0riana 25.01.11, 00:02 takiej co to ja studenci albo inni uczestnicy mniej profesjonalnych kursow maluja/rysuja? Czy to sa modelki z agancji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maitresse.d.un.francais Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 00:10 Czy to sa modelki z agancji? Żartujesz? Każda, kto spełnia podstawowe wymogi (np. jak szukają sześćdziesiątki, to mając lat 20 nie należy się zgłaszać i odwrotnie) i potrafi godzinę siedzieć bez ruchu. Jeśli akt, to też każda, która potrafi siedzieć goła przed grupą obcych ludzi. W guglu się szuka, na ASP, dzwoni po telefonach nie-profesjonalnych kursów. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
0riana Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 00:20 Acha, czyli to nie bedzie nic glupiego jak ni z tego ni z owego wyskocze z zapytaniem czy nie potrzebuja panienki do malowania, mimo ze nigdy zadnego modellingu nie odstawialam? Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 00:24 Nie. taka modelka musi byc ksztaltna :) Szczuplych sie nie zatrudnia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jej_torebka Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 09:30 dzwoń bez skrępowania, choć powiem Ci, że jeżeli jesteś ładna i szczupła, to nie będziesz ulubioną modelką. dużo ciekawsze są pomarszczone, grube kobiety po sześćdziesiątce. więcej załamań światła, bardziej plastyczna bryła, w fałdach tłuszczu można poimprowizować, no wiadomo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 09:35 jej_torebka napisała: > dzwoń bez skrępowania, choć powiem Ci, że jeżeli jesteś ładna i szczupła, to ni > e będziesz ulubioną modelką. > > dużo ciekawsze są pomarszczone, grube kobiety po sześćdziesiątce. więcej załamań światła, bardziej plastyczna bryła, w fałdach tłuszczu można poimprowizować, > no wiadomo ;) > > Znaczy kostropate mają większe szanse?? W sensie są ciekawszym obiektem do malowania lub rzeźbienia? Odpowiedz Link Zgłoś
asiu_3 Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 09:47 No pewnie! Mlode, gladkie cialo bez faldek jest po prostu nudne do rysowania :) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 10:02 asiu_3 napisała: > No pewnie! Mlode, gladkie cialo bez faldek jest po prostu nudne do rysowania :) Dobra. To piszę się na taką modelkę.:] Odpowiedz Link Zgłoś
jej_torebka Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 10:45 widziałam Cię. nie nadasz się ;P Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 10:55 Mogłabym się postarać... i miałabym jakiś ładny portret czy cóś.:P Odpowiedz Link Zgłoś
jej_torebka Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 10:58 no topsz.., zacznij więcej jeść, to pogadamy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 11:05 Je dużo. Naprawdę. I jem wszystko. I chodzę w permanentnej ciąży spożywczej. Poważnie. Przecież płaska nie jestem, więc byłoby co malować. Mam górki, dołki, zagłębienia. No.;) Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 11:08 menk.a napisała: > Je dużo. Naprawdę. I jem wszystko. I chodzę w permanentnej ciąży spożywczej. Po > ważnie. Przecież płaska nie jestem, więc byłoby co malować. Mam górki, dołki, z > agłębienia. No.;) Czyli masz figurę "malarską" :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 11:32 Torebka twierdzi, że byłabym bardziej malarska, gdybym była większa.:P Odpowiedz Link Zgłoś
jej_torebka Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 11:36 Torebka ma rację. Niejedno ciało malarskie widziała ;) Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 11:52 menk.a napisała: > Torebka twierdzi, że byłabym bardziej malarska, gdybym była większa.:P Ale dzieła powstawały by większe pod względem sławy, czy tylko rozmiaru ram? :D Odpowiedz Link Zgłoś
testowy333 Re: gladkie cialo nudne do rysowania 07.02.11, 17:20 Fakt - lepiej fotografować ;) A co do rysowania, to może zrobić tak: niech początkujący zaczynają od tych łatwych i gładkich, a cyzelują warsztat na coraz trudniejszych i bardziej pomarszczonych? ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
asiu_3 Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 09:45 No co Ty, nie musisz byc zadna modelka. Do uczelnianych aktow biora zazwyczaj grube starsze panie. A na kursach przygotowawczych z kolei rysuje sie glownie zgrabne nastolatki. Mysle, ze najlatwiej Ci bedzie znalezc prace modelki w jakiejs malej szkolce rysunku, po prostu pojdz tam i zapytaj. Tylko pamietaj, ze 3 godziny stania nieruchomo to trudne zadanie. Pozniej wszystko bedzie Cie bolalo. Jak juz bedziesz pozowala to ubieraj sie w obcisle rzeczy (najlepiej legginsy i podkoszulek) i przed przerwa zapamietuj jak stalas. Najbardziej wkurzajace modelki to te, ktore sie wierca i np. ziewaja. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_57 Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 09:46 0riana napisała: > takiej co to ja studenci albo inni uczestnicy mniej profesjonalnych kursow malu > ja/rysuja? Czy to sa modelki z agancji? Zrób sobie kilkadziesiąt profesjonalnie wykonanych zdjęć, a następnie wysyłaj je wszędzie gdzie tylko masz nadzieję znaleźć zatrudnienie, również do agencji modelek i modeli. Takie zbiory są przeszukiwane przez zainteresowanych i jeśli masz szczęście... Odpowiedz Link Zgłoś
berta-live Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 09:59 Tak jak poprzednicy mówili. Trzeba podzwonić po ASP szkołach malowania itp i w sekretariacie dowiedzieć się wszystkiego. I nie jest to lekka praca. I jeszcze mało płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 13:30 Praca jest parszywa, kwalifikuje się do prac wykonywanych w tzw. "warunkach szkodliwych". Wcale nie żartuję, czytałam na ten temat kiedyś w jakimś behapowskim pisemku. Takie kilkugodzinne siedzenie bez ruchu przyczynia się do chorób układu krążenia. Dochodzą do tego jeszcze częste przeziębienia. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 10:52 Możesz też pomyśleć o fotografach - ci dobrzy lubią mieć szeroki wybór modelek w zależności od zamysłu artystycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
0riana Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 11:12 Wyslalam kilka maili, jeden do art college na moim wlasnym uniwerku i kilka do szkolek oferuajcych wieczorne kursy. Jedna ze szkolek odpisala ze maja juz modelki na ten semestr, druga ze tez, ale moge im wyslac CV. Chyba skecz, i co w tym CV mialo by byc? :-) Ja tam taka gladka nie jestem, cere mam potradzikowa i kilka ciekawych blizn :-) Chcialam zaspokoic moje eshibicjonistyczne ciagoty, ale tylko malunkami, fotki z ktorymi nie wiadomo co sie potem dzieje odpadaja. No i agencja modelek to juz krok za daleko - z czym do ludzi! (w sensie ja z czym ;-) ) Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 11:55 dobre z tym cv. Mają poczucie humoru dowcipnisie. Odpowiedz Link Zgłoś
0riana Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 12:07 ciekawe czy zalezaloby im na wielkiej focie mojej facjaty, czy tez powinnam opisac moja oszalamiajaca kariere naukowa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 15:13 Jestes tuz przed obrona doktoratu i chcesz zarabiac pozowaniem nago w jakiejs szkolce rysunku? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 15:22 a co w tym złego? Zaspokaja swój narcyzm nikogo nie raniąc. Odpowiedz Link Zgłoś
0riana Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 15:34 o to to to! nie mowiac o tym, ze nia mam dochodow od 4 m-cy, ale akurat nie specjalnie o to chodzi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 16:22 Przyjacielowi bym odradzala. Juz lepiej pojechac do innego miasta i pokazywac w parku, jak sie musi. Odpowiedz Link Zgłoś
jej_torebka Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 16:38 wiesz, świeże powietrze, natura. można nakarmić kaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
0riana Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 16:40 kaczki nakarmic? ale w co ja chleb schowam, jak bede gola po tym parku latac? Odpowiedz Link Zgłoś
jej_torebka Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 16:43 doprawdy, głupie pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
0riana Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 16:47 domagam sie odpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
jej_torebka Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 16:54 wstydzę się tak przed 22. Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 16:52 > kaczki nakarmic? ale w co ja chleb schowam, jak bede gola po tym parku latac? To nie wiesz, ze trzeba miec plaszczyk i go rozchylac? Odpowiedz Link Zgłoś
0riana Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 16:57 ale ja chce d.pe pokazywac! Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 17:02 To zaloz sobie fartuch zapinany z tylu. Bedziesz atakowac tych idacych za Toba (to nawet lepiej, bo bardziej znienacka). Odpowiedz Link Zgłoś
0riana Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 17:05 zle sie wyrazilam. ja chce WSZYTKO pokazywac ;-) tym kaczkom najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 17:16 Ale nie da sie jednoczesnie pokazywac przodu i tylu, chyba ze z duzym lustrem bedziesz chodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
0riana Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 17:22 moge piruety robic! poza tym jezeli bede miala do czynienia z 2 kaczkami, to bede naraz pokazywac i przod i tyl, o ile kaczki beda odpowiednio rozlokowane. Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 17:27 To najlepiej na jakims mostku. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka modelka ASP 25.01.11, 16:46 Och... czepiacie się ;) 0riana chce tylko zrobić karierę, jak pani Barbara Kwarc, przykładowa modelka ASP: www.youtube.com/watch?v=3Cm3N007eIQ&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: modelka ASP 25.01.11, 16:51 0riana napisała: > no, trzeba byc do przodu a nie do tylu! Ty cholero :) wkręciłaś mnie! :D heh... ludziom nudzi się po nocach.. Ale wątki o namaszczaniu były lepsze: forum.gazeta.pl/forum/w,396,121327633,121327633,patriarcha.html Odpowiedz Link Zgłoś
0riana Re: modelka ASP 25.01.11, 16:59 ale o co cho z tym wkrecaniem? ja na serio pisalam. fakt z bylam lekko nawalona po kursie degustacji wina, ale chodzi mi taki pomysl po glowie, zeby sie przed ludzmi porozbierac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: modelka ASP 25.01.11, 17:09 ... na maila dostałaś takie samo info, jak napisała Ci Maitresse.d.un.francais. Rób jak dobrzy ludzie Ci radzą a będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
0riana Re: modelka ASP 25.01.11, 17:24 No wlasnie, dzieki za maila. Zrobilam jak kazalyscie, ale szkoly do ktorych sie zglosilam nie szukaja nikogo na najblizszy semestr a potem to mi pewnie przejdzie, bo dajcie bogowie, bede miala super wypasiona robote w londynie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 17:24 Modelek to nie wiem, mój wujek który jest emerytowanym górnikiem pozował na ASP, ponoć odpowiedział na jakieś ogłoszenie w lokalnej prasie i go zatrudnili. Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 17:30 Najczesciej pozuje sie na golasa, kto by tam ukladal te faldy szat jak u Nike z Samotraki. Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 17:38 A nie wiem czy nago, jakoś mnie to interesowało. Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 17:38 *nie interesowało. Odpowiedz Link Zgłoś
kokoryczko Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 18:00 Czarek Mończyk jest specem od modelingu Odpowiedz Link Zgłoś
eastern-strix Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 21:39 musisz być przygotowana na np. 60 minut bez ruchu z mokra głową, bo stuneci mają się nauczyć malować mokre ciało. wiem, koleżanka tak pracowała. Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: Jak sie dostaje prace modelki... 25.01.11, 21:42 Słyszałam, że się marźnie i mało płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: Jak sie dostaje prace modelki... 29.01.11, 17:53 albo zacznij od tej strony Tekst linka pozowanie do zdjec jest ciezkie a co dopiero stanie bez ruchu przez np.3 h. Odpowiedz Link Zgłoś
pallag Re: Jak sie dostaje prace modelki... 29.01.11, 23:09 czytać tego nie mogę... prace się dostaje z ulicy, przychodzisz np. na ASP np. na Wydział Malarstwa i mówisz, że chcesz pozować. Najczęściej proszą o pozostawienie kontaktu bo na ASP często dzwonią szukający takich modelek na kursy, czy np. do filmu. Modelki są potrzebne zawsze. Stawka godzinowa w Warszawie na ASP to 12 zł/h brutto bez względu czy akt czy nie. Nie stoi się 3h bez ruchu, przerwy są gdzieś co pół godziny po 5-10 minut. Max w jednej pozie jednego dnia pracuje się 4h. Odpowiedz Link Zgłoś
gyor oto graniczny 30.01.11, 01:54 dowod, ze internet dla wszystkich to zdecydowanie zly pomysl Odpowiedz Link Zgłoś