, 22:41 Przypnij kajdankami do łóżka i wyrywaj rzęsy godzinami. Jak lalce. Odpowiedz Link Zgłoś
do3mala Re: Zemsta - pomysły 10.11.10, 22:47 hm... mi też ktoś wywinął numer... najpierw głuchy telefon, a potem numery się sturlały w moje życie jak lawinka ;) ale ja chrzanię. niech mu idzie na zdrowie. a co do ciebie... zemsty sa rozne mozesz zaprosić na spotkanie udajac ze chcesz cos zaczac i... dac mu popalic... albo zaprosic innego faceta ;) i przeprosić, że w ostatniej chwili zmianiłaś plany i zapomniałaś poinformowac dużo możliwości... jak chcesz uderzyć mocno, to zastanów sie nad jego słabym punktem, jak uderzysz tam, zaboli najbardziej (nie mówię o sztukach walki, zwł krav madzei najsłabszym punkcie męskiego ciała;) zemsta świadczy o tym, że ten człowiek ma nad tobą władzę. jak omijasz to, co ci zrobił i idziesz dalej w życie - to juz oznacza, że temat zamknęłaś :) no ale wiadomo, mój to problemik, drobiazg, bo myliłam sie co do niego, więc mi nie żal - twój być moze problem. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotkax26 Re: Zemsta - pomysły 10.11.10, 23:34 A po co tracic swoj ceny czas na chama i prostaka? - jak go sama podsumowalas. Olej go, to najlepsze wyjscie. Jak mu jeszcze bedziesz wchodzic w droge to pustak pomysli, ze caly czas jest w jakis tam sposob dla ciebie wazny. Spusc wode. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
crazyrabbit Re: Zemsta - pomysły 11.11.10, 00:19 Usun go ze znajomych na naszej-klasie i fejs-zbuku. To go pograzy na amen :p Odpowiedz Link Zgłoś
osika4 Re: Zemsta - pomysły 11.11.10, 01:28 Twój post dowodzi, że takie chamskie i prostackie zachowanie Ci się podoba, gdyż chcesz postąpić identycznie. Czy jakikolwiek odwet da Ci satysfakcję? Odpowiedz Link Zgłoś
moo-n Re: Zemsta - pomysły 11.11.10, 08:28 Trafił 'swój na swego'.Takie chamy trafiają z reguły na podobne sobie kobiety.Widocznie nie jesteś godna innego traktowania. Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: Zemsta - pomysły 11.11.10, 13:02 Dlatego trzeba umieć mścić się "inteligentnie". Aby zabolało tylko jego a nie dało podstawy do zakucia w kajdanki. Odpowiedz Link Zgłoś
mala2424 Re: Zemsta - pomysły 11.11.10, 08:51 ded-ee napisała: > Pewny facet bardzo brzydko mnie potraktował,....... Przede wszystkim powinno być - PEWIEN facet.......mimo, że był napewno pewny siebie. A co do tematu, wprawdzie mówi się, że "zemsta jest rozkoszą Bogów", ale wierz mi, nie zawsze. A co, jak on "podejmie rękawicę"? Skoro Cię tak zranił jest napewno do tego zdolny. Odpowiedz Link Zgłoś
abccbaabccba Re: Zemsta - pomysły 11.11.10, 09:30 1. Nie ma jeszcze ustawy o stalkingu, ale wystarczy to co jest, aby skutkiem twojego "mszczenia się" było np. ukaranie ciebie nawet karą pozbawienia wolności. Jeżeli nie rozumiesz: facetowi nic nie będzie a ty pójdziesz do pierdla. Lub będziesz płacić grzywnę, odszkodowania etc. 2. Im bardziej będziesz nastawiona na "mszczenie się", tym więcej zajmie ci to czasu. Czyli ów facet, którego tak nie cierpisz, nie angażując jakichkolwiek sił i środków, zmusi cię do myślenia o sobie, będzie ci nadal "kradł twój czas". 3. Z moralnej strony... nie ma sensu jakikolwiek odwet czy zemsta. Nie wiem w jakim wyznaniu cię wychowano (ateizm to też wiara) - jednak pamiętaj że chrześcijaństwo odrzuca nienawiść jako opcję. Podobnie wiele innych religii. Im bardziej będziesz się "mścić" - tym sama sobie wydasz się małostkowa i głupia - wcześniej czy później. Jak nazwiesz człowieka, który czerpie radość z dręczenia innych? A kimś takim stajesz się obmyślając plany zemsty. 4. Najmądrzejsze co możesz zrobić, to zastanowić się, czy i dlaczego popełniłaś błąd - dopuszczając takiego faceta do siebie. Jego już w twoim życiu nie ma, ale czy potrafisz wyciągnąć na przyszłość wnioski - aby znowu historia nie powtórzyła się na nowo? 5. Możesz, a nawet powinnaś, w sytuacjach wymagających wystawienia opinii o owym facecie - szczerze negatywnie go oceniać, tj. nie że np. zły fachowiec, ale że jest to człowiek podły, do którego nie można mieć zaufania. Po prostu nie taić prawdy. Jeżeli gość jest taki jaki jest, to i inni ludzie (nie tylko kobiety) będą mieli z nim różne nieprzyjemne doświadczenia - on sam sobie popsuje opinię i nie będzie to pomówienie. 6. Musisz liczyć się z tym, że robiąc różne głupie rzeczy (np. niszcząc jego samochód) - narażasz się nie tylko na sankcje prawne - ale także na odwet faceta. A skoro to taki cham - to zapewniam cię, że będzie dużo bardziej pomysłowy od ciebie. I prawdopodobnie silniejszy od ciebie. Ty masz przyjaciół, on ma przyjaciół. Chcesz doprowadzić do wojny gangów? 7. Nic tak nie złości takich typów, jak fakt że wymknęła się im okazja z rąk. Skoncentruj się na szczęśliwym, udanym, interesującym własnym życiu. Jeżeli facet jest rzeczywiście taki jaki rzekomo jest - to sam siebie zadręczy swoją własną zawiścią. Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: Zemsta - pomysły 11.11.10, 13:00 Stalking, to regularne uporczywe nękanie. Tu mamy temat jednorazowej zemsty. Gdyby było tak jak twierdzisz, to połowa ludzi na kuli ziemskiej siedziałaby w pierdlu, bo każdy coś do kogoś ma. Odpowiedz Link Zgłoś
abccbaabccba Re: Zemsta - pomysły 11.11.10, 18:08 Przeczytaj jeszcze raz, co zostało napisane, tym razem ze zrozumieniem. Nie wmawiaj sobie, że jeżeli "tylko raz" - to jest się bezkarną. Nie wmawiaj sobie, że jak facet jest ordynus - to można zaplanować samosąd, z premedytacją niszczyć jego mienie, pomawiać go, znieważać, popełniać czyny zabronione - mimo braku jakiegokolwiek bezpośredniego zagrożenia. Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: Zemsta - pomysły 11.11.10, 23:23 A kto mówi o niszczeniu mienia? Są inteligentniejsze sposoby. Odpowiedz Link Zgłoś
asqe Re: Zemsta - pomysły 11.11.10, 13:12 Troche cie nawet rozumiem, bo mnie tez tak naszlo wczoraj. Jakies takie przemozne pragnienie zemsty albo przynajmniej dokuczenia malym swinstewkiem i mailam wrazenie, ze 'musze, bo inaczej sie udusze', choc do tej pory takie uczucia byly mi raczej obce, uwazalam, ze najlepiej zignorowac. Wymyslilam, wcielilam przed paroma minutami w zycie i dobrze sie czuje, oczywiscie nie wiem, czy rezultaty beda takie, jakie chcialabym, zeby byly, ale nawet to juz mnie nie obchodzi, chociaz zdecydowanie wolalbym, zeby nie wsadzili mnie za to do pierdla:) Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwamezatka Re: Zemsta - pomysły 11.11.10, 18:29 Rozumiem Cię, bo też to przeszłam. Ufff, długa historia. Opowiem tak w wwieeelkim skrócie: mój były zepsuł mi reputację fałszywymi pomówieniami na mój temat. Po niedługim czasie udało mi się wyrwać z tamtej miejsowości i wyjść za mąż za bogatego mężczyznę, który mnie nosi na rękach (z moich własnych obserwacji wynika, że takich jak mój mąż ze świeczką teraz szukać). Któregoś dnia wsiedliśmy z mężem w samochód i na ogrodzeniu jego domu powiesiłam w plastikowej koszulce tekst napisany komputerowo na kartce, cyt.: "X to łajdus, cham i pijaczyna" i odjechaliśmy. Nie zorientował się kto to zrobił, a ja żyję sobie w dużym mieście, w pięknym domu jak Pani i tylko się pod nosem uśmiecham na wspomnienie mojej zemsty. :) Odpowiedz Link Zgłoś
do3mala Re: Zemsta - pomysły 11.11.10, 19:03 to nie zemsta, to figiel ;) zemsta to takie beznadziejnie groźne słowo... źle mi sie kojarzy :/ i wzbudza czasem niepokój. Odpowiedz Link Zgłoś
do3mala Re: Zemsta - pomysły 11.11.10, 19:06 osoba, która była fair, a ją oszkalowano czy coś... - ma prawo do pofiglowania! :) ale człek, który zasłużył na to, co go spotkało - nie! ani figile ani tym bardziej zemsta! niech przemyśli sam swoje zachowanie i sie zmieni. autorko wątku - który typ teprezentujesz? Nie masz sobie nic do zarzucenia, że dajesz sobie zielone światło do zmesty? Odpowiedz Link Zgłoś
el.sol hahaha 11.11.10, 21:05 a oto znalezione gdzieś w internecie, powinno się przydać :) (...) więc drogie panie, jeśli narzeczony was rzuci dla innej i się z nią żeni, najlepszą zemstą jest nasłanie policji na kapelę weselną w dniu ślubu - na pewno nie zapłacili nic autorom utworów które wykonują. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonomorski Re: hahaha 11.11.10, 21:09 zemsta może być słodka - dosłownie. w sensie może być fajnym żartem, który śmieszy i uczu czegos oboje. no ale do takiej zemsty - to trzeba odpowiednich ludzi... :PPPPP do krwawej - wystarczy spluwa. wielkie mi halo :P Odpowiedz Link Zgłoś
jooanna31 Re: Zemsta - pomysły 26.01.11, 22:35 www.krowi-placek.pl Lepszego pomysłu nie znalazłam - zobaczcie to koniecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cetkowana Re: Zemsta - pomysły 26.01.11, 23:48 Przytrzaśnij sobie łeb klapą od kibla, może przejda glupie pomysły :( Odpowiedz Link Zgłoś
esco_bar Re: Zemsta - pomysły 27.01.11, 00:01 ded-ee napisała: > Proszę mnie nie odwodzić od tego pomysłu i nie przekonywać, bo decyzja już zapa > dła. > Pewny facet bardzo brzydko mnie potraktował, w sposób chamski i prostacki wręcz > , nigdy bym się tego po nim nie spodziewała. Jest mi bardzo przykro i jestem w > szoku, jestem zła... :( Nie mszczę się nigdy, ale nikt mnie jeszcze nigdy tak n > ie potraktował :( Mam ochotę mu ukręcić łeb, chcę się jakoś zemścić, dać mu nau > czkę. > Jakieś ciekawe pomysły? Potrzebna Ci bedzie niewielka ilosc waty szklanej. Rozdrobnij ja na malusienkie kawaleczki i umiesc w plynie do higieny intymnej. On i jego nowa lala beda niesamowicie zadowoleni. Powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
cus27 Re: Zemsta - pomysły 27.01.11, 09:55 esco_bar napisał: > Potrzebna Ci bedzie niewielka ilosc waty szklanej. Rozdrobnij ja na malusienkie > kawaleczki i umiesc w plynie do higieny intymnej. On i jego nowa lala beda nie > samowicie zadowoleni. Powodzenia ! Chore! Do ciupasa ...marsz! Odpowiedz Link Zgłoś