a_nonima Re: bez milosci 22.12.10, 13:16 Jamkiedyś byłam w takim związku. Z perspektywy czasu wiem, że to mogło pójść tylko w dwóch kierunkach. Mogłam się z czasem zakochac i przywiązać albo mogło przejść z dnia na dzień tzn ochota na pana mogła przejść. Poszłam ta drugą ścieżką. Rozstałam się z panem. Był to układ przyjacielsko-łóżkowy. Trwał może 2 miesiace. Więcej nie planuję praktykować. Dla mnie fun jest kiedy kocham. Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: bez milosci 22.12.10, 16:20 brzydal-is-me napisał: > Ulżyj sobie i jemu,. zamiast czytać cienki wypowiedzi niektórych forumek. chcesz zwariować? Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: bez milosci 22.12.10, 15:02 Seks bez zobowiązań daje pozorne poczucie bliskości. Takie złudzenie, że przez chwilę jesteś z kimś. Tak naprawdę to tylko używanie ciał. Sama piszesz, że szukasz. Szukasz bliskości. Zależy ci na cieple i uwadze. Seks w gruncie rzeczy ci tego nie załatwi. Da chwilowe ukojenie, złudne zresztą. W tej sytuacji uważam to za błąd. Seks bez zobowiązań może być zabawą tudzież rozwiązać potrzeby seksualne, kiedy potrzeby bliskości, zaangażowania i uczuć są niewidoczne, nieważne, zepchnięte daleko i świadomie decydujesz się na sam seks bez poszukiwania w tym chociażby bliskości. W przeciwnym wypadku trochę gorzko może ci to smakować. A jeśli już sie zdecydujesz to bezwzględnie pamiętaj o zabezpieczeniu i o tym, że zawsze, w każdej chwili możesz się wycofać, choćby już grały surmy bojowe i wojsko stało na posterunku gotowe do ataku. Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: bez milosci 22.12.10, 15:55 a mnie dziwi ze kazdy od razu zrozumial to tak jakby autorka watku chciala z facetem sie bawic w jakies uklady seksu bez zobowiazan. Ja to zrozumialam tak ze ona sie chce wpakowac w zwiazek z kims kogo raczej nie bedzie kochac albo nie wiaze z nim planow na przyszlosc, czyli- zwiazek bez milosci, a nie - seks bez zobowiazan. Roznica chyba jest??? 100 lat temu wielu ludzi w takich zwiazkach tkwilo- gdy np. sie pobieralo z wybranym przez rodzicow partnerem, i jakos zyli. Ale dzis czasy sa inne, hehe. Jesli brakuje ci bliskosci i po prostu bycia z kims to nie wiem czy to dobre, w koncu jak sie z kims jest to rodzi sie jakies tam przywiazanie, i nawet jesli milosci nie ma to czesto trudno sie wykaraskac z takiego zwiazku. Nie wiem czy warto??? poszalec zawsze mozna, ale wszystko z glowa i rozsadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
soleso Re: bez milosci 22.12.10, 16:08 Poszaleć zawsze można, ale jak ma się 20 lat. Potem już takie 'szumy' nie bawią. Ci co poszaleli wiedzą o co chcodzi. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: bez milosci 22.12.10, 16:34 A moim zdaniem jak np. rozwódka koło 30stki szaleję sobie bez zobowiązań to jest to OK, natomiast taka małolata co zmienia łóżka częściej niż skarpetki może trochę niektórych bulwersować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: bez milosci 22.12.10, 16:37 A niby dlaczego? Małolata jak wpadnie to będzie mieć większy kłopot niż 30stka. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: bez milosci 22.12.10, 16:54 Małolata powinna się z jako taką niewinnością kojarzyć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
soleso Re: bez milosci 22.12.10, 16:57 Nie słyszałeś o niewinnym nastoletnim seksie. Najłatwiej przez taki mieć wpadkę. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: bez milosci 22.12.10, 18:16 Koleś, chyba się w XIX wieku zatrzymałeś;) Dzisiejsze niektóre gimnazjalistki by cię z Kamasutry mogły szkolić. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: bez milosci 22.12.10, 18:25 Dlatego trzymam się od takich z dala ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: bez milosci 22.12.10, 18:36 Z tego, co piszesz, to od wszystkich kobiet trzymasz się z dala. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: bez milosci 22.12.10, 18:39 sundry napisała: > Z tego, co piszesz, to od wszystkich kobiet trzymasz się z dala. Z tego co pisze, to kobiety się od niego trzymają z dala. Czują pismo nosem. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: bez milosci 22.12.10, 18:43 A on w konsekwencji przyjmuje postawę "kwaśnych winogron";) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: bez milosci 22.12.10, 18:48 josef_to_ja napisał: > Bardzo śmieszne Tak śmieszne że żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: bez milosci 22.12.10, 19:22 Jakbym chciał to bym i może kobietę znalazł, ale na razie mi na tym nie zależy. Bardziej mnie interesuje póki co dbanie o swój rozwój, przyszłą karierę, wizerunek, wygląd, prezencję, PR Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: bez milosci 22.12.10, 22:37 Żona i kochanka. Od razu też córka i wnuczka. Czy ja wyglądam na żonatego starego capa co trolluje na necie? Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: bez milosci 22.12.10, 22:52 Nie wiem jak bardzo stary jesteś. Dawno ci to już napisałam, tak, trollujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: bez milosci 22.12.10, 22:56 Może zachowuję się nieco prowokacyjnie i wygłupiam się, ale nikogo nie udaję Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: bez milosci 22.12.10, 23:08 Co niektórzy mnie tu lepiej poznali i mogą potwierdzić, że trollem nie jestem Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: bez milosci 22.12.10, 18:43 I tu się mylisz, bo niestety nie wyglądam aż tak źle i na pewno nie jednej bym się spodobał Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: bez milosci 22.12.10, 19:57 Ale w wieku ponad 20 jest ważny. Zarówno dla facetów jak i kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: bez milosci 22.12.10, 18:50 josef_to_ja napisał: > I tu się mylisz, bo niestety nie wyglądam aż tak źle i na pewno nie jednej bym > się spodobał Ty sobie wyglądaj jak wiejski Casanowa czy dzielnicowy don Juan. Na forum sam naszkicowałeś sobie karykaturę faceta. Nawet gdyby istniał facet, jakim stworzyłeś tego józka, to nie wyobrażam sobie kobiety, która by się takim czymś zainteresowała. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: bez milosci 22.12.10, 19:01 Chyba tylko na zasadzie z braku laku . Józek to wymyślona postać. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: bez milosci 22.12.10, 19:05 Abstrahując od Józka, nie mów mi że nie znasz takich kolesi, co z nimi 5 minut wytrzymać nie można, albo z wyglądu są tacy, że byś ich kijem nie tknęła, a mają dziewczyny? Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: bez milosci 22.12.10, 19:10 Są faceci, którymi nie jestem zainteresowana. I nie będę. Po prostu mi nie pasują. Tak, mają swoje panny. I czego to dowodzi? Że każda potwora?? Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: bez milosci 22.12.10, 19:18 Ja nie mówię o tych, co mi nie pasują. Mówię o tych, co patrząc na nich myślę: Masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: bez milosci 22.12.10, 19:27 Nie mówię o tobie, ty nie masz dziewczyny, więc nie potwierdzasz tezy o potworze. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: bez milosci 22.12.10, 19:57 Ale myślałem, że to była sugestia - potwory pokroju Józka :) Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: bez milosci 22.12.10, 19:11 Takich akurat nie znam, ale znam innych głupich. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: bez milosci 22.12.10, 19:19 No to się mylisz, bo były kobiety mną zainteresowane. Jestem jednak dość wymagający, więc wolę poczekać aż będę miał nieco większe pole manewru Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: bez milosci 22.12.10, 17:39 Nie szukam nikogo na siłę. Czasem jednak zwyczajnie brakuje mi bliskości. Zaczęlam spotykać się ostanio z pewnym facetem, wiem juz, ze po moich przejsciach nie jest on facetem dla mnie, widzę ze traktuje naszą znajomosć powierzchownie i podobam mu sie głównie fizycznie. Wiem, że rozsądniej byłoby zakonczyc znajomosc i oprzec się pokusie. To ze startera. Dziewczyna szuka czegoś stałego a z tym facetem ma opcję raczej seksu bez zobowiązań. Nie doczytałam nic na temat związku bez miłosci. Raczej pyta o sam seks. Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio kto tak powiedzial ? 22.12.10, 19:06 menk.a napisała: > Seks bez zobowiązań daje pozorne poczucie bliskości. Takie złudzenie, że przez > chwilę jesteś z kimś. Tak naprawdę to tylko używanie ciał. niekoniecznie. daje tez i glownie przyjemnosc. naturalnie, ze to uzywanie cial, ale czasem i dusz (ile sie trzeba przy tym nagadac :) slowem: wlasciwe propoprcje prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
cleare Re: bez milosci 22.12.10, 22:26 eh, z doświadczenia ci powiem, że ty sie zakochasz, (bo my kobiety takie jestesmy) a on dalej bedzie traktowal cie nijak... bedziesz siedziec i plakac po nocach. tak, super jest sie miec do kogo przytulic. rewelacje, czuc jak by "kogos sie mialo". ale zycie nie jest na niby. tylko naprawde. i takiego kogos sobie poszukaj. ja siedzialam i plakalam po zwiazku benefitowy, a tez mowilam ze nigdy nic nie poczuje glebszego... Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki.pinocheta Re: bez milosci 22.12.10, 22:32 dobre bzykanko zbliza/uzaleznia ? Odpowiedz Link Zgłoś
cleare Re: bez milosci 22.12.10, 22:39 kombinerki.pinocheta napisał: > dobre bzykanko zbliza/uzaleznia ? mysle ze tak ... :) w koncu zaczynasz spostrzegac w tej osobie, nie tylko kogos "od bzykania" ale kogos bliskiego. i zaczynasz cos czuc. Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki.pinocheta Re: bez milosci 22.12.10, 22:46 zawsze glosilem, ze dobry seks jest dla kobiet najwazniejszy dobry ruchacz zawsze jest lepiej postrzegany niz inteligent/interesujacy/zaradny/odpowiedzialny Odpowiedz Link Zgłoś
cleare Re: bez milosci 22.12.10, 22:54 kombinerki.pinocheta napisał: > zawsze glosilem, ze dobry seks jest dla kobiet najwazniejszy > dobry ruchacz zawsze jest lepiej postrzegany niz inteligent/interesujacy/zaradn > y/odpowiedzialny a jeszcze polacz to wszystko razem.... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: bez milosci 22.12.10, 22:55 kombinerki.pinocheta napisał: > zawsze glosilem, ze dobry seks jest dla kobiet najwazniejszy > dobry ruchacz zawsze jest lepiej postrzegany niz inteligent/interesujacy/zaradn > y/odpowiedzialny No widzisz jak ty dobrze znasz kobiety? Znawca kobiet. Podręczniki pisz. Albo felietony do Playboya. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: bez milosci 23.12.10, 09:20 kombinerki.pinocheta napisał: > zawsze glosilem, ze dobry seks jest dla kobiet najwazniejszy > dobry ruchacz zawsze jest lepiej postrzegany niz inteligent/interesujacy/zaradn > y/odpowiedzialny Upraszczasz. W czasie seksu produkuje się oksytocyna, pojawia się przywiązanie. Nie musi być dobry, chyba;) Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: bez milosci 22.12.10, 23:17 A czy to w ogóle można związkiem nazwać? :P Odpowiedz Link Zgłoś