ka.rp 15.01.11, 20:58 albo innych straszydeł z dzieciństwa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
salma75 Re: Kto się boi Buki 15.01.11, 21:12 ka.rp napisał: > albo innych straszydeł z dzieciństwa? No, Buki zawsze się bałam. Brzydka Buka :/. I wampirów. Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: Kto się boi Buki 15.01.11, 21:13 salma75 napisała: > No, Buki zawsze się bałam. Brzydka Buka :/. > I wampirów. chciałem napisać to samo, przez bukę uciekłem kiedyś z płaczem z teatru, wampirów boję się do tej pory Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia Re: Kto się boi Buki 15.01.11, 21:20 ka.rp napisał: > albo innych straszydeł z dzieciństwa? a) Sitowia, b) Krzesiwa. Nie wiedziałam dokładnie, co to jest, ale brzmiało wystarczająco strasznie. Odpowiedz Link Zgłoś
tymczasowaola Re: Kto się boi Buki 15.01.11, 21:44 Ja się boję bibuły. Nie wiedziałam o niej, na szczęście kuzyn mnie poinformował. Odpowiedz Link Zgłoś
ka.rp Re: Kto się boi Buki 15.01.11, 21:54 Ach ci kuzyni :) Mnie nastraszył Czarną Ręką. To taka latająca dłoń jak służący u Adamsów ale dusi ludzi jak śpią. Czai się w meblach, zakamarkach, może być wszędzie. Jest bardzo silna. Odpowiedz Link Zgłoś
tymczasowaola Re: Kto się boi Buki 15.01.11, 21:59 U nas w podstawówce była "Niewidzialna ręka". w piwnicach zostawiała ślady. Odpowiedz Link Zgłoś
ka.rp Re: Kto się boi Buki 15.01.11, 22:15 Niewidzialna ręka, to była taka organizacja skautowska, która pomagała samotnym, biednym ludziom. W piwnicy mogli drzewa na opał narąbać. Odpowiedz Link Zgłoś
tymczasowaola Re: Kto się boi Buki 15.01.11, 22:19 Wiem że była. ale u nas się dzieci tym straszyły. a ślady w piwnicy robili starsi - brudzili dłonie i odciskali je na ścianach. Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: Kto się boi Buki 16.01.11, 11:25 > Ach ci kuzyni :) Mnie nastraszył Czarną Ręką. To taka latająca dłoń jak służący > u Adamsów ale dusi ludzi jak śpią. Czai się w meblach, zakamarkach, może być w > szędzie. Jest bardzo silna. Znamy sie??? Mnie kuzyn tez Czarna Lapa straszyl...Brr! Odpowiedz Link Zgłoś
zloty.strzal Re: Kto się boi Buki 15.01.11, 22:01 Ja się bałam czołówki (tak to się nazywa?) Sensacji XX wieku, jak ten czołg lufę w stronę kamery skręcał. Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier.kowalska Re: Kto się boi Buki 15.01.11, 22:03 Buki się nie bałam, bo mi się wydawała strasznie smutna. Bałam się hatifnatów... Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Kto się boi Buki 15.01.11, 22:13 inzynier.kowalska napisała: > Bałam się hatifnatów... Tak, hatifnaty też były strraaszne... Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Kto się boi Buki 16.01.11, 14:23 Postacie z Muminków ogólnie były takie psychodeliczne:/ Odpowiedz Link Zgłoś
jej_torebka Re: Kto się boi Buki 16.01.11, 20:06 > Buki się nie bałam, bo mi się wydawała strasznie smutna. > Bałam się hatifnatów... podpisuję się obiema ręcyma Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Kto się boi Buki 15.01.11, 22:15 I Buka, dla niezorientowanych. No niech mi ktoś powie, że nie była przerażająca! Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier.kowalska Re: Kto się boi Buki 15.01.11, 22:30 Dla mnie nie była... już nie pamiętam szczegółów z książki, ale coś tam było takiego, że ona lgnęła do światła i ciepła, bo jej było zawsze zimno. Coś mi tam ledwo ledwo się przypomina, że Buka kiedyś usiadła na ognisku, żeby się ogrzać, i to ognisko prawie natychmiast zgasło... No już prawie płaczę :( Przecież to tragiczna postać :( Jak byłam dzieckiem to strasznie jej współczułam i chciałam, żeby sobie znalazła przyjaciela. Nawet dorysowywałam na obrazkach z Buką różne stworki i potworki, żeby miała kumpli :) Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: Kto się boi Buki 16.01.11, 22:05 salma75 napisała: > I Buka, dla niezorientowanych. To Buka w burce? Faktycznie przerażająca. Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Kto się boi Buki 16.01.11, 22:36 eat.clitoristwood napisał: > To Buka w burce? > Faktycznie przerażająca. No właśnie! Może tam pod spodem kryła się piękna kobieta? :) Odpowiedz Link Zgłoś
tymczasowaola Re: Kto się boi Buki 15.01.11, 22:22 Pamiętacie "Marsz wilków" z pana kleksa? the grudge się chowa. Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Kto się boi Buki 15.01.11, 22:23 tymczasowaola napisała: > Pamiętacie "Marsz wilków" z pana kleksa? the grudge się chowa. OMG, to też mi się po nocach śniło, brrr... Odpowiedz Link Zgłoś
kkuki Re: Kto się boi Buki 15.01.11, 22:57 :/ To była moja zmora. Podejrzewam, że nawet teraz po obejrzeniu tego to światła by były pozapalane w całym domu. Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: Kto się boi Buki 15.01.11, 23:08 W swoim małym rozumku wykasowywałam ten fragment filmu, jako jakiś zupełnie niezwiązany z fabułą. Ale i sen o siedmiu szklankach był jakiś taki... Odpowiedz Link Zgłoś
tymczasowaola Re: Kto się boi Buki 15.01.11, 22:26 No i "O czym szumią wierzby: zdjęte z ekranu po lawinie protestów rodziców zastraszonych dzieci" PS. fajny wątas. Odpowiedz Link Zgłoś
ka.rp Re: Kto się boi Buki 15.01.11, 22:30 Mój synek bał się Tekli, tej wstrętnej pajęczycy z Pszczółki Mai. Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Kto się boi Buki 15.01.11, 22:31 Ja pamiętam jak ukradkiem podejrzałam fragment polskiego horroru "Wilczyca". Długo ze snem problemy miałam :/. Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: Kto się boi Buki 15.01.11, 23:06 Naprawdę rodzice protestowali? Ale "bajka" swoją drogą jakoś mało kojąco mi się kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
tymczasowaola Re: Kto się boi Buki 16.01.11, 14:19 Serio. Długo na ekranach nie gościła. Odpowiedz Link Zgłoś
sootball Re: Kto się boi Buki 15.01.11, 22:51 Nigdy, ani Buki, ani Hatifnatów. Za to niektórzy moi rówieśnicy, to było coś strasznie strasznego. Odpowiedz Link Zgłoś
say.you.will Re: Kto się boi Buki 15.01.11, 23:58 I Buki, i Hatifnatów. Mała Mi też zawsze wydawała mi się dziwnie podejrzana... Potem bałam się "Miasteczka Twin Peaks" oglądanego ukradkiem spod kołdry i naszego "997", po którym obawiałam się wracać sama do domu od koleżanki mieszkającej blok dalej. Traumatyczne przeżycia, naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
k2i Buki to nie.. 16.01.11, 11:18 ...ale jak dzieckiem byłem to chyba na dwójce leciał taki czeski chyba film o takim diable mieszkającym w lesie czy coś to taki serial był chyba...tak przez mgłę pamiętam to....ale jak ja się bałem tego....masakra Odpowiedz Link Zgłoś
k2i Re: Buki to nie.. 16.01.11, 11:24 a najlepiej to pamiętam jak 9 lat miałem i ojca ubłagałem na Park Jurajski, cholera scena w kuchni z welociraotorami oglądałem z zamkniętymi oczami i już z kina chciałem wybiec:D... ale film do tej pory świetnie wspominam Odpowiedz Link Zgłoś
say.you.will Re: Buki to nie.. 16.01.11, 12:39 "Przyjaciel wesołego diabła"...? Oj, pamiętam te koszmary dzieciństwa ;) Dla przypomnienia Diabeł Piszczałka we własnej osobie: Ja kudłaty, durnowaty... i: Diabeł Piszczałka Godne uwagi są komentarze pod filmikiem, pewnie odzwierciedlają odczucia wielu z nas :))) Odpowiedz Link Zgłoś
k2i Re: Buki to nie.. 16.01.11, 21:09 no komenty poczytałem i powiem wam że z przyjemnością też bym dokopał autorom tego filmu...miałe chyba z 6 lat jak to leciało ale śniło mi się to nie raz... fredy kruger to wymiękał przy tym:) a Buka jakoś na mnie nigdy wrażenia nie robiła....no i uwielbiałem Miasteczko twin peaks Odpowiedz Link Zgłoś
tabeletka Re: Kto się boi Buki 16.01.11, 14:30 karlsson z dachu, o taki: ciotka przywiozla z rfnu, byl dwa razy wiekszy ode mnie, rany jak ja sie go balam. najpierw zostal schowany za wersalke, ale to nie wystarczylo, w koncu wyladowal w garazu. do tej pory jak jestem niegrzeczna, moj facet mnie nim straszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
ind-ja Re: Kto się boi Buki 16.01.11, 16:56 ja balam sie Misia Korargola i Piszczalki z filmu Przyjaciele wesolego diabla Odpowiedz Link Zgłoś
jej_torebka Re: Kto się boi Buki 16.01.11, 20:10 ja nie znosiłam misia Koralgola. zupełnie tak jak i pangwina Pik-Poka. jakieś takie pipkowate były te postacie. Odpowiedz Link Zgłoś
maki-chan Re: Kto się boi Buki 16.01.11, 20:19 Buka i hatifnaty -to straszydła z dzieciństwa.. Odpowiedz Link Zgłoś
k2i nasi śmiertelni wrogowie snu z dzieciństwa 16.01.11, 21:12 www.youtube.com/watch?v=cthFQ5gwn4c&feature=related nasi śmiertelni wrogowie snu z dzieciństwa Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: Kto się boi Buki 16.01.11, 21:14 godzilli, mecha-godzilli i king-konga Odpowiedz Link Zgłoś
repsss Re: Kto się boi Buki 18.01.11, 00:48 Jak ktoś już wczęnsiej napisał - Buka raczej smutna była niż straszna. Natomiast na Piszczałkę jest wyrok u mnie na osiedlu : D Odpowiedz Link Zgłoś
ka.rp Re: Kto się boi Buki 18.01.11, 21:49 Niestety nie. Ktoś musi dbać o nasz PKB, bo by kobiety wyginęły z głodu. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-soffie Re: Kto się boi Buki 18.01.11, 22:06 przyznaj się, że chociaż na chorobowym jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
ka.rp Re: Kto się boi Buki 18.01.11, 22:13 Nie mam czasu chorować. Jesli choruję, to po pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-soffie Re: Kto się boi Buki 18.01.11, 22:18 czyli wszystko jasne, jesteś po pracy, chorujesz - objawia się to nadmierną ilością postów nie powiem jakich :) Odpowiedz Link Zgłoś