free_40latek
29.12.10, 12:28
Witam
Czy mam jeszcze szansę na miłość z wzajemnością przy poniższych okolicznościach?
Jestem po czterdziestce, kawaler, bez zobowiązań. Byłem w kilku krótkotrwałych związkach, ale żaden nie zakończył się założeniem rodziny.
Przez dłuższy czas (pomiędzy 30 a 40) przestałem szukać miłości i poświęciłem się nauce i karierze. Zmieniłem zawód, mam fajną pracę, moja sytuacja finansowa jest bardzo dobra.
I od około roku przebudziło się we mnie pragnienie posiadania rodziny. Właściwie obecnie myślę tylko o tym. Tylko, że... Lubię ładne kobiety, inteligentne, ale zarazem skromne, trochę nieśmiałe. Chciałbym poznać kobietę młodszą, pragnącą mieć dzieci.
Przez ten okres nauki i pracy zmieniłem styl życia. Nie bywam na imprezach, lubię spokój, ciszę itp. Gdzie mam poznać taka kobietę?
Mieszkam w małym mieście. Pracuję dużo, do późna.
Sam jestem łysiejącym brunetem, wysokim 188 cm, szczupłym facetem. Wrażliwcem.
Założyłem profil na zapisanych, darling i kiepsko mi idzie.
Pewnie ze względu na wiek nie odpowiadaja na moje wiadomności kobiety około trzydziestki. Zaś zainteresowane moją osoba są kobiety grubo po czterdziestce, które nawet w swoich profilach piszą, że nie chcą mieć już dzieci.
Druga sprawa, to trafić na osobę z odpowiadającym mi wyglądem i osobowością - zaczynam wątpić, czy jeszcze spotkam ta jedyną i z tego powodu jest mi coraz ciężej normalnie żyć.
Napiszcie, co radzicie? Może powinienem zrezygnować z niektóreych priorytetów np. z atrakcyjnego wyglądu partnerki lub z chęci posiadania dzieci, ale dlaczego? Przecież chodzi o miłość a nie kontrakt, o uczucie...