Dodaj do ulubionych

Take Me Out - desperacja?

13.02.11, 15:29
W sobotni wieczor na jednej z brytyjskich stacji telewizyjnych leci program randkowy Take Me Out.

W skrocie, kandydat prezentuje sie przed 30 kobietami, ktore decyduja czy chcialyby wybrac sie z nim na randke (wypad na Teneryfe). Jesli z jakiegos powodu nie sa zainteresowane, wylaczaja swiatlo przy swoim stanowisku. Na wylaczenie swiatla maja kilka okazji - zaraz po ujrzeniu kandydata, pozniej po obejrzeniu krotkiego klipu o nim i wreszcie na przyklad po zaprezentowaniu przez niego jakiejs umiejetnosci. Na koncu, sposrod pan, ktore zostawily zapalone swiatlo (jesli zostawily), kandydat wybiera dwie. Tym dwom zadaje pytanie, aby ostatecznie zdecydowac sie na jedna z nich. Po tzw. randce pelnej wrazen, para okresla sie czy spotka sie ponownie, czy nie.

Program rozrywkowy, bardzo popularny, w sam raz na sobotni wieczor.
Slyszalam jednak opinie, ze wg niektorych udzial w takich programach ociera sie o desperacje.

A co Wy na to? Wzielybyscie udzial w czyms takim? Chcialybyscie byc wybierane, potencjalnie, sposrod az 30 innych kobiet, na oczach milionow widzow? Czy chec wziecia udzialu w takim programie to rzeczywiscie desperacja? A moze tylko kolejny sposob na znalezienie drugiej polowki?

Link do fragment tutaj (nie wiem czy bedzie dzialal).
Obserwuj wątek
    • kitek_maly Re: Take Me Out - desperacja? 13.02.11, 15:44
      A co ci faceci tacy udziwnieni?
      I te kobiety czemu takie większe w większości? Śmiesznie zresztą wygląda banda takich odpicowanych babek, każda inaczej.
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Take Me Out - desperacja? 13.02.11, 19:42
        kitek_maly napisała:

> A co ci faceci tacy udziwnieni?
        > I te kobiety czemu takie większe w większości? Śmiesznie zresztą wygląda banda
        > takich odpicowanych babek, każda inaczej.

Bo mamy 21 wiek.
        To nie jest czas "czaru par", i teleturniejów prawdziwych ludzi.
        Teraz ROBI SIĘ SHOW, tylko to się liczy. Show i emocje widzów.
        Więc panów trzeba zebrać z różnych planet a panie wziąć takie "statystyczne" czyli właśnie nieco większe, bo to więcej emocji wśród widowni wzbudzi.
      • princessjobaggy Re: Take Me Out - desperacja? 14.02.11, 10:11
        > Śmiesznie zresztą wygląda banda
        > takich odpicowanych babek, każda inaczej.

Dokladnie to samo pomyslalam. Dlaczego one wszystkie takie odpicowane?
    • funny_game Re: Take Me Out - desperacja? 13.02.11, 15:45
      Dla mnie to kosmos. Te wszystkie reality shows. Normalnie jak filmy z innej planety.
      O czym to świadczy? Chyba o tym, że g... wiem o ludziach.
      Cóż, przynajmniej jest ciekawie.
    • happy_time Re: Take Me Out - desperacja? 13.02.11, 17:21
      Hahaha :D Nigdy w życiu nie wzięłabym udziału w czymś takim. Moim zdaniem trochę żenujące. Nie wiem czy to desperacja czy po prostu chęć pokazania się w telewizji, ja tego nie rozumiem.
      • nagialeniedokonca Re: Take Me Out - desperacja? 13.02.11, 19:26
        Raczej sądzę że chęć dobrej zabawy połączona z nadzieją na wygraną ;)

Programy randkowe od lat przecież są w tv
    • kookardka Re: Take Me Out - desperacja? 13.02.11, 17:29
      jakoś nie po drodze mi do tego, by wybierały mnie inne kobiety ;) a tak poważnie, tak, to jest desperacja albo swego rodzaju ekshibicjonizm i masochizm ... na oczach tłumów dać się biczować i oceniać przez jakąś tam losowo dobraną gromadkę 30tu ludzi ... po co ? mało to w codziennym zyciu takich "podniet" ? mało to ludzi skorych do ocen i wydawania kategorycznych wyroków na podstawie marnych przesłanek, a za takie uważam chwilową prezentację czy rozmowę w takim programie ( a wszystko pod wpływem chwili, stresu i komunikatów przekazywanych na ich podstawie w tak ekstremalnych warunkach). Oceniać łatwo, ale wejśc głebiej w osobowość, chciec kogoś poznać, to trudniejsze i nie dla mas.
      • princessjobaggy Re: Take Me Out - desperacja? 14.02.11, 12:38
        > a tak poważnie, tak, to jest desperacja albo swego rodzaju ekshibicjonizm i masochizm ... na oczach tłumów dać się biczować i oceniać przez jakąś tam losowo dobraną gromadkę 30tu ludzi ... po co ? mało to w codziennym zyciu takich "podniet" ?

Nie wiem, moze niektorzy maja gruba skore i nie przejmuja sie opiniami innych?
        A moze traktuja to jako swojego rodzaju test?

Mnie do udzialu w takim programie wolami by nie zaciagneli, ale nie jestem pewna czy pojawienie sie w programie jest oznaka desperacji. Sa tacy, dla ktorych korzystanie z portali randkowych juz jest desperacja.
    • darmowe.konto Re: Take Me Out - desperacja? 13.02.11, 20:22
      dziewczyny sobie uzywaja za wszystkie czasy i sa wredne :)
      • princessjobaggy Re: Take Me Out - desperacja? 14.02.11, 12:42
        > dziewczyny sobie uzywaja za wszystkie czasy i sa wredne :)

Rzeczywiscie, bywaja wredne, yyy... Przepraszam, szczere. ;) Dlatego w sumie dziwi mnie, ze ktos chcialby tam na srodku stanac i tego wysluchiwac.
    • racjonalne-oszczedzanie Kobiety, bądźcie bardziej kobiece, i bez takich... 13.02.11, 21:22
      Kobiety i dziewczyny, bądźcie po prostu bardziej kobiece, miłe, kulturalne, bez pyskówki*
      i bez takich debilnych selekcji się obejdzie!
      Jesteście DAMAMI i księżniczkami, czy KURCZAKAMI na selekcji u rzeźnika!?

Ceńcie się i bądźcie sobą, a mądrzy faceci to docenią! (bo przecież debila w końcu nie chcecie - jeszcze się to na potomstwo przeniesie)

*z pyskówką chodzi mi o to, że młode dziewczyny są po prostu chamskie, rozmowy przeplatają słowem na K, a kobietom telewizja nakładzie do głowy feministycznych bredni - zaczynają zachowywać się jak chłopy - a faceta to zniechęca.
      • funny_game Re: Kobiety, bądźcie bardziej kobiece, i bez taki 13.02.11, 21:28
        Kobiety! Bądźcie jak jakiś facio chce!
        Tak?
        Kłurwa mać.
        • racjonalne-oszczedzanie Re: Kobiety, bądźcie bardziej kobiece, i bez taki 13.02.11, 21:33
          funny_game napisała:

> Kobiety! Bądźcie jak jakiś facio chce!
          > Tak?
          > Kłurwa mać.
          >
          >

Nieee!!!!
          Bądźcie SOBĄ!

tylko bez takich słów na K, bo tak się zachowują CHŁOPY w knajpie, a nie kobiety!
          • funny_game Re: Kobiety, bądźcie bardziej kobiece, i bez taki 13.02.11, 21:36
            A właśnie, że k!
            • maitresse.d.un.francais Re: Kobiety, bądźcie bardziej kobiece, i bez taki 13.02.11, 21:46
              Oj funnica daj spokój. Następny co w nas widzi damy i anioły. Skąd im się to bierze, harlekinów się naczytali czy co???
              • funny_game Re: Kobiety, bądźcie bardziej kobiece, i bez taki 13.02.11, 21:51
                Saren się nazabijali chyba.
              • racjonalne-oszczedzanie Re: Kobiety, bądźcie bardziej kobiece, i bez taki 13.02.11, 21:53
                maitresse.d.un.francais napisała:

> Oj funnica daj spokój. Następny co w nas widzi damy i anioły. Skąd im się to bi
                > erze, harlekinów się naczytali czy co???

Słuchaj, wolę damy i anioły, bo jakbym chciał się zadawać z "chłopem" to bym po prostu został gejem! Bo jak już się "konwertować na nowoczesną seksualność" - to lepszy oryginał niż "podróbka faceta" w damskim opakowaniu.
                • funny_game Re: Kobiety, bądźcie bardziej kobiece, i bez taki 13.02.11, 21:56
                  Que?
                  • maitresse.d.un.francais Re: Kobiety, bądźcie bardziej kobiece, i bez taki 13.02.11, 22:00
                    funny_game napisała:

> Que?
                    >
                    Les betises!
                • maitresse.d.un.francais Re: Kobiety, bądźcie bardziej kobiece, i bez taki 13.02.11, 22:00

>
                  > Słuchaj, wolę damy i anioły, bo jakbym chciał się zadawać z "chłopem"

A pośrednie formy nie istnieją.
                  • funny_game Re: Kobiety, bądźcie bardziej kobiece, i bez taki 13.02.11, 22:02
                    To jest niesamowite, to operowanie czarnym-białym przez dorosłych ludzi, co nie tylko się sparzyli albo wyziębili, ale im było po prostu ciepło.
                    • maitresse.d.un.francais nie ma sprawy, myślę, że kobieca jest 13.02.11, 22:04
                      jazda figurowa na łyżwach?

czy racjonalny popartneruje mi? szukam nauczyciela piruetów i skoków
                      • funny_game Re: nie ma sprawy, myślę, że kobieca jest 13.02.11, 22:05
                        :D
          • happy_time Re: Kobiety, bądźcie bardziej kobiece, i bez taki 13.02.11, 21:37
            > tylko bez takich słów na K, bo tak się zachowują CHŁOPY w knajpie, a nie kobiet
            > y!

A kobiety w knajpie to jakich słów mogą używać?
            • maitresse.d.un.francais Re: Kobiety, bądźcie bardziej kobiece, i bez taki 13.02.11, 21:48

> A kobiety w knajpie to jakich słów mogą używać?

"Najdroższy misiu mój, czy byłbyś łaskaw wyjść spod tego stolika?"

Wprawdzie nie bluzgam, ale na ziejących testosteronem maczos wypisujących bzdety o prawdziwych kobietach, które są sobą tylko wtedy, gdy są kobieeece, mam alergię
              • funny_game Re: Kobiety, bądźcie bardziej kobiece, i bez taki 13.02.11, 21:55

>
                > > A kobiety w knajpie to jakich słów mogą używać?
                >
                > "Najdroższy misiu mój, czy byłbyś łaskaw wyjść spod tego stolika?"

:DDDDDDDD

oraz

"Podać wiaderko?"
                bo wiadro jest takie jakieś szorstkie i niekobiece, afuj!
              • racjonalne-oszczedzanie Re: Kobiety, bądźcie bardziej kobiece, i bez taki 13.02.11, 21:55

>
                > > A kobiety w knajpie to jakich słów mogą używać?
                >
                > "Najdroższy misiu mój, czy byłbyś łaskaw wyjść spod tego stolika?"
                >
                > Wprawdzie nie bluzgam, ale na ziejących testosteronem maczos wypisujących bzdet
                > y o prawdziwych kobietach, które są sobą tylko wtedy, gdy są kobieeece, mam ale
                > rgię
                >
                >
                >

Na tyle, na ile ty będziesz kobieca - na tyle chłop którego sobie znajdziesz będzie męski!
                Prosta matematyka + i -
                kwiatki i pszczółki
                jing i jang
                • funny_game Re: Kobiety, bądźcie bardziej kobiece, i bez taki 13.02.11, 21:57
                  Sugerujesz, że róża nie jest różą, nie jest różą, nie jest różą, dopóki jej jakiś skrzydlak nie zapyli?
                  • maitresse.d.un.francais Re: Kobiety, bądźcie bardziej kobiece, i bez taki 13.02.11, 22:01
                    funny_game napisała:

> Sugerujesz, że róża nie jest różą, nie jest różą, nie jest różą, dopóki jej jak
                    > iś skrzydlak nie zapyli?
                    >
                    a ło co w śpiącej królewnie chodziło? spała, póki jej książę nie dał buzi
                    • funny_game Re: Kobiety, bądźcie bardziej kobiece, i bez taki 13.02.11, 22:05
                      Ano.
                      O qrde.
                      Szok.
                      Spać mi się chce :DDD

Jedna baja wystarczy, żeby rzutować nią na całość żywota? :)
                      (retoryczne)
                • maitresse.d.un.francais Re: Kobiety, bądźcie bardziej kobiece, i bez taki 13.02.11, 21:59

>
                  > Na tyle, na ile ty będziesz kobieca - na tyle chłop którego sobie znajdziesz bę
                  > dzie męski!

Bardzo dobrze, po co mi ZTM (Ziejący Testosteronem Maczo)? Żeby psy sąsiadów straszyć?
                  >
                  • darmowe.konto Re: Kobiety, bądźcie bardziej kobiece, i bez taki 13.02.11, 22:15
                    wiesz, czasem sie jednak taki przydaje :]
                    • maitresse.d.un.francais Re: Kobiety, bądźcie bardziej kobiece, i bez taki 13.02.11, 22:19
                      darmowe.konto napisała:

> wiesz, czasem sie jednak taki przydaje :]
                      a do czego? że niby na naprawach się zna? tacy nieziejący też się znają
                      • darmowe.konto Re: Kobiety, bądźcie bardziej kobiece, i bez taki 13.02.11, 22:40
                        w łóżku sie przydaje, w łóżku!
                        • maitresse.d.un.francais Re: Kobiety, bądźcie bardziej kobiece, i bez taki 13.02.11, 22:41
                          darmowe.konto napisała:

> w łóżku sie przydaje, w łóżku!

a nieziejący to w łóżku nie? przesądy
                    • racjonalne-oszczedzanie koniec i miłych snów 13.02.11, 22:19
                      dobra, ja tam kończę te gadanie

jak te tutaj Damy chcą metro-poczwarkę, a nie chłopa, to niech sobie szukają poczwarki

wolność mamy w końcu, no nie?
                      • maitresse.d.un.francais Re: koniec i miłych snów 13.02.11, 22:41

> jak te tutaj Damy chcą metro-poczwarkę, a nie chłopa, to niech sobie szukają po
                        > czwarki
                        >
                        oj dziecko ależ ty infantylnie rozumujesz
                        • racjonalne-oszczedzanie Re: koniec i miłych snów 14.02.11, 10:34

> oj dziecko ależ ty infantylnie rozumujesz

dziecko?
                          no widzę, że ty z takich co chcą dominować nad chłopem i odgrywać mamusie
                          rozumiem już klimat
                          • maitresse.d.un.francais Re: koniec i miłych snów 14.02.11, 17:54
                            \
                            > dziecko?\

dziecko, ja mówię per dziecko do osób płci obojga

teraz trudniej, twój aparat poznawczy tego nie ogarnia

mamusię? nigdy w życiu!
    • niebieski_lisek Re: Take Me Out - desperacja? 13.02.11, 21:35
      Coś w stylu "Randki w ciemno" - w Polsce też znaleźli się odważni, którzy wzięli w tym udział. Co do motywów to pewnie są różne - niektórzy chcą pojechać na fajną wycieczkę, inni poznać kogoś na stałe.
    • berta-live Re: Take Me Out - desperacja? 13.02.11, 22:11
      Zależy ile by mi zapłacili.
    • meid Re: Take Me Out - desperacja? 13.02.11, 22:16
      droga autoko,
      > Chcialybyscie byc wybierane,
      > potencjalnie, sposrod az 30 innych kobiet,?

Nie wybierane sposrod 30 kobiet, a PRZEZ 30 kobiet.

mieszkam w Holandii, ten sam program jest i tutaj w wydaniu holenderskim. Randka nie obejmuje wycieczki, z tego co wiem. Na dodatek od czasu do czasu wlaczaja w grono kobiet transwestyte, ktory(a?) czesto nie rezygnuje do konca. Facet "wybierany" jesli zostanie tylko transwestyta, musi z nim(nia?) isc na randke.
      Generalnie- rozne dziwaki sa w tym programie, zarowno ze strony wynierajacych, jak i wybieranych.
      • venettina Re: Take Me Out - desperacja? 13.02.11, 22:41
        Swietnie to opisalas. Genralnie chodzi o OGLADALNOSC, a nie jakies randki. Moze kandydaci zglaszaja sie sami, ale duzo bardziej prawdopodobna jest selekcja uczestnikow pod katem dziwacznych zachowan. Inaczej widownia po obejrzeniu pierwszego odcinka zmienilaby kanal na wieksze g.... . Program ma szokowac i to robi, wyjazd czy randka sa gdzies w tle. Dziwne typki moga sie pokazac, a rownoczesnie gwarantuja ogladalnosc. Wcale bym sie nie zdziwila, ze cyrk jest czesciowo oplacany z klauzula milczenia w kontrakcie - niektorzy moga byc aktorami. Ludzie sie bardzo schematyczni w swoich zachowaniach, kolejne edycje Big Brothera budzily coraz mniejsze zainteresowanie, tu juz kolejne odcinki bylby coraz bardziej nudne.
        • princessjobaggy Re: Take Me Out - desperacja? 14.02.11, 10:23
          > Genralnie chodzi o OGLADALNOSC, a nie jakies randki. Moze kandydaci zglaszaja sie sami, ale duzo bardziej prawdopodobna jest selekcja uczestnikow pod katem dziwacznych zachowan. Inaczej widownia po obejrzeniu pierwszego odcinka zmienilaby kanal na wieksze g.... . Program ma szokowac i to robi, wyjazd czy randka sa gdzies w tle.

Nie wiem jak to wyglada w innych krajach. W brytyjskiej wersji programu, wbrew pozorom, wiekszosc kandydatow jest 'normalna'. Czasem zdarzaja sie bardzo specyficzne osoby, ale jednak wiekszosc to przecietniaki.
      • princessjobaggy Re: Take Me Out - desperacja? 14.02.11, 10:17
        > Nie wybierane sposrod 30 kobiet, a PRZEZ 30 kobiet.

Owszem, najpierw to one wybieraja, a wlasciwie deklaruja czy im sie kandydat podoba.

Jesli wszystkim sie spodoba i zadna nie zgasi swiatla, czyli cala trzydziestka bedzie chciala isc z danym mezczyzna na randke, to ostatnie slowo nalezy wlasnie do niego. Zatem, na koncu, to on bedzie wybieral jedna sposrod 30.
    • qw994 Re: Take Me Out - desperacja? 14.02.11, 06:19
      Obstawiam, że większość liczy na Teneryfę i ewentualne bzykanko, a część pragnie po prostu wystąpić w telewizji.
      • princessjobaggy Re: Take Me Out - desperacja? 14.02.11, 12:50
        > Obstawiam, że większość liczy na Teneryfę i ewentualne bzykanko, a część pragnie po prostu wystąpić w telewizji.

Z ta Teneryfa to nie jestem pewna. W poprzedniej serii para spotykala sie w jakims miejscowym klubie, wiec to chyba nie wyjazd przyciaga tlumy.
    • kombinerki.pinocheta wcielo mi wiadomosc 14.02.11, 09:19
      • princessjobaggy Re: wcielo mi wiadomosc 14.02.11, 12:47
        A tam wcielo, pisz jeszcze raz. Moze byc w skrocie. :)
    • 10iwonka10 Re: Take Me Out - desperacja? 14.02.11, 09:45
      To nie desperacja ale ekshibicjonizm i pragnienie aby miec swoje 5 minut w TV. Niektorzy meczyzni sa tam bardzo atrakcyjni i nie niesmiali wiec chyba nie maja az takiego problemu aby znalezc sobie dziewczyne. Czym to sie rozni od osob spedzajacych cale dnie o face-booku czy twitterze opisujacych kazde piec minut swego zycia ( okraszajac to zdjeciami) ile razy dziennie ktos sobie pierdnal i co zjadl na sniadanie :-( ?
    • mumia_ramzesa Re: Take Me Out - desperacja? 14.02.11, 18:01
      W Polsce byl kiedys program w tym stylu pt. "Randka w ciemno", ale wybierano sposrod 3 kandydatow/ek. W jednym programie wystapil moj kolega ze studiow. Tak, on byl desperatem, chyba nigdy z nikim nie byl a to z powodu charakteru. Nie mial ani kolezanek ani kolegow. Na szczescie (na swoje szczescie) dziewczyna z programu go nie wybrala, bo moglaby popelnic sepuku juz po 5 min. obcowania z nim.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka