Dodaj do ulubionych

Oskarowe kreacje...ktora w Waszym stylu?:)

28.02.11, 18:18
tym razem lekko,o sukienkach:)
ktora sukienke chcialybyscie miec?
ktora najbardziej w waszym stylu?
a ktora absolutnie "na nie"?
ja bym chciala miec sukienke taka jak ma Florence Welsh lub Mila Kunis,
najbardziej w moim stylu.
bardzo podobala mi sie tez kreacja Gwyneth Paltrow i Camilii Alves ( cudna dziewczyna tego blondyna przystojniaka,nie pamietam nazwiska)

nigdy przenigdy nie zalozylabym sukienki Penelope Cruz (ale ona i tak piekna,nawet w tej sukience) i Jennifer Lawrence (zbyt oczywista,ale jej pasuje),
do czerwieni nic nie mam,nawet bardzo lubie i nosze,chodzi o kroj,fason itp

Obserwuj wątek
    • wiosnajuzjest Re: Oskarowe kreacje...link!!! 28.02.11, 18:19
      kobieta.wp.pl/gid,13173742,img,13173794,kat,59116,title,Najpiekniejsze-kreacje-z-Oscarow-2011-Jennifer-Lawrence,galeriazdjecie.html
    • jej_torebka Re: Oskarowe kreacje...ktora w Waszym stylu?:) 28.02.11, 18:30
      www.youtube.com/watch?v=mW5Jc8YjypI
      • wiosnajuzjest Re: Oskarowe kreacje...ktora w Waszym stylu?:) 28.02.11, 18:55
        jej_torebka napisała:
        > www.youtube.com/watch?v=mW5Jc8YjypI

tak,tak,rozumiem,za malo ambitny watek na to forum...
        o sukienkach na luzie juz pogadac nie mozna?

• jej_torebka Re: Oskarowe kreacje...ktora w Waszym stylu?:) 28.02.11, 20:20
          cóż poradzić, że mi się skojarzyło?
          • wiosnajuzjest Re: Oskarowe kreacje...ktora w Waszym stylu?:) 28.02.11, 21:09
            jej_torebka napisała:
            > cóż poradzić, że mi się skojarzyło?

poradze-wyluzowac troche,
            popatrzec na kolorowe sukienki jak sie patrzy na obrazy
            (nie wszystkie musza byc dzielami sztuki)
            i kto wie...moze zgorzknienie minie

• jej_torebka Re: Oskarowe kreacje...ktora w Waszym stylu?:) 28.02.11, 21:55
              heh, mocno nie trafiłaś.
      • inzynier.kowalska Re: Oskarowe kreacje...ktora w Waszym stylu?:) 28.02.11, 19:17
        Aaaaaaaaaaaaaaa!!!!! :)

Najbardziej w moim stylu była kreacja Christiana Bale'a.
    • six_a Re: Oskarowe kreacje...ktora w Waszym stylu?:) 28.02.11, 18:38
      eee, co prawda żadna nie jest w moim stylu. ale mogę napisać, które mnie się podobały.

1. gwyneth p. - sukienka idealnie dopasowana do osoby.
      2. helena b-c - krój co prawda słabo widoczny, ale całość czadowa.
      2. reese w. - nieco ugrzeczniona, ale ok.

reszta to mniejsze lub większe koszmary charakteryzujące się kompletnym niedopasowaniem do figury albo sukienki po prostu nudne. z większych koszmarów mogę wymienić penelope cruz, scarlett johannson i sharon stone, a z mniejszych cate blanchett, która wygląda, jakby jej trzeciego wymiaru zabrakło. w kategorii nuda mieszczą się u mnie wszystkie syrenie ogony i sukienki tzw. klasyczne jak anne hathaway czy sandra bullock.
      • zawsze-soffie Re: Oskarowe kreacje...ktora w Waszym stylu?:) 28.02.11, 18:54
        ta pierwsza czerwona i ta czarna tej aktorki od legalnej blondynki. Tylko tyle mogę powiedzieć bo tylko tyle zapamiętałam - wiem skleroza.

Pozdrowienia dla najcudowniejszego i najwspanialszego moderatora na świecie - oby ci się powodziło.
    • stephanie.plum Re: Oskarowe kreacje...ktora w Waszym stylu?:) 28.02.11, 19:13
      ta pierwsza miło mi się kojarzy, bo górą przypomina kostium kąpielowy.
      ale chyba żadnej bym nie chciała. nie wiem, czy to coś ze mną nie tak, ale większość to moim zdaniem kicz, aż boli patrzeć. (są wyjątki - może właśnie Camila Alves na przykład)
      • wiosnajuzjest Re: Oskarowe kreacje...ktora w Waszym stylu?:) 28.02.11, 19:35
        stephanie.plum napisała:
        > ta pierwsza miło mi się kojarzy, bo górą przypomina kostium kąpielowy.
        > ale chyba żadnej bym nie chciała. nie wiem, czy to coś ze mną nie tak, ale więk
        > szość to moim zdaniem kicz, aż boli patrzeć. (są wyjątki - może właśnie Camila
        > Alves na przykład)

sukienka tej pieknosci Camilii to sama nie wiem,piekna,ale...takie-"nic nowego,to juz bylo",
        to ona "robi" te sukienke,w worku wygladalaby pewnie rownie zjawiskowo.

• sid-the-sloth Re: Oskarowe kreacje...ktora w Waszym stylu?:) 28.02.11, 21:16
      Mój numer jeden:
      kobieta.wp.pl/gid,13173742,img,13173792,kat,59116,title,Najpiekniejsze-kreacje-z-Oscarow-2011-Reese-Witherspoon,galeriazdjecie.html
      Mój numer dwa:
      kobieta.wp.pl/gid,13173742,img,13173820,kat,59116,title,Najpiekniejsze-kreacje-z-Oscarow-2011-Gwyneth-Paltrow,galeriazdjecie.html (tylko to fiu-bździu w pasie bym sobie darowała)

Helen nie najgorzej, pasuje do niej:
      kobieta.wp.pl/gid,13173742,img,13173785,kat,59116,title,Najpiekniejsze-kreacje-z-Oscarow-2011-Helen-Mirren,galeriazdjecie.html
      Ma swój urok:
      kobieta.wp.pl/gid,13173742,img,13173805,kat,59116,title,Najpiekniejsze-kreacje-z-Oscarow-2011-Cate-Blanchett,galeriazdjecie.html
      Ładnie lub ujdzie:
      kobieta.wp.pl/gid,13173742,img,13173787,kat,59116,title,Najpiekniejsze-kreacje-z-Oscarow-2011-Sandra-Bullock,galeriazdjecie.html
      kobieta.wp.pl/gid,13173742,img,13173790,kat,59116,title,Najpiekniejsze-kreacje-z-Oscarow-2011-Camila-Alves-i-Matthew-McConaughey,galeriazdjecie.html
      kobieta.wp.pl/gid,13173742,img,13173789,kat,59116,title,Najpiekniejsze-kreacje-z-Oscarow-2011-Natalie-Portman,galeriazdjecie.html
      • sid-the-sloth Re: Oskarowe kreacje...ktora w Waszym stylu?:) 28.02.11, 21:28
        Po namyśle dół sukienki Gwyneth też mi się nie podoba i kiecka wylatuje do kategorii ładnie lub ujdzie.
        • wiosnajuzjest ktora w Waszym stylu????:) 28.02.11, 22:43
          sid-the-sloth napisała:
          > Po namyśle dół sukienki Gwyneth też mi się nie podoba i kiecka wylatuje do kate
          > gorii ładnie lub ujdzie.

no dobrze,ale ktora jest "w twoim stylu"?:)
          wychodzi,ze srebrzysta G.P,bo weszla na pierwsze miejsce u ciebie,
          minimalistyczna w formie,moim zdaniem to cos w pasie swietnie robi,
          przelamuje lekko jej prostote,ale ja minimalistka na pewno nie jestem,
          sukienka tez mi sie bardzo podobala,ale ja siebie w niej nie widze.

myslalam,ze ten watek ciekawiej sie rozwinie,
          ale nie pod katem "obgadywania gwiazd",
          kto wygladal ladnie a kto kiczowato...
          bardziej chodzilo mi wlasnie o pewna identyfikacje z konkretnym stylem,
          co wiele o nas mowi,inny typ osobowosci lubi koronki a jeszcze inny proste formy itp,wiadomo o co chodzi..

• sid-the-sloth Re: ktora w Waszym stylu????:) 01.03.11, 18:44
            Nie ma czegoś takiego jak wieczorowa kreacja w moim stylu. Miałam na sobie kieckę wieczorową może trzy razy w życiu i gdybym zakładała po raz czwarty, to raczej nie kierowałabym się tym, czy jest w moim stylu, to nie strój codzienny, do pracy czy na imprezę.

> srebrzysta G.P,bo weszla na pierwsze miejsce u ciebie

Źle, źle, źle, czytamy jeszcze raz.
            • wiosnajuzjest Re: ktora w Waszym stylu????:) 01.03.11, 18:56
              sid-the-sloth napisała:
              > Nie ma czegoś takiego jak wieczorowa kreacja w moim stylu. Miałam na sobie kiec
              > kę wieczorową może trzy razy w życiu i gdybym zakładała po raz czwarty, to racz
              > ej nie kierowałabym się tym, czy jest w moim stylu, to nie strój codzienny, do
              > pracy czy na imprezę.

jak to????
              to dziwnie jakos masz;)
              no,nieee...ja to bym na gale nie poszla w czyms "co jest po prostu ladne",
              musialoby byc w "moim stylu",inaczej nie poszlabym,nie daloby rady.

• sid-the-sloth Re: ktora w Waszym stylu????:) 01.03.11, 19:09
                Już tłumaczyłam, nie chce mi się drugi raz.
    • ursyda Re: Oskarowe kreacje...ktora w Waszym stylu?:) 28.02.11, 21:17
      po przejrzeniu wszystkich tych sukienek, stwierdzam że najbardziej podobała mi się kreacja Oscara.
      • wiosnajuzjest Re: Oskarowe kreacje...ktora w Waszym stylu?:) 28.02.11, 22:14
        ursyda napisała:
        > po przejrzeniu wszystkich tych sukienek, stwierdzam że najbardziej podobała mi
        > się kreacja Oscara.

tego zlotego i twardego?
        czyli zloto bardzo lubisz,tez ok
        • ursyda Re: Oskarowe kreacje...ktora w Waszym stylu?:) 28.02.11, 22:21
          Mnie się wydawało, że Oscar jest nagi, no ale może mi się tylko wydawało
          • wiosnajuzjest Re: Oskarowe kreacje...ktora w Waszym stylu?:) 28.02.11, 22:28
            ursyda napisała:
            > Mnie się wydawało, że Oscar jest nagi, no ale może mi się tylko wydawało

no niby nagi,ale przede wszystkim bardzo zloty a ja kolorystka jestem,to tylko kolor widze
            • ursyda Re: Oskarowe kreacje...ktora w Waszym stylu?:) 28.02.11, 22:31
              a nie
              to ja nie kolor akurat u niego zaobserwowałam
              • wiosnajuzjest sukienka 28.02.11, 22:51
                ursyda napisała:
                > a nie
                > to ja nie kolor akurat u niego zaobserwowałam

oskar jest stary i sztywny jakis,
                tutaj o sukienkach jest mowa,
                serio zadna,nie podoba sie???zadna???
                nie wierze,to wklej taka jaka ci sie podoba(ale taka galowa ma byc),
                ciekawam twojego stylu,serio
                • ursyda Re: sukienka 28.02.11, 22:52
                  Jedyna sukienka, która mi się podobała to GP ale niestety nie jest w moim stylu, w sensie, ja bym w niej dobrze nie wyglądała bo ja posiadam biodra jednak, jak sobie przypomnę jakąś moją ulubioną kieckę to wkleję
                  • ursyda Re: sukienka 28.02.11, 22:59
                    oczywiscie nie Victorii tylko B.
                    https://bi.gazeta.pl/im/7/7836/z7836037X.jpg
                    • wiosnajuzjest Re: sukienka 28.02.11, 23:11
                      no ladna ta czerwona,w antycznym stylu troche,
                      lubie polaczenie czerwieni ze srebrem
                      • ursyda Re: sukienka 28.02.11, 23:17
                        i ta jest własnie w moim stylu i w takich dobrze wyglądam
                        mdłe kolory niestety nie dla mnie
                        • wiosnajuzjest Re: sukienka 28.02.11, 23:51
                          ursyda napisała:
                          > i ta jest własnie w moim stylu i w takich dobrze wyglądam
                          > mdłe kolory niestety nie dla mnie

ja tez lubie nasycone kolory,a czerwien to uwielbiam,
                          najbardziej taka malinowa,bo do karnacji mi pasuje.
                          a sukienki,ktore wybralam "jako moje" to bardziej ze wzgledu na zwiewnosc i koronki,
                          do ktorych mam slabosc.
                          w tym kolorze lawendowym nie wygladalabym pewnie dobrze,za blada jestem,
                          ale styl moj okreslaja trafnie (nie na codzien,rzecz jasna)
                          no i pogadalam sobie o sukienkach:)
    • kochanic.a.francuza Re: Oskarowe kreacje...ktora w Waszym stylu?:) 01.03.11, 00:04
      Reese W-ladna moglabym sie ubrac
      Nikole Kidman-nienudna
      Amy Adams-harmonia
      Halle berry bez ogona wygladalaby pieknie

Niektore suknie jak z polskiego prowinzjonalnego sklepiku, ale moze to wina zdjec. na zdjeciach nie widac faktury, jakosci materialu, co moze odejmowac. Nie ma ciekawych kororow: czern, biel i czerwien.
      Generalnie dziwie sie, ze nie ma ani jednej sukni zachwycajacej.
    • ingeborg Re: Oskarowe kreacje...ktora w Waszym stylu?:) 01.03.11, 00:45
      Na tak:
      1. Hailee Steinfeld. Świetne wykończenie dekoltu i długość:
      https://cdn.buzznet.com/media-cdn/jj1/headlines/2011/02/hailee-steinfeld-2011-oscars.jpg
      2. Mandy Moore.
      https://gossip.whyfame.com/files/2011/02/mandy_moore.jpg
      3. Sandra Bullock:
      https://lh5.googleusercontent.com/-egbBx3Sd0kc/TWsYXzCqgoI/AAAAAAAABK8/9kfxJEOVnSo/s400/sandra-bullock-oscars.jpg

Na raczej nie:
      1. Mila Kunis. Ciągle się bałam że biust wyskoczy jej z sukienki. Poza tym mało eleganckie prześwity na udach.
      https://www.osoblog.tv/mila_kunis_oscars_2011.jpg
      2. Camila Alves. Bo w tej czarnej krynolinie wygląda jak wdowa po powstańcu styczniowym.
      https://lh6.googleusercontent.com/-xKqYRQS0KKA/TWsGfgDU6RI/AAAAAAAAkPg/mCr4sS1FDdE/s640/matthew-mcconaughey-camila-alves-2011-oscars-06.jpg

3. Czarna laska w czerwonej kiecce. Kiecka ładna ale biust nie bardzo.

Na bardzo nie:
      1. Helena Bonham-Carter. Wiem że jak się jest dziewczyną Burtona to trzeba być trochę mhrocznym, ale to już przegięcie
      https://www.starandstyle.com/wp-content/uploads/2011/02/Helena-Bonham-Oscars-Dress-2011.jpg
      2. Melissa Leo. CERATA!
      https://resources2.news.com.au/images/2011/02/28/1226013/333038-melissa-leo.jpg

A poza tym strasznie mnie wkurzała pseudozabawna Anne Hathaway.
    • mala_mi_mala Re: Oskarowe kreacje...ktora w Waszym stylu?:) 01.03.11, 09:17
      Super jest ta Sandry Bullock!!! I Sharon Stone też miała piękną sukienkę!
    • martka_5 Re: Oskarowe kreacje...ktora w Waszym stylu?:) 01.03.11, 10:21
      Gwyneth P. - super
      Johanson- ble.
      Najladniej POrtman, ktorej nie lubie

w tym roku bez szalu gala:/ same proste kiecki
    • wiosnajuzjest Re: Oskarowe kreacje...a osobowosc 01.03.11, 18:47
      Kochanica francuza:)
      troche zaskoczylas mnie swoim wyborem R.W-piekna sukienka,klasyczna,
      ale raczej grzeczna...
      a Ty z postow jawisz sie tak bardziej dynamicznie:)

jezeli chodzi o dziewczyne Burtona,Helen Bonham,
      lubie bardzo jej osobowosc i te jej teatralne,
      przerysowane kreacje bardzo oddaja jaka ona jest i to jest super moim zdaniem.
      ostatnio widzialam z nia krotki wywiad i bylam pod wrazeniem wielkim,
      nie jest to "taka normalna" kobieta:),
      jest pelna dystansu do siebie i swiata,
      inteligentna jak diabli i do tego jeszcze utalentowana!
      dlatego,mimo,ze sama tak bym sie nigdy nie ubrala,to podoba mi sie ona jako calosc,
      szalona,miejscami kiczowata,ale z charakterem,tego nie mozna jej odmowic.

a np wezmy ta pierwsza,w tej czerwonej sukience ,z gora jak od kostiumu-
      ladnie,seksownie,ale...wyraznej osobowosci,stylu brak,wedlug mnie.
      co nie znaczy,ze trzeba sie dziwacznie ubrac,zeby "bylo widac osobowosc",
      wcale nie,daleka jestem od tego.
      G.P w prostej sukni swietnie sie okresla i calosc tez ma wyrazny charakter,
      albo Sharon S-cala ona,seksownie,kobieta wamp,
      albo Reene W-w klasycznej,bez udziwnien,ale przekonywuje.

swoja droga...wiele glosow bylo,ze wiekszosc to porazka,kicze i w ogole nic ciekawego,wiec jak macie czas i chote to dajcie zdjecia super kreacji,ktore zalozylybyscie na taka wielka gale,
      ot taka zabawa:)

• sid-the-sloth Re: Oskarowe kreacje...a osobowosc 01.03.11, 19:27
        Co do porażek i kiczów, to mnie bardzo podobał się abażur sprzed kilku lat, ale raczej zrozumienia w tej kwestii nie znajdę.:)
        blogs.reuters.com/fanfare/files/2009/02/cyrus-red-crapet.jpg
        Ta jest fajna:
        sweetfuzz.com/wp-content/uploads/2009/02/znk6sh.jpg
        Penelopa sprzed roku:
        www.catwalkqueen.tv/penelope.jpg
        Jennifer Lopez:
        www.zinabeverlyhills.com/blog/wp-content/uploads/2010/03/jlo2001showbizcom.jpg
        • martishia7 Re: Oskarowe kreacje...a osobowosc 01.03.11, 19:41
          Milez miala kreacje z lisci salaty i tego bede sie trzymac.
          • sid-the-sloth Re: Oskarowe kreacje...a osobowosc 03.03.11, 19:42
            O, to też ciekawa interpretacja.:)
        • sid-the-sloth Re: Oskarowe kreacje...a osobowosc 03.03.11, 19:41
          I jeszcze ta:
          cache.daylife.com/imageserve/03ti1Ic2Zn0YX/x610.jpg
    • labuenaventura Re: Oskarowe kreacje...ktora w Waszym stylu?:) 02.03.11, 20:11
      Mi też się najbardziej podobała sukienka Mili Kunis. Urocze koronki i taki niespotykany kolor. Nice.
    • labuenaventura Re: Oskarowe kreacje...ktora w Waszym stylu?:) 02.03.11, 20:13
      Mi też się najbardziej podobała sukienka Mili Kunis. Urocze koronki i taki niespotykany kolor. Nice.

everything-everywhere-everytime.blogspot.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka