maitresse.d.un.francais 10.11.10, 15:39 Co się teraz czyta? Bo to, co ja czytam, jest nietrendy, a chcę wiedzieć, co jest trendy. Z sobie znanych powodów. Za wszelkie rzeczowe odpowiedzi z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kombinerki.pinocheta Re: Książka - pytanie 10.11.10, 15:41 my nie wiedziec my nie czytac my polacy Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Książka - pytanie 10.11.10, 15:45 kombinerki.pinocheta napisał: > my nie wiedziec > my nie czytac > my polacy > To ty kombi nie czytasz "Uwodzenie: jak z nudnego piły stać się casanovą"? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Książka - pytanie 10.11.10, 15:41 ty celowo tak trollujesz, czy oddałaś jakiemu trollowi swojego nicka w dzierżawę? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Książka - pytanie 10.11.10, 15:44 nie, ta informacja jest mi naprawdę potrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: Książka - pytanie 10.11.10, 16:39 maitresse.d.un.francais napisała: > nie, ta informacja jest mi naprawdę potrzebna przewód otwierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
ind-ja Re: Książka - pytanie 10.11.10, 15:44 "seksi mama" cichopkowej "co z tym zyciem/lisem" rusinowej "czar war" krzysztofa ibisza(oryginalnego tytulu nie pamietam) Odpowiedz Link Zgłoś
ind-ja Re: Książka - pytanie 10.11.10, 15:47 bijatyko ja nie jestem trendy ale z tego co kojarze to sie czyta jak sie chce byc dzazzi jak krzys ibisz i inne cichopki Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: Książka - pytanie 10.11.10, 16:09 Sądzę, że większość osób czytających te książki w kom miejskiej owija je w fakt z poprzedniego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Książka - pytanie 10.11.10, 15:46 ind-ja napisała: > "seksi mama" cichopkowej > "co z tym zyciem/lisem" rusinowej > "czar war" krzysztofa ibisza(oryginalnego tytulu nie pamietam) a coś autorstwa nie-celebrytów? Odpowiedz Link Zgłoś
ind-ja Re: Książka - pytanie 10.11.10, 15:48 niw wiem ja nie jestem trendy i nie chce byc a jak ktos chce byc jak ibisz chyba powinien przeczytac tak sztandarowe lektury Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Książka - pytanie 10.11.10, 15:54 chyb > a powinien przeczytac tak sztandarowe lektury ja też nie chcę być trendy, potrzebne mi to w innych celach Odpowiedz Link Zgłoś
ind-ja Re: Książka - pytanie 10.11.10, 16:00 w takim razie nie potrafie pomoc.Wlasnie czytam "The girl who kicked the hornets nest". zakupilam jeszcze "The pillars of the earth" ale nie wiem czy to jest trendy Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Książka - pytanie 10.11.10, 16:02 ind-ja napisała: > w takim razie nie potrafie pomoc Dlaczego nie, dziękuję ci. Niepotrzebnie się ciebie czepiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Książka - pytanie 10.11.10, 17:18 Metreso, a kiedyś potrzebowałam takie informacji i podjęłam następujące kroki: 1) przejrzałam listy bestsellerów w empiku 2) inne listy bestsellerów (np. merlin/selkar) 3) spytałam w znanych mi bibliotekach ok. rok temu dominowały wampiry różnego rodzaju ze wskazaniem na Twilight. Ponoć czytają to nie tylko gó...arze. Ponadto, Stieg Larsson bije rekordy. Swego czasu popularna była książka o Kapuścińskim, ale to już chyba nieaktualne? Na jakąś konfę jedziesz? Artykuł płodzisz? To powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Książka - pytanie 10.11.10, 20:04 grzeczna_dziewczynka15 napisała: > Metreso, a kiedyś potrzebowałam takie informacji i podjęłam następujące kroki: > > 1) przejrzałam listy bestsellerów w empiku A tak, na to wpadłam dziś płacąc rachunki. ;-) > 2) inne listy bestsellerów (np. merlin/selkar) dobra myśl > 3) spytałam w znanych mi bibliotekach lub/i księgarniach dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Książka - pytanie 10.11.10, 15:50 princessjobaggy napisała: > Zdefiniuj trendy. Zgodny z modą danego sezonu. Odpowiedz Link Zgłoś
profesor.pimko Re: Książka - pytanie 10.11.10, 15:54 Nieprawda! Trendy to od tredowatego! Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Książka - pytanie 10.11.10, 15:56 profesor.pimko napisała: > Nieprawda! > Trendy to od tredowatego! nie, to trędy Odpowiedz Link Zgłoś
exorbitante Re: Książka - pytanie 10.11.10, 15:54 Tegorocznego Noblistę, jak zwykle. Poza konkursem szwedzkie i rosyjskie kryminały. Mam rzucać nazwiskami? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Książka - pytanie 10.11.10, 16:01 exorbitante napisała: > Tegorocznego Noblistę, jak zwykle. yyy to już lepiej > Poza konkursem szwedzkie i rosyjskie kryminały. > Mam rzucać nazwiskami? Porzucaj proszę. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
exorbitante Re: Książka - pytanie 10.11.10, 16:07 Borys Akunin, Aleksandra Marinina, Daria Doncowa, Henning Mankell, Jo Nesbo (zamiast szwedzkie, powinnam napisać skandynawskie...) Mons Kallentoft... Ostatnio nie czytam, szkoda, przerzuciłam się na seriale, tym bardziej szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: Książka - pytanie 10.11.10, 16:10 tu: skleppolityki.pl/pl,product,1781314,kryminaly,polityki,lato,z,kryminalem,2010,tomy,1,6.html Odpowiedz Link Zgłoś
ladyann77 Re: Książka - pytanie 10.11.10, 16:12 Danielle Steel :D. Przynajmniej na dwa lata książek. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Książka - pytanie 10.11.10, 16:22 ladyann77 napisała: > Danielle Steel :D. Przynajmniej na dwa lata książek. W przypadku tego typu tfurczyń wystarcza jedno dzieło, góra dwa, żeby znać wszystkie. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: Książka - pytanie 10.11.10, 16:08 Aleksandra Marynina "kolacja z zabójcą". Od biedy może być. Odpowiedz Link Zgłoś
garraretka Re: Książka - pytanie 10.11.10, 16:33 Trylogia Millenium Stiega Larssona. Odpowiedz Link Zgłoś
komisario Re: Książka - pytanie 10.11.10, 17:03 uprzejmie potwierdzam, że szał na Stiega Larsonna trwa aczkolwiek osobiście uważam to za przereklamowaną literaturę Odpowiedz Link Zgłoś
garraretka Re: Książka - pytanie 10.11.10, 17:12 komisario napisała: > uprzejmie potwierdzam, że szał na Stiega Larsonna trwa aczkolwiek osobiście uwa > żam to za przereklamowaną literaturę A dlaczego? Mozesz uzasadnic? Nie czepiam sie, tylko chce poznac argumenty. Faktem jest, ze to nie jest literatura wysokich lotow, ale czyta sie dobrze, czas przy niej szybko leci - po prostu sprawia przyjemnosc - to chyba wystarczajace powody dla ktorych ludziska to czytaja - wlaczajac mnie :) Z drugiej strony - nie kazda przeczytana ksiazka musi nas zmuszac do pytan o sens zycia i nieznosna lekkosc bytu :) Wg mnie - ksiazka rewelacyjna jako odskocznia - na urlopie sprawdza sie wysmienicie. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_z_polnocy Re: Książka - pytanie 10.11.10, 20:21 Nie jestem komisario, więc odpowiem we własnym imieniu. Uwaga: ci co nie czytali a zamierzają - zamknąć oczy! Raz: Nie lubię kryminałów, w których mordercą okazuje się szaleniec. To dla mnie pójście na łatwiznę, bo na tej zasadzie każda z postaci pojawiających się w książce może okazać się psychopatą - bez potrzeby tworzenia motywów, itd. Ot, szaleniec grasujący po okolicy, który zabija jak popadnie. Dwa: zbytnie epatowanie przemocą, która niczego do akcji nie wnosiła poza ekscytowaniem czytelnika. Trzy: postać Lizbeth - choć nietuzinkowa - była zbyt schematyczna. Co to za radość z rozwiązywania zagadki, jeżeli okazuje się, że mamy w zespole genialnego hackera, który włamie się wszędzie i w zasadzie nic go nie może powstrzymać? W zasadzie nic nie było dla niej niemożliwe. Znów, pójście na łatwiznę. Cztery: motywacja głównej ofiary - Hariett (o ile się nie mylę co do imienia) - całkowicie dla mnie niezrozumiała. W zasadzie zagadka mogłaby zostać rozwiązana już te kilkadziesiąt lat wcześniej i nie doszłoby do wielu innych zbrodni. Ale nie, ona wolała milczeć i na koniec jeszcze się wszyscy nad nią użalali. Hm.... Ogólnie, zbyt dużo bezsensownych zwrotów akcji, nielogicznych rozwiązań i iścia na łatwiznę. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_rzeznika Re: Książka - pytanie 10.11.10, 20:50 Stasiuka poczytaj, Tokarczuk. Ja dziś wypożyczyłam Jerzego Sosnowskiego. Też ciekawie pisze. Oprócz tego Pilch. Tkaczyszyn-Dycki. Słobodzianek i cała zgraja :) Odpowiedz Link Zgłoś