kombinerki.pinocheta 28.01.11, 21:45 Tak sie zastanawiam, a sam nie mam ochoty ani odwagi by sprawdzic. Widuje zima kobity w rajstopach. Przy -5 to juz chyba nie za ciekawie w takim czyms smigac po miescie. Czy Wam zima w rajstopach nie jest zimno? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: Rajstopy 28.01.11, 21:49 Bywają grube rajstopy. No i jeszcze można włożyć ciepłe majtki. Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: Rajstopy 28.01.11, 21:49 może cie zaskoczę, ale przy minus 5 a nawet minus 10 nie jest mi zimno nawet w pończochach...mam gorące serce;) Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: Rajstopy 12.03.11, 14:25 Jak masz gorące serce to zrób coś wzniosłego i pozbaw mnie cierpienia z powodu prawictwa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolor_purpury Re: Rajstopy 28.01.11, 21:50 rajstopy rajstopom nierówne. ja mam takie 120den a czasami nawet zakładam podwójne Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Rajstopy 29.01.11, 20:10 myślałam że tylko ja taka zboczona jestem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_rzeznika Re: Rajstopy 28.01.11, 21:51 Wręcz przeciwnie. Jak jest mróz to spodnie, zwłaszcza jeansy sztywnieją na nogach i jak postoisz tak z 15 minut na przystanku to robią się zimne. A rajstopki, zwłaszcza te z polarem od wewnątrz mają cały czas kontakt ze skórą, w wyniku pocierania materiałem o ciało wytwarza się ciepełko :D A w ogóle bajka to połączenie rajstopy plus legginsy. Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: Rajstopy 28.01.11, 21:55 Kocham nylonki i nie straszny im żaden mróz i upał :) Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: Rajstopy 28.01.11, 21:59 Zalezy od grubosci rajtop ;) ja zima nosze 100 DEN ;) Dla porownania wiosna i latem nosze 20 DEN lub 7 DEN ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Rajstopy 29.01.11, 09:25 Ja mam 250 DEN, a widziałam też takie 600 DEN;P Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Rajstopy 15.06.11, 13:31 nigdy do łba by mi nie przyszlo nazwac to 600den ja zawsze dzielilam rajstopki na zwykle... do 60den... nie widywalam wtedy wiekszych den...i dziergane/dzianinowe.. gdzie zamiast systemu luzno szytej siateczki z cieniutenkich niteczek jest po prostu material Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: Rajstopy 26.02.11, 17:46 erillzw napisała: > Zalezy od grubosci rajtop ;) > ja zima nosze 100 DEN ;) > Dla porownania wiosna i latem nosze 20 DEN lub 7 DEN ;) Tyle den? Kurde, a my z Morycem fascynowaliśmy się drugim dnem. Odpowiedz Link Zgłoś
princessjobaggy Re: Rajstopy 28.01.11, 22:00 Czasem jest zimno, niekoniecznie az przy -5. Jak tylko poczuje, ze zaczynaja mi marznac uda (lekko pieka), przyspieszam, zeby je troche rozgrzac. Ogolnie staram sie nie szwedac w krotkich spodnicach w srodku zimy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.chaosu Re: Rajstopy 28.01.11, 22:14 Mnie teraz w 60 den jest ciepło. Mam odkryte tylko kolana. Resztę zasłaniają buty, spódnica i płaszcz. ;) Jak jest bardzo zimno to getry/grube podkolanówki albo spodnie (+rajstopy) zakładam. Odpowiedz Link Zgłoś
ala.b30 Re: Rajstopy 28.01.11, 22:57 Mnóstwo mężczyzn o to pyta. Nie, nie jest zimno. Rajstopy mają różne grubości, w moim przypadku takie zwykłe, najcieńsze sprawdzają się jeszcze przy 0 st. Potem już te grubsze, ale nie jakieś pancerne. Odpowiedz Link Zgłoś
szanim Re: Rajstopy 28.01.11, 23:07 niech chodza nawet jak -30 byle nie pod spodniami:) Odpowiedz Link Zgłoś
na_pierwszy_rzut_blond Re: Rajstopy 28.01.11, 23:36 Ja nie noszę rajstop, nawet jak jest mróz trzaskający. Pończochy jak trza założyć spódnice. Rajstopy wywołują uczucie, jak bym była w kalesonach :-( Odpowiedz Link Zgłoś
green-chmurka Re: Rajstopy 29.01.11, 00:23 na_pierwszy_rzut_blond napisała: > Ja nie noszę rajstop, nawet jak jest mróz trzaskający. > Pończochy jak trza założyć spódnice. > Rajstopy wywołują uczucie, jak bym była w kalesonach :-( --------------------------------------- lo matko boska, mnie to by majtki do pitki przymarzly jak bym tylko w ponczochach latala. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Rajstopy 29.01.11, 08:23 A potem placz bedzie, ze w ciaze zajsc nie moze, bo permanentne zapalenie przydatkow se zalatwila :(. Odpowiedz Link Zgłoś
slottka.ja Re: Rajstopy 26.02.11, 18:16 annajustyna napisała: > A potem placz bedzie, ze w ciaze zajsc nie moze, bo permanentne zapalenie przyd > atkow se zalatwila :(. oj kobity nie przesadzajta, jak jest mus to i w pończochach bez majtów wychodze;))) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Rajstopy 29.01.11, 00:19 Triszeńke fizyki do klasy czwartej i człowiek się gubi :F Otusz w rajtuzach jest cieplej niz np. w dżinsach, bo się wytwarza na nodze co? no? no :) jeeewesu, jak się harąbałM Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Rajstopy 29.01.11, 20:13 no to u mnie widać się nie wytwarza cokolwiek to miało być :D Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: Rajstopy 29.01.11, 01:37 przy -15 o jeansy sztywnieja i przymarzaja do nogi, wtedy musi byc gruba rajstopka (70-100den) i legginsy, ewentualnie cienka rajstopka i jeansy?? Odpowiedz Link Zgłoś
2.filemonka Re: Rajstopy 29.01.11, 09:22 He he nie jest:) długie kozaki ocieplane do tego i jest cieplutko:) Ja nie jestem zmarźluchem. Poza tym fajnie, kobieco wygladamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki.pinocheta Re: Rajstopy 29.01.11, 10:35 Czyli jest cieplo, a jak jest zimno to mozna na nogi wrzucic wiekszego DENa i jest git. Dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Jestem uswiadomiony. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Rajstopy 29.01.11, 13:46 Jeżli przechodze tylko z samochodu do pracy, czyli kilkaset metrów, to dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mi_mala Re: Rajstopy 26.02.11, 16:20 Ja noszę rajstopy, nawet przy polskiej zimowej pogodzie. Są takie na prawdę grube, w który pewnie cieplej niż w niejednych spodniach jest. Kupiłam ostatnio takie z firmy marilyn: e-marilyn.pl/pl/1331,rajstopy_arctica_250,produkt.html. Cieplutkie na prawdę, polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.g nie nie jest 26.02.11, 19:25 wbrew pozorom one troche grzeja , w polaczeniu z kozakami i plaszczem jest naprawde oki, co innego ponczochy samonosne, a i tak w sobote na impreze w takich wlasnie poszlam ( to nic, ze teraz leze i zdycham) Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie79 Re: Rajstopy 15.06.11, 11:51 -5 to przecież żaden mróz ..ja pomykałam w rajstopach przy - 35....spokojnie się da, jeśli dobierze sie odpowiednie. W jeansach o wiele bardziej czuć zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie [...] 15.06.11, 12:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
po-trafie Re: Rajstopy 15.06.11, 12:10 Cieplo, zalezy jeszcze jakiej grubosci. przy -5 nawet w cienkich mi cieplo, przy -15 wole zalozyc grubsze. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Rajstopy 15.06.11, 13:26 Kombinerki, nie przesadzaj, ja rajstop nie noszę i nie zauważyłem problemów przy -5 stopniach. Odpowiedz Link Zgłoś