Dodaj do ulubionych

Kupowanie kosmetyków aaa

12.02.11, 12:34

Przez ten natłok w internecie przeróżnego rodzaju specyfików kosmetycznych z całego świata , wciąż rujnuje sie na owe cuda ,
no nie moge sie powstrzymać , piękne opakowania ,rekomendacje ,opisy skutecznosci działania przez inne kobiety , cały ten marketing ja wymiekam i łapie sie na to. Czy wy też macie z tym problem ? Lubicie kupowac kosmetyki przez internet ? Mnie jakoś nie ruszają Rossmany , drogerie Natura itd ale jak wejde w sieć to jest masakra dla karty kredytowej wprost uwielbiam...
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Kupowanie kosmetyków aaa 12.02.11, 12:35
      nie.
    • akle2 Re: Kupowanie kosmetyków aaa 12.02.11, 12:51
      Wobec tego jesteś wymarzonym konsumentem, bo nieświadomym. Sprzedawcy takich uwielbiają. Tylko pytanie, czy masz jeszcze miejsce na ciele, żeby te wszystkie cuda w siebie wsmarowywać?
    • princessjobaggy Re: Kupowanie kosmetyków aaa 12.02.11, 12:58
      > Czy wy też macie z tym problem ?

Nie!

> Lubicie kupowac kosmetyki przez internet?

Nie. Najczesciej kupuje przy okazji, np. na lotniskach.
      • doral2 Re: Kupowanie kosmetyków aaa 12.02.11, 16:45
        > > Czy wy też macie z tym problem ?
        >
        > Nie!
        >
        > > Lubicie kupowac kosmetyki przez internet?
        >
        > Nienawidzę.
        • akle2 Re: Kupowanie kosmetyków aaa 12.02.11, 16:50
          Kupowanie kosmetyków przez Internet ma sens, jak się dobrze zna dany produkt. Nowy produkt dobrze jest najpierw wypróbować i od tego są próbki i testery w drogeriach. Ja tam bym kasy nie ryzykowała.
          • marzeka1 Re: Kupowanie kosmetyków aaa 12.02.11, 17:07
            cały ten marketing ja wymiekam i łapie sie na to. Czy wy też macie z tym problem ? Lubicie kupowac kosmetyki przez internet ? "

- nie znoszę, nie kupuję, wolę to, co chcę, kupić w drogerii. Pomijam, że nie kupuję od dłuższego czasu kosmetyków "na zapas", a piękne pudełeczka, słoiczki- cieszą oko, ale nie na tyle, by "rujnować kartę"- jak piszesz.
    • beata.1968 Re: Kupowanie kosmetyków aaa 12.02.11, 20:06
      nie lubię kupować kosmetyków ani w ogóle niczego przez internet. zanim coś kupię lubię to obejrzeć z bliska, powąchać perfumy, pomiętosić ciuchy czy się nie gniotą i czy są przyjemne w dotyku. Ale generalnie kosmetyki uwielbiam kupować.
      • lonely.stoner Re: Kupowanie kosmetyków aaa 12.02.11, 20:17
        a ja zawsze czytam sklad, i to najlepsza metoda, chocby producent zapewnial ze jego najlepszy super-duper hicior gwarantuje nie wiadomo jakie cuda to wystarczy przeczytac sobie sklad - i juz wiadomo ze placisz glownie za reklame i opakowanie hahaha.
        Od dawna z kosmetykow uzywam glownie olejek jojoba i mydlo z olivek:)
        a tzw. 'wieksze' pieniadze wydaje tylko na kosmetyki kolorowe i na perfumy. Chociaz juz zaczelam sie przygladac kosmetkom Dr. Haushka i bardzo mi sie ich sklad podoba :)
    • rzeka.chaosu Re: Kupowanie kosmetyków aaa 13.02.11, 09:58
      Lol,
      ja kupuje tylko to co jest mi potrzebne. Nie używam miliona kremów kazdy na cos innego tylko jeden nawilżający, więcej nie muszę.

jesli eksperymentuje/szukam odpowiedniego dla siebei produktu to moze czasami za duzo kupuje. Ale jak już wybiorę to trzymam się jednego.
    • alanis11 Re: Kupowanie kosmetyków aaa 13.02.11, 11:57
      Mi chodzi głównie o to że w internecie dostępne są produkty z całego świata z perspektywy kanapy można wybierać z szerokiego asortymentu niemal z kazdego kontynentu , opinii o produktach też jest od groma wiec mozna o tym wszystkim wcześniej poczytać aby zminimalizowac ryzyko. Mi kosmetyki w Rossmanach wydaja sie do granic przaśne ,zakupy w galeriach handlowych nie sprawiają mi frajdy kupno kosmetyków nie polepsza samopoczucia. No i jakość tych kosmetyków jest też nieporównywalna z tymi naszymi lokalnymi badziewiami.
      Nie kupuje w ilościach przemysłowych ale zawsze jak trafię na coś ciekawego/ innego nie moge sie powstrzymać.
      • sumire Re: Kupowanie kosmetyków aaa 13.02.11, 12:28
        pragnę nadmienić, że polskie kosmetyki niekoniecznie są 'lokalnymi badziewiami' - to gruba przesada...

osobiście nie lubię kupować kosmetyków przez net - wolę pójść do sklepu, powąchać, pomacać, spróbować. zresztą w każdym większym mieście obok, jak to nazywasz - przaśnych Rossmannów są mydlarnie i inne niszowe drogerie z afrykańskimi olejkami.
      • princessjobaggy Re: Kupowanie kosmetyków aaa 13.02.11, 14:14
        > opinii o produktach też jest od groma wiec mozna o tym wszystkim wcześniej poczytać aby zminimalizowac ryzyko.

Opiniami dotyczacymi kosmetykow nie kieruje sie wcale. Nie przekonam sie, dopoki sama nie sprawdze.
    • qw994 Re: Kupowanie kosmetyków aaa 13.02.11, 12:06
      Chciałabym zobaczyć twoją łazienkę tudzież toaletkę.
      Miałam kiedyś taką koleżankę - w łazience obstawiony każdy centymetr wolnego miejsca. Wyglądało to syfowato.
      • alanis11 Re: Kupowanie kosmetyków aaa 13.02.11, 12:10
        A właśnie że zdziwiłabyś się , bo mam minimalizm , owszem kupuje ale nigdy nie dubluje produktów a jak znajde cos ciekawszego poprzedni oddaje albo sprzedaję koleżankom.
        Nie mam zawalonej łazienki i toaletki serio.
        • rzeka.chaosu Re: Kupowanie kosmetyków aaa 13.02.11, 12:17
          Hhehhe no to ja na odwrót: mało kosmetyków kupuję,a le zawsze miałam bałagan w kosmetykach. teraz po przeprowadzce pooddawałam i powywalałam z połowę i mam minimalistyczna toaletkę, na której stoją głownie stojaki na kolczyki i bransoletki. Reszta w szufladach pochowana. :D
        • qw994 Re: Kupowanie kosmetyków aaa 13.02.11, 12:36
          Nie sądzisz, że cierpisz na zakupoholizm?
          • marzeka1 Re: Kupowanie kosmetyków aaa 13.02.11, 14:16
            " No i jakość tych kosmetyków jest też nieporównywalna z tymi naszymi lokalnymi badziewiami. "

- ty tak serio? A po czym to poznajesz? Cenie? Czy też porównujesz składy polskich kosmetyków i tych "ze świata"? Jak dla mnie jesteś idealnym klientem, któremu da się każde gó... wcisnąć, byle rekomendowane jako luksusowe.
    • funny_game Re: Kupowanie kosmetyków aaa 13.02.11, 14:21
      Miałam tak, przeszło mi.
      No bo już dochodziło do tego, że miałam kremy pod każde oko osobno i tuszy na każdą rzęsę po jednym.
      Robię się skąpa, bo mam plan :)
      A jak mi się kończył tusz, zamówiłam u M. i mi kupił na lotnisku o 50 zł taniej, niż da się u nas.
    • mahadeva Re: Kupowanie kosmetyków aaa 13.02.11, 14:25
      jak Ci zabraknie kasy na jedzenie, to sie opanujesz
    • six_a Re: Kupowanie kosmetyków aaa 13.02.11, 14:33
      ja kupuję w necie, jeśli jest taniej.
      opakowania w ogóle żadnego wrażenia na mnie nie robią.
      czyli tak nie mam.
      ale nie przejmuj się, jest to efekt dorwania się do czegoś i nachapania, z czasem powinno przejść.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka