Dodaj do ulubionych

Jak sie dostaje prace modelki...

25.01.11, 00:02
takiej co to ja studenci albo inni uczestnicy mniej profesjonalnych kursow maluja/rysuja? Czy to sa modelki z agancji?
Obserwuj wątek
    • maitresse.d.un.francais Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 00:10
      Czy to sa modelki z agancji?

Żartujesz?

Każda, kto spełnia podstawowe wymogi (np. jak szukają sześćdziesiątki, to mając lat 20 nie należy się zgłaszać i odwrotnie) i potrafi godzinę siedzieć bez ruchu.

Jeśli akt, to też każda, która potrafi siedzieć goła przed grupą obcych ludzi.

W guglu się szuka, na ASP, dzwoni po telefonach nie-profesjonalnych kursów. Proste.
      • 0riana Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 00:20
        Acha, czyli to nie bedzie nic glupiego jak ni z tego ni z owego wyskocze z zapytaniem czy nie potrzebuja panienki do malowania, mimo ze nigdy zadnego modellingu nie odstawialam?
        • 0ffka Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 00:22
          Tak zrób.
    • erillzw Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 00:24
      Nie.
      taka modelka musi byc ksztaltna :)
      Szczuplych sie nie zatrudnia ;)
    • jej_torebka Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 09:30
      dzwoń bez skrępowania, choć powiem Ci, że jeżeli jesteś ładna i szczupła, to nie będziesz ulubioną modelką.

dużo ciekawsze są pomarszczone, grube kobiety po sześćdziesiątce. więcej załamań światła, bardziej plastyczna bryła, w fałdach tłuszczu można poimprowizować, no wiadomo ;)
      • menk.a Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 09:35
        jej_torebka napisała:

> dzwoń bez skrępowania, choć powiem Ci, że jeżeli jesteś ładna i szczupła, to ni
        > e będziesz ulubioną modelką.
        >
        > dużo ciekawsze są pomarszczone, grube kobiety po sześćdziesiątce. więcej załamań światła, bardziej plastyczna bryła, w fałdach tłuszczu można poimprowizować,
        > no wiadomo ;)
        >
        >

Znaczy kostropate mają większe szanse?? W sensie są ciekawszym obiektem do malowania lub rzeźbienia?
        • asiu_3 Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 09:47
          No pewnie! Mlode, gladkie cialo bez faldek jest po prostu nudne do rysowania :)
          • menk.a Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 10:02
            asiu_3 napisała:

> No pewnie! Mlode, gladkie cialo bez faldek jest po prostu nudne do rysowania :)

Dobra. To piszę się na taką modelkę.:]
            • jej_torebka Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 10:45
              widziałam Cię. nie nadasz się ;P
              • menk.a Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 10:55
                Mogłabym się postarać... i miałabym jakiś ładny portret czy cóś.:P
                • jej_torebka Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 10:58
                  no topsz.., zacznij więcej jeść, to pogadamy ;)
                  • menk.a Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 11:05
                    Je dużo. Naprawdę. I jem wszystko. I chodzę w permanentnej ciąży spożywczej. Poważnie. Przecież płaska nie jestem, więc byłoby co malować. Mam górki, dołki, zagłębienia. No.;)
                    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 11:08
                      menk.a napisała:

> Je dużo. Naprawdę. I jem wszystko. I chodzę w permanentnej ciąży spożywczej. Po
                      > ważnie. Przecież płaska nie jestem, więc byłoby co malować. Mam górki, dołki, z
                      > agłębienia. No.;)

Czyli masz figurę "malarską" :D :D
                      • menk.a Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 11:32
                        Torebka twierdzi, że byłabym bardziej malarska, gdybym była większa.:P
                        • jej_torebka Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 11:36
                          Torebka ma rację. Niejedno ciało malarskie widziała ;)
                        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 11:52
                          menk.a napisała:

> Torebka twierdzi, że byłabym bardziej malarska, gdybym była większa.:P

Ale dzieła powstawały by większe pod względem sławy, czy tylko rozmiaru ram? :D
          • testowy333 Re: gladkie cialo nudne do rysowania 07.02.11, 17:20
            Fakt - lepiej fotografować ;)

A co do rysowania, to może zrobić tak: niech początkujący zaczynają od tych łatwych i gładkich, a cyzelują warsztat na coraz trudniejszych i bardziej pomarszczonych? ;->
    • asiu_3 Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 09:45
      No co Ty, nie musisz byc zadna modelka. Do uczelnianych aktow biora zazwyczaj grube starsze panie. A na kursach przygotowawczych z kolei rysuje sie glownie zgrabne nastolatki. Mysle, ze najlatwiej Ci bedzie znalezc prace modelki w jakiejs malej szkolce rysunku, po prostu pojdz tam i zapytaj. Tylko pamietaj, ze 3 godziny stania nieruchomo to trudne zadanie. Pozniej wszystko bedzie Cie bolalo. Jak juz bedziesz pozowala to ubieraj sie w obcisle rzeczy (najlepiej legginsy i podkoszulek) i przed przerwa zapamietuj jak stalas. Najbardziej wkurzajace modelki to te, ktore sie wierca i np. ziewaja.
    • piotr_57 Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 09:46
      0riana napisała:

> takiej co to ja studenci albo inni uczestnicy mniej profesjonalnych kursow malu
      > ja/rysuja? Czy to sa modelki z agancji?

Zrób sobie kilkadziesiąt profesjonalnie wykonanych zdjęć, a następnie wysyłaj je wszędzie gdzie tylko masz nadzieję znaleźć zatrudnienie, również do agencji modelek i modeli.
      Takie zbiory są przeszukiwane przez zainteresowanych i jeśli masz szczęście...
    • berta-live Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 09:59
      Tak jak poprzednicy mówili. Trzeba podzwonić po ASP szkołach malowania itp i w sekretariacie dowiedzieć się wszystkiego. I nie jest to lekka praca. I jeszcze mało płacą.
      • horpyna4 Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 13:30
        Praca jest parszywa, kwalifikuje się do prac wykonywanych w tzw. "warunkach szkodliwych".

Wcale nie żartuję, czytałam na ten temat kiedyś w jakimś behapowskim pisemku. Takie kilkugodzinne siedzenie bez ruchu przyczynia się do chorób układu krążenia. Dochodzą do tego jeszcze częste przeziębienia.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 10:52
      Możesz też pomyśleć o fotografach - ci dobrzy lubią mieć szeroki wybór modelek w zależności od zamysłu artystycznego.
    • 0riana Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 11:12
      Wyslalam kilka maili, jeden do art college na moim wlasnym uniwerku i kilka do szkolek oferuajcych wieczorne kursy.
      Jedna ze szkolek odpisala ze maja juz modelki na ten semestr, druga ze tez, ale moge im wyslac CV. Chyba skecz, i co w tym CV mialo by byc? :-)

Ja tam taka gladka nie jestem, cere mam potradzikowa i kilka ciekawych blizn :-)
      Chcialam zaspokoic moje eshibicjonistyczne ciagoty, ale tylko malunkami, fotki z ktorymi nie wiadomo co sie potem dzieje odpadaja. No i agencja modelek to juz krok za daleko - z czym do ludzi! (w sensie ja z czym ;-) )
      • alpepe Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 11:55
        dobre z tym cv. Mają poczucie humoru dowcipnisie.
        • 0riana Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 12:07
          ciekawe czy zalezaloby im na wielkiej focie mojej facjaty, czy tez powinnam opisac moja oszalamiajaca kariere naukowa :-)
          • mumia_ramzesa Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 15:13
            Jestes tuz przed obrona doktoratu i chcesz zarabiac pozowaniem nago w jakiejs szkolce rysunku?
            • alpepe Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 15:22
              a co w tym złego? Zaspokaja swój narcyzm nikogo nie raniąc.
              • 0riana Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 15:34
                o to to to!
                nie mowiac o tym, ze nia mam dochodow od 4 m-cy, ale akurat nie specjalnie o to chodzi :-)
                • mumia_ramzesa Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 16:22
                  Przyjacielowi bym odradzala. Juz lepiej pojechac do innego miasta i pokazywac w parku, jak sie musi.
                  • 0riana Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 16:31
                    a dlaczego lepiej?
                    • jej_torebka Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 16:38
                      wiesz, świeże powietrze, natura. można nakarmić kaczki.
                      • 0riana Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 16:40
                        kaczki nakarmic? ale w co ja chleb schowam, jak bede gola po tym parku latac?
                        • jej_torebka Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 16:43
                          doprawdy, głupie pytanie.
                          • 0riana Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 16:47
                            domagam sie odpowiedzi!
                            • jej_torebka Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 16:54
                              wstydzę się tak przed 22.
                        • mumia_ramzesa Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 16:52
                          > kaczki nakarmic? ale w co ja chleb schowam, jak bede gola po tym parku latac?

To nie wiesz, ze trzeba miec plaszczyk i go rozchylac?
                          • 0riana Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 16:57
                            ale ja chce d.pe pokazywac!
                            • mumia_ramzesa Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 17:02
                              To zaloz sobie fartuch zapinany z tylu. Bedziesz atakowac tych idacych za Toba (to nawet lepiej, bo bardziej znienacka).
                              • 0riana Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 17:05
                                zle sie wyrazilam. ja chce WSZYTKO pokazywac ;-) tym kaczkom najlepiej
                                • mumia_ramzesa Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 17:16
                                  Ale nie da sie jednoczesnie pokazywac przodu i tylu, chyba ze z duzym lustrem bedziesz chodzic.
                                  • 0riana Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 17:22
                                    moge piruety robic! poza tym jezeli bede miala do czynienia z 2 kaczkami, to bede naraz pokazywac i przod i tyl, o ile kaczki beda odpowiednio rozlokowane.
                                    • mumia_ramzesa Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 17:27
                                      To najlepiej na jakims mostku.
                      • 0ffka modelka ASP 25.01.11, 16:46
                        Och... czepiacie się ;)
                        0riana chce tylko zrobić karierę, jak pani Barbara Kwarc, przykładowa modelka ASP:
                        www.youtube.com/watch?v=3Cm3N007eIQ&feature=related
                        • 0riana Re: modelka ASP 25.01.11, 16:48
                          no, trzeba byc do przodu a nie do tylu!
                          • 0ffka Re: modelka ASP 25.01.11, 16:51
                            0riana napisała:

> no, trzeba byc do przodu a nie do tylu!

Ty cholero :) wkręciłaś mnie! :D
                            heh... ludziom nudzi się po nocach..
                            Ale wątki o namaszczaniu były lepsze:
                            forum.gazeta.pl/forum/w,396,121327633,121327633,patriarcha.html
                            • 0riana Re: modelka ASP 25.01.11, 16:59
                              ale o co cho z tym wkrecaniem? ja na serio pisalam. fakt z bylam lekko nawalona po kursie degustacji wina, ale chodzi mi taki pomysl po glowie, zeby sie przed ludzmi porozbierac :-)
                              • 0ffka Re: modelka ASP 25.01.11, 17:09
                                ... na maila dostałaś takie samo info, jak napisała Ci Maitresse.d.un.francais.
                                Rób jak dobrzy ludzie Ci radzą a będzie dobrze.
                                • 0riana Re: modelka ASP 25.01.11, 17:24
                                  No wlasnie, dzieki za maila. Zrobilam jak kazalyscie, ale szkoly do ktorych sie zglosilam nie szukaja nikogo na najblizszy semestr a potem to mi pewnie przejdzie, bo dajcie bogowie, bede miala super wypasiona robote w londynie :-)
    • zeberdee24 Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 17:24
      Modelek to nie wiem, mój wujek który jest emerytowanym górnikiem pozował na ASP, ponoć odpowiedział na jakieś ogłoszenie w lokalnej prasie i go zatrudnili.
      • 0riana Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 17:24
        na golasa?
        • mumia_ramzesa Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 17:30
          Najczesciej pozuje sie na golasa, kto by tam ukladal te faldy szat jak u Nike z Samotraki.
        • zeberdee24 Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 17:38
          A nie wiem czy nago, jakoś mnie to interesowało.
          • zeberdee24 Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 17:38
            *nie interesowało.
    • kokoryczko Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 18:00
      Czarek Mończyk jest specem od modelingu
    • eastern-strix Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 21:39
      musisz być przygotowana na np. 60 minut bez ruchu z mokra głową, bo stuneci mają się nauczyć malować mokre ciało.

wiem, koleżanka tak pracowała.
    • akle2 Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 21:42
      Słyszałam, że się marźnie i mało płacą.
      • lonely.stoner Re: Jak sie dostaje prace modelki... 29.01.11, 17:53
        albo zacznij od tej strony Tekst linka pozowanie do zdjec jest ciezkie a co dopiero stanie bez ruchu przez np.3 h.
        • pallag Re: Jak sie dostaje prace modelki... 29.01.11, 23:09
          czytać tego nie mogę... prace się dostaje z ulicy, przychodzisz np. na ASP np. na Wydział Malarstwa i mówisz, że chcesz pozować. Najczęściej proszą o pozostawienie kontaktu bo na ASP często dzwonią szukający takich modelek na kursy, czy np. do filmu. Modelki są potrzebne zawsze. Stawka godzinowa w Warszawie na ASP to 12 zł/h brutto bez względu czy akt czy nie. Nie stoi się 3h bez ruchu, przerwy są gdzieś co pół godziny po 5-10 minut. Max w jednej pozie jednego dnia pracuje się 4h.
    • stackwaddy Re: Jak sie dostaje prace modelki... 29.01.11, 21:12
      Lubię to !
      • gyor oto graniczny 30.01.11, 01:54
        dowod, ze internet dla wszystkich to zdecydowanie zly pomysl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka