Dodaj do ulubionych

cos dla siebie

23.11.10, 22:51
Hej,
Byliscie kiedys na jakichs warsztatach psychologicznych, szkoleniach itd.? Mozecie jakies polecic?
Chodzilam jakis czas do psychologa, bardzo mi to pomoglo i w zasadzie juz nie potrzebuje takich indywidualnych spotkan ale czuje, ze potrzebuje robic cos dla siebie i chetnie bym wziela udzial w czyms takim. Tylko w Warszawie jest tego mnostwo, ciezko cos wybrac a nie chcialabym na darmo wydac pieniedzy. Warto w ogole?
Obserwuj wątek
    • bijatyka Re: cos dla siebie 23.11.10, 22:59
      Namówiła mnie kiedyś koleżanka. Na warsztaty z "inteligencji emocjonalnej". To nie jest dla wszystkich. Dla mnie nie. Te wszystkie zajęcie grupowe oraz gremialne popadanie w łzy lub euforię jedzie mi z daleka wielką ściemą. Owszem było sympatycznie. Kobiety (tylko kobiety tam były) miłe, ale nie wybiorę się więcej. Znam osoby, które regularnie uczęszczają na tego rodzaju meetingi lub jakieś wyjazdy wakacyjne. Nie lubię tego: złapmy się za ręce !
      Ale potrafiłam przeliczyć, ile się na tym da zarobić. Nieźle, nieźle.
      • cramberry Re: cos dla siebie 23.11.10, 23:04
        Ach, no wlasnie tego sie boje. Dla mnie tez nie są jakies wielkie gromadne spędy i jak to nazwalas 'popadanie w euforię'. Bylam u kilku psychologow i wlasnie tez przeliczalam ile kasuja za jakies tendencyjne pytania i laskawe wysluchanie mnie. Bylam zniechecona ale wreszcie trafilam na swietna pania psycholog, ktora byla naprawde wspaniala i baardzo mi pomogla. Ona tez prowadzi warsztaty ale niestety nie moge chodzic bo pracuje w tych godzinach. Dlatego szukam jakiejs alternatywy.
        • bijatyka Re: cos dla siebie 23.11.10, 23:10
          Jeśli jej ufasz, niech może ona Ci poradzi. Na pewno zna coś, co pogłoby Ci się spodobać i oczywiście przede wszystkim pomóc. Niestety na tym polu mnóstwo jest różnych dziwaków i cudotwórców z NLP. Łatwo się zrozczarować i wyrzucić kupę kasy. Niektóre spotkania sobotnio-niedzielne koszują 500-700 złotych.
          • profesor.pimko Re: cos dla siebie 23.11.10, 23:31
            A gdybys tak pomogla innym jednoczesnie pomagajac sobie?
            Znalazla zajecie w jakiejs organizacji spolecznej. Zajela sie chorymi dziecmi czy doroslymi umozliwiajac rodzinie wyjscie po zakupy, spacer czy zwykle pojscie do fryzjera.

Do nas przychodzi spolecznie taka pani. Mloda dziewczyna, ktora zostaje z mezem dwie, trzy godziny. Ja moge wyjsc spokojnie wiedzac, ze jest bezpieczny i nie jest sam.
            • cramberry Re: cos dla siebie 25.11.10, 11:39
              Dzięki, pomyslę o tym. I naprawdę nikt więcej nie ma zadnych doswiadczen w temacie:)?
            • grassant Re: cos dla siebie 25.11.10, 12:27
              jest bezpieczny i nie jest sam.

hehe... bezpieczny, że nie wyskoczy do innej?
    • sweet_pink Re: cos dla siebie 25.11.10, 11:52
      Ja byłam jak byłam w kryzysie i byłam na warsztatach darmowych.
      Bardzo mi się podobały weekendowe warsztaty aktywizujące i połączenie warsztatów asertywności z samoobroną. A i jeszcze byłam na warsztatach kreatywności :)
      Ogólnie jeśli interesujesz się jakoś bardziej psychologią to ameryki na nich nie odkryjesz, ale można wynieść dobry nastrój i jakieś pomysły na swoje problemy.

A polecam się rozejrzeć czy w twoim mieście jest uniwerek z wydziałem psychologii, bo tam można trafić na darmowe szkolenie prowadzone przez studentów w ramach prac magisterskich/doktorskich/zaliczeń. Takie szkolenia są nadzorowane i zazwyczaj mają lajtową tematykę.
    • exorbitante Re: cos dla siebie 25.11.10, 12:44
      Mnie tam nie ma, ale moje koleżanki od kilku lat chodzą i chwalą:

www.dojrzewalnia.pl/serwis/festiwale/progressteron21/21-progressteron-warszawa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka